Mangalia – politica locală

15 aprilie 2018

Replica zilei. Florin Călinescu: actor

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 11:17

“Nostalgic după anii de rock şi repetenţie, livulică s-a pus cu bâta pa carte. I-a dat liber dobitocului de la educaţie să as-faulteze elita şcolii româneşti. Universitatea Bucureşti, Timişoara, Cluj. Ştiţi deja. Taie banii de aici, taie elita, taie viitorul, tradiţia, totul! Asta ca să deschidă iesle îmbelşugate unor boi devotaţi partidului. Livulică, Gaudeamus igitur, O să-ţi iei o ţeapă-n c*r!”

Replica 14.04.2018

21 Comments

 1. DE CE PRIMARUL NU POATE DEMOLA GARAJELE

  Pentru că intenția nu este de ajuns. Doresc o Mangalia bine întreținută, cu o sistematizare organizată, cu parcări elegante, iluminate, supravegheate video, cu copertine care sa protejeze mașinile de soare sau intemperii, cu acces si trotuare îngrijite.

  De ce primarul nu poate demola garajele? Mai întâi că trebuie să existe o Decizie individuală de demolare. Deciziile de Primar se dau in conformitate cu legea. Referitor la domeniul public sau privat, asupra patrimoniului municipiului hotarește Consiliul Local.

  Poti demola daca ai proiect de dezvoltare. Poti avea proiect de dezvoltare dacă PUG permite această dezvoltare. Poti sa te apuci de demolare administrativă daca ai regulament pentru demolări, in caz de restructurare urbană.

  PUG este aprobat de Consiliul Local. PUG pe care îl are Mangalia a fost aprobat în 1999. Legea s-a schimbat in 2015 și spune că un PUG este valabil 10 ani, cu posibilitatea de prelungire pe următorii 10 ani. Deci, nefiind aprobat un alt PUG, cel din 1999 este valabil până în 2019. Pretenția primăriei că Mangalia nu are PUG este eronată. Avem PUG, dar e cel din 1999. Conform acestui PUG au fost amplasate și garajele.
  Să schimbi destinația terenului pe care sunt garajele, să sistematizezi zona altfel decat prevede vechiul PUG-ul, trebuie mai întâi să se aprobe un nou PUG, de către Consiliul Local.
  Sistematizarea zonei se face cu un proiect, și acesta aprobat de Consiliul Local.

  Primarul poate da Dispoziție de Demolare in condițiile legii.
  Primarul nu se poate erija în locul Consiliului Local și sa hotărască schimbarea destinatiei unui domeniu public dat in concesiune. Atribuțiile sale privesc gospodaritul municipiului, adica sa se taie iarba, sa se facă curățenie, să funcționeze iluminatul public, sa îngrijească străzile, trotuarele, parcurile, clădirile din patrimoniu, etc. și să pună în execuție ceea ce hotareste Consiliul Local. Dar ce se face cu patrimoniul municipiului este actul de dispoziție al Consiliului Local.

  Nu am văzut Dispoziții de Demolare ale Primarului, ci doar Notificări. Neîntemeiate juridic.

  Garajele care au fost impozitate în trecut, aflate pe terenuri ale primariei, pe care s-a luat chirie în convenții legale, nu pot fi identificate ca amplasări ilegale.

  Chiar dacă Primarul ar avea toate condițiile de a da Dispoziție de Demolare, Serviciul care trebuie să se ocupe cu demolarea trebuie să aibă un Regulament al Demolărilor, in cazul restructurării urbane, aprobat de Consiliul Local.
  SPADPP avea un Regulament de Organizare și Funcționare, aprobat de Consiliul Local, in care era prevăzut și un regulament pentru demolări. Dar Primarul a desființat SPADPP, cel care avea gestiunea administrării domeniului public și privat al Mangaliei, inclusiv execuția demolărilor. La preluarea gestiunii administrării domeniului public si privat de către Direcția Gospodărire Urbană și Servicii de Utilitate Publică, din cadrul Primăriei, nu s-a aprobat un regulament de functionare si organizare pentru toate activitățile Direcției. Nu există un Regulament al Demolărilor pentru direcția respectivă. Nici delegarea gestiunii administrării domeniului public si privat nu a fost aprobată de Consiliul Local.
  Chiar dacă Primarul ar fi putut da o dispoziție de demolare legală, nu are regulament al demolărilor ca primăria să execute demolarea.

  Desființarea SPADPP se întoarce ca un boomerang și îl lovește pe primar în moalele capului.
  Mai sunt si alte aspecte pe care Primăria trebuie sa le îndeplinească pentru a proceda la o demolare administrativă. Prevederi legislative care nu au fost îndeplinite. Dar am să mă refer altădată.

  In foto redau Dispoziția Primarului privind demolarea construcțiilor ilegale (alt caz decat garajele cu convenții), în care a încropit un fel de regulament de demolare la art. 3, dar trebuie să reflecte Regulamentul Demolărilor aprobat de Consiliul Local. Cum așa ceva nu există, nu mai auzim de intențiile primarului de a demola garajele până nu îndeplinește toate condițiile legale.

  Comentariu by Ozzy — 15 aprilie 2018 @ 11:40

 2. Calinescu o fi suparat ca a falimentat IOR-ul sau hotelul de pe plaja dinte cele doua Eforii nu-i rentabil sau trebuie sa plateasca impozite si alte taxe doar e cetatean romin nu milog sau handicapat.

  Comentariu by doru — 15 aprilie 2018 @ 12:39

 3. https://www.stiridiaspora.ro/distrugerea-universita-ilor-romane-ti-premeditata-ara-te-vrea-prost_1188.html

  Comentariu by lucian visa — 15 aprilie 2018 @ 14:27

 4. Mai Ozzy este cazul să începi smotrul la Boița in Vamă și să ne mai scutești cu prostiile tale ….gata mai oaie bălțată nu te mai ascultă nimeni .

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2018 @ 16:08

 5. Menabit face show total.

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2018 @ 19:15

 6. CUM CONSTRUIEȘTI O ȘCOALĂ PE FONDURI EUROPENE?
  – Axa 10 – 10.1 Investitiile in educatie, Apel deschis în Decembrie 2017, termen Iulie 2018, de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Am insistat încă din ianuarie la Dezbaterea Publica privind Bugetul Local să se efectueze un studiu de fezabilitate pentru a se construi o clădire de scoală pentru “Gala Galaction”. În forma actuala a bugetului local exista fonduri alocate pentru acest studiu de fezabilitate. Apelul este deschis până în iulie 2018.

  Nu văd primăria să miște ceva în acest sens, primarului nu-i pasă de Mangalia. Dar pentru împrumut de la bănci se dă de ceasul morții. Un astfel de proiect, fiind tehnic, nu poate să-l facă decât Primăria, nicidecum un consilier local.
  Am cerut, la fiecare ședință și dezbatere publică din 2018, sa se efectueze un studiu de fezabilitate și un proiect pentru axa 10, in vederea construirii unei clădiri de școală pentru “Gala Galaction”. S-au alocat fonduri în buget. Dar primarul nu vrea. Iar Mihai Sorin vrea să se mute colegiul economic la liceul Banescu, iar “Gala Galaction” să se mute in clădirea colegiului economic. In loc sa ne dezvoltam cu bani de la UE, pentru aceasta administrație e mai simplu sa desființeze instituții sau servicii. S-au desființat instituțiile SPADPP, SPAS, Muzeul Callatis, Biblioteca Municipală, Gradinta 3, etc.

  Beneficiarii apelului:
  – Unitaţile administrativ-teritoriale (autoritaţi ale administraţiei publice locale)
  -Instituţiile de invaţamant superior de stat

  Se vor finanta:

  -constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii pentru educatia timpurie – educaţionale anteprescolare si prescolara (crese si gradinite)
  – constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale pentru invatamantul general obligatoriu (scoli I – VIII)
  – constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale pentru invaţamantul profesional şi tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice şi şcoli profesionale)
  reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale universitare

  Zona de acţiune: Urban si rural

  Alocare financiara pentru Axa 10:
  – 330,46 mil. euro (FEDR si buget de stat)

  Comentariu by Ozzy — 16 aprilie 2018 @ 8:23

 7. Menabit trebuia sa te faci presedinte ca le stii pe toate. Pacat ca exista in #Romania doar o singura persoana cu asemenea bagaje de cunostinte si aceasta fiind tu.

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2018 @ 12:06

 8. Surse din cadrul primariei spun ca se cam clatina Colgiu. Unii zic ca si-ar fi tras cam mult pe barba lui. Altii ca ar fi fost cam slobod la gura pe la DNA. Sa vedem

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2018 @ 12:44

 9. Pt 7:
  Nu ma pricep la construit școli. Nu mă pricep construit garaje sau demolat garaje. Nu ma pricep la tăiat iarba, asfaltat străzi, instalații electrice de iluminat public.
  Tot ce afirm sau declar sunt chestiuni de administrație publică.
  Conform legii 393/2002, privind Statutul aleșilor locali:
  “Articolul 51
  Aleșii locali au îndatorirea de a-și perfecționa pregătirea în domeniul administrației publice locale, urmând cursurile de pregătire, formare și perfecționare organizate în acest scop de instituțiile abilitate.”

  Este o obligație să mă perfecționez (ce cuvânt neinspirat in lege!) în administrație publică. Nu trebuie să te simți frustrat, este o obligație care vine cu demnitatea de ales local.

  Comentariu by Ozzy — 16 aprilie 2018 @ 13:03

 10. Mai Ozzy tu ar trebui sa te justifici doar in fața lui Stroe că doar el te-a pus consilier la șantajul lui Căutiș . Crezi cumva ca o hahaleră ordinară cum ești tu ar fi fost primită in PSD altfel ? Tic Tac prostule ….mai este putin

  Comentariu by Anonim — 16 aprilie 2018 @ 17:38

 11. Pt 10:
  Tic-tac-ul tău e prea târziu si inutil.
  Este ca si cum ai da afară mireasa de la nuntă.

  Comentariu by Ozzy — 16 aprilie 2018 @ 22:40

 12. LICENȚA CĂMINULUI DE BĂTRÂNI DIN MANGALIA

  Ministerul Muncii a publicat căminele de bătrâni licențiate.
  Căminul de bătrâni din Mangalia este licențiat pe Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Mangalia, începând cu 22.02.2017.
  Dar primarul a inițiat și consilierii săi au aprobat in data de 25.04.2017 desființarea SPAS.

  Alt boomerang.

  Comentariu by Ozzy — 16 aprilie 2018 @ 22:42

 13. @ Ozzy
  Nu e obligatoriu ca demolarea garajelor să se facă în baza PUG. Mai există şi alte documentaţii care se aprobă în Consiliul Local şi care stabilesc destinaţia şi folosinţa terenurilor domeniului public sau celui privat al municipiului.

  Dar nu se vrea aşa, legal. Trebuie să fie şi o paradă de putere, acolo, că alegătorul uită.

  Comentariu by Părintele Epuraţie — 17 aprilie 2018 @ 0:22

 14. Pt 13:
  Nu cred ca m-ai inteles. Orice destinație dai unui teren din domeniu public sau privat, o faci cum e prevazut in PUG. Daca vrei altfel, faci un HCL. Dar la o asemenea anvergură de parcări in locul la 273 garaje, trebuie sa umbli la PUG, sa permită sa faci parcări acolo unde vrei sa faci parcări.

  Daca PUG actual permite parcări peste tot unde vrea primarul sa demoleze, atunci vii cu proiect, conform Listei Principalelor Proiecte de Dezvoltare și Restructurare, conform Planului de Acțiune pentru Implementare Planului, ambele din Memoriul General. Si conform Regulamentului Local de Urbanism. Când faci expunerea de motive si raportul de specialitate, justifici cu acestea. PUG are piese desenate, are si piese scrise, minim 2: Memoriul General si Regulametul. Dar ce te faci când ele nu există? In baza la ce își face arhitectul-șef raportul, cand el nu are fizic PUG? L-a pierdut.
  Întrebare: știe Primăria care este domeniu public si care este domeniu privat? Nu principial. Efectiv pe parcele. Are acest inventar?
  Vin in CL proiecte HCL care schimba destinația unui patrimoniu, sau schimba din public in privat… In baza unui referat de specialitate. Orice o fi fost terenul acela, CL poate hotărî: de azi începând, terenul X, cu vecinătățile cutare, este domeniu public. Dar la asa anvergura, cu multe parcele, iti trebuie o sistematizare in zona, prevăzută si in PUG, sistematizare care va deveni motivul demolării garajelor.

  Vom vedea dacă primarul se oprește, sau va continua cu ideea de a demola garajele.

  Comentariu by Ozzy — 17 aprilie 2018 @ 1:29

 15. @14
  Dacă vrei altfel, faci un PUZ. E mai simplu decît un PUG. Întreabă pe orice urbanist (unul care ştie legea, nu paulici sau sinecuri de pe la primării)

  Parada de autoritate a Celui Ales e ca şoseta din pantaloni.

  Comentariu by Părintele Epuraţie — 17 aprilie 2018 @ 22:46

 16. Pt 15: Un PUZ pt toată Mangalia? Pt ca este vorba despre toate garajele din Mangalia.

  De altfel, ca este PUG, că este PUZ, tot in CL se aprobă. Mai întâi trebuie sa se dea anunț pentru Studiul de Oportunitate, apoi alt anunț pentru PUZ, sa treacă prin Comisia de Urbanism, apoi prin HCL. E cu cântec.

  Comentariu by Ozzy — 18 aprilie 2018 @ 8:35

 17. sd

  Comentariu by Părintele Garajenie — 18 aprilie 2018 @ 23:50

 18. pt 16
  Nu e chiar corect ce spuneţi.

  PUZ se face numai la intravilan, în vreme ce P U G se face şi la extravilan – pe tot teritoriul administrativ.

  Comentariu by Părintele Garajenie — 18 aprilie 2018 @ 23:52

 19. pt 16

  Se poate face face P U Z tematic – drumuri, reabilitare tramă stradală, reţele edilitare, spaţii publice etc.

  Comentariu by Părintele Garajenie — 18 aprilie 2018 @ 23:54

 20. pt 16

  …numai pentru intravilan, adică exact unde ne doare.

  Comentariu by Părintele Garajenie — 18 aprilie 2018 @ 23:55

 21. produto é organico e não possui contraindicações. http://www23.tok2.com/home/aeris/cgi-bin/fantasy.cgi?post=1&amp&review=00424&con=673

  Comentariu by Paulo Antônio — 21 aprilie 2018 @ 3:04

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress