Mangalia – politica locală

14 mai 2018

Primarul Cristian Radu cere Guvernului soluționarea urgentă a situației de la Șantierul Naval Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:13

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, solicită, din nou, autorităților centrale ale statului, prin intermediul mai multor petiții, soluţionarea urgentă a situaţiei Şantierului Naval din Mangalia şi luarea unei decizii finale privind soarta platformei industriale. Într-o scrisoare adresată președintelui României, primului-ministru și ministrului Economiei, edilul din Mangalia atrage atenția că prelungirea stării de incertitudine privind situaţia acestui şantier de lungă tradiţie va accentua criza economică deja existentă şi va avea un impact social negativ pentru judeţul Constanţa.

”În calitate de primar al U.A.T. Municipiul Mangalia, doresc să vă informez asupra faptului că prelungirea situaţiei de incertitudine generează panică în rândul a mii de oameni care nu au siguranța unui loc de muncă, știindu-se faptul că șantierul reprezintă un pol economic important, în industria de construcţii şi reparaţii nave. În plus, situația existentă creează şi un impact social negativ, deoarece mii de locuri de muncă din industria de construcţii şi reparaţii nave sunt puse în pericol”, a subliniat primarul Radu Cristian, în documentul transmis oficialităților statului. Demersul edilului din Mangalia nu este singular, el trăgând un semnal de alarmă încă de la începutul acestui an, când, printr-un document similar, s-a adresat oficialităților statului în găsirea unei soluții imediate pentru rezolvarea situației angajaților de la DMHI. „Personal, am fost de mai multe ori la ministerele de resort, am trimis scrisori, petiții în care am atras atenția că la Șantierul Naval Mangalia este o bombă socială cu ceas, care ar putea exploda în orice moment, dacă nu se semnează un contract cu un investitor strategic”, a completat edilul. Potrivit datelor statistice, în 2016, şantierul naval avea 2.399 de angajaţi proprii, alături de cei peste 4.700 de angajaţi ai societăţilor colaboratoare. În acest moment, aici mai sunt aproximativ 1.700 de angajaţi. ”Facem încă o dată apel la dumneavoastră, stimate Domnule Preşedinte, pentru a analiza şi a vă implica direct în soluţionarea urgentă a situaţiei Şantierului Naval din Mangalia şi în luarea unei decizii finale privind soarta acestuia, ţinând cont de întreaga infrastructură existentă, de miile de locuri de muncă pentru locuitorii din Mangalia şi localităţile limitrofe, dar şi de necesitatea continuării şi dezvoltării acestuia, ca pol strategic al economiei naţionale”, a conchis primarul Mangaliei, Radu Cristian, în scrisoarea adresată președintelui României.

Replica 14.05.2018

7 Comments

 1. Având în vedere relații Președinție – Guvern, era mai bine să-l roage pe Iohannis să ceară guvernului să nu semneze cu olandezii. S-ar fi semnat rapid.

  Comentariu by lucian visa — 14 mai 2018 @ 18:34

 2. A fost la miniștrii de resort din Turcia, poate.
  Dacă avea habar ce se întâmplă, ar fi știut și etapa la care s-a ajuns cu actele juridice. Si știa si cine tărăgănează. Că guvernul si-a obținut ce a vrut, cei care au solicitat semnarea concomitentă a actelor juridice pentru cedarea celor 2% și pentru asocierea mixtă româno-olandeză (inclusiv contractul de management) a fost Damen.

  S-a trezit să facă apel la Președintele României? Atât de bine se pricepe la administrație. Și presedintele ce sa facă, sa oblige pe Damen sa semneze actele mai devreme?

  Comentariu by Mentalistul — 14 mai 2018 @ 19:39

 3. https://www.replicaonline.ro/exclusiv-ce-spune-ambasadoarea-olandei-in-romania-despre-soarta-santierului-naval-mangalia-355554/

  Mai bine s-ar fi infratit in Olanda! Dar timpul nu este pierdut, ar putea sa infrateasca si spitatele, si turismul, si secretariatul! Intre ele! Beinur nu are relatii in Olanda?

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2018 @ 0:41

 4. Nu toti angajatii de la celebra directie de turism merita catalogarea de mai sus! Tocmai de aceea, primarului ar trebui sa-i fie rusine in fiecare zi pentru ce oameni a numit ca sefi acolo!

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2018 @ 18:16

 5. S-a trezit la spartul târgului? Când s-a declanșat criza nu-i păsa. Iar la dezbaterea privind garajele, urla pe hol că nu-l interesează șantierul, pt că el nu a avut acces acolo, că investitorii coreeni sunt hoți etc. Există și filmare. Dacă firmele apropiaților lui aveau acces, nu mai erau coreenii hoți. Unde există rost de cașcaval, trebuie să ia și el o bucată, altfel se usucă pe picioare! Penibil!

  Comentariu by Anonim — 16 mai 2018 @ 19:50

 6. Dacă îți pasă așa tare, du-te personal. Că doar este de al tău. Sau a fost …

  Comentariu by Elm street — 17 mai 2018 @ 10:46

 7. S-a cacat pe el Iohanis când a văzut scrisoare de la Radu. Ma mir ca n-a fugit din tara.

  Comentariu by Anonim — 21 mai 2018 @ 0:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress