Politica locală

17 mai 2018

Primăria Mangalia a obținut finanțare pentru canalizare și asfaltare!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:21

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a semnat, joi, 17 mai, contractul de finanțare guvernamentală, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), aferent obiectivelor de investiții: Alimentare cu Apă, Canalizare Menajeră și Canalizare Pluvială Cartier Dobrogea II și Sistematizare pe Verticală în cartierul Dobrogea II.

În cadrul celor două proiecte se vor efectua lucrări la trama stradală și la rețeaua de utilități publice, pe toate cele 15 străzi supuse modernizării: Str. Nicolae Grigorescu, Ion Mincu, Neagoe Basarab, Dimitrie Cantemir, Gheorghe Asachi, Costache Negrutzzi, Tudor Arghezi, Alexandru Macedonschi, Duiliu Zamfirescu, George Călinescu, George Bacovia, Octavian Goga, George Topârceanu, Constantin Brâncuși, Ion Budai Deleanu. Astfel, într-o primă etapă, va fi înființată rețeaua de alimentare cu apă, precum și rețeaua de canalizare menajeră și pluvială pe străzile menționate în proiect. Ulterior, se va interveni cu lucrări la trama stradală, prin amenajarea de trotuare și asfaltarea drumurilor, care în prezent sunt pietruite. ”După ani buni, acest cartier, dat în folosință fără utilități, de fostele administrații, intră în proces firesc de sistematizare, iar locuitorii pot să beneficieze de confort în zonele în care locuiesc. Sperăm că vom intra cu utilajele în teren cel târziu în toamnă, după parcurgerea etapelor legale de achiziție. Lucrări similare vor avea loc și în alte cartiere, imediat ce vom contracta alte finanțări europene sau guvernamentale”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu. El a precizat că, în prezent, se lucrează la plombări și asfaltări pe mai multe străzi din Mangalia, iar în perioada imediat următoare se va semna contractul de finanțare europeană pentru modernizarea stațiunii Saturn.

L.C., Replica 17.05.2018

5 Comments

 1. Cu zona Dobrogea I (dincolo de FAR : asa-zisele strazi : Titu Maiorescu, Emil Cioran, Ion Jalea, Augustin Buzura, Geo Bogza, Horia Vintila, Vasile Pogor, Ion Slavici, Grigore Vieru), unde nu exista nici macar drumuri pietruite, ce faceti domnilor consilieri!?. Impozitele le platim in categoria cuti-constructii, zona C si nu beneficiem nici macar de un amarat de drum de acces! Pentru o suprafata de teren de 600 mp se plateste impozit 400 lei (mai mult ca in zona unde locuieste fostul primar Iorgus). DE CE OARE?!!

  Comentariu by Cobe — 18 mai 2018 @ 7:53

 2. Pentru ca Iorgus e șmecher si voi fraieri.
  Pentru ca atunci când ați dat ceva sa le luați vi s-a promis marea cu sarea.
  Bate-i la poarta lui Iorgus si cere-i socoteala.

  Comentariu by Anonim — 18 mai 2018 @ 18:06

 3. Impozitele și taxele se stabilesc anual și nu sunt bătute în cuie. Primarul trebuie să le propună, iar consilierii să le aprobe.

  Comentariu by lucian visa — 18 mai 2018 @ 18:29

 4. Cum plm? ALTĂ finanţare în afară de alea 13 milioane de coco??…

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 19 mai 2018 @ 1:13

 5. Pt. 2 Ești bolnav. Dacă tu crezi că cele vreo 200 de case construite deja și altele cateva sute ce ar urma să se construiască sunt toate pilele lui Iorguș, e cazul să-ți faci rapid un control. Pe bune! Chestia e cu banii pe care îi incasează nemeritat administrația piticaniei și cu scuza idioată: Iorguș va dat – lui să vă plângeți! Acolo sunt cetățenii acestui oraș, pe care micimea sa s-a obligat să-l gospodărească fără părtinire. Sau ești vreun lingău care se bagă în seamă cu o remarcă la limita superioară a ce poate produce aburul ăla de creier ce te mai deranjează din când în când…

  Comentariu by Zoga — 19 mai 2018 @ 9:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress