Mangalia – politica locală

27 aprilie 2018

Punct de vedere al elevilor de la Colegiul Economic Mangalia – COMUNICAT

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:07

CONSILIUL SCOLAR AL ELEVILOR DE LA COLEGIUL ECONOMIC MANGALIA, PRIN REPREZENTANTII SAI, VA ADUC LA CUNOSTINTA URMATOARELE ASPECTE:

– Nu suntem de acord cu mutarea institutiei de invatamant ai caror elevi sunt in nicio alta locatie decat cea actuala. Elevii de azi nu pot decide in numele elevilor de maine. Vrem o scoala, nu o idee!

– Elevii de azi nu pot accepta faptul ca, inainte de fi consultati, reprezentantii primariei au hotarat sa distribuie in mass-media informatii menite sa le perturbe activitatea si sa ii supuna unui stres nejustificat.

– Elevii CEM va aduc la cunostinta faptul ca si liceenii de la COLEGIUL ECONOMIC AU STATUT DE ELEV, REGLEMENTAT LEGISLATIV PRIN STATUTUL ELEVILOR DIN LEGEA EDUCATIEI 1/ 2011;

– deoarece consideram ca ni s-au incalcat drepturile intr-un mod evident va aducem la cunostinta urmatoarele articole din Statutul elevilor care poate v-au scapat:

Art. 1. –
(1) Prezentul statut reglementează drepturile și îndatoririle beneficiarilor primari ai educației, denumiți în continuare elevi, înmatriculați în unitățile de învățământ de stat, particular sau confesional din România.

* Consideram ca suntem descriminati atunci cand ne numiti liceeni, iar pe colegii nostri mai mici ii numiti COPII, SUNTEM CU TOTII ELEVI SI AVEM ACELEASI

DREPTURI

Art. 4. –
Învățământul preuniversitar este centrat pe elev. Toate deciziile majore sunt luate prin consultarea reprezentanților elevilor, respectiv a Consiliului Național al Elevilor și a altor organisme reprezentative ale elevilor, precum și prin consultarea obligatorie a reprezentanților federațiilor sindicale, a beneficiarilor secundari și terțiari, respectiv a structurilor asociative reprezentative ale părinților, a reprezentanților mediului de afaceri, a autorităților administrației publice locale și a societății civile.

*Consideram ca trebuia sa fim primii consultati, inainte de oferirea catre media a oricarei informatii menite sa ne afecteze.

(4) Elevii au dreptul să își desfășoare activitatea în spații care respectă normele de igienă școlară, de protecție a muncii, de protecție civilă și de pază contra incendiilor în unitatea de învățământ.

*CONSIDERAM CA LOCUL IN CARE NE DUCETI NU NE OFERA SIGURANTA SI VA CEREM INSISTENT SA NE OFERITI DATE CONCRETE IN ACEST SENS.

x) dreptul de a opta, conform legii, pentru tipul și forma de învățământ pe care le vor urma și să aleagă parcursul școlar corespunzător intereselor, pregătirii și competențelor lor;

*AM ALES COLEGIUL ECONOMIC PENTRU BAZA MATERIALA, PROFILUL PE CARE IL ARE SI ZONA IN CARE ESTE PLASAT.

y) dreptul la educație diferențiată, pe baza pluralismului educațional, în acord cu particularitățile de vârstă și cu cele individuale. Elevii cu performanțe școlare deosebite pot promova 2 ani de studii într-un an școlar.

VA INFORMAM CA:

Art. 10. –
Elevii beneficiază de următoarele drepturi de asociere:
a) dreptul de a forma, adera și participa la grupuri, organizații, structuri sau mișcări care promovează interesele elevilor, inclusiv la grupuri și organizații non-formale, economice, sociale, recreaționale, culturale sau altele asemenea, în condițiile legii;
b) dreptul la protest, în condițiile prevăzute de legislația în vigoare, fără perturbarea orelor de curs.

Presedinte, ANDRA GORGHIU.

mangalianews.ro 26.04.2018

4 Comments

 1. offf mai mai…cu scuzele de rigoare candva cum incepe comunicatul vostru mai ca ma gandesc ca ar fi bine sa va desfiinteze.sincer.da o ncolo de treaba.nici cand te apuci de un comunicat nu poti sa l scrii clar si corect?

  Comentariu by baubau — 28 aprilie 2018 @ 15:44

 2. scuze, cand vad e mai sus…
  graba si..indignarea:))

  Comentariu by baubau — 28 aprilie 2018 @ 15:45

 3. Dupa cite se vede, si pentru tine treapta a doua a fost… bau-bau… cred ca ai „patit” ca raducu, a fost pa-pa… la agroindustrial Palas, unde dadeau toate geniile bacu’…

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2018 @ 20:30

 4. ai dedus tu .brava la tine . crede ma ca tu n ai scoala cata vacanta am avut eu. si pentru pustiul din geniul tau e cate..da?daca te deranja ceva puteai spune ce si cum.dar banuiesc ca vocabularu tau se reduce la cat ai putut scrie acum.
  nu te obosi sa mi raspunzi.te va prinde 1 mai la tastatura.veoricule.

  Comentariu by baubau — 28 aprilie 2018 @ 20:39

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress