Mangalia – politica locală

6 aprilie 2018

CU EVENIMENTE DE TOP, MANGALIA VA FI REPUSĂ PE HARTĂ, CA DESTINAȚIE TURISTICĂ! [VIDEO]

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:15

MANGALIA / by Ozzy: Cum ar suna un artist de talia lui Bon Jovi (de exemplu!) în deschidere? Mangalia are ocazia de a fi gazda unui eveniment similar celui din video de mai jos. 4 zile, non-stop, la începutul verii, cu o estimare de 30.000 – 40.000 de participanți. Și încasări de câteva milioane de euro pentru economia locală.

În Ziua Paradei: mii de motociclete din toată Europa!

Locație: Saturn-Venus-Jupiter.

Povestea:

Nostalgicii își amintesc de Festivalul Callatis. Un festival de tipul Albumului Duminical de la TVR1. Așa erau vremurile. Dar ne-a format o categorie de turiști, pe care nu am reușit să o schimbăm până în prezent. Turiști care se mulțumesc cu o plimbare seara pe faleză si au parte de o romanță gratuită. Festival aveam, dar făceam prea puțini bani cu el. Astăzi ar fi depășit, dacă vrem turism de calitate și cu încasări.

A fost și o perioadă a Liberty Parade, care era un fel de Neversea-ul de astăzi. La vremea aceea nu mai exista pe litoral un alt eveniment de asemenea anvergură. La Liberty Parade, mă tot laud că am contribuit, deoarece l-am adus prin sponsorizare in 2001, primul an organizat doar cu DJ români. Următorul an, am adus Brooklyn Bounce. Apoi a continuat, organizat de Radio 21; s-a și mutat prin Vama Veche, vreo doi ani, când primăria nu a știut să-l țină. A revenit apoi iar la noi, la locul de naștere.

Din 2016 nu se mai organizează, chiar dacă avem contract cu Werner Media să îl organizeze, în care primăria este partener.

Am insistat să dezvoltăm un nou concept pentru un mare eveniment, să repunem Mangalia pe hartă ca destinație turistică. Acest eveniment să fie organizat la începutul verii, ca să putem extinde capul de sezon.

Inițial am vrut să aduc Untold2 pe masa Mangaliei, dar din cauza dezinteresului, a ajuns pe masa primariei Constanța. Succesul lui Neversea a convins că nu vorbeam prostii cu Untold 2 la mare. A ajuns o noapte de cazare pentru o camera la Mamaia, in perioada Neversea, intre 700-900 lei. A mărit provocarea, să aduc un eveniment diferit, mai de impact, mai spectaculos, pe o altă nișă.

L-am găsit și l-am adus.

Am convins organizatorii, aceștia au trimis Scrisoarea de Intenție către primărie, am solicitat convocarea comisiei noastre. La prezentare a fost invitat și executivul, viceprimarul, inclusiv de la Direcția de Turism și Evenimente.

Organizatorii au prezentat un proiect personalizat pentru infrastructura pe care o avem în stațiuni. Toți cei prezenți au fost încântați, a rămas ca primăria sa gândească varianta cea mai buna privind documentațiile. Forma parteneriatului este un pic diferită decât obișnuința, deoarece am propus și am convins organizatorii la un parteneriat în care municipalitatea este lider și deține brand-ul, sa devină un eveniment de tradiție, deci contract pe mai multi ani, iar Mangalia să câștige si financiar, nu să aibă doar o cheltuială de promovare a zonei.

Video este de urmărit, prezintă conceptul.

Începând cu Iunie 2019, prima ediție. Nu trebuie făcut altceva decât Primăria Mangalia să își dorească acest eveniment grandios și să facă documentația. Avem tot ce ne trebuie: avem organizatorii care au experiența de peste 10 ani cu acest eveniment, avem infrastructura ideală pentru marea paradă, avem locul pentru concertele mari, avem timp pentru promovare. Un astfel de eveniment are nevoie de 1 an pentru a fi bine promovat.

Beneficii:

– minim 3 milioane euro la fiecare 10.000 de participanți (estimarea este de 30.000-40.000) care intră în economia locală;
– turiști de alt profil – care imprimă o atmosferă spectaculară, iar Mangalia devine cea mai importantă destinație turistică din România, în acea perioadă din an.
– încasări pentru hotelieri, care în acea perioadă au personalul pe salarii, dar nu au turiști.
– încasări pentru comerciantii Mangaliei, deoarece trebuie minim 200 puncte de vânzare doar pentru a asigura lichidele și mâncarea.
– încasări la primărie.

Mi-am făcut datoria: Am adus ceea ce am considerat că avea nevoie Mangalia. De acum, depinde doar de primărie.

PS: Numele evenimentului și numele artiștilor nu le pot divulga, până nu se semnează contractul. Nume mari, nume pentru care se vine din toată Europa.

Menabit Ozghiun, consilier municipal.

mangalianews.ro

59 Comments

 1. Nu se vrea, si-a luat piticul spaga de la Europa FM sa nu mai lase pe nimeni. Bani grei. Doar tot l a alungat si Liberty Parade

  Comentariu by eu — 6 aprilie 2018 @ 17:20

 2. Tot nu inteleg de ce nu iti vezi de cratita de gatit, nea Menabit. De sfaturi si propuneri toti suntem buni. Mai nou avem o tara de inteligenti ( generatia Feisbuc ), care isi traiesc viata pe Feisbuc.

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 19:00

 3. @ 2
  E consilier local, ales de cetateni si comparativ cu ceilalti isi face bine treaba. Tu ilustrule anonim PNL-ist il ataci de frica ca va cam ia maul. Asa este dar daca te-ar duce mintea ai intelege ca aceste atacuri ghiolbanesti(ca asa ati fost crescuti si invatati ) nu-l afecteaza pe el ci tot pe voi.

  Comentariu by Marian Vasile — 6 aprilie 2018 @ 19:24

 4. Pt 2:
  Cred că nu ați înțeles esențialul:
  Am găsit conceptul, am găsit organizatori care organizează de peste 10 ani si i-am convins cu geografia străzilor, cu poziționarea pe litoral, cu capacitatea de cazare pe care nu o are nimeni în țară (decat pe litoral), etc. Și i-am adus pe condițiile mele, municipalitatea să dețină marca la OSIM.

  I-am adus oficial, cu ședință de comisie și prezentare către consilieri și executiv. Un accept de principiu există, urmează etapa 2-a, Etapa de Dialog. De aici încolo, nu se mai poate bloca decat dacă primăria chiar nu vrea să facă.

  Trebuie să fii foarte frustrat să nu vrei să dai cu mizeria ta într-un lucru bun.
  Evenimentul este similar acestuia: https://youtu.be/Z-0FoD5wFnA

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 20:12

 5. https://www.replicaonline.ro/mihaela-radulescu-datoare-vanduta-la-fisc-vedeta-tv-a-fost-somata-sa-achite-o-suma-imensa-la-bugetul-de-stat-351507/

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2018 @ 20:22

 6. @3 Cu scuzele de rigoare dar sunt pesedist, si pesedist voi fi pana la moarte. Si nu imi este rusine sa recunosc.

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 20:27

 7. Mai există pesediști in Mangalia?

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 20:50

 8. Pt. #7
  https://i2.wp.com/www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2016/05/candidatii_psd_mangalia_consilieri.jpg?resize=640%2C360

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2018 @ 21:13

 9. La o citire sumara pare totul spectaculos, dar la o citire mai atenta cifrele te dau peste cap si apar intrebarile.
  – cat va costa primaria 4 zile de paraghelie?
  – un participant la evenimente de acest gen scoate 300 de lei din buzunar pentru o zi?
  – vine un rocker de top fara 150 de mii de coco?
  – rammstein costa peste 200 mii euro pe seara. Cine scoate acei bani din buzunar?
  O estimare bruta spune ca toata ‘afacerea’ asta s-ar ridica la peste 700 de mii de euro.
  – Poate gasi primaria sponsori generosi ca sa acopere aceste cheltuieli?
  Nu stiu daca bugetul local ar putea aloca bani fara numar din taxe si impozite!

  Comentariu by ZAMOLXE — 6 aprilie 2018 @ 21:13

 10. Chiar trebuie sa bagam in seama asemenea fantezii aproape erotice????
  Pe bune? Orasul cade. Unde dracu sa aduci turistici, unde faci eveniment cind totul pute?
  Pai cind era Festivalul Callatis, pe care atita il blamati, orasul se asezase, avea strazi, trotuare, flori…
  De cind n-ati mai trecut prin centrul orasului?
  Desi nu am respect pentru primar, sper sa nu bage in seama asemenea proiecte geniale. Hai sa facem ceva pentru oras, sa ramina si sa nu ne fie rusine sa iesim pe strada!
  Ozzy, se vede ca esti din acelasi partid cu Tusac! Paine si circ- restul poate sa cada. Hai sictir!

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 21:26

 11. Pt 9:
  Se va face. Ori daca se opune Radu, nu se va face. E simplu.

  1. Nu va costa, primăria va avea profit.
  2. Pachetul de cazare e 280 lei pe zi, pe camera.
  3. Rammstein se ofertează cu 80.000, pt ca e in turneu.
  4. Costul evenimentului e mai mic de 700.000, dar nici că-mi pasă cât costa, deoarece formula este că pe 1 euro încasezi 3 euro. Un eveniment de 1.000.000 euro ar însemna sa devină si mai mare, deci faci 2.000.000 euro profit. Nu-mi pasă cât costă, din moment ce primăria nu pierde, ci câștigă.
  5. Evenimentul are deja sponsori de 10 ani.
  6. Nu pleaca niciun ban din taxele si impozitele cetățenilor. De la comercianți si hotelieri vor fi niște bani, cred. Sigur in pachetul de cazare se află ceva pentru costul evenimentului. Unitățile hoteliere partenere.

  Mai ai împotriviri?

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 21:30

 12. Tu stii sa citesti? Unde scriu ca ma impotrivesc? Ca sunt pesimist vis a vis de reusita evenimentului este altceva. Vezi ca rockerii se inghesuie 6-7 in masina si vin la mare la cort, cu doze de bere la pachet si alte energizante alcoolice. Nu-mi povesti de pachete turistice fiindca este doar un vis frumos,,,,

  Comentariu by ZAMOLXE — 6 aprilie 2018 @ 21:45

 13. Și mai dă-o naibii, dă primăria 10.000 euro+TVA pe un brad de Crăciun, ori 16.000 euro pe o cântare cu Lidia, dar un Rammstein de 80.000 euro pentru zeci de mii de turiști e scump?
  In rest.., bikerii sunt ei un spectacol in sine. Se aduna pentru ca le place sa-si expună motoarele si pasiunea, alea 4 zile vor fi non-stop distracție.
  Concertele sunt așa, ca să fie…

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 21:45

 14. Ozzy sa nu uitati sa inchideti bibliotecile in acea perioada sa nu dispara cartile.

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2018 @ 21:53

 15. Pr 12:
  Nu-s rockeri de-aia. Nu confunda cu Vama Veche.
  Ăștia-s rockeri cu cod pin.

  Poate inventăm o Republica Rock, iar fără viză obținută in prealabil nu are voie nimeni. Cine e găsit fără viză, va fi expulzat. E bine așa?

  Chiar vrei sa găsești motive sa fie atat de nașpa, încât să declarăm că nu merită facut? Nu te obliga nimeni sa-ti placa, poti zice ca nu-ti place si asta e. Îl ducem la Mamaia sau la munte.

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 22:00

 16. Daca nu era prosteala asta ca sunt consilier local, va replicam scurt: Dar mai lăsați-mă, brusc, sumbrilor!
  Chiar așa mentalitate de sclavi?

  Nabuco, bikerii sunt maneliști cu carte.

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 22:08

 17. Pt. #16
  Tocmai din acest motiv ar fi bine sa-i chemi la „Carte la nisip”.

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2018 @ 22:13

 18. Pt 17: Pfuah, ce de comunism!
  Carte la nisip se tine de ceva ani si a adus foarte multi turiști, cu zecile de mii deodată.

  In Mangalia nici nu avem biblioteca municipală. Cea pe care o aveam, i-a desființat Radu personalitatea juridică. Nu mai are statut de biblioteca municipală, e ca o taraba ca alea de lângă Universitate, unde poti să schimbi cărți vechi cu altele vechi.

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 22:21

 19. Pt. #18
  Vezi ca stii de ce are nevoie Mangalia sa nu ne trezim ca si nepotii vor fi condusi ca noi pana acum.

  „E multă diferenţă între educaţiune şi cultură. Educaţiunea străină implică spirit străin, cultura străină ba. Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii. Educaţiunea are a cultiva inima şi moravurile, cultura are a educa mintea. De aceea, un om bine educat, cu inimă, caracter şi moravuri bune, poate să fie c-un cerc restrîns de cunoştinţe, pe cînd, din contra, cultura, cunoştinţele cele mai vaste pot fi cuprinse de un om fără caracter, imoral, fără inimă. Astfel fiind, cultura străină ca atare nu poate strica pe om pentru că trece prin prisma unui caracter, a unei inimi deja formate; educaţiunea, creşterea, cade, însă, în pericolul acela al vieţii omeneşti cînd inima încă neformată a omului seamănă unei bucăţi de ceară în care poţi imprima ce vrei, iar cînd inima, cu vîrsta, se-mpietreşte, n-o mai poţi îndrepta, o poţi numai rupe.” (în „Opere”, vol. IX, pg. 446); „Am spus-o într-un rând cã ceea ce ne inspirã durerea cea mai mare si o adevãratã teamã de viitorul acestei tãri nu sunt pe atâta oamenii generatiei actuale pe cât tinerii nostri, care vor stãpâni în viitor soarta natiei lor. Lucrarea continuã a institutiilor prea liberale a consistat la spiritele tinere în dãrâmarea oricãrei autoritãti dumnezeieoti si omenesti, într-o încredere oarbã în propria persoanã neînsemnatã, în nerespectarea oricãrui superior. Usurinta cu care tinerii la noi discutã oameni si lucruri, expresiile de care se servesc, suficienta si lipsa de naivitate e un semn cã avem a face cu oameni îmbãtrâniti înainte de vreme, cãrora le-am putea prezice de pe acuma lipsa de statornicie si impotența moralã. Aceasta-i pedeapsa ce ne-o dã Dumnezeu pentru c-am fãcut din scoli numai unelte în care se îngrãmãdeste învãtarea unei multimi de cunostinte, fãrã sã fi îngrijit deloc pentru cresterea inimei si caracterului, cãci niciodatã tãria unui popor n-a stat în instructie si numai în instructie, ci totdeauna în crestere. O cunostintã, mai ales în scoalele secundare, care nu are rol educativ, e o cunostintã stearpã si nefolositoare.” (Curierul de Iași, 5 iunie 1877) Apund Eminescu

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2018 @ 22:40

 20. http://ct100.ro/salarii-primaria-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 22:42

 21. Mai Ozyy tu de scris scri bine dar in viața de zi cu zi esti un distrus măi băiete . Văd că ne vorbești de milioane de euro , de mega concerte cu super vedete , de motocicliști și de profituri de sute de mii de euro pt oraș dar în realitate tu nu ești in stare sa produci o sută de euro pentru tine …..tu incă trăiești din pensia părinților și din ce mai primești de la unul sau altul …..chiar nu îți este rușine ca la vîrsta ta să nu muncești ? Din cauza asta nu ești credibil băiete

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 22:44

 22. Mai traieste si din indemnizatia de la Cauti … asta de consilier.

  Comentariu by Leonardo — 7 aprilie 2018 @ 3:18

 23. @21-…”de scris scri bine”…-Cred ca,indiferent de ce anume scrie persoana incriminata de tine cu aceeasi placa-de ne-ai intoxicat-tot nu poti intelege si mai ales nu ai dreptul sa critici pentru ca esti ISUFICIENT ! https://www.facebook.com/altdex/photos/a.1702073020013056.1073741826.1701378046749220/1975941319292890/?type=3&theater

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2018 @ 8:44

 24. Alde Ciuraru, Colgiu, Nichita nu-s chiar asa de redusi mintal incat sa nu priceapa ca atacurile de tipul celui de la 21 se intorc de fapt asupra lor, singurul incapabil sa priceapa asta e primarul.

  Comentariu by Marian Vasile — 7 aprilie 2018 @ 9:04

 25. Pt 21:
  Ca să nu mai ai griji pentru ce bani am eu, pe tine personal te anunț că sunt adeptul filosofiei materialiste, m-am disociat de filosofia idealistă. Dorința de a avea bani și bogăție de orice fel, este voința de a atinge un ideal. Foamea de bani – este o un viciu creat de o dependența ceeată de filosofia idealistă. Religia – este și ea o filosofie idealistă.
  Filosofia materialistă, după care funcționez, mi-a dezvoltat o apatie față de bani, avere, posesie obsesivă. Odată cu apariția geometriei și a matematicilor abstracte, post-empirice, această dominație a religiei/filosofiei idealiste si-a cam pierdut atracția pentru oamenii inteligenți, dar si-a adâncit un rost în sufletele celor slabi sau a celor ce slujesc răul. Filosofia lui Platon nu a făcut decât să deplaseze mitologia de pe terenul religiei pe cel al rațiunii.

  “Voi sunteţi mai bine şi mai desăvârşit educaţi decât filosofii din alte cetăţi şi mai potriviţi să participaţi la ambele: şi la filosofie şi la cârmuire. Prin urmare, fiecare la rândul său, trebuie să coboare către locuinţa comună a celorlalţi şi trebuie să se obişnuiască a privi obscuritatea. Căci de îndată ce vă veţi fi obişnuit cu ea, o veţi vedea de nenumărate ori mai bine decât cei de acolo şi veţi şti ce este fiecare dintre umbre şi a cui umbră este, fiindcă voi aţi contemplat adevărul despre cele frumoase, drepte şi bune. În acest caz voi (ca şi noi) veţi dura cetatea în stare de trezie iar nu de vis, aşa cum sunt durate azi majoritatea cetăţilor, de către cei ce se luptă unii cu alţii pentru nişte umbre şi se sfădesc pentru dreptul de a cârmui, ca şi când acesta ar fi ceva însemnat. Adevărul este că cetatea în care cei meniţi să conducă doresc cel mai puţin să conducă este, în chip necesar, cel mai bine şi mai neînvrăjbit durată; iar cea în care cârmuitorii se poartă pe dos, arată pe dos decât prima….
  – Astfel stau lucrurile prietene. Dacă celor meniţi să conducă le vei afla o viaţă mai bună decât cea de conducător, este cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Căci numai în ea vor domni cei cu adevărat bogaţi, nu în bani, ci în ceea ce trebuie să fie bogat omul fericit: într-o viaţă bună şi raţională. Dacă vor veni în viaţa publică cei care acasă sunt cerşetori şi flămânzi, socotind că de aici – din domeniul public – le va fi dat să pună mâna pe bine, nu e cu putinţă să ai o cetate bine orânduită. Fiindcă odată ce cârmuirea ajunge un obiect de dispută, războiul pătrunzând în casă şi în interior, el îi nimiceşte şi pe cârmuitori şi pe restul cetăţii. – Cu adevărat. – Dar cunoşti vreo altă viaţă, în afară de cea proprie adevăratei filosofii, care să dispreţuiască demnităţile politice?- Nu, pe Zeus! – Aşadar este necesar ca spre cârmuire să nu se îndrepte cei care o îndrăgesc. Căci altminteri cârmuitorii devin rivali în iubire şi se luptă unii cu alţii. – Cum să nu?- Pe care alţii, deci, îi vei determina să se îndrepte spre paza cetăţii, decât pe cei care, mai întâi, sunt cei mai buni cunoscători ai condiţiilor ce fac o cetate să fie cel mai bine alcătuită, dar care, în plus, mai au şi alte cinstiri (decât cele politice), ca şi o viaţă mai bună decât cea politică?- Pe nimeni alţii.”
  – Platon, “Republica”, VII, 514A

  Iată așadar, dragă 21, care scrii cu “Ozyy” ca să te identific cine ești, că pentru mine 100 euro sau 1.000.000 euro sunt același lucru. Azi dau 1.000 euro pe un cărucior electric pentru un copil cu mintea limpede, dar care sa chinuie să meargă, și dau fără să am grija zilei de mâine, că aș putea să nu am bani de pâine. Există o fericire pe care nu reușesc să o înțeleagă decât cei care au trăit neajunsurile cu apatie. Dacă nu suferi că nu ai, nici nu suferi ca să ai.
  Capacitatea de a face și de a crea nu se măsoară în câți bani și în câte beneficii produci pentru sine, ci în ceea ce produci ca valoare, din perspectiva aceleași măsuri de valori, dar neraportate la sine, ci la restul lumii.
  Încă un lucru diferit, pe care nu-l poți pricepe, este că teama ta de insiguranță te face să dorești să ai, să deții, să obții. Pentru tine un om avut este o persoana de calitate. Ai altă mentalitate decât am eu, ți-e teamă de cum ai simți/trăi daca nu ai, dacă nu deții, dacă nu obții. În afară de plăcerea sadismului, răul în lume este săvârșit și este acceptat, este tolerat pentru a liniști propria teamă, pentru a hrăni viciile proprii. Foamea de bani vine din temeri de nevoi sau pentru a obține plăcerea puterii. Puterea posesiei de averi nu este data de simpla posesie a banilor, ci din folosinta slăbiciunii celor care cred în puterea banilor și în necesitatea de a avea. Dacă toti ceilalți ar fi indiferenții de posesia banilor, a propriilor bani, posesia nu ar mai fi putere in mintea celor care nu au.
  Bogăția unui om se măsoară în cât îi lipsește să trăiască OK. Eu nu am nevoie de 1 leu ca să trăiesc mâine. Stiu ca daca am nevoie urgentă de 1 euro sau 1 milion de euro, aceasta valoare materială va fi produsă, dacă de ea depinde universul meu.

  „Salutul zorilor”
  – de Kalidasa, poet indian sec.5 î.e.n (prezumtiv)

  „Focus pe aceasta zi,
  pentru cã reprezinta viata,
  însăși esența vieții.

  În scurta sa duratã, stau toate adevãrurile
  si realitãtile existentei tale:
  – bucuria învãtãrii,
  – gloria acțiunii,
  – emoția frumuseții.

  Fiindcã ieri e o amintire,
  iar mâine e doar o dorință,
  dar un astãzi bine trãit
  transformã orice ieri
  într-o amintire a fericirii,
  si orice mâine
  într-o dorință a speranței.

  Focus , asadar,
  pe aceastã zi !
  Și adu salutare zorilor. ”

  – traducere aproximativa si interpretare personala –

  Deci…. personajule negativ care scrii cu “Ozyy” ca să te identific, dacă ai reușit să citești cât am scris, cu siguranță că nu te-ai prins că am fost sarcastic cu tine, să te oblig să citești un text lung. Pe scurt: Eu nu caut puterea, eu nu caut averi. Am trecut de etapa asta.

  Comentariu by Ozzy — 7 aprilie 2018 @ 9:28

 26. Orasul si statiunile sunt in paragina si vrem distractie…Tara arde si baba se piaptana…

  Comentariu by Nemo — 7 aprilie 2018 @ 10:11

 27. Pt 26: Turismul inseamna distracție. Fara distracție, nu e turism. Turism cu turiști cheltuitori inseamna ca produci bani.
  Fara bani, ai paragină.

  Economia Mangaliei, fara șantierul naval, a fost in 2016 de 188 milioane euro. Șantierul si subcontractorii au dat salarii de cca 70 milioane euro. Profitul a tuturor societățile comerciale din Mangalia a fost de 28 milioane euro, in condițiile in care vreo 3-4 mil euro au fost vanzare de hoteluri sau imobile.
  Toti 4.500 de agenți economici din Mangalia fac bani cat face bugetul local.

  Daca introduci in economie un surplus de de 25 milioane euro, in care profitul este peste 50%, ai o creștere importantă.

  Turismul de vară nu inseamna economie pentru Mangalia, acolo unde hotelierii, angajatii si comerciantii sunt din alte localități. Banii nu intra in Mangalia.
  In capăt de sezon, daca este organizat cu cap, banii sunt ai Mangaliei.
  Ca vinzi distracție, ca vinzi vapoare, ca piese auto fabricate in parcul industrial, ca vinzi deseuri reciclabile, inseamna economia orașului, din care trăim. Dacă economia este proastă, cetățenii Mangaliei trăiesc prost.

  Cand statiunile sunt in paragina, faci un mare eveniment, la care se vine din toată Europa, ca sa obligi pe toți din stațiuni sa amenajeze si sa îngrijească, de la primărie pana la comercianți, ca sa primească turistii si sa încaseze.

  Îmi cer scuze că am gândit astfel. Dar doresc binele Mangaliei.

  Comentariu by Ozzy — 7 aprilie 2018 @ 10:42

 28. Normal ca turismul inseamna distractie dar cand vezi distrugeri si mizerie parca nu mai ai chef…Cu amenajatul si ingrijitul, se mai rezolva, dar ce facem cu distrugerile (cladiri in paragina, diguri in paragina etc.)? Ar trebui o gandire unitara, pe mai multi ani, cu proiecte serioase si lucrari urmarite in detaliu, ca sa nu mai avem situatii de genul trotuarelor de pe faleza (inguste si cu piatra cubica neslefuita pe care nu poti merge decat incaltat in bocanci).

  Comentariu by Nemo — 7 aprilie 2018 @ 11:28

 29. @28-Nu-i de ajuns sa va plangeti aici sub anonimat,mai ales ca puteti mult mai mult ! De ce nu faceti un colaj cu aspectele negative de care se face raspunzatoare administratia orasului si postati-l pe you-tube asa cum faceti cu cele de „prea marire si de fast” gen :saptamana spiritualitatii marinaresti ! Sunteti si locuitori ai orasului nu numai „catane de rezerva” care faceti „frumos” la ordin ! Si ala de la @21-tot din cercul dvs o tine langa tot impotriva celor care se opun puterii actuale !(pentru el nici nu are importanta culoarea politica si nici nu poate iesi din „sa traiti-am inteles!”-pana mai ieri (in legislatiile trecute il critica pe Ciuraru in aceeasi termeni cum o face acum cu Menabit!) De 1 dec,in mandatul lui Tusac ati primit ordin sa nu participati la festivitate (lasandu-va pe dvs fara obiectul muncii-poze festiviste !) acum ce asteptati…alt ordin,dupa ce ne duc astia de rapa ! Implicati-va ! Trageti-l la raspundere cand poposeste in cercul dvs…la festivisme !

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2018 @ 12:50

 30. Pt 28 si restul anti-Menabit…
  E clar că evenimentul acesta repune statiunile Mangaliei ca destinație turistică pentru mii de oameni, in acea perioadă, fiind una moarta.. Dar pentru o firimitură de nimic sau in căutarea atenției primarului (oricare ar fi el), obedienții din fire nu mai discern ce este bine si ce nu este bine.

  Chiar nu inteleg pe cei de partea asta, sau pe cei din partea primarului, care mă atacă de parcă eu aș fi la putere si al lor e in opozitie. Nu, nu eu sunt cel care nu gospodărește Mangalia, ci Radu Cristian e primarul care a distrus-o.
  Cum sa-mi reproșați mie, dând exemplu, asociind realizarii mele cu evenimentul un fiasco de-al primarului?? Este lucrarea primarului, reproșații lui. Cu ce mentalitate proiectați vina altora asupra mea? Unul distruge, altul se străduie sa faca la loc. E Ozzy de rahat pentru ca Radu face kk?
  Ca fapt divers, piatra cubica de pe faleza trebuia șlefuită si apoi putea fi dată cu quartz. Asa mi-am amenajat eu la București 3.000 mp de terasă. Eu am dat si cu lac.
  Ce treabă am eu cu prostiile lui Radu? Nu e in echipa mea, nu l-am luat de suflet, ba sunt cel care il mai si pleznesc din când in când.

  Nemo, nu știu cine sunteți, dar nu mă mai considerați unul cu idei năstrusnice și atât, pentru ca nu ma apuc sa debitez ceea ce visează copiii noaptea. Am o experiență serioasă, am fost responsabil ca a trebuit sa asigur salariile a peste 300 de oameni. Sa aduni 30.000-40,000 de oameni la un loc necesita responsabilitate si profesionalism. Sunt consilier local, adica este o responsabilitate. Chiar credeți ca niște organizatori, niște sponsori de talia aia, s-ar băga la un astfel de proiect, cu astfel de valori, pentru ca mi-a venit mie o idee năstrușnică? I-am convins prezentând avantajele, cu cifre, cu planuri de situatie, cu numele meu. Poate aici, in Mangalia, nu inseamna decat consilier local, pentru ca am locuit 15 ani la București, unde acolo îndeamnă ceva numele meu.

  Am făcut un studiu economic al Mangaliei, stiu fiecare societate ce activitate a avut, se cifre de afaceri, câți angajați, care le sunt problemele, etc. Am identificat pe domenii, am dezvoltat proiecte economice si apoi le-am verificat in sens invers, pe consecințe. Nu am eu puterea de a implementa ceva, primarul nu asculta, dar daca ar fi cineva care sa asculte, sa ducă la alti economiști meseriași sa verifice propunerile si proiectele mele, atunci Mangalia ar deveni un oraș prosper.

  Să nu crezi greșit dta, că dacă eu am scris “Concept al Destinatiei Turistice”, nu stiu ce inseamna asa, sau cum se gestionează printr-un OMD.
  “Trebuie să fie o gândire unitară…”- ziceti cu tonul celui care țâțâie între dinți de genul “Ce ai făcut, mai neghiobule! Asta se face așa!”. Să o lămurim, zic. Am 46 ani. De la 18 ani eu tot realizez in viața ceea ce unora li se par idealisme. Si in cei 28 ani am tot realizat, inclusiv evenimente de genul acesta.
  Evenimentul acesta nu construiește diguri, nu construiește trotuare pe faleza, ci se folosește de ceea ce exista. Ca sa facem noi bani. Ia uitați-va la Vama Veche, acolo unde e distracția toată vara, si toată promenada, nu e asfalt pe drum, nu sunt trotuare, etc. Nimeni nu vorbește despre lipsa de asfalt, despre lipsa de iluminat public, despre mizeria de dimineața. Se face turism in Vama Veche, se fac încasări. Cei care au magazine in Vama Veche au facut bani de au cumpărat Christopherul lui Slavescu si Lavrionul.

  In ceea ce privesc investitiile primariei in stațiuni:
  1. Fie Radu bate câmpii, cum bate câmpii cu proiectul Saturn din 2014, si nu a facut nimic la el. În acest caz, evenimentul va ajuta sa reparam străzile, sa se creeze peste tot in Saturn un concept al stațiunii, etc. Pentru ca nu mai trebuie sa continue paragina.
  2. Fie pana la urma i se face lui UE mila de noi si se face proiectul Saturn, asa tâmpit cum e. In acest caz, conceptul in sine pune in evidentă si mai ascunde tâmpenia.

  Mai vad unii pe aici ca își imaginează rockerii ca ar fi niște sărăntoci, care se baga cate 7 in mașina si vin cu berea de la supermarket dupa ei. Aloo! Cand cineva își permite sa dea 15.000 euro pe un motor, si apoi tot atat să-l întrețină, sigur nu e un rocker slinos de liceu sau facultate.
  Cu banii pe care îl da unul pe un motor Tri Glide nou valorează cât mașina ăluia de a scris, garajul lui si casa lui, toate la un loc. Până si echipamentul costă.

  Am râs, am glumit, am făcut miștori si sarcasme, am făcut politică, dar nu vă mai dați in petec cu ce e mai rău prin caracter. Eu ofer respect, pretind respect.
  Cu ce este mai deosebit un fost ofițer de marină, ori un fost șantierist, încât să mă ia cu superioritate, de parca eu acum am terminat liceul? Ia sa țină minte ca am fost prin lume, invitat sa-i învăț ce stiu. Si sa mai țină minte ca eu am facut ceea ce ei doar își imaginează, eu am facut lucrurile pentru care ei își dau cu presupusul.
  Sunt arogant, dar sunt arogant pe șutul meu.
  Haterii sunt aroganți pe degeaba.

  Comentariu by Ozzy — 7 aprilie 2018 @ 14:25

 31. Domnule Visa, nu va suparati, dar chiar trebuie sa preluati asemenea aberatii, care mai nasc si comentarii pe deasupra? Ca de gluma de sarbatori, parca nu ne vine sa ridem…
  Hai sa batem cimpii… serios, cu astfel de fantezii tunate se distrage atentia de la lucrurile cu adevarat serioase!

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 15:10

 32. Eram asa bucuros ca Ozzy isi gasese macar un fan pe aici si cand colo … Marian Vasile e tot el … Pana si Colesniuc avea 2 fani care erau tot el dar erau doi ..

  Comentariu by Ama — 7 aprilie 2018 @ 15:24

 33. @ 31
  Ai dreptate domnule anonim. Ia baga matale aici niste lucruri serioase de dezbatere, gen:
  Care sunt datele oficiale din recensamantul primariei privind raportul subunitar asfalt/gropi în metri patrati din ulitele Mangaliei?
  Care-i situatia cu imprumutul de 60 de milioane, au mai ramas ceva bani pentru recensamantul pescarusilor ?
  Cati posesori de garaje somati sa le darame au dat primaria in judecata?
  De ce o ora cu Lidia Buble, la care au participat cel mult 300 de cetateni (nu toți locuitorii orașului cum declara primarul), a costat mai mult decat banii dati pentru cadourilor copiilor ?
  Care-i situatia cu procesele in care primaria a pierdut si trebuie sa plateasca sume destul de mari, chiar daca are un compartiment juridic supranumerar plus alti avocati platiti cu milioane de lei din bugetul orasului ?
  Care-i situația cu PUG-ul care nu-i gata nici dupa 6 ani desi primarul a venit la Mangalia, precum chinezii, cu arhitectul sef in valiză ?
  De ce, dupa ce a ajuns membru in CL, incisivul si insetatul de dreptate bazel 09/Ciuraru, si-a sters tot ce postase anterior pe blogul său si in urma laringectomiei politice nu mai vorbește si nu-i mai pute nimic, ba i-a fost efectat si vazul, ca e singurul care are o viziune bucolic-PNList-idilica-declarativă asupra orasului ?

  Comentariu by Marian Vasile — 7 aprilie 2018 @ 16:09

 34. Da, corect. Astea sint cu adevarat probleme serioase, de dezbatere publica si de implicarea tuturor cetatenilor.
  Nu aberatii cu motociclete (!!!) -si tot ce implica (!), astea se adreseaza unui anumit segment din care cu siguranta nu facem parte.

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 16:15

 35. @32
  Bai Amo, corect se spune ”eram asa bucuroasa”. Confuzia intre masculin si feminin ca si lipsa acordului numeralului cu substantivul se produce pe la unguri si ceangai asa ca nu conteaza ce nickname iti alegi, toti stiu cine esti de fapt.

  Comentariu by Marian Vasile — 7 aprilie 2018 @ 16:19

 36. Pt. #33
  http://www.romaniatv.net/mobi/lidia-buble-fata-de-pastor-penticostal-vorbeste-despre-perioada-in-care-a-fost-amanta-nu-mi-e-ru_361903.html
  V. Ciuraru si D. Toma or fi insistat la RC.

  Comentariu by nabuco — 7 aprilie 2018 @ 16:32

 37. Pt 32:
  Esti atat de schizo încât trăiești cu impresia că Mangalia este pe blogul ăsta. In afara de ăștia doi: https://youtu.be/PpgGwGIqccc , mai sunt 3-4 care mai dau pe aici. Eu intru pentru că intra cretinii Mincinosului si mai iau pulsul.

  Eu sunt consilier legitim, imi ajunge ce e aici: https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/710605405754076/
  Câți dintre consilieri au curajul la un astfel de sondaj?
  Dacă nu ajung, mai aduc 5.000 de semnături acordate mie.

  Mai tine-ti minte ca l-am facut pe Ciuraru sa schimbe numele “Valentin Ciuraru – consilierul tău”? Cu asta: https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/697066243774659/
  Daca mai insista, il mai bag o dată.

  Ia sa vedem consilierii…
  Priță, Ciuraru, Leila, Stan, Toma, Ioniță, Griguță – toți de ficuși prin consiliu, cu mâna pe sus, fără să aibă habar ce votează, dar votează tot lui Radu ca să fie si ei consilieri. Unii mai si zic: nu am primit nimic, nu am niciun interes material personal! Mai prost, adică ei zic că nu distrug Mangalia contra cost, ei zic ca o distrug din plăcere. Aceștia sunt la fel de vinovati ca si ceilalți care se vând contra cost.
  Și intre ăștialalți sunt câțiva, tot pe post de ficuși. Mai și întrebă în timpul ședinței: “Despre ce e vorba?”. Aceștia, care se cred consilieri șmecheri.
  Cei menționați nu au avut vreodată un amendament, ori vreo interpelare, nu au spus vreodată ceva in sedinta, care sa privească Mangalia, ori sa vina cu o propunere.

  Chiar credeți că oamenii nu văd? Nu mă refer la 3-4 frustrați care intra pe aici, anonimi, ca sa înjure. Mă refer la oamenii adevărați din Mangalia, care pe oriunde mă duc mă întreaba cand dau semnalul să-i luăm de guler pe asa zișii “edili” din primărie, in frunte cu Mincinosul.
  Alde Radu, alde Colgiu, alde Ciuraru, alde Mihai Sorin, alde Georgescu, alde toți cei vânduți sau cei nemernici, nu vor putea să mă denigreze niciodată, pentru că ei sunt cei înjurați. Cu cât se screm mai mult să mă denigreze, imi ridica popularitatea, de parcă m-ar înjura Hitler.
  Nu aici, cu conturi anonime, se face politică. Se face pe strada, printre oameni. Acolo unde eu sunt de 2 ani non-stop. De aceea, la orice s-a întâmplat in oras am fost prezent. Pentru ca cetățenii Mangaliei primul lucru care il fac e sa ma sune pe mine, indiferent de oră.

  Oricât ai scânci, 32-ule, te lovești de faptul că la ora aceasta am cea mai mare popularitate dintre consilieri.
  Ia iesi tu din anonimatul asta in public si injura-ma! Te ia lumea la bătaie.

  Comentariu by Ozzy — 7 aprilie 2018 @ 17:24

 38. Îl mai bag o dată pe ăsta, dacă se mai bagă in seamă:
  https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/697066243774659/

  Pt 32: Ia iesi tu din anonimat si înjura-ma public in Mangalia sau pe Facebook! Te ia lumea la bătaie.

  Sunt curios câți consilieri au curajul unui astfel de sondaj:
  https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/710605405754076/
  Sondaj public, celor de acolo nu le-a fost teamă să se expună.

  Când peste o mie de oameni stau cu numele afișat acolo ca mă sustin, cand 5.000 de cetățeni mi-au acordat semnătura lor sa o am in grijă, chiar crezi că mai cred pe cineva care scâncește de ciudă?

  Comentariu by Ozzy — 7 aprilie 2018 @ 17:32

 39. Mai Ozzy chiar că esti nebun ….da cred ca ai notorietate dar nici cum pozitivă …..credema că toată lumea di oraș rîde cînd aude de numele tău …..zău omule chiar nu vezi că ești nebunul din cărți ? Te lauźi foarte mult dar istoricul tău este altul și credemă că o să sfîrșești rău …..peste doi ani vei ajunge acolo de unde ai plecat ..adică pe stradă dezorientat și de rîsul orașului ….

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 19:04

 40. Multe nu sunt de zis in privinta PNL-ului la Mangalia, condus de acest dictator Radu Cristian. Toti sunt doar niste marionete ale papusarului – dictator. Zero, nimic nu au de zis, prosti de dau in gropi. Omu’ zis si ”Ozzy” o sa ajunga un nimeni pe viitor, iar ca realizari din 2016 si pana acum sunt doar aberatii si latraturi in eter. Texte kilometrice, pe Fb, prostii pun botu’, aici la fel, prostii pun botu’. Ce e de mirare, ca sunt unii care-l cred. Ce pregatire politica are Tase marele pesedist ? in sedinte omul e zero, nimic nu latra, doar rade de showul creat. Cum plm sa pui un analfabet presedinte la pesede, un cacanar care facea smecherii la pariuri cu celebrul Piciu’ cand Callatis-ul era in B, pe vreamea lu’ Tusac. Raspunsul: a avut spate si a cotizat.

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 20:43

 41. Ha ha, s-a arătat pișicul! Cât de simpli sunteți si ca nemernici.
  Gata cu prostia, a venit Paștele! Mergeți de vă împărtășiți, aveți multe păcate. Apoi să mâncați un ou.

  După Înviere și toate cele, cand s-a încheiat sărbătoarea Paștelui, să vă întoarceți să vă arătați. Ce aș fi eu fără să mă atace nemernicii?

  Cunosc strategia gen Colgiu si Ciuraru, am citit-o de cand v-ați hotărât pe ea, sa ma atacați cum că ce realizări am avut eu, pentru ca oamenii nu stiu ca un consilier nu are puterea executivului. Stați liniștiți, nu-i mai considerați prosti pe mangalioți. Si nu mă mai subestimati, știți că pot să v-o întorc înapoi, de va trebui să vă ascundeți în gaură de șarpe.
  Ce tari în gură sunt nemernicii pe aici! Dar în public nu comentează unul despre mine, pentru că și-o ia pe cârcă de la popor.

  Mergeți la spovedanie și vă căiți! Cel de Sus poate vă iartă. Dar de pedeapsa legii nu scăpați.

  Comentariu by Mentalistul — 7 aprilie 2018 @ 21:20

 42. pt 40 . Dute la biserică pacătosule și prostule care ești că poate mai scapi de pacate ……știu că este grea povara asta care o ai …SĂ FI PROSTUL SATULUI

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 22:19

 43. Si totusi cum a ajuns acest incompetent si analfabet de Tase presedinte la pesede ? va mirati de ce nu merg treburile in tara asta, din cauza unor agramati ca astia.

  @40 mai bine o rogi pe ma-ta sa te primeasca de unde ai venit.

  Comentariu by Anonim — 8 aprilie 2018 @ 9:37

 44. Pt 40 ..Si totusi ești un frustrat si un prost ….semeni cu măta …

  Comentariu by Anonim — 8 aprilie 2018 @ 10:07

 45. Turcii/tatarii prin firea lor sunt niste laudarosi cu tente spre minciuna extrema.
  Omul asta a visat ceva intr-o noapte si brusc se crede salvatorul Mangaliei. Fabrici de paini, concerte si alte lucruri care nu neg , in teorie sunt ok dar trebuiesc sa aiba si corespondent real in viata de zi cu zi….
  Sa chemi pe bon jovi si sa il plimbi seara pe digurile deplorabile ale MAngaliei , prin bezna…

  Comentariu by coco — 8 aprilie 2018 @ 10:27

 46. @ 45
  Mi se pare mai corect sa-l chemi pe Bon Jovi si pana vine sa repari digurile si si iluminatul stradal. Dupa 6 ani in care ati bagat in buzunarele voastre o buna parte din cele 120 de milioane de euro de la buget, puteti scoate 1-2 milioane pentru treaba asta. Hristos a inviat !

  Comentariu by Marian Vasile — 8 aprilie 2018 @ 10:51

 47. Eiii asta da placere! Sa pui intrebari, sa-ti raspunzi singur, sa te certi singur, sa te jignesti singur, dupa care sa jignesti, sa cauti vinovati, sa te vezi si sa te crezi Mesia. Bun diagnostic.

  Comentariu by ZAMOLXE — 8 aprilie 2018 @ 11:18

 48. Vama Veche nu are asfalt pe zona de promenada si cluburi, nu are nici trotuare.
  Pentru Saturn si Venus a anuntat primarul de 7 ori ca se apuca de proiecte pe fonduri europene. Cu comentariile astea dovediți că știți că primarul vostru e incapabil.

  Comentariu by Mentalistul — 8 aprilie 2018 @ 12:25

 49. https://www.replicaonline.ro/lumina-invierii-adusa-de-ips-teodosie-din-largul-marii-negre-in-ciuda-curentilor-puternici-351616/

  Comentariu by nabuco — 8 aprilie 2018 @ 14:14

 50. QED

  Comentariu by Ama ( bil ) — 9 aprilie 2018 @ 1:40

 51. Se aud zvonuri din primarie ca la vara vor concerta Metallica.

  Comentariu by Dan — 9 aprilie 2018 @ 9:17

 52. Metalica, cu un singur “L”.

  Comentariu by Ozzy — 9 aprilie 2018 @ 9:49

 53. Concerteaza Tătarul vara asta ..după o legală o să bată în oale cu polonicele de ciorbă …..îl acompaniază corul de Tătari de la Hagieni ..

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2018 @ 20:13

 54. Pt 53: Ti-e iti dau locuri in fata, la 5 metri sub apa.

  Comentariu by Ozzy — 10 aprilie 2018 @ 12:05

 55. De stăpână lui, coana Boitica, nu mai spune nimic, cap de oaie….Nu mai exista ciordeli, nu mai exista contracte cu avocații, nu mai exista hcl- uri necomunicate la prefectura sau „aranjate”. Totul pe mandatul precedent (ce tine desigur de activitatea ilustrei) este perfect! Genial chiar. Linge…povestea ceaunului si taci! Ca altele …le-ai lins demult!

  Comentariu by Un cunoscator — 10 aprilie 2018 @ 23:33

 56. Pt 55:
  Nu stiu care este scopul tău.
  Dar eu l-am stiut pe al meu: sa se încheie nebunia. Mangalia ajunsese o jungla, ne napadisera șerpii si alte lighioane. Trăiam in bezna totala.
  Cand am venit consilier in 2016 mi-am dat seama ca nu am de unde sa apuc HCL alea. Nu e treaba mea sa răzbun incapabilitatea celor din mandatul trecut, nu tolerez sa se întâmple la fel pe acest mandat. Si dna Boiță a plecat, spre surprinderea tuturor. In 6 luni (din care 2 luni a fost in concediu).
  A plecat si Dumitrana. Mai cu forța, așa. Mai cu subsemnatul prin diverse locuri, v-am anuntat dinainte.
  Cine a mai plecat? Ah, da, a plecat Grimberg. Si ăsta, dând în judecată Primăria. I-am arătat un pic de ciu-ciu, si-a retras acțiunile. Si contractele s-au anulat, din 6.000.000 lei s-au redus la 43.000 lei.
  A mai scancit cineva ca i-as fi scăpat de dosare penale pe aceștia. Daca aduci banii înapoi nu scapi de dosare, doar iti diminuezi pedeapsa. Aaa, dacă il da si pe primar, atunci poate ca va fi o intelegere.
  Si acum pe bune, chiar nu ma interesează sa stea un dosar 10 ani si ăștia intre timp sa fure. Cei pe care ii interesează doar puterea, in detrimentul Mangaliei, sunt la fel ca Radu sau ca Iorguș. Mă interesează schimbările acum, cât mai avem un municipiu. Ia să vedem, își mai permite Radu sa fie jungla in Mangalia? Tot urat este, dar măcar iarba aia sudaneză e tăiată. Își mai permite să ne lase în beznă? Dacă e nepriceput sau leneș să ne mai lase în beznă o să si-o ia pe cocoașă. Nu-si mai permite Radu batjocura de pana acum. E obligat sa facă. Dar e prea prost sa faca; asta si cand vrea da greș.
  2.5 milioane euro pe asfaltări? Daca nu repară străzile, l-am halit. 7 miliarde lei vechi pe repararea portului turistic? Daca nu face, l-am halit. Parcul Balnear si parcul Diana? Cca 16 miliarde. Nu face, l-am halit. O mai amețește cu Orășelul Copiilor? Nu face, l-am halit.

  Chiar credeți că va face toate astea? Nu prea cred. Deci dacă nu face cel puțin una din ele, l-am halit.

  Tu, Anonimul de la 55, de cine mă întrebai?

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 7:42

 57. Halesti altceva, din pacate, probabil de aici provine si mirosul pe ca il scoti cand vorbesti….

  Comentariu by Un cunoscator — 11 aprilie 2018 @ 11:37

 58. Pt 57: Tu cu cine ții? Ca să fie lămurit.

  Comentariu by Ozzy — 11 aprilie 2018 @ 12:11

 59. @58
  Cu cine-i dă sa roada si el un os. Caracterul de sluga este definitiv.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 aprilie 2018 @ 12:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress