Politica locală

4 mai 2018

Ce demersuri face primăria. PRĂPĂD în Portul Turistic Mangalia! VANDALII au distrus corpurile de iluminat montate cu bani europeni

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 19:17

Ceea ce ar fi trebuit să fie una dintre cele mai frumoase zone din orașul Mangalia, Portul Trustic, a fost devastat de hoţi şi vandali! Este un “fenomen” care se întâmplă, din păcate, de ani de zile. Nu există stâlp de iluminat public care să nu fi fost atins de mâna teribiliștilor care au furat neoanele, au spart geamurile de protecție și au transformat stâlpii în epave. Zona nu este iluminată îndeajuns, iar mangalioții povestesc că proiectul, realizat pe fonduri europene pe vremea fostului edil, este doar o amintire plăcută. Administrația publică dă asigurări că reabilitarea iluminatului va începe cât de curând. Nu se poate acum, pentru că… s-ar încălca legea!

O plimbare pe faleza proaspăt reabilitată, spre Portul Turistic Mangalia, te poate încărca de energie pozitivă. Până la un punct. Adică până în momentul în care dai cu ochii de… nesimţire! Iluminatul public din port a fost ţinta unor indivizi care nu au respect faţă de bunurile publice, iar imaginile vorbesc de la sine!

Lucrarea ar fi trebuit să se afle în garanţie, adică neoanele ar fi trebuit să se afle, pentru mentenanţă, în grija firmei care le-a montat de prima dată. Asta, în teorie. În realitate, firma care s-a ocupat de montarea lor, de proiectul din bani europeni în sine, a fost dizolvată. Din acest motiv, primăria a stat ani de zile în instanță să dovedească că societatea respectivă nu mai are cum să se ocupe de garanția lucrării. Reprezentanţii primăriei nu puteau să facă de capul lor reabilitarea- ar fi fost caz penal. Însă, anul acesta primăria a câștigat procesul, iar cât de curând iluminatul din port va intra în reabilitare, după cum garantează reprezentanții administraţiei publice locale.

„Primăria va începe cât se poate de repede reabilitarea sistemului de iluminat public din Portul Turistic Mangalia. Până acum au fost făcute demersuri pentru reparaţii pe garanție, adică să le execute firma care a făcut lucrarea inițial. Firma între timp s-a desființat și a fost o procedură de câțiva ani în instanță pentru a demonstra că nu mai are cum să efectueze lucrarea. Reabilitarea va fi făcută de către primărie”, au declarat reprezentanții Primăriei Mangalia.

Claudia CORBU, Replica 04.05.2018

8 Comments

 1. Pai face demersuri… vechea si noua directoare din toate mandatele si la toate directiile de prin primarie Andrei Mihaela devenita Calin pleaca in Turcia o saptamina in interes de servici

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2018 @ 10:00

 2. Pt. #1
  https://www.replicaonline.ro/mihaela-andrei-354320/

  Comentariu by nabuco — 5 mai 2018 @ 17:15

 3. Nabuco, o dadusi in bara.Pt ofticoasa de la #1 – pitzi, taci si inghite in sec, tu ai fost aia care si-a ridicatara bluzita sus, tot mai sus si ai fost de unica folosinta data trecuta. Acu, nevestili-i la putere. Voi, la munca si nu mai luati banul grossen doar pt hlizeli si amantlacuri. Mucles, taranco

  Comentariu by Dan — 5 mai 2018 @ 19:49

 4. Daca e delegatie platita din bani publici, primaria e obligata sa prezinte public deplasarea!
  Deci, pentru ce se duc in delegatie, cine merge? Ca doar nu se duc sa faca schimb de trotuare si becuri. Pe scurt, scopul si durata vizitei?
  Pe situl primariei nu apare nimic.
  Cine poate sa ne spuna?
  Ozzzy, esti consilier local, s-a aprobat deplasara in consiliu, cit costa si ce rezultate concrete sint.
  Ca pozele in barcuta de data trecuta le stie tot satul , inclusiv nevestele.

  Comentariu by Anonim — 6 mai 2018 @ 18:05

 5. Pt 5: Mai sunt si alți 18 consilieri locali.
  CL a aprobat un buget la grămada, pentru participarea la târguri si expoziții, la înfrățiri și dezfrățiri. Decizia cum se cheltuie și cu cine se cheltuie, e in pixul primarului.
  Energia, timpul si gloanțele mi le consum contra jafului organizat de milioane euro. Sa consum gloanțele pe o deplasare in Turcia, despre care nici nu stiu, ar fi risipă. Mai sunt alți 18 consilieri. Dacă dta nu ai succes cu ei, atunci – dacă e musai – facem niște adrese ticluite să ne dea explicații.

  Comentariu by Ozzy — 7 mai 2018 @ 10:13

 6. Asa e, dar eu m-am.adresat dumneavoastra nu in sens rau, si pentru ca am vazut ca sinteti singur care se implica si raspunde la intrebari. Pe cine sa intrebam? Cine sint ceilalti din consiliu?
  Deci, – de ce se cheltuie bani de delegati de care nu stie nimeni ? De de e secret? Pentru ce se pleaca?

  Comentariu by Anonim — 7 mai 2018 @ 18:57

 7. Imagine você após fazer tratamento com Maca Peruana! http://icfjournal.org/index.php/icfj/user/viewPublicProfile/21594

  Comentariu by composiçăo xtrabig force — 11 mai 2018 @ 13:50

 8. Garantimos os resultados do GEL REDUCTION. http://Rmrj.usjr.edu.ph/index.php/RMRJ/user/viewPublicProfile/28796

  Comentariu by como comprar gel reduction — 11 mai 2018 @ 15:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress