Politica locală

3 mai 2018

Scandal la Mangalia. Poliţiştii acuză că nu au voie să dea amenzi. „Este o aberaţie”

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:18

Acuzaţii incredibile din interiorul Poliţiei, în judeţul Constanţa. Agenţii din Mangalia se plâng că sunt „legaţi“ de mâini de propriii şefi. Acestora li s-ar fi interzis să dea amenzi şi să poarte echipament de protecţie, după ce ar fi sancţionat „VIP-uri“ din localitate.

Şeful Poliţiei judeţului Constanţa neagă că ar fi dat o asemenea dispoziţie şi că, din contră, şi-a încurajat subalternii să-şi facă datoria cât mai bine.

Acuzaţiile au la bază, spun reprezentanţii Sindicatului Europol, o dispoziţie verbală a comisarului şef Constantin Dancu, inspectorul şef împuternicit al IPJ Constanţa, prin care li se interzice poliţiştilor de ordine publică să poarte echipament de protecție (ham/vestă cu elemente fluorescent reflectorizante, coafă albă sau uniformă cu elemente de vizibilitate, cum sunt cămășile/tricourile alb-albastre) și să aplice contravenții la regimul rutier.

Contactat de ziarul „Cuget Liber“, Constantin Dancu a negat aceste acuzaţii.

„Cum să le spun poliţiştilor de ordine publică să nu oprească autoturisme în trafic? Este o aberaţie, nu le-am spus poliţiştilor în viaţa mea să nu dea sancţiuni, ba din contră, au fost încurajaţi să facă asta. Au fost încurajaţi, inclusiv, să-şi susţină calitatea de poliţie rutieră. Le-am transmis oamenilor să oprească maşini, să legitimeze persoanele, să controleze portbagajele şi să-şi facă datoria, asta dacă vrem să avem succes în această activitate”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, comisar şef Constantin Dancu, inspector şef împuternicit al IPJ Constanţa.

Interesant este că întreg scandalul a pornit, potrivit unor surse, din Mangalia. Subcomisarul Gabriela Iacob, adjunctul comandantului Poliției Mangalia i-ar fi chemat în birou pe polițiștii de la ordine publică și le-a transmis ca nu cumva să mai aplice vreo sancțiune la regimul rutier. Aceleaşi surse spun că polițiștii au fost amenințați de Gabriela Iacob pentru că mai mulţi oameni de afaceri, dar şi interlopi s-ar fi plâns că au fost sancţionaţi după ce au încălcat regimul rutier.

De asemenea, comisar şef Marin Dincă, şeful Poliţiei Mangalia, este acuzat că a mers personal pe teren să verifice dacă oamenii săi din subordine poartă echipament de protecţie şi îşi fac treaba. Văzându-şi oamenii la datorie, Dincă le-ar fi interzis poliţiştilor să mai dea amenzi.

„Pentru că băieţii de la Ordine Publică şi-au făcut treaba şi au amendat «VIP-urile», acestora li s-a transmis să nu mai oprească maşini şi să nu mai aplice sancţiuni la regimul rutier. De asemenea, li s-a transmis să nu mai poarte echipament de protecţie. Şeful Poliţiei Mangalia a mers în teritoriu, în control, şi l-a pus pe un coleg să se dezbrace, să-şi dea cămaşa jos, pentru că aşa a vrut el. Aici s-a ajuns, din păcate”, ne-a precizat Daniel Avasilcăi, preşedintele Sindicatului Europol Constanţa. Luând în calcul aceste acuzaţii, surse din cadrul IPJ Constanţa spun că există posibilitatea ca dispoziţia verbală despre care se vehiculează să nu fi fost dată de inspectorul şef. Dacă această variantă se dovedeşte a fi reală, conducerea Poliţiei Mangalia este datoare cu explicaţii, în urma neregulilor semnalate de sindicalişti.

Sorin Hulubei, Cuget Liber 03.04.2018

11 Comments

 1. Poate ne traduce și nouă cineva din interiorul poliției. Anonim evident.

  Vezi și https://www.replicaonline.ro/acuzatii-grave-de-musamalizare-dupa-scandalul-de-la-mangalia-cand-un-politist-a-fost-alergat-cu-toporul-video-354089/

  Comentariu by lucian visa — 3 mai 2018 @ 16:21

 2. In fata restaurantului Christopher, pe partea opusa, statia de autobuz e mereu blocata de masini mici. Din acest motiv, autocarele si microbuzele sunt nevoite sa opreasca pe a doua banda pentru a cobora calatorii si timp de cateva minute accesul pe un sens e blocat.

  Comentariu by Nemo — 3 mai 2018 @ 17:49

 3. E adevarat ca noul comandant a politiei Mangalia vine de la politia de frontiera??? Atunci nu mi se pare nimic suspect in modul de abordare a problemelor…

  Comentariu by pop — 3 mai 2018 @ 20:06

 4. https://www.replicaonline.ro/fostii-sefi-de-la-rutiera-dancu-si-sobaru-in-competitie-pentru-comanda-ipj-353672/
  Campanie electorala ?

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2018 @ 21:11

 5. Pt 1:
  Competența este a corpului de control al ministrului MAI. Iar cercetările se întind exact și in zona pe care am menționat-o precedent.

  Va dau detalii când o să pot. Presa nu cunoaște toate detaliile.

  Comentariu by Ozzy — 3 mai 2018 @ 22:15

 6. DE LA CONDUCEREA POLITIEI ROMANE NU SE MAI VREA CA ACEI POLITISTI DE LA ORDINE PUBLICA SA MAI STEA LA MICA CIUPEALA SI SA FACA ABUZURI OPRIND SOFERII IN TRAFIC.ASA CUM AU FACUT POPARTAC , DRAGU SI ALTII.INFRACTIONALITATEA ESTE DESTUL DE CRESCUTA IAR EI IN LOC SA FACA PATRULE STAU LA MICA CIUPEALA SA MAI PRIMEASCA O SPAGA.HAI SA NU II MAI PLANGEM

  Comentariu by AQUARIUS — 3 mai 2018 @ 23:31

 7. Pt.3
  Nu este adevarat actulul sef al politiei Mangalia este politist si provine din Politia Romana.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2018 @ 8:24

 8. Marin Dinca vine exact de la frontiera, a fost in trecut la frontiera dupa care o perioada a fost sef de birou la circulatie la Mangalia, apoi a plecat innapoi la frontiera la scoala la Constanta. De 1 an a revenit la Politia Romana ca si comandant la politia Neptun apoi comandant la Mangalia, dar ca baza el este politist de frontiera.

  Comentariu by eu — 4 mai 2018 @ 16:11

 9. adevarul gol, golutz, Dinca Marin, fost subofiter de politie, termina o facultate de doi lei privata, chipurile prin examen facut ofiter.lucreaza in politie, dupe care fuge la o scoala a politiei de frontiera, care intra timp se desfiinteaza, si revine in politie cu chiu cu vai la IPJ cTA, APOI EFORIE SI CA SA VEZI CONCUREAZA SINGUR PE POST LA NEPTUN unde desigur ia examenul. acum este numit cu delegatie la Politia Mun Mangalia, pe functia de sef. avand gradul ajuns de comisar sef,,,, Cealalta specie, Iacob Gabriela, zice ea fosta procuroare,promotie 1990. data afara din parchet pentru comportament neadecvat, lipsuri de la program etc. Incadrata ca ofiter in MAI , cu chiu cu vai in anul 1991, niste sefi si-au facu mila de ea,…sa zicem, gurile rele spun ca …, a lucrat in mai multe locuri unde a dinamitat colegii, sefii, cu un comportament ce frizeaxa bunul simt si normele psiho-sociocomportamentale.Ajunge sefa la biroul politie rutiere-circulatie la Politia Mun Mangalia. cu toate ca nu poarta uniforma obligatorie de serviciu nici o zi, insa vine la program intr-o tinuta total indecenta , provocatoare, fuste la buza dansei si bluejeans rupti, etc. Este numita de conducerea IPJ cu delegatie in functia de adjunct, cu conditia de a-si corija tinuta si comportamentul, ,, dar degeaba,…caracterul nu si-l poate schimba,,.

  Comentariu by igor kgb — 6 mai 2018 @ 17:56

 10. Domnul Dancu este fostul sef de serviciu al politiei Rutiere, actualul delegat ca inspector sef, stie ce specii are in subordine mai ales pe fosta Doamna Neagu cu nr de inmatriculare XES , as se cite SEX IN oglinda retrovis, va cam dati seama, actuala Domnisoara de 50 ani Iacob, ar cam trebui sa vina pe la MANGALIA, Sa faca verificari inopinate, stie el cum ca un vajnic securist, nu sa-i lase pe martzafoi sa-si faca de cap, stie prea bine ce are pe feuda…

  Comentariu by o la la SUZANA — 6 mai 2018 @ 18:07

 11. In 1991 Gabi avea 23 de ani. Adica abia a terminat facultatea. Cum dracu a facut atatea in cateva luni ? Ca voi in 1991 ii atribuiti un lung CV deja ?

  Comentariu by Mardale — 6 mai 2018 @ 23:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress