Mangalia – politica locală

26 aprilie 2018

Se caută electricieni autorizaţi! Goldterm se pregăteşte pentru preluarea iluminatului public din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:03

SC Goldterm Mangalia, societate a Consiliului Local Mangalia, atestată ANRE pentru lucrări de instalaţii electrice, angajează electrician autorizat IIB, în vederea realizării de lucrări de reparaţii la instalaţiile de iluminat public din Municipiul Mangalia. Cererile de angajare se depun la sediul SC Goldterm Mangalia SA din Mangalia, strada Vânători, nr. 1, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

Anunţul societăţii vine în contextul în care Primăria Mangalia a preluat activitatea fostei Administraţii a Domeniului Public şi Privat (ADPP), iar Goldterm s-a autorizat ANRE. Motivul: administraţia locală intenţionează să preia, prin Goldterm, activitatea de mentenanţă a iluminatului public – celebrii stâlpi de iluminat, peste 4.000 la număr, din Mangalia şi staţiunile aferente municipiului.

De circa 1 an şi jumătate, administraţia locală face demersuri în vederea preluării iluminatului public de la ENEL. În momentul de faţă, primăria şi ENEL sunt în stadiul de negociere a contractului de preluare a acestui serviciu. Dacă se va materializa dorinţa administraţiei locale, atunci Goldterm trebuie să fie pregătit, adică să aibă şi angajaţi atestaţi, care să poată interveni, spre exemplu, pentru schimbarea becurilor arse de la stâlpii de iluminat. Între timp, după cum se poate observa, Goldterm s-a pregătit în eventualitatea preluării mentenanţei serviciului de iluminat, în sensul că a aobţinut autorizaţie de la ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei).

Referitor la ADPP, amintim că primarul Mangaliei, Cristian Radu, declara, anul trecut: “Înfiinţată la începutul anilor 2000, această instituţie a fost, în opinia mea, un robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri uriaşe din banul public şi mai ales terenurile din oraş şi staţiuni. Tocmai din acest motiv, în ultimii ani, am fost blocat sistematic de unii consilieri locali, de fiecare dată când am propus desfiinţarea ADPP. Abia după alegerile de anul trecut am putut avea susţinerea unei majorităţi pentru ca Primăria să preia activitatea ADPP”.

R.C., Replica 26.04.2018

11 Comments

 1. CINE NE MINTE DE PE PAGINA OFICIALĂ A PRIMĂRIEI? ȘI DE CE?

  – sau: Cine este nemernicul care a instigat un război al școlilor, panică intre copii și părinți?

  Astăzi am întrebat in plenul ședinței CL pe viceprimar cine minte populația pe pagina oficială a primăriei, dacă mai avem un compartiment de Mass-Media. M-a mințit că nu mai avem pe Organigramă un compartiment mass-media, de aceea nu mai există.

  Prin urmare, serviciile de a minți populația Mangaliei au fost externalizate catre un privat, care încasează de la primărie miliarde lei pe an pentru acest serviciu.

  Dar viceprimarul minte, pentru ca legea obliga un astfel de compartiment responsabil cu informațiile de interes public, de aceea exista Compartimentul Mass-Media și in Organigramă (foto1) (vezi text lege in notă!)

  Doar că au mutat persoana care se ocupa de Mass-Media, ca să se poată externaliza serviciul. In mod ilegal. Cum spune si Curtea de Consturi in raportul ei (foto 3, a se citi mii lei), care a constatat prejudiciul de peste 3 miliarde lei vechi.

  Deci și cu banii luați, și mințiți.
  Mai mult, prin aceste minciuni s-a creat un război al școlilor.

  În continuare, Primăria ne minte pe pagina oficială ca a va depune proiect pentru spital, cand de fapt termenul final s-a încheiat la 18 Aprilie 2018. (foto 4).

  In plenul ședinței Consiliului Local, viceprimarul A MINȚIT că axa europeană nu s-a deschis, ca se va deschide si se va depune. Am citit tot Ghidul Specific cap-coadă, știu pe de rost Catalogul Surselor de Finanțare.

  Bugetul Local este prejudiciat, populația Mangaliei este mințită oficial.

  ________________________________
  LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 (*actualizată*)
  privind liberul acces la informaţiile de interes public

  Articolul 4
  (1) Pentru asigurarea accesului oricărei persoane la informaţiile de interes public autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
  (2) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea compartimentelor de relaţii publice se stabilesc, pe baza dispoziţiilor prezentei legi, prin regulamentul de organizare şi funcţionare a autorităţii sau instituţiei publice respective.

  Comentariu by Ozzy — 26 aprilie 2018 @ 21:40

 2. i-au deschis robinetul de bani lui Colgiu!

  Comentariu by Anonim — 26 aprilie 2018 @ 23:02

 3. Este posibil ca ADPP -ul sa fi fost un robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri publice.Din 2012 stiu si eu cativa( nu vreau sa-i nominalizez deocamdata)politicenii(asa-zisi)care au facut asta.Totusi cel mai mare robinet de sifonat banii publici este si a fost Goldtermul ,de aici se alimenteaza,probabil, numai 2 persoane(directorul si primarul)

  Comentariu by Vucea Dan — 27 aprilie 2018 @ 9:48

 4. Update: Am aflat ca Organigrama a mai fost votată in 11.10.2017, adusă pe ordinea de zi la diverse, votată de cei 11 consilieri. Din care lipsește Compartimentul Mass Media.

  UPDATE: DEMOCRAȚIA A FOST UCISĂ ÎN MANGALIA

  Cu iresponsabilitate, pe 11.10.2017 cei 11 consilieri ai primarului au aprobat o Organigrama care încalcă legile democratice din România: au desființat departamentul mass-media.

  “LEGE nr. 544 din 12 octombrie 2001 (*actualizată*)
  privind liberul acces la informaţiile de interes public
  Articolul 4
  (1) Pentru asigurarea accesului oricărei persoane la informaţiile de interes public autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia de a organiza compartimente specializate de informare şi relaţii publice sau de a desemna persoane cu atribuţii în acest domeniu.
  (2) Atribuţiile, organizarea şi funcţionarea compartimentelor de relaţii publice se stabilesc, pe baza dispoziţiilor prezentei legi, prin regulamentul de organizare şi funcţionare a autorităţii sau instituţiei publice respective.

  Articolul 5
  (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu următoarele informaţii de interes public:
  c) numele şi prenumele persoanelor din conducerea autorităţii sau a instituţiei publice şi ale funcţionarului responsabil cu difuzarea informaţiilor publice;”

  Mai mult, in Convocatorul din 11.10.2017 nu a existat pe ordinea de zi o nouă aprobare a Organigramei. (Vezi foto)

  Noua Organigramă a fost introdusă pe loc in timpul ședinței, fara sa o poată consulta consilierii, iar cei 11 consilieri au aprobat, fără a ști ce votează, ucigând o lege principală a democrației în Mangalia, legea 544/2001.

  ȘI MINȚIȚI CU COMUNICATE, ȘI FURAȚI! DE CĂTRE CINE?

  Consultanta mass media
  Deliberare
  Cod unic: DA20186888
  Cod CPV: 79416200-5 – Servicii de consultanta in relatii cu publicul (Rev.2)
  Ofertant: 39177203 FUTURE MEDIA AGENCY
  Autoritatea contractanta: 4515255 MUNICIPIUL MANGALIA
  Data publicare: 26.04.2018 17:59
  Data limita de raspuns a autoritatii contractante: 01.05.2018 17:00
  Valoare estimata: 70.400,00 RON (15.143,04 Euro)
  70.400,00 RON
  Repere achizitionate: Consultanta mass media

  Adică de catre Colgate.

  Comentariu by Ozzy — 27 aprilie 2018 @ 15:24

 5. Apropos, firma respectiva a fost înființată la 12.04.2018, iar pe 26.04.2018 deja primea contractul.

  Comentariu by Ozzy — 27 aprilie 2018 @ 15:28

 6. Nimeni nu e perfect.

  Comentariu by lucian visa — 27 aprilie 2018 @ 17:55

 7. Si-a facut Colgiu o noua firma? Pe cealalta a bagat-o in faliment???
  De asa-zisul site al primariei se ocupa „cumnatul” primarului, prin firma Wings Telecom.
  Pentru Colgiu s-a semnat contract de consultanta pe relatii publice pentru perioada 1 mai -31-decembrie 2018.
  O. Menabit are dreptate. In mare parte, in cam tot ce spune.
  Intrebare: de ce nu ati stiut care e organigrama primariei? Cum votati? Ce votati?

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2018 @ 19:03

 8. Pt 7:
  Daca nu am votat-o, mai are rost întrebarea dvs?
  11 Octombrie este ziua mea de naștere.

  Organigrama au băgat-o la suplimentare, adica nu au trimis documentația. De aceea nici nu s-a votat de catre cei care nu au votat-o.
  Iar eu am verificat ce au votat pe site-ul primariei, unde scrie Organigrama. Acolo apare Compartimentul Mass Media, chiar si astazi.

  Ma întrebați pe mine, care nu am votat ceva fara sa cunosc? Cand ar trebui sa-i întrebați pe cei care votează, fara sa aibă habar ce voteaza?

  Comentariu by Ozzy — 27 aprilie 2018 @ 20:02

 9. REGULAMENTUL PARCĂRILOR SE VA APROBA FĂRĂ DEZBATERE PUBLICĂ
  – ce primar mincinos!!!

  Mai țineți minte dezbaterea publică pe care a amânat-o primarul, la cererea participanților, ca să se țină la Casa de Cultură? Aceea cu Regulamentul Parcărilor, cu demolatul garajelor?

  Ei bine, primarul v-a mințit, nu se mai tine nicio dezbatere publică.
  În ședința convocată în 04.05.2018 se vor aproba Regulamentul Parcărilor și Planul de Mobilitate Urbană, în baza căruia sunt convins că se vor demola garajele.

  Comentariu by Ozzy — 27 aprilie 2018 @ 20:05

 10. cum poate colgiu sa fie atat de bun cand este un parvenit in mangalia ,a prostit pnl mangalia ,va faceti de ras ,el va pleca cu banii castigati .Acum este director la goldterm si habar nu are cu aceasta functie ,fuge de oameni ca nu are cunostinte despre activitatea goldului.radule ai dato in bara cu doru

  Comentariu by lulu — 28 aprilie 2018 @ 8:34

 11. Colgiu i-a luat locul lui Dumitrana la încasat șpăgi pentru primar de asta a devenit asa de important. Alea mai mici. Ca alea mari le încasează direct. Pana la urma ca Dumitrana o sa ajungă și Colgiu. Pe la DNA. Doar ca asta e mult mai sulfa și o sa toarne tot ca sa se scoată.

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2018 @ 11:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress