Politica locală

9 aprilie 2018

De ce nu a mai fost organizată slujba de Înviere pe plaja din Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:16

Protoieria Mangalia nu a mai organizat, anul acesta, Slujba de Înviere pe plaja orașului, aşa cum devenise o tradiţie. După 15 ani, Protoieria a fost nevoită să îndrume credincioşii exclusiv către bisericile de care aparţin, pentru a lua Sfânta Lumină şi pentru a asculta slujba de Înviere. Motivul a fost explicat în urmă cu câteva zile chiar de către protoereul Vasile Cîrlan: scena pe care soborul de preoți oficia slujba de Înviere, în prezența a mii de credincioși, a ieșit din termenul de garanție.

Însă, referitor la acest aspect, a adăugat Vasile Cîrlan, primarul Mangaliei, Cristian Radu, a promis că, “pentru Învierea din 2019, primăria va aloca fonduri pentru construirea altei scene pe malul mării”.

Rămâne de văzut dacă promisiunea este una reală.

R.C. Replica 08.04.2018

37 Comments

 1. Ce gogosi!
  Preotele Cirlan, de la cine ai invatat sa minti, de la seful tau prea-fericitul Teodosie? Carele e judecat de tribunalele lumesti pentru marturie mincinoasa?
  Vedeti ca prea il miniati pe Seful cel mare, al de sus: mata cu taxele la morti si pomeni din care maninci tu si neamul tau si femeile in casa care pleaca cu sacosele pline cu manincarea adusa de „credinciosi”, si seful tau de suflet din Constanta, cu viile si banisori europeni…

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2018 @ 11:07

 2. I-a luat prin surprindere că și anul acesta sunt sărbători pascale, s-au trezit cu scena expirată.

  Sunt persoane care care nu agreează o slujbă de Înviere comună, preferă ca în fiecare parohie să se țină slujba.
  După tragedia de la Colectiv, BOR a recomandat ca slujbele sa se țină afară: http://m.mediafax.ro/social/recomandari-bor-pentru-slujba-de-inviere-sa-se-tina-afara-daca-e-posibil-iar-in-cazul-bisericilor-de-lemn-sa-nu-se-permita-aglomerarea-in-interior-a-credinciosilor-15264792

  În alte românii, slujba coșurilor pascale (sfințirea bucatelor) se ține afară, conform tradiției: http://www.informatia-zilei.ro/sm/credinciosii-ortodocsi-si-greco-catolici-si-au-sfintit-cosurile-cu-bucate-de-pasti/

  Sunt convins că or să sară câțiva pe mine, din bias politic, multi sa ma acuze că m-am trezit eu sa comentez despre Sărbătorile de Paști. Discuția nu este laică, ci pur organizatoric administrativă. Fac parte din comisia de culte, eram 3 tătari în ea, până să o execute Radu pe dna. Sali. Am rămas 2 tătari. Chiar dacă nu vrem să știm, suntem obligați să știm despre toate cultele.

  Comentariu by Ozzy — 9 aprilie 2018 @ 11:32

 3. Conform agendei de evenimente a municipalității din 2017, “Lumină de la Malul Mării” era organizat de Primăria Municipiului Mangalia, cum scrie in HCL. Cu buget alocat: http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/01/37.pdf

  In 2018 acest eveniment nu a mai apărut pe agenda de evenimente, configurată încă din Decembrie 2017 si aprobată. Dar figurează organizarea unei eveniment pentru Sărbătorirea Paștelui, cu o alocare de buget de 70.000 lei:
  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/01/173.pdf

  Dar în loc să serbeze Paștele, primăria a plătit de toți banii un concert de Florii, cu Lidia Buble. Floriile sunt altă sărbătoare decât Paștele, din câte știu. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioşii îl „petrec” pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte şi Înviere.

  Paștile creștine au o durată de 40 de zile, cuprinse între sărbătoarea Învierii Domnului (prima duminică de Paști) și sărbătoarea Înălțarii Domnului, care se celebrează la 40 de zile de la Înviere, într-o zi de joi. Primele 3 din cele 40 de zile pascale sunt zile de mare sărbătoare.

  Deci, in opinia mea, concertul care a fost plătit cu 69.986 lei pentru 45 minute nu se afla pe agenda oficială de evenimente a municipalității, nu reprezintă sârbătoare pascală, ci altceva. Din moment ce sărbătoarea Floriilor deschide Săptămana Patimilor, mi se pare chiar revoltător sa serbezi cu concert Buble, iar de sărbătorile pascale sa faci nimic, contrar agendei de evenimente aprobate prin HCL.
  Bugetul respectiv a fost alocat pentru a se face ceea ce este traditional de sărbătorile de Paști. Nu prin concerte se serbează Paștele, în opinia mea. Evenimentele nu inseamna doar cântăreți, ci si sprijinirea școlilor in a organiza evenimente, care sa marcheze momentul important pentru comunitate și toți ortodocșii.

  Scuza este absurdă și mincinoasă, cum că s-au trezit că a expirat scena. Evenimentul cu tradiție de 15 ani a fost scos din agenda de evenimente inca din Decembrie, a fost anulat intenționat. Iar “Sărbătorile pascale”, bugetat, de care trebuiau sa se bucure 82% din populația Mangaliei, au fost înlocuite cu o cantareață în concert, la suprapreț, pentru cele 300 locuri cat are Casa de Cultură.
  Altădată de Sărbătorile Pascale, nu după Învierea Domnului, așa cum cum sunt definite sărbătorile pascale dpdv liturgic.
  Este o discutie despre organizare, nu este o discutie laică.

  Comentariu by Ozzy — 9 aprilie 2018 @ 11:33

 4. Pe timpul lui Iorgu sau al lui Tusy se alocau vreo 10.000 pentru corul Arhiepiscopiei, premii la concursul de incondeiat oua, transport pentru ansambluri de dans popular, etc, fara artisti. Nici Banica nu cere mai mult de 10.000 E pentru 45 min.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2018 @ 16:43

 5. Banii sunt mai de folos aici:
  https://www.replicaonline.ro/elevii-magicieni-de-la-liceul-tehnologic-ion-banescu-mangalia-darama-prejudecati-351649/

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2018 @ 19:39

 6. Tatare, discutia nu este laica. Ce inseamna laic pentru tine ? Ca iar te dai atotstiutor.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2018 @ 23:20

 7. Băi nea Carlan la ora 12 noaptea. In seara de inviere tipai „veniti si luați lumina” si gata nici o cantare nimic .la 11 45 luai pomelnice si bani

  Comentariu by ion — 10 aprilie 2018 @ 6:43

 8. Tătarul ăsta drogat le știe pe toate …..de cînd a fost pus consilier ne-a bombardat cu toate prostiile lui ….

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 9:13

 9. @8
  Pe langa voi, care mimati ca le-ati sti dar sunteti experti doar in minciuna si ciordeala, tatarul chiar se pricepe. Apropo a venit Colgiu de la Bucuresti sa opreasca alarma aia de la CT 13 ?

  Comentariu by Marian Vasile — 10 aprilie 2018 @ 9:37

 10. Cap de oaie, te-a deranjat alarma de la cetrala?

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 10:26

 11. În loc de liturghie de Paște si alte evenimente tradiționale, Primăria v-a dat o cântare de 45 min cu o fufă, pentru 300 persoane, in altă sărbătoare (de Florii).
  Si tot Tătarul de mine e nașpa?

  Când primăria a deposedat Mangalia de Crâciun, Tătarul de mine a readus Crăciunul la Mangalia: https://youtu.be/1PqxAYxY47Q
  Am adus si pe Moș Crăciun de la City Mall, sa lase copiii scrisorile si sa faca poze cu el. Au fost 400 copii.

  Anun următor am reusit sa pun Orășelul Copiilor pe Agenda de Evenimente, cu buget alocat. Ce a făcut Primăria? A facut in loc 4 concerte, pe care le-a numit arogant “Orășelul Copiilor”. Am reusit sa fie adus Moș Crăciun , măcar sa semene a sărbători de iarna. Le-am spus ca daca nu Adic ei brad, aduc eu. Si au adus. Cu 10.000 euro + TVA, de la Perfect Tree.
  Si tot Tătarul e nașpa?

  Dacă eu sunt nașpa, alde Radu si clica lui sunt nemernici sadea. Iar bugetul orașului e pe mâna lor. Până acum doar am reproșat, am dat o șansă: poate au distrus Mangalia doar din prostie. Dar s-a dovedit ca mai mult din nemernicie. Nemernicii vor primi ceea ce merită, dosarele au fost disjunse de la cel care le palmase in sertare, catre Parchetul General. Până și consilierii intră la complicitate, lucru foarte rar întâmplat. Dar si votul pentru complicitate este rar, mai ales ca cel pentru HCL lui Filip (tentativa se pedepsește!). Ironia este ca dosarul a fost început de un procuror “prieten” lui R, ca R să-i aibă la mână, cum l-a avut si pe Georgescu cu dosarul pe denunțul lui Nikitas cu șpagă de 100.000 euro data lui Georgescu, pretinsa pentru primar. Din nefericire, si dosarul cu consilierii care au votat ordonanta 13 a lui Filip a fost disjuns. Ori un alt dosar pentru adoptarea de HCL care aduce prejudicii patrimoniale si asupra dreptului usagerilor, in condițiile in care in sedinta s-au citit adresele ministerelor de resort. “Își dau ministerele cu părerea”- a zis Ciuraru si a votat. Să vezi ce o sa-și dea și parchetul cu părerea… Ironie, tot procurorul mason a început dosarul, ca măsura de protecție pentru inițiatorul HCL, adica primarul, sa cadă vina pe consilierii care au adoptat. De aceea spunea la televizor, ca iarba nu se taie, ca bla-bla, deoarece Consiliul Local a hotărât desființarea SPADPP si SPAS, nu e vina lui. Hmm, adiacent mai e un dosar cu schimbarea furnizorilor de medicamente la spital, cu prețuri mai mari, dupa schimbare abuzivă a lui Lefter cu un angajat al primariei. Dar asta nu mai e pornita de cel băgat in inspecția judiciară.
  Procurorul general este interesat in special de speța in care sunt folosite instanțele pentru a devaliza bugetul municipiului. Din acest motiv, judecătoarea care prelua cazurile pe Mangalia s-a băgat urgent la pensie. Cel “prieten” vrea si el la pensie, poate-poate scapă. Si celălalt “prieten” care proteja nu mai e prieten demult, pentru nu vrea sa se mai încurce cu nemernicii. Astfel, că stă clica orfană și se întreabă ce “tsunami” se pregătește.

  O fi Tătarul nașpa pentru voi, dar vedeți că v-ați împiedicat. Aici ma adresez celor din joc.

  Cat despre alde Ciuraru&Co sau alți frustrați care mă înjură sub anonimat, lor degeaba le spui astea. Ei nici nu sunt in cărți, in prostia lor ei cred ca fac politică, se simt cineva la ideea ca lumea percepe ca ar fi apropiați lui R, dar acesta nici nu-i bagă in seamă. R le are obediența, necondiționată, pe cârca lor își face treaba. Din prostie si fara niciun interes, doar din nemernicie, aceștia sunt complici la distrugerea Mangaliei. Nu știu când si dacă vor păți ceva cu dosarele readuse acum pe masa parchetului general. Acestea, de obicei, te ajung din urmă după mandat. Cum l-au ajuns pe Andrei, din alt mandat, care a trebuit sa plătească.

  O fi Tătarul nașpa pentru voi, dar e cam nașpa de voi.
  Mai întărâtați-mă, să vedeți ce mai iese.

  Comentariu by Ozzy — 10 aprilie 2018 @ 11:58

 12. Ozzy, desi nu te apreciez, am cit cu atentie comentariul tau anterior. Tot ce putem spune, ca sintem multi, este sa ne rugam in aceasta saptamina luminata ca tot ce ai spus sa fie adevarat si sa se concretizeze, in sfirsit , ceva! Doamne ajuta-ne, iar pe ei trimite-i unde le e locul!
  Cu invatatura pentru cei ce fac sau vor face la fel…

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2018 @ 13:25

 13. Pt 12: Eu nu sunt nici procuror, nici judecător. Sunt doar povestitorul filmului. Unele informatii, care acum sunt publice, le povestesc pe întelesul nostru.

  Comentariu by Ozzy — 10 aprilie 2018 @ 15:18

 14. CUM CONSTRUIEȘTI O ȘCOALĂ PE FONDURI EUROPENE?
  – Axa 10 – 10.1 Investitiile in educatie, Apel deschis în Decembrie 2017, termen Iulie 2018, de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Am insistat încă din ianuarie la Dezbaterea Publica privind Bugetul Local să se efectueze un studiu de fezabilitate pentru a se construi o clădire de scoală pentru “Gala Galaction”. În forma actuala a bugetului local exista fonduri alocate pentru acest studiu de fezabilitate. Apelul este deschis până în iulie 2018.
  Nu văd primăria să miște ceva în acest sens, pierdem și trenul acesta.

  Beneficiarii apelului:
  – Unitaţile administrativ-teritoriale (autoritaţi ale administraţiei publice locale)
  -Instituţiile de invaţamant superior de stat

  Se vor finanta:

  -constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii pentru educatia timpurie – educaţionale anteprescolare si prescolara (crese si gradinite)
  – constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale pentru invatamantul general obligatoriu (scoli I – VIII)
  – constructia/ reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale pentru invaţamantul profesional şi tehnic si invatarea pe tot parcursul vietii (licee tehnologice şi şcoli profesionale)
  reabilitarea/ modernizarea/ extinderea/ echiparea infrastructurii educaţionale universitare

  Zona de acţiune: Urban si rural

  Alocare financiara pentru Axa 10:
  – 330,46 mil. euro (FEDR si buget de stat)

  Comentariu by Ozzy — 10 aprilie 2018 @ 17:18

 15. Mai băiatule, mai Ozzy, mentalistule sau cum iti place sa iti spui! Mergi si i-ati tratamentul! Ai terminat cu iluminatul public și ai ajuns sa dai consultatii juridice? Citeste dracu ce inseamna disjungere si nu mai bate câmpii sfertodoctule.

  Comentariu by Un cunoscator — 10 aprilie 2018 @ 23:25

 16. Pt 15: Ma gândeam așa: un caz care a început cu un prejudiciu constatat de Curtea de Conturi a ajuns sa fie incadrat la concurs de infracțiuni, iar faptele de corupție au fost preluate de un parchet DNA. Daca era in judecata, ar fi fost disjungere, cred. Dar fiind in cercetare, e trimiterea cauzei la alt parchet. Procurorul poate da ordonanta ca unele acte de cercetare penală sa fie făcute de poliție, iar noi scăpam de ele cu un 271 ccp. In limbajul polițienesc, o numeam disjungere. Pe nou e 302 ncpp. Pentru ca se declina competenta a unor fapte catre alt parchet (301), iar restul la parchetul superior (302). Deci alta instanta, implicit.
  Asa ca nu te mai screme atat, tot aia e.

  Ideea vad ca ai priceput-o, au fost trimise cauzele la alte parchete, diferite. Corupția la DNA si restul la … altundeva. Daca era in judecata deja, era disjungere dupa dicționarul juridic. Dar cum eu nu scriu catre instanta, ci intre noi, poti sa scâncești cât vrei, informația mai importanta este ca cercetarea pe corupție au preluat-o altii. Care nu mai sunt asa de prieteni. Ma refer la toate cauzele, câți or fi facut denunțuri fata de primul ales.

  Anul trecut primarul insista ca nu poate schimba becuri arse pentru ca intra in pușcărie, deoarece stâlpii sunt ai ENEL. Anul acesta schimba becuri, are si responsabili pentru iluminat (scrie pe ușa de la taxe si impozite numerele lor de telefon), are si mașina închiriată pentru schimbat becuri. De ce? Pentru ca a fost obligat, dupa atâtea controale si cercetări. Poti spune ca am terminat cu iluminatul public, primăria e obligată sa aibă becurile funcționale pe stâlpii ENEL, altfel ENEL întrerupe furnizarea energiei Electricii pentru iluminatul din stâlpii lor. Cum a facut asta vara pe faleza, de s-a apucat primăria sa dea drumul la iluminat si pe dig.
  Deci poti spune ca am terminat cu iluminatul public.
  Am terminat si cu spațiile verzi, de joi s-au apucat de ele, si prin stațiuni.
  Acum am început cu gropile. Pana nu se remediază, nu ma opresc.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 1:15

 17. “Utilizatorul va încheia convenția de exploatare in care se cuprind obligații reciproce cu privire la exploatarea și întreținere instalațiilor ….” zice in contractul cu ENEL, scris mărunt. Undeva zice ca daca utilizatorul (SPADPP) nu întreține instalațiile de racordare și utilizare, ENEL trebuie sa taie curentul. Cat a fost la ADPP, pe vremea lui Angelescu si Dumitrana, bugete pentru iluminat au fost, dar s-au cheltuit zero lei, zice Curtea de Conturi.
  Acum ce să faci, când Primăria a preluat SPADPP, a preluat și raportul, si decizia CC. Iar e ironie, Camera de Comerț Cta a facut ce a vrut primarul, a lovit in SPADPP ca sa fie motiv de desființare, dar cand Primăria a preluat ADPP, a preluat si măsurile lăsate de CC. Care acum trebuie sa le îndeplinească Primăria. Cum ar veni, ala mic de respira repede si-a tras-o singur.
  Prin urmare, avem acum iluminat pe stâlpii lui ENEL pentru ca e obligatoriu, iar pe stâlpii primariei functioneaza ca înainte, alandala sau deloc.

  Trebuia spusă și asta.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 1:38

 18. Mai băiatule, suferi rau cu capul …, noroc ca pe aici poti sa te dai tu sfertodoct cat vrei, ca nu iti cere nimeni dovezi. Vezi ca aceea Camera de Comerț Cta nu are nici o treaba cu ce halesti tu ….parafrenicule!

  Comentariu by Un cunoscator — 11 aprilie 2018 @ 11:42

 19. Camera de Conturi Constanta, scuze. Dar era de la sine inteles ca este erata de tastare.
  De-aia nu ai mai inteles subiectul?

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 12:08

 20. Mai băiatule, stai in banca ta. Si asta este un sfat prietenesc. Vorbeste numai despre ceea ce te pricepi. Lasă iluminatul si in general ceea ce tine de administrație , juridic , etc . Sunt prea complicate pentru tine, esti partial informat si in rest bati câmpii…Jos pălăria pentru pomul de crăciun, cadourile pentru copii și artificii. Jos pălăria pentru tot ceea ce faci singur sau împreună cu alți oameni. Dar de dragul lucrurilor cu bun simt pe care le faci , nu te mai baga in chestii pe care nu le cunosti. Este păcat sa vina cineva si sa demonstreze ca minți, ca nu ai nici un ajutor la anchetele de la adpp, ca dezinformezi ….si tot ce încerci să construiești sa cada in derizoriu. Nu esti singurul care asteapta deznodământul actelor si faptelor constatate la adpp. Dar de aici pana la fabulatiile tale, este cale lunga.

  Comentariu by Un cunoscator — 11 aprilie 2018 @ 12:45

 21. Nu am vreun ajutor de la nimeni. Sunt doar interesat.
  Este o opinie a mea. Poti sa pui alături o opinie a dtale. Indiferent ca vrei sa ma abțin sau nu, ce s-o întâmpla se va întâmpla.
  CL nu primeste nicio informație privind prejudiciile de la o instituie subordonată ei. Daca tot zici ca esti informat, corectează-mă! Primesc cu interes orice informație pe subiect.

  Sa presupunem ca ar fi aiureli. Cate aiureli se scriu pe aici, nu a sărit nimeni atat de virulent.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 13:10

 22. Este doar un sfat, eu nu imi fac campanie, nu candidez, doar pot să constat ce este real sau fals. Real = festivitati/ activități/ acțiuni umanitare pe care le ai organizat sau participat la ele. Fals = iluminat, curtea de conturi, controale instituții publice, etc.

  Comentariu by Un cunoscator — 11 aprilie 2018 @ 13:49

 23. @ Un cunoscator
  Asa e dom Doru, matale nu candidezi deci nu-ti faci campanie dar ii faci lui ala care te numeste si care-ti asigura suficent malai pentru casa, familie, naveta si ceva activitati extracurviculare .
  Apropo s-a rezolvat cu alarma de la CT 13 ?

  Comentariu by Marian Vasile — 11 aprilie 2018 @ 14:34

 24. @marian vasile, care nu exista. Iti garantez ca nu sunt ” dom Doru” . Dar adevarul doare…demonstrează cu ceva documente ca eu mint. Repet, sa ii dam tatarului ce este al tatarului, dar de aici pana la ce visati voi este cale lunga. Acum ceva timp tatarul se lauda ca o sa propuna el primarului nu stiu ce proiecte de hcl. I-am spus si atunci, ii spun si acum : sa faca dovada ca a depus în comisie un proiect de hcl si oamenii primarului il blochează! Ceva concret, nu povesti.

  Comentariu by Un cunoscator — 11 aprilie 2018 @ 15:00

 25. @ 24
  Ca nu esti Doru, Cristian, Dragoș sau Mihai nu are importanta, esti un postac platit din gasca lor ca sa-l discreditezi pe tatar. Toata decaderea, haosul si degringolada ce domneste in acest oras in ultimii 6 ani ( continuare la ce incepuse anterior) se datoreaza voua, cu sprijinul PNL local, a lui Lipovenu, a unor asazisi oameni de afaceri si pasivitatii majoritatii cetatenilor acestui oras. Deci e normal si logic ca voi sa fiti in centrul criticilor.
  Campania anonima, furibunda, subumana, dusa pe un blog ce are ca subiect Mangalia, impotriva unui consilier local, ales de nici doi ani, care face parte din opozitie si care nu are afaceri in acest oras, nu poate proveni decat din gasca lui Ali Baba. Voi sunteti singurii carora actiunile tatarului va pot strica jocurile, nu prin ceea ce spune, caci furaciuni dovedite legal nu au fost sanctionate de catre cei in drept, ci prin exemplul de care-l da oamenilor ca exista si altfel de politica, prin asocierea hotului sef cu cei din banda. Dupa ce va disparea primarul veti ramane voi, cei care l-ati ajutat si nimeni nu va mai vota un PNL Mangalia, un Ciuraru, Nechita, Lipoveanu. Aici este durerea voastră că RC, Colgiu, Dumitrana, Angelestii si alti navetisti vremelnici si-au luat buful si vor pleca pe la casele lor satui si impliniti material, chiar daca unii din ei vor merge vremelnic si pe la vre-o casa de creatie sa-si scrie memoriile si sa manace fasole la cazan. Dar dupa ce pleaca ei voi ramaneti aici, scuipati si huliti de oameni si e putin probabil sa va mai ridicați la rangul de paj pe care-l aveti acum.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 aprilie 2018 @ 15:38

 26. O parte ai dovezi aici:
  https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/1039128946235052/

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 16:35

 27. @Marian Vasile
  Bravo !
  Cand nu ai argumente improsti cu noroi. Unde sunt dovezile? Argumentele susținute de documente! Cine nu va cânta în strună, cine nu vrea sa intre in circul vostru ieftin, cine vrea dovezi concrete este…..postac, neapărat platit, etc . Atât puteti, atat faceti !
  Iluminatul este sau nu preluat ? Puteti sa ne lămuriți domnule consilier? Dacă nu a fost preluat, de ce nu ati propus un proiect de hcl de realizare iluminat asa cum il prezentati acum cateva luni cu telegestiune iluminat led si alte povesti ?
  Pentru ca era o idee „imprumutata”? Pentru ca cel care o afișa pe facebook nu prea stie nimic despre subiect?
  În altă ordine de idei chiar si o idee împrumutată este buna, Dacă este dusă până la capat. Nu fumigene. Sa il vedem pe domnul consilier cu proiectul de realizare iluminat pus pe masa primarului! Cu nr de înregistrare. Apoi vedem noi cum o da cotita si primarul ….
  Pana atunci ….toti o apa si un pământ; circ ieftin si pâine numai pentru ei!

  Comentariu by 1 — 11 aprilie 2018 @ 16:36

 28. https://www.mangalianews.ro/2017/10/menabit-ozzy-revin-cu-solutia-care-ar-rezolva-problema-iluminatului-public-mangalia-si-statiuni/

  Unde este proiectul de hcl ?

  Comentariu by 1 — 11 aprilie 2018 @ 16:42

 29. Vezi ca ti-am pus un link mai sus.
  Nu mai comenta după presupuneri. Citește-le pe indelete.
  Mai am destule. Pana la urma unele proiecte HCL initiate de mine au fost furate de primar si s-a trecut inițiator, iar cand l-am rugat sa le explice si treaba s-a încins a recunoscut ca a fost o “eroare”, ca de fapt nu este el inițiatorul.

  Citește-o pe aia cu buget de la CJ pentru reabilitarea Grădiniței 3 pt care s-a facut si deviz.
  Citește-o si pe cea cu ajutorul de urgentă pentru Sava Emilia, nu a băgat-o pe ordinea de zi.
  Ori pe cea cu preluarea iluminatului de la ENEL. Cand a scos-o susținând ca in maxim 1 luna il va prelua. Au trecut 18 luni si nu a preluat nimic. Altfel aveam HCL. De fapt, mentenanța e a utilizatorului, adica a UAT.

  Oricum, blogul asta e asa, o zona sinistra si nereprezentativă Mangaliei. Eu o sa continui sa comunic cu cetățenii, care au probleme adevarate. Ajunge faza cu Mentalistul, încercam pe aici sa inteleg ce au de gând cei care in public nu mai au curaj sa scoată o vorbă, pentru ca ii stie orasul de nemernici. Dar melodia nu s-a schimbat, mai multă ingeniozitate nu aveți.
  Mai am nevoie de 3.000 de semnături. Hai 4000, ca sa fie și rezervă. E de ajuns sa se depună la prefect. Restul face presa. A venit căldura, pot să dau o tură prin oraș. Si atunci nici nu va mai conta nimic altceva. Chit ca nu iese cvorum, e de ajuns ca aproape 10.000 semnează să plece.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 16:59

 30. Pt 28: Proiectele tehnice se fac cu raport de specialitate de la aparatele primarului. Daca te uiți pe buget, deja au fost alocate fonduri pentru telegestiune.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 17:01

 31. Ozzy, ca sa nu ai indoieli: nu vrem sa ne reprezinti tu, sau cei ca tine din partidul ciuma rosie.
  Uite, pe noi ne reprezinta acest blog, pe care tu si cei ca tine il scuipati, dar il urmariti permanent si comentati. Cu nemiluita, asa cum comentezi tu…
  Pentru noi e locul unde putem spune ce gindim. Asa ca nu ne mai jigni, du- te pe facebook! Esti prea mult bagat in seama, asta e problema ta. Fa lucruri concrete, pe urma vorbe si jigniri.

  Comentariu by Anonim — 11 aprilie 2018 @ 17:13

 32. Aici e locul unde puteți spune ce gândiți? Ajuta Mangalia fix deloc. Aici? Sub anonimat, neasumat? De-asta este distrusă Mangalia. In timp ce va refulați pe aici, nu aveți curajul sa o faceți unde trebuie si fata de cine trebuie.

  Corect. Eu nu va reprezint. Si sunt de acord. Dar daca nu va reprezentați singuri, o sa va reprezinte altii. În interesul lor.

  Realizez ca va stric Zen-ul in locul acesta, “unde putem spune ce gândim”… V-am jignit? Mă scuzați. Poate va treziți, pana nu îngroapă Mangalia iremediabil.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 17:59

 33. @27
  E suficient se iei cateva ore la pas orasul si statiunile si sa nu mai vrei alte argumente. Daca ai citi arhiva blogului din ultimii 6 ani ai gasi suficiente argumente, imagini, dovezi, inclusiv de la structuri abilitate gen prefectura, curtea de conturi, justiție. Daca tot vrei sa o faci pe-a justitiarul de ce sa astepti abia cand i-o pune pe masa ozzy proiectul cu iluminatul ( ti-a demonstrat deja ca nu te pricepi la chestii de acest gen ) și nu te duci la primar sa-l iei de gat pentru ce scrie in alea circa 170 de pagini ale curtii de conturi? Sunt fapte din primul mandat caând ozzy nu era pe aici.
  Unule, nebunule, esti si tu unul din suspensorul primarului chiar daca mimezi altceva.
  @31
  I-auzi braul. Care voi mai anonime, cine sunteti voi, cum va reprezinta blogul asta si unde? Ce va reprezinta? Prostia, lașitatea, caracterul de rama. Pe voi v-ar renega si proprii parinti.
  @ all
  Imi place cand peste noile nickname-uri se intercaleaza unele mai vechi de pe vremea cand bazel 09 lucra cu 8-10 simultan. Cum stilul este aproape la fel, e usor sa constati ca nu sunt mai mult de 2-3 in spatele lor.
  La fel de interesant este ca treaba asta nu merge pe facebook, atunci cand a incercat bazel aceasi manevra a fost rapid devoalat si blocat.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 aprilie 2018 @ 18:26

 34. Interesant cum toate comentariile anti ozzy se opresc brusc pe la orele 16-17. Unde-i vremea orelor suplimentare ?

  Comentariu by Marian Vasile — 11 aprilie 2018 @ 21:02

 35. Ozzy, Marian Vasile, Gheorghe Vasile si cum va mai spuneti: „fix” blogul asta exista de mai bine de 10 ani si scrie istoria Mangaliei.
  Cine sinteti voi? Unde erati acum citiva ani, sa zicem prin 2012, de exemplu?
  Mai stie cineva cine facea parte din consiliul local in mandatul lui Tusac? Sau hai mai aproape, in mandatul trecut al lui RC? Pe cine mai intereseaza, sau mai corect spus, cine mai da doi bani? Asa si cu voi, mai latrati putin, scuipati, si peste un mandat dispareti. Si vin altii ca voi, care vor latra la fel.
  Blogul exista, si face istorie. Si are si un nume, asumat si respectat.
  Voi sinteti latrai de moment, vremelnici. Va „pute”, dar cred ca stati si noaptea sa nu va scape vreun comentariu.
  Faceti si voi ceva care sa ramina. Fiti respectati pentru ce faceti. Atunci probabil nu veti mai jigni.

  Comentariu by Anonim — 12 aprilie 2018 @ 19:17

 36. @35
  Blogul scrie istoria Mangaliei dar ce folos daca nu intelegi mai nimic din ce scrie. Eu citesc blogul de la inceputurile sale, am inceput sa comentez cand orasul a fost infestat de capuse constantene.
  Vezi cum cazi de gugustiuc, amice ! Daca citeai blogul aflai tot ce intrebi despre mandatele trecute si spre stiinta ta intereseaza pe multi. Daca ai citi atent ce se scrie pe aici si nu ai fi obligat sa postezi texte scrise de diacul de galben, ai observa ca cei care latra, scuipa si jignesc sunteti voi, cei 3-4 anonimi, dar bine cunoscuti. Aseara v-am intins o capcana cu observatia ca grosul postarilor sunt facute in timpul programului, Ati primit bobarnacul si astazi nu ati scos nici o vorba pana la 18, cand se termina programul primariei, desi eu nu am specificat al cui program iar la mai toate institutiile si intreprinderile se termina la ora 16 sau 17. Dar daca diacul de galben a dat porunca v-ati conformat, mucles pana dupa 18.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 aprilie 2018 @ 19:39

 37. Pt 35:
  Ca anonim pe blog ești cel mai remarcabil personaj in istoria Mangaliei. Nici dacă vrei să-ți dai două palme, nu știi cui să le dai.

  Comentariu by Ozzy — 12 aprilie 2018 @ 21:40

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress