Politica locală

25 aprilie 2018

Mutare surprinzătoare. Fostul director Tarom şi administrator în Portul Constanţa, numit la şefia THR Marea Neagră

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:35

Consiliul de Supraveghere al societăţii Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră SA a luat o decizie interesantă cu privire la conducerea celei mai mari firme de turism de pe litoralul românesc. Noul vicepreşedinte al Directoratului THR Marea Neagră are puţin peste 30 de ani, a fost de curând directorul general al Tarom şi a făcut parte o bună perioadă de timp şi din Consiliul de Administraţie al Portului Constanţa.

Consiliul de Supraveghere al THR Marea Neagră a anunţat demisia din funcţia de membru al Directoratului şi director administrativ al companiei a lui Dorinel Cazacu, dar şi numele înlocuitorului acestuia. Este vorba despre Alexandru Victor Frunză, care va fi vicepreşedintele Directoratului THR Marea Neagră până pe 30.09.2018, cu un salariu lunar brut de 16.800 lei.

Frunză vine la şefia unei mari companii de turism din funcţii înalte deţinute până recent la stat, în societăţi de transport. În septembrie 2017, Alexandru Victor Frunză era numit director general al Tarom, funcţie în care nu a rezistat însă prea mult. Anterior, Frunză era director general al companiei aeriene de stat.

Fost director de cabinet în Ministerul Transporturilor, clujeanul Frunză era numit în 2016 membru în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, iar apoi şi în Consiliul de Conducere al Autorităţii Rutiere Române. Frunză a ajuns în minister direct dintr-o funcţie de şef serviciu administrare credite la Banca Transilvania.

THR în cifre

THR Marea Neagră este controlată de SIF Transilvania, care deţine 77,71% din acţiuni, şi este una din cele mai mari companii de turism din România. Societatea deţine peste 30 de hoteluri în staţiunile Eforie Nord şi Sud, Neptun, Venus şi Saturn, cu circa 6.600 locuri de cazare. THR Marea Neagră a raportat pentru anul trecut venituri de 39 milioane lei, mult în scădere faţă de 2016, când avea încasări de 48,4 milioane lei şi un profit de 1,6 milioane lei, de trei ori mai mic decât cel din anul precedent. THR Marea Neagră SA are peste 350 de angajaţi, dar şi datorii totale de 24,1 milioane de lei.

Rocsana CRISTEA, Replica 25.04.2018

Un comentariu

  1. cum neicusorule sa raman nenumit?c asa i in politichia romaneasca..te pricepi si la avioane la vapoare si la turism .
    conteaza ca le a cam falimentat pe toate?conteaza ca rezultatu e pe minus?nu. are experienta dom le.de falimentare.da stie cu impartirea.
    la vremuri noi tot…ei

    Comentariu by wow — 26 aprilie 2018 @ 11:15

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress