Mangalia – politica locală

23 aprilie 2018

Şcoala Gala Galaction și Colegiul Economic

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:53

OPINII CIVICE: ‘Poveste de nesomn, despre Şcoala Gala Galaction și Colegiul Economic Mangalia’

Delia Casiana: Poveste de nesomn!!!! Nu-mi apartine, dar ne reprezinta. CITITI!!!!
“Întrucât am înţeles că jocurile au fost deja făcute, iar ceea ce se întâmplă în mediul virtual este doar pentru simpla informare a fraierilor care încă mai cred că poţi lupta în ţara asta pentru ceva, drepturi, libertăţi etc.

Mi-am permis să pun şi eu titlul la timpul trecut, după modelul primăriei Mangalia, care a comunicat presei că a luat deja decizia de a muta Şcoala Gala Galaction în clădirea Colegiului Economic Mangalia.

Prin urmare, TITLU:
Cum a cotropit Şcoala Gimnazială Gala Galaction
Colegiul Economic Mangalia

Poveste de groază, pe înţelesul copiilor
SMARDOIANUL GALA ŞI BĂTRÂNUL ECONOM

Cu dedicaţie pentru domnul Mihai Sorin: Sunteţi demn de un reportaj „România, te iubesc”.

A fost odată ca niciodată un bătrânel pe nume Econom care îşi ducea viaţa liniştit în casa lui. Nu deranjase niciodată pe nimeni şi îşi vedea de treaba lui, dar se pare că cineva îi pusese gând rău.

În urma unui proces de retrocedare, Smardoianul Gala, un vecin influent de-al bătrânului, a fost nevoit să elibereze un spaţiu de care dispunea. După un timp, Gala a început să simtă că îl cam strâng pereţii, lucru de care era profund nemulţumit. În zadar au încercat părinţii lui Gala să îi rezolve odorului problema locativă. Au făcut zeci de tăvi cu prăjituri şi au confecţionat manual sute de obiecte pentru a le vinde la târgul de Crăciun pe care Gala îl organiza an de an pentru a strânge fondurile necesare rezolvării problemei sale. De-a lungul timpului, au strâns părinţii lui Gala sute de milioane, dar el tot nu reuşea să-şi rezolve problema spaţiului. Mai întâi, Gala a spus că îşi va construi o mansardă, apoi o ludotecă. Nu a făcut nimic din toate astea. În schimb, a investit o parte din banii strânşi pentru a amenaja o sală de muzică, unde credeţi? Fix în clădirea pe care urma să o retrocedeze. Inteligentă investiţia, ce mai tura vura. Anii au trecut, banii s-au cheltuit, dar problema locativă a lui Gala tot nu s-a rezolvat.

Într-o zi, lui Gala îi veni o idee trăsnet: să se mute în apartamentul Bătrânului Econom, vecinul său, evacuându-l pe acesta cu japca. Zis şi făcut, aşa că bietul om se trezi cu el la uşă.
– Tataie, uite care-i treaba! Eu nu prea mai am loc la mine în casă şi m-am gândit să te mut pe matale.
– Aoleu, taică, dar unde mă duci?
– Haide bre, nu-ţi fie frică. Îţi fac un bine, tataie! O să te mut într-o vilă pe malul mării.
– E frumos acolo, taică?
– Uite, am desenat pe şerveţelul ăsta cum o să arate şi o să mă duc eu să depun proiectul ăsta, într-o zi cu soare, în mai.
– Anul ăsta?
– Bre, dar pui cam multe întebări!
– Păi cât durează taică?
– Ce?
– Să ridici vila aia în care să mă muţi.
– Aaaaaaa, păi stai că nici n-am depus proiectul încă şi nici bani nu am s-o construiesc, dar stai liniştit că te rezolv. Când primesc lovelele, o s-o construiesc.
– Când taică, la sfântu aşteaptă?
– Bre, dar văd că ai prins tupeu, ia hai, că te întreci cu gluma. După ce că vreau să îţi fac un bine. Păi te mut temporar într-un spaţiu special amenajat pentru matale,
ce nu-nţelegi?
– Unde taică, unde?
– Păi, uite acolo la ghena de gunoi. Eliberezi apartamentul şi aştepţi matale frumuşel acolo până când ţi-oi construi eu vila pe malul mării.
– Păi, eu NU vreau taică să plec din casa mea.
– Da ce, bre, te-a întrebat pe matale cineva ceva? Ia uite domnule la el!
– Păi, stau aici de zeci de ani.
– Aşa şi?
– Vezi că te-ai cam obrăznicit, vrea omul să-ţi facă vilă pe malul mării şi tu, nu şi nu!

Vâzând că bătrânul Econom nu se dă cu una cu două, Smardoianul Gala îl chemă în ajutor pe un aliat de-al său, pe nume Radu. Şi ce să vezi, se apucară amândoi să îl împingă pe bietul om afară din casa lui. Şi dăi, şi dăi … Bătrânelul se ţinea cu toate puterile de tocul uşii şi striga cât îl ţinea gura:
– Săriţi, oameni buni! Mă dă afară din casa mea!
Comunitatea se strânsese acolo şi ce să vezi. Unii îl aclamau pe Smardoianul Gala, câţiva filmau, făceau poze şi postau pe Facebook feţe zâmbitoare, amuzaţi de ce se întâmplă, în timp ce alţii erau lipsiţi de orice reacţie vizavi de ce se întâmpla în jurul lor.
– De ce nu vă duceţi la Vecinul Teoretic, el are un apartament mai mare, striga bătrânul cu disperare.
Văzând că nu cedează, Smardoianul Gala şi acolitul său Radu, se împinseră odată în bietul om doborându-l la pământ.
– Bre, dar greu te laşi. Aici e vorba de lume influentă şi cu bani, nu de un neica nimeni ca matale. Noi respirăm alt aer, ce nu-nţelegi? Valea la ghenă, şi şezi blând acolo până îţi construim vila pe malul mării.
– Totul e politic, bre! Ai îmbătrânit degeaba, n-ai învăţat nimic!
Apoi, Smardoianul Gala şi acolitul său Radu făcură un ultim gest de umilire a bătrânului Econom. Au smuls de pe pereţii casei bietului om plăcuţele aurii pe care dascălul gravase numele foştilor săi elevi care fuseseră şefi de promoţie şi le-au aruncat pe jos lângă bătrân.
– Ia de aici, ca să ai cu ce să-ţi decorezi vila de pe malul mării, nu ştiu la ce ţi-o mai trebui ţie vilă, dar mă rog, zise cu aroganţă Smardoianul Gala, bucuros că devenise între timp o mică vedetă locală.
Adevărul e, că de mic visase el să devină director de şcoală, inspector şi chiar primar şi era în stare să calce pe cadavre pentru asta. Păi cum să se împiedice el de un biet bătrân?

Şi totuşi, în acel moment, când totul părea pierdut pentru bietul om, CEVA MINUNAT S-A ÎNTÂMPLAT. COMUNITATEA A REACŢIONAT ŞI L-A RIDICAT DE PE JOS PE BĂTRÂNUL ECONOM.
– SĂ VĂ FIE RUŞINE! AU STRIGAT EI CU FURIE, FĂCÂND ZID ÎN JURUL BĂTRÂNULUI CĂZUT LA PĂMÂNT.

(După o noapte de nesomn, am scris cele de mai sus gândindu-mă că în România orice e posibil … chiar să îţi baţi joc de nişte copii care, în urma notelor obţinute la un examen naţional au solicitat să fie repartizaţi la Colegiul Economic Mangalia. Elevii au dorit să studieze în această instituţie şi datorită bazei materiale pe care aceasta o deţine. Dacă ar fi dorit să studieze la Liceul Ion Bănescu, şi-ar fi bifat această opţiune în momentul admiterii la liceu.

Mă întreb dacă părinţii care îl susţin pe Mihai Sorin sunt siguri că fiul sau fiica lor va obţine medie de admitere pentru Callatis. S-ar putea întâmpla să aibă o zi mai proastă în dimineaţa examenului şi să fie distribuiţi la Colegiul Economic pe care părinţii lor se luptă chiar în acest moment să îl mute într-o clădire sinistră. Sunt sigură că factorii decizionali nu au vizitat această clădire atâta timp cât cetăţenii sunt informaţi că aceasta ar fi de fapt un spaţiu special amenajat pentru cursuri.

În acea clădire a funcţionat, într-adevăr, acum douăzezeci de ani Liceul Callatis. Elevii mergeau zi de zi acolo cu senzaţia că era doar ceva temporar, ceva ce trebuiau să suporte până când se construia şcoala cea mare şi frumoasă în care urmau să se mute.

La început, în clasa a 9-a, elevii chiar au crezut. Stăteau cu gurile căscate ascultând poveşti frumoase despre cum va fi în noua şcoală, câte laboratoare vor avea, exclamând din când în când câte un UAAAAAU emoţionat. Printr-a zecea deja se plictisiseră de poveşti, iar în clasa a 11-a se rugau să mai prindă şi ei măcar un an de studiu în mult-aşteptata şcoală. Şi ce credeţi că s-a întâmplat? Mulţi dintre ei au terminat liceul şi n-au mai apucat să vadă cum e să studiezi într-un liceu adevărat. Au rămas doar cu amintirea holurilor înguste de un metru şi jumătate pe care trebuiau să meargă în şir indian, cu paşi mărunţi, ca să nu îl calce pe cel din faţa lor dacă, doamne fereşte, aveau nevoie să meargă la baie.

Mă întreb ce s-ar întâmpla dacă un licean rebel s-ar ascunde într-un cotlon al acestei clădiri pentru a fuma şi ar declanşa un incendiu. Este practic imposibil să evacuezi sute de elevi de acolo într-o situaţie de urgenţă. Nu cred că am dori să reedităm evenimentul trist din Colectiv la Mangalia. Părinţii nu v-ar ierta niciodată pentru asta, domnilor consilieri!

Ah, am uitat, unii dintre părinţii de la Şcoala 5 chiar luptă pentru mutarea copiiilor în acea clădire SINISTRĂ. Bineînţeles că nu a copiiilor lor! A altora! Îşi spun: Lasă, că ăia de la ţară sunt căliţi. Care este problema dacă elevii de pe ruta Albeşti, Arsa au staţia lângă Biserica Catolică, adică lângă şcoala unde învaţă acum. Parcă îi şi aud: Lasă-i dragă să se călească!

Aceşti copii, după ce stau înfriguraţi în staţie iarna aşteptând microbuzul, apoi fac naveta câţiva kilometri, ar trebui să mai meargă în opinia dumnealor încă un kilometru pe jos până la spaţiul special amenajat de domnul consilier Mihai Sorin, să trăiască, care doreşte să le facă un mare bine. Cei care fac naveta cu trenul de la Costineşti, să meargă doi kilometri pe jos de la gară, fără număr, ce mai …

Vă adânciţi în penibil domnule Mihai Sorin! Luaţi-vă punga cu aerul filtrat pe care îl respiraţi şi lăsaţi-ne!

UPDATE – Delia Casiana: ”…Stiu ca sunt gata in acest moment sa renunt la binele personal, pentru toti elevii de la scoala mea si de la scoala generala: vin la orice chemare sa ii sustin, sunt gata sa torn betoane, alaturi de ei, ca sa si faca scoala noua, imi donez parte din venituri, daca e cazul, pot organiza orice festival caritabil pentru ei, dar nu pot sa-mi anulez elevii mei, au si ei drepturi. Macar dreptul la opinie. De asemenea sunt complet in dezacord cu ceea ce se intampla. Am prietene profesoare la scoala generala, muncesc si ele la fel de mult ca mine, am cunostinte care au copii acolo. Si elevii lor merita mai mult. Dezaprob aceste tipuri de conflicte. Aici nu e vorba de conflicte profesori-profesori, elevi-elevi. E un conflict de interese stupid si atat”.

Surse: Fb. (N.r: Opiniile aparțin autorilor).

N.red: Mangalia News a publicat, de-a lungul celor șase ani de existență, numeroase articole, atât despre Școala Gimnazială Gala Galaction, cât și despre Colegiul Economic, ca de altfel despre toate școlile și liceele din oraș. Noi dorim să existe condiții firești, normale, pentru desfășurarea cursurilor în toate școlile municipiului Mangalia, iar cotidianul online Mangalia News nu face altceva decât încearcă să reflecte ceea ce întâmplă în aceste zile în mediul online, în speranța unei soluționări cât mai corecte a situației în care se zbate Școala Gala Galaction de atâția ani.

Mangalia News, 22.04.2018.

”Profa de cartofi prăjiți”: Da, da, da, domnule profesor, îmi iubesc elevii! Și da, le doresc copiilor de la Școala 5 să învețe într-o clădire luminoasă, care să nu-i pună sub nicio formă în pericol, în care să meargă cu drag

”Mulțumesc mult, doamnelor profesoare, pentru că ați venit la spectacolul nostru. (A.M.)”
Gabriela Apostu: Asta fac eu împreună cu alte colege de la Colegiul Economic Mangalia, de ani de zile: susținem împreună elevii Mangaliei în demersurile lor artistice. Eu însămi, prin grupul pe care îl conduc, „EcoVoice” am avut în mîini sufletele unor copii (zeci de copii, de-a lungul timpului), pe care le-am modelat cum m-am priceput (și unii spun că foarte bine), eu fiind doar un maistru instructor pe alimentație, suflete de care sunt foarte mîndră și cărora le datorez enorm.

Am o relație specială cu adolescenții din viața mea, cu care comunic exact în aceeași limbă (părinții de adolescenți știu cel mai bine cît de greu găsesc calea de comunicare la această vîrstă și cîtă măiestrie trebuie să posezi pentru a găsi calea cea mai bună, pentru o relație cît mai bună) și cu care mă înțeleg foarte bine, cărora le-am dedicat de-a lungul anilor întreaga mea energie, dincolo cu mult de cea care mă „obligă” profesional.

Am militat întodeauna pentru încurajarea lor în activități care să cultive frumosul din ei. I-am susținut, pupat, îmbrățișat, certat. Am rîs cu ei, am plîns pentru ei și cu ei. Nu m-am sfiit să fiu om în fața lor. N-am fost niciodată ”doar” profa.
Da, domnule profesor, îmi admir elevii!
Da, domnule profesor, mi-e teamă pentru integritatea lor!
Da, domnule profesor, am o relație deschisă și curajoasă cu elevii mei!
Da, domnule profesor, Colegiul Economic are olimpici!

Da, domnule profesor, grupul EcoVoice și ”profa de cartofi prăjiți” au luat premiu la festival național de folk, reprezențînd nu doar Colegiul Economic Mangalia, ci județul Constanța. Participanții erau în marea majoritate elevi la școli de muzică, la cluburi ale elevilor, studiind muzică, noi ”doar” de la un colegiu economic!
(participînd pe banii mei și ai copiilor)!

Da, domnule profesor, grupul EcoVoice și ”profa de cartofi prăjiți” au fost invitați și au participat la acțiuni artistice organizate de alte școli din județului Constanța și instituții de cultură! Da, domnule profesor, eu și grupul meu am fost voluntari în acțiuni de caritate ani de zile și facem asta cu tot sufletul!

Da, domnule profesor, Colegiul Economic este participant viu la viața comunitătii, prin multiplele acțiuni organizate!

Da, da, da, domnule profesor, îmi iubesc elevii!

Domnule profesor, da… și ei au dreptul să învețe în condiții optime!

Și da, le doresc copiilor de la Școala 5 să învețe într-o clădire luminoasă, care să nu-i pună sub nicio formă în pericol, în care să meargă cu drag.

mangalianews.ro

Comentariu pe lucianvisa.ro

Eu am alta propunere, chiar daca va va face sa zambiti:

Scoala 5 sa ramana acolo, dar sa preia si cladirea Primariei. S-ar rezolva astfel toate problemele: parintii ar fi multumiti ca odraslele invata in Centru, scoala ar avea suficiente corpuri de cladire, ar avea si teren de sport, ar putea grupa ciclul gimnazial intr-o parte si ciclul primar in alta parte. Si nici nu sunt departe una de alta.

Ce-o sa faca Primaria? Sa se mute ea, Primaria impreuna cu Consiliul Local intr-unul sau in amandoua din cele 2 camine insalubre de la Banescu (cel dinspre terenurile de sport sau cel de la intrare). Sunt peste 40 de incaperi adunate. Nu le ajung? Daca tot se dau atat de viteji si daca tot se lauda ca le reabiliteaza „cat ai clipi”, nu cred ca ar fi o problema pentru profesionistii din Primarie sa acceseze imediat fondurile europene cu care se lauda.

Plus ca asa se rezolva mai multe probleme: nu se mai disturba procesul de invatamant (Banescu ramane pe loc, Economicul ramane pe loc!), Primaria va avea locuri de parcare suficiente, spatii berechet, vor avea si Cantina Sociala aproape (sa nu mai vina Cateringul zilnic la Primarie, merg domnii si doamnele la o gustarica la Cantina) e si mai aproape de malul marii, aerul este permanent inmiresmat de colegii de la RAJA, iar consilierii locali, in frunte cu Sorin Mihai, mai pot face si o miuta pe stadion intre doua ridicari de maini! Si ar mai si da dovada de spirit de sacrificiu in beneficiul comunitatii !

Ce ziceti? Sau „democratia” e doar pentru catei, nu-i asa ? Sa va vad pe voi intai ca va sacrificati si dupa aia sa mai vorbiti !

Comentariu by cass — 23 aprilie 2018 @ 14:16

16 Comments

 1. Cred că trebuie să fac o observație. Nu lui Mihai Sorin trebuie să vă adresați. El e doar purtător de cuvânt, asta ca să fiu politicos și să nu-i spun slugă. S-ar putea ca problema liceului economic să aibă legătură cu treapta a doua. S-ar putea să fi venit vremea răzbunării.

  Felicitări doamnelor pentru că au o opinie și o fac publică! Nu le cunosc.
  Like și pentru comentariul lui cass.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2018 @ 17:14

 2. Directoarea de la Economic duce un război crunt cu Sorin Mihai și cu primarul RC ….Vom vedea în curînd cine va cîștiga ….

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2018 @ 17:40

 3. Un război absurd împotriva învățământului local nu duce la nimic bun.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2018 @ 17:49

 4. Sa fie oare o intimplare ca Ciobanel- vestitul Ciobanel de la PSD – vine des prin Primarie si se intilneste cu Colgiu? Se pare ca au multe de discutat, ca doi prieteni…

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2018 @ 19:27

 5. Vine sau nu vine Ciobănel în primărie, n-are importanță. Aici e problemă publică. Se dorește a se da o lovitură liceului economic. Nu are importanță că Simona Ciobănel e azi director acolo. Peste un timp nu va mai fi, dar liceul trebuie să rămână. A fost un liceu de elită al Mangaliei cu profesori deosebiți. A dat mulți absolvenți care au făcut cinste Mangaliei. Înainte de 1989 au fost clase în care toți absolvenții au intrat la facultate. A distruge acest liceu pe criterii politice, e grav. Iar cei ce încearcă acest lucru sper să fie scuipați (la figurat) într-o bună zi. Iar cei din domeniu care tac, aprobă.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2018 @ 19:37

 6. Ciobănel e in stare sa o vanda și pe mă-sa daca îi iese ceva.In aceste condiții să va așteptați să o convingă pe nevasta-sa să-și vândă scump pielea-mutarea.De aceea se întâlnește cu Colgiu.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2018 @ 21:03

 7. In urma cu un an:
  https://www.facebook.com/ozzy.weekender/posts/1946002985425873

  Comentariu by Ozzy — 23 aprilie 2018 @ 22:24

 8. Cum bine spuneti economicul A FOST. Istoricul nu-i indreptateste sa tina nasul pe sus. Din 2011, de cand BACul este monitorizat, au intrat pe panta si tot caboara. Chiar nu merita titulatura de Colegiu dupa rezultatele catastrofale de la BAC.

  Comentariu by ZAMOLXE — 23 aprilie 2018 @ 23:04

 9. Pe fb Ciobanel dă tare in Primar si în Sorin Mihai . Din contră cred că sustine Liceul Economic . Veti vedea în CL susținerea PSD .

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2018 @ 23:35

 10. Încerc sa fiu scurt:
  Liceul Banescu este un liceu tehnologic de meserii. Liceul tehnologic produce forța de munca.
  In top domenii angajatori pe țara, avem:
  6.
  CAEN: 2931 – Fabricarea de echipamente electrice si electronice pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule
  87.799 angajati

  8.
  CAEN: 2932 – Fabricarea altor piese si accesorii pentru autovehicule si pentru motoare de autovehicule
  63.379 angajati

  Adica fabricile de piese auto pt export angajează 4% din angajatii României.

  Liceul Tehnologic este un campus: are sali de cursuri, baza practica, are sala de sport si terenuri de sport, are internat, are cantina. E un campus. Dar nu are categorie de campus.
  Liceul are probleme de a atrage elevi deoarece nu are ateliere dotate, ii trebuie cel putin un atelier pt mecanica auto, apoi unul pt coafor-pedichiura-frizerie.
  Are o clasa de operatori pe tehnica de calcul. Poate produce meserii daca exista angajatori in Mangalia sau in alta parte, cu care sa faca un contract. Bineînțeles, poate produce forța de munca pt șantier. Sa scoată maiștri. Șefii ălora de se angajează cu un curs.
  Dar Mangalia nu mai are economie. Poate avea economie, daca producem meseriași. Sunt 5 companii de producție piese auto care dau de lucru in România. Le ofertez cu parcul industrial, ar fi un plus sa ii ofertez si cu garanția forței de munca. Sa poată începe cu o ansamblare de piese electronice pt auto.

  Întreb: pentru cine sa faci un campus, cu 300 locuri la internat, in Mangalia. Cine își trimite copiii liceeni la distanta sa termine liceul si sa aibă nevoie de internat?
  Decat daca ii înveți o meserie pt locuri de munca asigurate, aici sau la ei in zona. Ce sa faca Colegiul Economic cu un campus?
  Facem un campus cu internate pt următoarele calificări profesionale:
  Tehnician în activităţi economice
  Tehnician în turism
  Tehnician în gastronomie
  Organizator banqueting
  Tehnician în activităţi de comerţ
  Or sa-si trimită părinții elevii la distanta atat de mare, încât sa aibă nevoie de internat, ca sa ii faca ospătari?

  Colegiul este pentru a învața si a merge mai departe. Poti sa ajungi ospătar sau vânzător si fara colegiu. Faptul ca este un liceu de învățat pentru a merge mai departe, inseamna ca nu numai cei din alte localitati, dar si ai noștri pleaca din oraș. Ii ținem la internat, le dam un campus, ca sa nu-i mai avem.

  Pe cand cu un campus al liceului tehnologic se pot stabili in Mangalia, sa muncească in șantierul naval sau ce economie vom reusi sa dezvoltam dupa ce dispare Radu.

  Deci este despre oportunitate, apoi despre posibilitate: Cui sa facem campus? Sa stricam un campus care ne poate fi util economiei, ca sa facem altul inutil? Cei care învața la Economic pentru a merge mai departe, nu au nevoie de internat, sunt bine asa cum sunt. De ei ne putem ocupa dupa ce rezolvam Școala 5.
  Cum rezolvam Școala 5, dar repede? Mutând școala 5, dar repede. Unde? Exista mai multe locuri. Mai ales ca grădinița fostei garnizoane a fost data de la Min Educ cu termen. Si-asa a desființat primarul SPAS. Daca Poliția Locală si Asistenta Socială nu au unde, le dau un loc gol, amenajat pt 100 birouri spațioase si frumoase. Cu parc. Cu parcare. Cu fântâna arteziana in fata. Cu centrala proprie. Cu un peisaj splendid. Si e gol, se pot muta si mâine.

  Provizoriu, pana se termina construcția unei clădiri de cursuri pt Gala Galaction. Dar sunt convins ca nu or sa vrea sa mai plece de acolo.
  Pt Școala 5 ar mai fi soluții. Dar cel mai bine este sa i se construiască o școala mare si frumoasa. Acolo, la Sens.

  Comentariu by Ozzy — 24 aprilie 2018 @ 1:23

 11. Între Ciobănel și Colgiu sunt contre mari . Am văzut cind il certa pe Colgiu chiar in primărie ….

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2018 @ 7:22

 12. Pt.11:Bine Ciobănele,ne-ai convins!!!!Mulțumim că aperi interesele Colegiului Economic!!!Tu ești inima și sufletul luptei de apărare a acestei școli!Sper totuși să nu-ți ceara nimeni carnetul de note!

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2018 @ 7:37

 13. sa nu fim prea sentimentali.liceul din centru a fost ceva da nu mai e.ideea cea mai buna ar fi organizarea unui campus la liceul din vale.baza materiala exista si e deosebita.cum spune si ozzy s ar putea atrage elevi din zonele limitrofe existand si camine si cantina.sala de sport este.terenuri sunt.ateliere sunt.vointa sa fie.asa s ar revigora baza umana de la liceul din ale si cel din centru ar avea un sediu adecvat.
  totul e sa se vrea.in plus poate fi facuta si o scoala profesionala acolo.

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2018 @ 9:38

 14. Pt 13:
  wow, o cam dai de garduri..,
  Exista școala profesională la Banescu, cu clase de mecanici auto, sudori, lacatuși în construcții navale si frizerie-coafura-pedichiura-manichiura.
  Colegiul Economic are un sediu adecvat cu laboratoare, Liceu Banescu, in structura de campus, nu are loc pt inca 1.000 de elevi. Mai ales in condițiile in care prin campus aduci Liceul Banescu la capacitate.

  Discuția nu-si mai are rostul, orice proiect HCL in acest sens nu va avea voturi de ajuns, fiind de patrimoniu.

  Comentariu by Ozzy — 24 aprilie 2018 @ 13:00

 15. o mai dau din cand in cand.si nu ti raspund cu aceeasi moneda.
  nu stiam , si scuza mi ignoranta , ca exista profesionala acolo.
  daca tu mi spui ca liceul din centru are laboratoare adecvate si il consideri un liceu demn de secolu asta e ok.nu tin la ideea de campus dar mi se parea o idee buna.
  dar asta e.

  Comentariu by wow — 24 aprilie 2018 @ 13:35

 16. https://www.replicaonline.ro/colegiul-economic-mangalia-si-a-prezentat-oferta-la-targul-de-educatie-353101/

  Comentariu by nabuco — 24 aprilie 2018 @ 21:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress