Mangalia – politica locală

10 aprilie 2018

De Sfintele Paști, conducerea PRM Mangalia a alinat suferința oamenilor nevoiași și celor fără adăpost, oferindu-le pachete cu alimente

Filed under: PRM — lucian visa @ 17:24

Conducerea filialei Mangalia a Partidului România Mare reprezentată de către președintele Florin Carabaș și de către vicepreședintele Alexandru Ionescu, împreună cu ceilalți membri ai formațiunii, au derulat o acțiune umanitară cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale.

Liderul PRM a declarat pentru „Ediția de Sud” că acțiunea a constat în împărțirea a 40 de pachete cu alimente persoanelor fără adăpost, dar și celor cu posibilități financiare foarte reduse din cartierele Oituz, 1 Decembrie 1918, Piața Veche, Sirenei etc.. ”Oamenii au primit pilaf cu ceafă de porc, salată, cozonac și ouă roșii. Sper ca prin gestul pe care l-am făcut cu colegii mei am dus zâmbetul și puțină alinare celor năpăstuiți de soartă în aceste zile de Sfântă Sărbătoare.”

O acțiune similară a fost derulată recent tot de către membrii PRM Mangalia la Căminul de Bătrâni, cărora le-au fost oferite dulciuri. De altfel, și acest ajutor de Paști era, inițial, îndreptat tot către Căminul de Bătrâni, numai că nu s-a mai primit aprobare din partea conducerii.

De asemenea, Căminul de Bătrâni s-a dovedit o ”ușă închisă” și pentru o fundație din Germania care venise cu foarte multe ajutoare (alimente, haine, produse de igienă etc.) pentru vârstnici. Dar cum conducerea a refuzat fotografierea/filmarea acțiunii, proiectul a fost anulat, întrucât cei care donează din Germania vor o justificare pentru banii sau bunurile oferite.

editiadesud.ro 09.04.2018

31 Comments

 1. Da, la Caminul de Batrani este o mizerie cum rar se poate imagina, batranii sint neingrijiti, miroase a urina. Fetita mea a fost cu clasa de Craciun, cu colindul. Am ramas stupefiati, nu ne-a venit sa credem ca mizerie crunta e acolo! De-asta se feresc autoritatile, sa nu se vada mizeria, de care se stie. Cineva tot dintre parinti comenta ca acolo de la bucatarie se fura la greu, dintre oamenii primarului.

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 18:35

 2. Am sa incerc sa mă fac înțeles în următorul mod:

  1 Nu ai voie sa introduci mâncare într-o instituție acreditata de Ministerul Muncii pentru că riști să-ți pierzi acreditarea;
  2.Va rog să mă lăsați cu aceste acțiuni politicianiste desfășurate de sărbători la comanda!!!!

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 18:40

 3. Acelasi lucru afirm si eu: aproape toti de acolo urmează o dietă. Nu poti sa dai alimentele asa, exista norme.

  Vad pe Mangalia TV ca si PNL Mangalia a ajutat de Paști 3 familii nevoiașe, cu niște pachete. Aici as fi rău si as spune ca la cat fura din bugetul local, primarul – președintele de partid – ar fi putut mai mult. Dar stiu ca aceasta este acțiunea personală a unor persoane din partid, care atât au putut.
  Sa nu se apuce nimeni sa critice pe altii, pentru ca nu știți ce fac altii. In PSD, de exemplu, sunt cateva doamne si domnișoare care fac aceste întrajutorări de fiecare sărbătoare, si nu numai de sărbători.

  A se face diferența intre caritate si cadouri. Cadourile le dăruiești din inimă. Caritatea o faci pentru self-esteem. Unii o fac si pentru imagine. Chiar si eu, recunosc, făceam la început de imagine. Dar m-am maturizat repede.

  Articolul a fost postat nu pentru ca a dus cineva pachete cuiva, subiectul este despre faptul că nu i-a lăsat să intre. Foarte bine, deoarece omori omul diabetic cu intenții bune. La vârsta lor, un șoc ii ucide. Multi dintre cei internați acolo nu mai sunt responsabili pentru ce mănâncă, responsabilii sunt îngrijitorii. Gestul e nobil, e o caritate, dar si aceasta trebuie făcută cu cap, nu după cum îți vine.
  La un centru pentru bătrâni mai este si aspectul intimității. O persoana poate este înțelegător că un om in etate face pe el, ori are dificultăți de vorbire, dar bătrânul in cauza poate se simte rușinat si are o cădere emoțională daca este surprins cu vizita unora, care vor sa se pozeze ca fac caritate cu batranii neputinciosi.
  Sunt atâtea cazuri in Mangalia, in care oamenii nevoiași ar fi primit cu bucurie pachetele. La căminul de bătrâni costul internării este de cca 1.500 lei pe lună.

  Comentariu by Ozzy — 10 aprilie 2018 @ 19:10

 4. Învățați legea și apoi scrieți articole!

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 19:25

 5. https://www.replicaonline.ro/lovitura-cumplita-pentru-romanii-cu-masini-inmatriculate-in-bulgaria-351686/

  Comentariu by nabuco — 10 aprilie 2018 @ 21:27

 6. La PRM e ala care nu stie sa scrie de se face de rahat mereu pe fb. E reprezentantul lor ha ha ha

  Comentariu by Fane — 10 aprilie 2018 @ 22:08

 7. Un articol de toata jena,probabil platit.
  Sa sustii o asemenea actiune esti ori idiot,ori ai un anumit scop.
  Daca pana si Ozzy recunoaste ca s-a actiinat legal de a nu se permite accesul respectivilor care culmea recunosc ca isi cam faceau campanie ekectorala,ma duce cu gandul la altceva.
  Cine a finantat „pachetele”?
  Amaratul ala de se da liderul Prm se plangea acum vreo luna ca i-au dat salariul de la DMH doar cateva sute de lei.

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2018 @ 0:06

 8. Un pamblicar susținut de iorgus să latre.Se pregătește magaraonul de alegeri?

  Comentariu by dan — 11 aprilie 2018 @ 10:54

 9. Si apropos, fiind in Comisia Socială, va garantez ca la Căminul de Bătrâni este frumos si curat. Acolo unde e bine, nu are rost sa dăm cu noroi. Cred ca singurul lucru din Mangalia care este Ok.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 11:30

 10. Nu este adevarat, am fost personal si mi-a foat jena. Mirosul e urina te loveste. De cantina, ce ne spui? Sau te faci ca nu sti unde se duce mincarea?

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2018 @ 17:02

 11. Cred ca Ozzy are dreptate.

  Comentariu by Nemo — 11 aprilie 2018 @ 18:43

 12. “…ca nu sti…” unde ai făcut școala mai agramatule?

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2018 @ 22:28

 13. Mămica de la pct.1 ești cumva sănătoasă la cap?Acolo au mai multe controale decât la Christofor si Irish la un loc.
  E bătaie sa intri la cămin la Mangalia.De ce?
  Pentru ca e cel locul unde bătrânii sunt cel mai bine tratati si îngrijiti,au tot ce le trebuie si locul este foarte curat si bine dotat.

  Comentariu by Mirela — 11 aprilie 2018 @ 23:14

 14. Cateva informatii despre căminul de bătrâni:
  Este un stabiliment curat si bine îngrijit. Doctor, asistente, îngrijitori. Sunt 2 paturi in camera. Așa era și în Germania, in caz de se întâmpla ceva cu cineva noaptea, colegul de camera sa apese butonul.
  Costul este de 1.500 lei, diferența de la valoarea pensiei e plătită in diverse forme. Ieri au mâncat ciorba de miel la pranz, spre exemplu. Seara au primit si paste in lapte, pentru ca este bine tolerat de bătrâni, medical ma refer.
  Suma ar trebui sa crească, in opinia mea, cu 100-200 lei, deoarece serviciul de calitate trebuie păstrat.
  Singurul meu regret este că nu sunt locuri mai multe. De aceea nici nu se promovează cât de bun este acest cămin de bătrâni, deoarece nu sunt locuri îndeajuns cerințelor.
  Exista familii cu bătrâni care au nevoie de îngrijire permanentă, nu pot merge intr-un concediu sau sa se ocupe de anumite probleme de familie timp de 1-2 luni. Căminul de Bătrâni este un loc care te ajută pentru acest timp necesar familiei.
  Ar fi urât, după câtă grijă și implicare există la acest cămin de bătrâni, cei care muncesc acolo să fie înjurați din cauză că primarul a distrus Mangalia. Oamenii care muncesc in unele locuri sunt responsabili. Nu-i atrageți primarului atenția asupra Căminului de Bătrâni, pentru ca riscam sa se bage si acolo, apoi se strică un lucru bun.

  Comentariu by Ozzy — 12 aprilie 2018 @ 7:43

 15. https://www.cotidianul.ro/dancila-a-condus-prima-sedinta-a-comisiei-pentru-trecerea-la-euro/
  Ozzy spune-ne si de ce se grabeste PSD-ul cu …

  Comentariu by nabuco — 12 aprilie 2018 @ 19:09

 16. Nabuco, nu-ti spun.

  Comentariu by Ozzy — 12 aprilie 2018 @ 21:21

 17. @15-Prin OUG va apărea „Calendarul de la Videle”. Anul 2020 va deveni anul „douăzeci și douăzeci după Viorica”

  Comentariu by I.S — 12 aprilie 2018 @ 23:10

 18. https://www.facebook.com/comangeorgedaniel/videos/vb.100000815512005/1619313364772498/?type=2&theater

  Comentariu by I.S — 12 aprilie 2018 @ 23:21

 19. https://youtu.be/PpgGwGIqccc

  Comentariu by Ozzy — 12 aprilie 2018 @ 23:34

 20. Alde pulimea taichii,cand vine la vot,chiar si la alegeri locale,s-a dovedit asta,nu voteaza cu Ozzy-lica,pen’ca il stie distept si gospodar,ci mai degraba pen’ca e de-al nost di la psd ! Asa ca vrei nu vrei trebuie sa le zici si din alea bune de-ale partidului tau ! Da’ repede,ca s-au cam saturat de cate au luat in bot !

  Comentariu by I.S — 12 aprilie 2018 @ 23:43

 21. Aia cu euro…e deja SF,da’ macar spunele cum e cu subventia,care se va duce dracu’ ! S-au explica-le cum e cu stabilirea salariului minim pe economie-cum e cu comisia aia tripartita(guvern,sindicate,patronat) si de ce nu sunt incluse acolo cheltuielile pentru energie,incalzire,s.a si cat ar fi fost acel salariu-nu cumva ca in occident ? Explica-le ce e aia subventie-in economia de piata si care neo-capitalisti(psd-isti) se infrupta din subventia asta de sus si pana la Mangalia ! Fii atent ca aici unii te ataca pe d-ta,eu si cu nabuco iti acordam atentie (desi ne cam plictisim la lungimea postarilor) dar cu partidul mataluta…e altceva ! Noi astia mai in varsta suntem satui de ceea ce reprezinta partidul d-tale si „extensia”lui de dinainte de ’89 !

  Comentariu by I.S — 13 aprilie 2018 @ 0:01

 22. Ai putea sa le explici cum vine asta : E oleacă de umflație- Vio de la Videle !

  Comentariu by I.S — 13 aprilie 2018 @ 0:10

 23. Aștept memo de la prim-ministru. Cand il primesc, o să-ți comunic răspunsul.

  “Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac, cu buna-credinta, tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Mangalia.” – este jurământul consilierului local. Cam asta e treaba mea.

  De treaba lui Dancila sau Iohannis să-i întrebi pe ei. (In cazul legilor, presedintele promulgă). Unul este prim-ministru al României, celălalt este președintele României. Adică și ai dumitale.
  Din ce ai însurat dta habar nu am despre multe, pentru că nu este treaba mea. Nu urmăresc ce face guvernul, am destulă treabă cu Mangalia.

  In chestiunea cu salariile este asa, din cate stiu:
  – in 2018, cu un salariu brut de 1900 lei, firma cheltuie cu angajatul suma de 1941 lei. Statul încasează 781 lei, iar angajatul ia in mana 1162 lei.
  – pe legislația din 2016, ca firma sa cheltuie 1941 lei cu angajatul, taxele catre stat erau 788 lei, iar angajatul lua in mana 1153 lei.
  Practic, e acelasi lucru, nu este o taxare mai mare, dpdv procentual. Doar ca firma trebuia sa plătească 362 lei la stat, din acei 788 lei contribuție per angajat. Problema era ca firmele nu plăteau ce datorau statutului, întrucât ÎCJ a dat o decizie cum ca nu ar fi penală neplata contribuțiilor de catre firme. Firmele mari, care au priceput ca puteau functiona liniștite cu datorii catre stat, nu mai plăteau contribuțiile.

  Diferența intre 2016 si 2018 este următoarea:
  – in 2016 salariul minim pe economie era brut 1250 lei. Adica 925 lei in mână și 613 lei catre stat, iar firma cheltuia pe salariul angajatului 1538 lei. La pensie se duceau 329 lei.
  – in 2018 salariul minim pe economia este 1900 lei, salariatul ia in mână 1162 lei si 781 lei catre stat, iar pe firma o costa 1941 lei. La pensie se duc 475 lei.

  – In 2016 cca 1,4 milioane romani (1/3 din angajatii României) erau angajați cu salariul minim. Aceștia luau in mana 925 lei.
  – Pe legislația 2018, aceștia iau in mana 1162 lei.
  Pentru 1/3 din angajatii României a crescut salariul cu 237 lei (creștere cu 25%), iar contribuția la pensii a crescut cu 146 lei (creștere cu 44%, adica va avea o pensie mult mai mare).

  Asta am inteles. Nu stiu ce inseamna, daca e bine sau daca e rău. Practic, societățile care plăteau salariul minim au fost obligate sa dea mai multi bani la angajați. Afectează economia? Nu cred. Pentru ca in România productivitatea muncii este la jumatate decat in Germania, dar salariile sunt de 4 ori mai mici.

  Adica vine așa:
  Daca un german produce 200 euro pe zi: 100 euro se duc pe angajat si 100 euro sunt profitul firmei.
  In România, un angajat produce la aceeasi firma 100 euro pe zi: ar fi trebuit 50 euro sa se ducă pe angajat si 50 euro sa fie profitul firmei, daca păstram paritatea. Dar in loc de asta, firma plateste doar 25 euro angajatului si 75 euro face profit. Apoi se plânge statului roman ca vrea concesii, deoarece in Germania face profit de 100 euro/zi per angajat, iar in România doar 75 euro, deci pierde. Si astfel romanii au fost subplatiti fata de productivitatea muncii, iar grosul se transforma in profitul firmelor mari, care le externalizează.
  Exemplu concret: DMHI. Nici salarii dupa productivitatea muncii, dar si dator cu contribuțiile la stat pentru angajați.

  Nu afirm ca a facut guvernul bine sau a facut prost, nu cunosc toate detaliile. Ca fapt concret întrebați un fochist de la Goldterm câți bani lua in mana in 2016, comparativ cu câți ia in mana pe 2018. Acum ia mai multi. Contribuția pentru pensia sa e mai mare.
  E opinia mea.

  Comentariu by Ozzy — 13 aprilie 2018 @ 2:03

 24. „Memo” de la Viorica ! Ea cere desecretizarea limbii române, pentru ea și mare parte din șeptelul pesedist ! Aiuritoarele cifre din asa zisul program,pe care,oricum Vulvuta anunta ca le dubleaza,sunt explicate de catre „formatori de opinie” mai jos vulgului…votant ! Nea Sucuri,vechi membru in psd-ul local intreaba (pentru ca nici Viorica n-a explicat in memo-ceva pe care oricum nici ea nu-l stie!) ce este ala „septel” ? Raspuns : septel este ceva mai mare decat sesel ! Deci e mai bine…e mai mult ! Si pleaca asta aiurit acasa-de catre partid-desi el vede ca in acelasi compartiment in frigider,tot cu o suta de lei-ca si inainte,nu mai poate cumpara aceleasi…saracii de alimente !

  Comentariu by I.S — 13 aprilie 2018 @ 8:32

 25. 6vEFZ5 emdnqnjkpxhf, [url=http://pvahohouyywp.com/]pvahohouyywp[/url], [link=http://nwsaalqzygyr.com/]nwsaalqzygyr[/link], http://xtobyllrezmh.com/

  Comentariu by dwizkmvw — 13 aprilie 2018 @ 9:30

 26. nenea ozzy hai sa vorbim mai pe sleau ca ti plac exemplele.clasica problema…in guvernarea psd un angajat la pompa la omv are aceeasi productivitate sa spunem, daca nu mai mare, decat a unui angajat omv austria.adia sigur vinde mai mult carburant si produse din magazinul benzinariei.salariul romanului pompist..vreo 400 de euro.al austraicului vreo 2000.asta vanzand aceeasi marfa, ;a ace;asii pret daca nu mai scump aici, care asa ca o paranteza e fabricata in romania. ca austriecii n au petrol si rafinarii.acum au prin bunavointa unui guvern roman.care guvern? ia ghici.PSD. da.
  in ce priveste chestia cu goldtermu e aiurea exemplul.pai nene daca maresti salariile unui bugetar…nu cazul goldului acum dar totusi goldu traieste din bani publici..nu ajungi avand o productivitate scazuta la un mega deficit bugetar?acelasi lucru cu marirea pensiilor, salariilor bugetarilor si a celor favorizati…adica tot bugetari…si salariati de stat mai speciali.parlamentari armata justitie.de vreo 20 de ani se dovedeste ca psd ul taraste tara intr un colaps economic dar nimeni nu face nimic.
  asa ca lasa economia si mai ales macro si apuca te de altceva.ca tot te laudai ca ai fost mare antreprenor.nu te voi intreba cat era salariul unui ajutor de bucatar la tine si cat al unuia afara.la aceeasi munca recte productivitate.
  daca n ai inteles…psd ul omoara cu sarg micii intreprezintatoori pentru a avea bani acum pentru clica lui.termen lung in limbajul psd nu exista.

  Comentariu by wow — 13 aprilie 2018 @ 9:54

 27. Pt 26:
  Discuțiile acestea nu ajuta cu nimic Mangalia si mi se par doar o modalitate prin care ați putea să-mi reproșați mie ceva: țara merge prost din cauza mea si exista o frustrare anti-PSD care vreți s-o reflectați asupra mea. Asta este o prostie si o imbecilitate discriminatorie, deoarece discriminează oamenii dupa apartenența, proiectând vinovățiilor altora (reale sau închipuite) asupra unui alt individ.
  Trebuie să faceți o diferență intre funcțiile publice si funcțiile politice. Am citat jurământul depus la investire. Consilierul local nu jura fata de membrii partidului sau ori fata de cei care au votat lista pe care a candidat, ci jura fata de toti cetățenii Mangaliei. Calitatea de consilier local este una publică, cu răspundere juridică personală, si nu răspunde partidul sau cine i-a promovat candidatura.
  La fel si cea de parlamentar, membru al guvernului României, etc. Din momentul investirii este o responsabilitate personală a fiecarui prim-ministru. Conducerea PSD pe România (atenție, nu eu!) a propus 2 prim-miniștri care au considerat ca fiind responsabili, sa își asume această responsabilitate, lucru care a dus la pierderea funcțiilor prin demisii cerute de cei cu functii politice in partid. In calitate publică sunt responsabil personal. Daca in aceasta calitate aveți ceva sa-mi reproșați, sunt interesat.
  Dar reproșurile asupra mea sunt incorecte si fara logica, din moment ce imi reproșați decizii politice care nu-mi aparțin, deoarece nu dețin nicio funcție politica. Nici pe Organizația din Mangalia nu dețin o funcție politica de președinte, vicepreședinte, nici măcar de secretar al organizației locale. Nu am decat o calitate de consilier local, iar aceasta pozitie mi-a fost oferită de PSD, lucru specificat clar in comunicatul lor de presa: “PSD îi oferă domnului Menabit șansa ca, o dată ajuns consilier local, să poată continua demersurile sale benefice cu și mai multe șanse de succes, fiind chiar în interiorul forului unde se iau deciziile pentru Mangalia”. Treaba mea in calitate de consilier local este sa fac pentru binele Mangaliei. Fiind invitat din exteriorul PSD, pentru a face lucrul menționat, nu mă puteți identifica fiind cel mai pesedist din Mangalia. De exemplu, presedintele PSD Mangalia nici nu ma invită la ședințele pe care le convoacă, tocmai pentru ca am un statut deosebit: am fost propus de conducerea organizației județene, fiind cea care propune candidații, pentru că organizația de la Mangalia nu este filială, nu are personalitate juridica proprie.
  Similar, ați auzit probabil despre parlamentari susținuți politic de PSD. Parlamentarul respectiv a candidat pe listele PSD. In parlament daca PSD ii retrage sprijinul politic, poate rămâne independent. Mie daca mi se retrage sprijinul politic nu mai sunt consilier.
  Pe de alta parte, daca aplici un principiu, el se aplica la tot. Daca proiectați asupra mea vreun reproș pe care il aveți fata de altii sau fata de un partid din care fac parte, doar din motivul apartenentei/asocierii, nu ar trebui sa funcționeze pe toată relația? Adică: dacă eu devin un consilier responsabil si bun pentru Mangalia, prin aceeasi metodă nu ar trebui să vedeți si pe Dancila, Dragnea, tot PSD ca fiind responsabili si buni? Dar nu este logic, asa ceva. Cum nu este nici invers, sa reproșați mie ceea ce aveți de reproșat altora. Nici măcar nu e logic sa reproșați membrilor unui partid despre deciziile luate de un guvern investit, acele decizii sunt răspunderea celor care semnează. Cel in funcție daca nu este de acord are posibilitatea sa părăsească functia in care a fost investit, prin demisie, urmând ca răspunderea sa o dețină cel care vine si face.
  Discutiile despre activitatea guvernului nu sunt pasiunea mea. Dar am sa continui discuția considerând ca este un fel de test sau o metodă sa ma cunoașteți mai bine.

  Înapoi la subiect:
  Nu ai combătut dta nimic. Ai mers pe o credința, nu pe matematica.
  Am dat exemplu Goldterm. Dar salariul minim pe economiei il câștiga si lucrători in comerț, in confecții textile, in logistica si manipulare, in servicii de pază, in fabrici, in ambalarea produselor, in industria alimentara, restaurante, etc. Pe lângă aceștia mai sunt cei semideclarati, care pe hârtie au salariul minim, restul “la negru”. Eu am dat exemplu Goldterm din ironie, întrucât in nopțile de iarnă orasul sta pe 42 de centrale termice ca niște bombe, in grija unor muncitori necalificați sau a unor fochiști cu acte care sunt plătiți cu acelasi salariu ca muncitorii necalificați.

  La nivel macroeconomic, productivitatea muncii se determina ca raport intre PIB si numarul de salariati din economie. PIB-ul României era in 2010: 124 miliarde euro. Acum este de cca 200 milioane euro. Creșterea a fost de 61%.
  In 2010 salariul minim brut era 600 lei, salariul net era 460 lei (in mână)= 108 euro curs 2010. In 2018 salariul minim brut este 1900 lei (cu un sistem diferit), iar in mana 1167 lei = 250 euro curs 2018. Creșterea pentru ce ia in mana a fost de 131%.
  Creșterea este prea mare față de creșterea productivității muncii, dar trebuie luat in calcul ca in 2010 românii erau deja subplatiti. Din cei 30% din angajatii României care luau salariul mediu pe economie multi sunt angajați in sistemul privat.

  La bugetari e altă socoteală. In afara de job-urile productive exista si job-urile sociale: sănătate, învățământ, cultura, sport, administrație, etc. Fara de care o societate nu poate progresa. Aceste job-uri sunt de calificați, multi cu studii superioare. Statul nu poate creste decat salariul bugetarilor si salariul minim pe economie. Privații sunt supărați pentru ca statul a forțat o creștere a salariilor. Pentru ca aveau formule de business concepute pe criterii care s-au schimbat peste noapte. Este adevarat, pentru unii privați va însemna o reconfigurare a formulei de business, iar cei care erau la limita supraviețuirii închid si se apuca de altceva. Poate pe o noua formula mai bănoasă, ori nu reușesc. Dar vechea formula care a fost data peste cap nu avea șanse de progres daca doar supraviețuia cu ea.
  Dar la nivel de țară produce o dezvoltare (dupa cum se vede in creșterea economica pe termen îndelungat, daca este bine gestionat, ori daca nu e bine gestionat va creste deficitul bugetar periculos.

  Dupa cum observ, cineva a încercat sa introducă măsurile Hartz din Germania, care acum sunt numite “cel mai nepopular succes”. Hartz 1 a dat pomeni, ziceau in acel timp. Proteste, îngrijorări, etc. Similar cu ce se întâmpla in România acum, doar ca specific nouă se amplifică deoarece România a suferit in ultima suta de ani. Pe la Hartz 3 si Hartz 4 s-a facut tranzitul de la ce credeau ca suntpomeni catre un nou sistem. Durează mult sa povestesc, dar găsiți pe net. Cert este ca măsurile Hartz au scos Germania din criza ca lider economic al Europei. Au implementat minijoburile, ori bank holliday (o chestiune tare interesanta, care a dus șomajul aproape de zero).

  Dar romanii nu sunt nemți. Mai întâi ca vad multe modificări, daca au plecat cu reformele Hartz in programul de guvernare, pe parcurs l-au ajustat. Nu cunosc si nici nu sunt ahtiat sa cunosc de ce, din punctul meu de vedere guvernul nu a stiut sa comunice ce face, nici cand era pe programul inițial.

  M-am referit la chestiunile economice si măsurile acestea de a creste forțat salariile si ce s-a mai facut. Ca nu place Dragnea, ca nu-s simpatici miniștrii, unii chiar nu au priceperea sa comunice, sunt oameni numiți de Dragnea, care este seful PSD. Mie nu-mi e simpatic Dragnea, nu-mi este simpatica nici garnitura de miniștri, dar nici nu am nevoie sa imi fie simpatici. Eu doresc sa se schimbe ceva in România, in bine. Pana sa fiu critic fata de ceea ce face guvernul, am remarcat implementarea unei credințe ca orice măsura luată este generatoare de apocalipsa, chiar daca unele măsuri sunt impuse de fapt de UE. A ajuns presa sa gândească in locul oamenilor. Presa nu a fost imparțială si nu e imparțială nicăieri in lume. Poate fi mai mult sau mai putin imparțială.
  Iar istoria asta impusă, de parca am trăit pe alta planeta, ca PSD a condus România timp de 29 de ani, cat de adevarata este? Țin minte PNTCD, PNL, PD-L, USL, care au fost la guvernare. Mai mult a condus dreapta, nu stânga. Stânga a condus mai mult in primii ani de tranziție, din 90 pana in 96.
  Apoi intre 2000-2004 si intre 2012-2015, si atât.

  Nu mă mai certați pe mine pentru chestiuni ale guvernului, care in mare parte nici nu le stiu daca sunt adevarate sau nu, daca sunt cum pretindeți. E o prostie, pierdeți prezumția de inteligenta. Cum ar fi sa il cert pe liberalul Vișa, ori pe oricare liberal din Mangalia care mai are carnet de membru, ca ei ar fi vinovati de jaful organizat al lui Radu si clica lui, ori pentru cum au batjocorit Mangalia? E dezastrul din ograda noastra, nu de pe strada României, pe care nu il vedeți. Si nu se vede, pentru ca fiind responsabili pentru mizeria din propria ograda, nu iti recunoști ca esti iresponsabil, ci consideri ca e mizerie acceptata de tine. Dar cand vine vorba de țara, neavând puterea si responsabilitatea sa nu fie mizerie, poti critica pe altii.
  Doar ca țara e formată din multe ograde administrativ teritoriale, si daca in ele toleram mizeria, va fi mizerie in toată țara.

  Comentariu by Ozzy — 13 aprilie 2018 @ 14:36

 28. nu se cearta nimeni cu tine.nu s frustrari psd iste ci pur sii simplu un fapt.tu esti psd.ii reprezinti asa ca asuma ti nu te eschiva.in articolul tau anterior laudai realizarile psd ului. sa fim seriosi.totul e putred.apropo nici un cuvant despre apropiata nationalizare a pilonului 2?asta arata nepriceperea lacomia si prostia guvernantilor.in momentul in care tu compari randamentul sistemului de pensii de stat care este un sistem pay as you go, adica mai pe scurt nu are nici un randament, cu un fond privat care investeste si are randament mi se pare ca psd ul adica guvernul e hot si ne ia de prosti.
  repet esti ales pe listele psd ului , nu ca ai fost tu o mare personalitate cu mari realizari.si alegerea asta implica si asumarea politicii, falimentare a partidului care te a pus sa fii consilier.
  ca faci valuri scandal nu e rau..dar n au , inca nici o finalitate.si timpul deja s a cam scurs.
  in rest lasa pomposeniile cu care te impaunezi.adica discursurile cu referiri care ar pune in dificultate si un bun economist.vorba lunga saracia omului.
  si sa ti mai dau un exemplu ca tot ii dai cu bugetarii vitali.in germania un politist nu are un salariu mare cum toata lumea crede.de multe ori la studii egale si pregatire egala un bugetar,in adevaratele tari capitaliste castiga mai putin decat aceeasi functie in privat.
  ca tot iti place..pe hbo e un serial miliarde.ia vezi cat castiga in america un pprocuror mare si cat ar putea castiga ca avocat.diferenta de la cer la pamant.
  si nu vreau sa ti numar anii de guvernare de stanga ca ai sa pierzi ..
  deci fapte nu vorbe ppompoase ca altfel ne prinde anu douazeci douazeci si tot saraci suntem.

  Comentariu by wow — 13 aprilie 2018 @ 15:09

 29. Nu te mai împrăștia în subiecte. Finalizează un subiect pana la o concluzie, apoi treci la următorul. Daca te împrăștii asa, fara noima, de-asta gândesc altii pentru tine in loc sa gândești dta.
  Referitor la salarii, am adus argumente matematice si logice. O treime din salariații din România iau sigur mai multi bani in mana, fiind cei care sunt angajați cu salariul minim. Daca am greșit in opinia mea, argumentează. Eu am o opinie, pentru care aduc argumente, dta aduci pumnul, încercând sa-mi închizi gura de genul “Taci ca esti prost!”, fara niciun argument logic.

  Referitor la politica naționala pot sa am o opinie. Nu sunt jucător in meciul național. Si opinia mea o discut cu cine vreau eu. Dta poti discuta politica naționala cu cine dorește sa discute, cu pensionarii de la table, cu babele de la colț, cu oricine vrea sa discute. Nu ma interesează si nici nu am chef sa discut cu dta politica naționala, deoarece prefer sa discut cu oameni care judeca cerebral, nu sentimental.
  Daca nu am venit peste dta sa fac propaganda pro-PSD, de fe vii dta peste mine sa faci propaganda anti-PSD? Ai ceva de reproșat PSD-ului? Decât să plângi la mine, mai mult succes ai avea sa scrii o scrisoare si sa o depui la sediul PSD. Ca feed-back. Daca esti asa priceput, poate te va lua conducerea PSD in seama si reușești sa faca guvernul dupa placul dtale. Nu inteleg de ce plângi la mine, nu cred ca politica națională a PSD-ului se va schimba daca imi spui mie ce nu-ti place.
  Ori poate nu imi reproșezi politica națională cu dorinta de a se schimba ceva, ci intenția este sa-mi reproșezi neaparat ceva. Neavând ce, te iei cu asta. Ei bine, nu mă interesează! Decat daca ai ceva de reproșat privind activitatea mea.
  In chestiuni de politica naționala pot avea cel mult o opinie. In chestiuni despre Mangalia am declarații, pentru ca sunt consilier local.

  Comentariu by Ozzy — 13 aprilie 2018 @ 18:23

 30. Pune mana pe cartulia aia de statut si rasfoieste-i foile
  Articolul 42
  Partidul Social Democrat este organizat și funcționează, potrivit legii, pe criteriul administrativ teritorial, cuprinzând:

  a) grupa de membri de partid;

  b) organizația pe raza teritorială a secției de votare;

  c) organizația locală: comunală, orășenească, municipală, centru de votare la nivelul sectoarelor municipiului București;

  d) organizația județeană și organizația de sector;

  e) organizația municipiului București.

  Articolul 43
  Organizațiile Partidului Social Democrat, de la toate nivelurile, au autonomie în organizarea și desfășurarea activității politice.

  Comentariu by ZAMOLXE — 13 aprilie 2018 @ 18:50

 31. Așa… și? Ce nu ai inteles?
  Sunt eu organizație? Exista organizația PSD Mangalia.
  Daca ai întrebări asupra activității politice a organizației, adresează-te organizatiei. Eu nu pot sa vorbesc in numele ei, nu am calitatea.
  La fel, sunt membru al Consiliului Local, asta nu inseamna ca eu pot vorbi in numele Consiliului Local, decat daca m-ar desemna purtător de cuvânt. Ceea ce nu exista. Mai mult, nu eu decid hotărârile consiliului local, toate se decid prin vot. Sa imi reproșezi mie ceea ce hotărește consiliul local, cand nu am influența asupra majoritații, nu are logică.
  La fel si cu faptul ca sunt membru PSD. Poti sa-mi reproșezi mie politica organizație PSD Mangalia sau politica naționala a PSD? Decid eu politica de partid? Daca as fi fost destinatarul corect, ti-as fi explicat frumos că PSD are o politica si daca aceasta iti place, poti sa votezi PSD; iar daca iti place politica altora, ai dreptul sa votezi pe aceia. Opțiunea politica se exprima prin Pro-CutarePartid. Nu exista exista opțiune la vot pe anti-Cutare. Politica publica anti-Cutare este a celor incapabili sa ofere o alternativa. FIecare partid cauta sa facă o politica pentru oameni, sa vina in întâmpinarea nevoilor comunitații. Daca reușește, partidul respectiv este votat de comunitate; daca nu reușește, nu este votat. Este o competiție de politici, pentru cine are o politica mai buna, nu o huiduială.

  Dar închei discuția, pentru ca nu-si are rostul. Politica locală pe care o poate face un membru de partid, pe care o consider corecta, este cea de a te strădui pentru Mangalia. Străduința pentru comunitate este cea mai bună politica.
  Daca dta crezi ca politica huiduielii întrece politica făcută pentru comunitate, este opțiunea dtale.
  Mai ales cand in Mangalia nici nu este PSD la putere, sa hulesti PSD este chiar o manifestare de loser. Mangalia astazi e distrusă ca niciodată, de catre PNL. Radu Cristian a furat si viitorul Mangaliei, dar unii continuă catatonic sa huleasca pe PSD.
  Întrebare de logica: Uite ca va luptați cu mine. Si sa zicem ca ați câștigat, ca m-ați denigrat, ca nu as mai avea credibilitate in populație… Chiar credeți ca ați învins PSD Mangalia cu asta? Ori ca ați învins PSD in România? Ori, lucru important, se face Mangalia bine daca ma învingeți pe mine in lupta voastră închipuită? Ce naiba, sunteți copii?
  PS: Foarte posibil sa vă țineți ocupați cu mine pana in anul electoral, iar atunci sa ies din scenă. Rezultatul muncii voastre? Toti ceilalți rămași nu-s murdari, nici curați. Si Mangalia continua degradarea, cu politicienii care au ținut capul la cutie.

  Comentariu by Ozzy — 13 aprilie 2018 @ 20:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress