Mangalia – politica locală

28 aprilie 2018

Continuă asfaltarea pe mai multe străzi din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:41

Primăria Municipiului Mangalia va continua, pe parcursul lunii mai, proiectul de asfaltare a străzilor din oraș, demarat la sfârșitul anului trecut. Totodată, se va interveni la reparații și plombări, atât pe trotuare, cât și pe unele artere unde asfaltul a fost deteriorat de intervențiile companiilor de utilități sau de temperaturile scăzute din timpul iernii. În această primăvară, se intervine cu lucrări de decopertare, pietruire și asfaltare pe străzile: Aleea Farului, Sirenei, Bulevardul Callatis, strada din fața Căminului Pescăruș și zona pietruită de pe str. Negru Vodă. Cu același tip de lucrări se acționează și pe Aleea OS-uri, pe strada Matei Basarab, în parcarea bl. R1 și Aleea din fața bl. CMZ, precum și în curtea spitalului, pe strada George Emil Palade, dar și pe str. M.I. Dobrogeanu. Totodată, pe străzile care necesită doar lucrări parțiale, se va interveni cu plombări, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții optime. Precizăm că, la sfârșitul anului trecut, autoritățile locale din Mangalia au demarat procedura de asfaltare integrală pe mai multe străzi, printre care: George Murnu, Libertății, Petru Maior, Sirenei și Albatros.

”Turnarea covorului asfaltic a început, după cum se știe, anul trecut, în toamnă. Pentru că venea iarna și condițiile meteorologice nu permiteau asfaltarea în condiții optime, acest proces de modernizare a domeniului public a fost sistat până în primăvara acestui an. Acum, vom continua să asfaltăm și să plombăm mai multe artere din oraș. În discuțiile cu locuitorii, s-a cerut amenajarea mai multor locuri de parcare, dar și reabilitarea străzilor. De aceea, acolo unde se poate, vom sistematiza unele zone și vom crea noi locuri de parcare, în baza discuțiilor cu locatarii”, a precizat primarul Radu Cristian.

C.C., Replica 28 aprilie 2018

15 Comments

 1. Dar strada din Saturn cu numele unui profesor care a predat la liceul teoretic, actual economic, când se va reabilita ?

  Comentariu by lucian visa — 28 aprilie 2018 @ 19:22

 2. Cele 22 străzi se vor asfalta pe fonduri europene accesate cu un proiect transfrontalier Mangalia-Balchik. Mulțumesc primarului din Balchik pentru că am putut accesa fondurile.

  Comentariu by Ozzy — 28 aprilie 2018 @ 20:05

 3. Pai, unde scrie ca se reabiliteaza prin fonduri europene? Unde scrie de Balcic?
  In comunicatul respectiv nu se scrie un cuvint despre asa ceva.
  Si de cind se acceseaza bani pe proiecte tranfrontaliere pentru asfaltare de strazi???!!!!

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2018 @ 20:26

 4. Într-un alt comunicat al primăriei:
  “Alte două proiecte la fel de avansate vizează modernizarea Pieței Republicii și reabilitarea unui număr de 22 de străzi, din localitate. Ambele proiecte sunt depuse în parteneriat cu Primăria Balcik și ar trebui să fie admise pentru finanțare până la sfărșitul lunii februarie.”

  Eu nu cred comunicatele primariei. Informațiile mi le obtin singur.

  Comentariu by Ozzy — 28 aprilie 2018 @ 23:07

 5. https://www.replicaonline.ro/politist-batut-de-patru-indivizi-la-mangalia-353648/

  Comentariu by nabuco — 29 aprilie 2018 @ 0:23

 6. IRESPONSABILITATEA PRIMĂRIEI PUNE ÎN PERICOL VIAȚA UNUI CADRU DIAS AL MI

  – președintele comisiei SCCÎ, consilierul Mihai Sorin, a tratat situația cu indiferență. A refuzat rezolvarea acestei probleme.

  În ședința din 15 Februarie 2018 am expus comisiei SCCÎ o problemă stringentă:
  – conform legii, Primăria repartizează locuințe din spatiul locativ al municipiului la cererea unor instituții, pentru cazuri speciale, cu destinația juridică: locuinte de serviciu.
  – Primăria Mangalia a repartizat unui luptător DIAS, cadru MI, o locuință de închiriere (de serviciu nu a reușit) intr-un bloc de la barăci, intr-un mediu ostil unui angajat MI, care in îndeplinirea serviciului in caz de evacuare, ori de conflicte violente, este în prima linie de forță.
  – Inspectorul de Poliție Judetean a trimis o adresa Primarului Radu Cristian cu solicitarea imperativă de a schimba aceasta repartiție, întrucât locarea luptătorului DIAS in vecinătatea celor cu care a avut conflicte păstrează o stare de tensiune si pericol pentru familia acestuia.
  – Am solicitat prezența in comisie a persoanei responsabile de la Spațiul Locativ și am expus că există situația conflictuală, familia respectivului polițist DIAS a fost amenințată frecvent, precum si polițistul. Conform si adreselor Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
  – Doamna de la Spațiul Locativ mi-a răspuns că este cunoscută această problemă, că este cunoscută și de domnul Primar, dar nu există nimic disponibil.
  Polițistul in cauză a găsit un apartament LIBER, care a fost locuința de serviciu pentru un cadru MI, și a făcut o adresă primăriei pentru a solicita analizarea posibilității de repartizare, daca locuința figurează in lista apartamentelor de serviciu. Primăria nu știa că există acest apartament liber, dar imediat a facut actele si la următoarea sedinta a Consiliu Local acestei locuințe i s-a reactualizat destinația juridică, ca fiind locuința de serviciu pentru IPJ Constanța, dar locuința a fost repartizată…. unei alte persoane.
  – Am expus în continuare situația că există apartamente libere ale Spațiului Locativ al municipalității, că familii apropiate primariei dețin cate 5-6 apartamente, unele fara acte, cu cheile primite din primărie, pentru a fi închiriate vara la turiști. Am solicitat lista apartamentelor deținute de Spațiului Locativ si am solicitat președintelui comisiei, dlui Mihai Sorin, o verificare a întregului patrimoniu de locuinte al municipalității. S-a stabilit in sedinta sa fie transmisă aceasta lista președintelui comisiei SCCÎ, care o va retransmite tuturor membrilor comisiei.
  – Am solicitat rezolvarea acestei situații, deoarece familia respectivului cadru MI este amenințată zilnic, deoarece la data repartizării unei locuinte de închiriere (pe motiv ca din cele de serviciu ale MI nu mai sunt libere, dar s-a dovedit a fi minciună) era cumoacută această situatie conflictuală, dar iresponsabili l-au trimis să locuiască în acel mediu ostil. Că este un mediu ostil nu este vina lucrătorului MI, ci a administratiei publice. Am exprimat in ședința respectiva, imperativ: “Gândiți-vă că puneți vieți în pericol, a unei persoane si a familiei sale, persoană pe care o chemați să restabilească ordinea când faceți evacuări, demolați chioșcuri și garaje, ori ies conflicte cu violență!”. Că trebuie să înceteze situația in care persoane fara drepturi dețin in continuare mai multe locuinte de închiriere si de serviciu pentru instituții, cu scopul de a închiria în sezonul estival și încasează la negru cât încasează un hotel.
  – chiar dacă ideea de a lua la cunoștință toată lista locuințelor din Spațiul Locativ al municipalității, presedintele comisiei Mihai Sorin nu a insistat pe acest subiect si dupa 2 ani de când este presedinte, comisia responsabila cu avizarea repartițiilor nu cunoaște ce patrimoniu de locuinte are municipalitatea. Peștele de la cap se împute!
  Iar situația stringentă a luptătorului DIAS, cu cu adrese transmise de IPJ Constanta către Primăria Mangalia, in care se precizează că familia respectivului luptător DIAS este amenințată frecvent, cu adrese si audiențe ale solicitantului la primarul Radu Cristian, cu prezentarea mea a situației catre comisia care are aceste atribuții, al carei membru sunt, iar consilierul Mihai Sorin este președinte, a fost refuzată spre analiză și a fost refuzată rezolvarea problemei.
  Solicitarea era pentru o locuința de serviciu atribuită Inspectoratului de Poliție Județean.

  Inevitabilul s-a întâmplat! Pentru meseria pe care o are, luptătorul DIAS si membrii familiei sale au fost atacați.
  Încă o dată, iresponsabilitatea primarului pune în pericol vieți omenești. Imaginile video din articol puteau fi evitate. Atenție, imagini cu puternic impact emoțional.

  Comentariu by Ozzy — 29 aprilie 2018 @ 18:39

 7. Si acum judecatorii „o sa le dea” cu suspendare celor 4 ?

  Comentariu by nabuco — 29 aprilie 2018 @ 19:41

 8. Fondurile pentru proiectul transfrontalier cu Balcic pentru strazi si piata Republicii s-au pierdut acum vreo 3-4 saptamani. Au gresit ceva mesterii din primarie si a picat proiectul.

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2018 @ 14:44

 9. Felicitari profesionistilor si primarului! O sa dea inapoi si bani pe care il iau la salariili uriase pe cre le insaseaza?

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2018 @ 17:42

 10. https://www.replicaonline.ro/iata-cine-sunt-indivizii-care-au-batut-un-politist-la-mangalia-353829/

  Comentariu by nabuco — 1 mai 2018 @ 1:41

 11. PROPUN MUTAREA INDICATORULUI CE DELIMITEAZA INTRAVILANUL LA INTERSECTIA STRAZII PORTULUI CU STR OITUZ SAU SA I RUGAM PE CEI DE LA PENNY SA TOARNE ASFALT IN CARTIERELE UITATE DE 10 ANI DOBROGEA I SI II
  DE INTERSECTIE CE SA MAI VORBIM!!!

  Comentariu by IPSI — 2 mai 2018 @ 10:03

 12. subscriu la ce a scris @11.un cartier fara asfalt.dar p asta nu l vede primarul.macar sa nu mai fim in intravilan si sa nu mai platim taxe.asa ar fi normal.in 6 ani de cand e primar nu a pus nici macar un gram de asfalt acolo.
  o idee pentru consilierul bataios ozzy.oare cat costa si ce imagine are orasul cand in centru sunt numai sedii de partide.suntem oras turistic sau politic?spatiile alea apartin cui?e mai mare rasul.in loc de cafenele magazine comert pentru oras si turisti sa avem niste sedii date partidelor.poate nici un consilier nu are curaj sa puna problema asta ca pana la urma toti beneficiaza de ele.dar da bine?si cred ca sunt platite din banii publici.cum e si cel de la bulevard.unele partide nici nu mai exista dar au sedii.

  Comentariu by wow — 2 mai 2018 @ 10:20

 13. Pt 12:
  Am susținut întotdeauna conceptul de “Centru Vechi” al orasului, ca in locul sediilor de partide sa fie cofetarii, cafenele, etc. Am si desenat un proiect, cum ar arăta.
  Cui să mai spun? Avem 11 ficuși în condiliu, care voteaza la ordin, fara habar despre ce votează.

  Chiria sediilor e plătită de partid, nu din bani publici.

  Comentariu by Ozzy — 2 mai 2018 @ 10:53

 14. https://www.replicaonline.ro/regulamentul-locurilor-de-parcare-in-dezbatere-la-mangalia-354080/

  Comentariu by nabuco — 3 mai 2018 @ 22:23

 15. cladirile construite de ex cea de langa posta veche cea de pe bulevard , au locuri de parcare?sau sunt construite pe 100% din suprafata incalcand niste legi?
  nu vorbim nici de hotelul aspirantului la primarie gerogescu.hotel 3 stele fara locuri de parcare prorpii .cum a obtinut stelele?unde parcheaza turistii?
  asta i administratie publica.

  Comentariu by wow — 4 mai 2018 @ 11:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress