Mangalia – politica locală

5 aprilie 2018

Anul acesta, autorităţile din Mangalia ignoră Sărbătorile Pascale, „dăruind” cetăţenilor indiferenţa obişnuită!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:32

Anul acesta, tradiţionala manifestare cultural-religioasă „Lumină de la Malul Mării”, care reunea, anual, mii de cetăţeni în Portul Turistic ori chiar pe nisip, nu se va mai organiza, din motive necunoscute. Nici măcar un târg de Paşte, ce putea fi amenajat în Parcul Evergreen, nu va fi oferit copiilor şi adulţilor din Mangalia, cu toate că bugetul alocat evenimentelor este astronomic.

Pe 1 aprilie, Casa de Cultură Mangalia a găzduit spectacolul „Primăvara Florilor” pentru care s-au alocat din bugetul local 70.000 de lei! Sumă astronomică pentru un un singur eveniment ce s-a derulat într-o instituţie atât de şubredă, încât stă să cadă!

Dezamăgitoare este obişnuiţa autorităţilor de a ne oferi cu „dărnicie” un oraş plin de praf, cu gropi tot mai adânci, cu spaţii verzi tot mai restrânse, cu acţiuni de demolare, în care totul se face vorba aceea „doar de ochii soacrei”. Nimic pozitiv, nicio construcţie nouă, nicio reabilitare, nicio modernizare nu se întrezăresc la orizont.

Din păcate, ceea ce marchează anul acesta Sfintele Paşti este gravul incident petrecut în plin centru al urbei, când panoul pe care scria „Primăria Municipiului Mangalia vă urează Paşte Fericit!” a rănit serios două persoane. Cei doi poliţişti numai sărbători fericite nu vor avea din partea autorităţilor administraţiei publice locale, şi culmea, dar previzibil în acelaşi timp, nu a suportat nimeni consecinţele, nu s-a auzit de vreo măsură sau măcar de vreun punct de vedere oficial.

La noi, totul se face pe ultima sută de metri şi de mântuială. Nimic aşezat, nimic închegat, în schimb, organizarea exemplară şi chiar la virgulă este lăsată doar pentru campania electorală, când nu se omite niciun aspect care are importanţă în captarea voturilor…

editiadesud.ro 05.04.2018

16 Comments

 1. Nu autoritățile sunt de vină. De vină sunt locuitorii Mangaliei care acceptă orice. Când spun locuitorii, mă gândesc să fiu elegant.

  Comentariu by lucian visa — 5 aprilie 2018 @ 17:35

 2. Haideti sa fim si realisti: Lumina de la malul marii a decazut total ca eveniment, in ultimii ani! Un asa-zis „altar” chicios plantat intr-o parcare, trei preoti cantand jalnic la asa-zis credinciosi care asteptau luminari de la primarie! Masinile tunate cu manelele la maxim parcate pe oriunde, de „credinciosii” care, intre doua beri, se opreau putin in portul turistic injurind pentru iertarea pacatelor. Citeva prezervative pe plaja, la nisip, asa, ca la botul calului. Tineri rigiind cu acele injuraturi toata noaptea, ca e invierea si trebuie sarbatorita.
  Not asa trebuie inteleasa credinta-si asa decazuta. Si nu asa trebuie facut un eveniment.

  Comentariu by Anonim — 5 aprilie 2018 @ 18:40

 3. Sfintele Paști nu înseamnă doar ”Lumină de la malul mării”. E un moment în care ar trebui să fim mai uniți în cadrul comunității noastre, Mangalia. Să uităm de patimi, să fim mai buni. Administrația ar trebui să ajute în acest sens. Evident nu cu panouri criminale.

  Comentariu by lucian visa — 5 aprilie 2018 @ 19:47

 4. Pina la urma, panoul este penal, sau nu? S-a musamalizat incidentul, sau nu?

  Comentariu by Anonim — 5 aprilie 2018 @ 21:19

 5. A început cercetarea penală.

  Comentariu by Ozzy — 5 aprilie 2018 @ 21:33

 6. Domnule Primar, daca nu mai sunt resurse financiare pentru organizarea evenimentelor urbei, dvs., avand o experienta vasta, cu siguranta stiti ce aveti de facut in vederea redresarii bugetului urbei. Noi, va putem da doar cateva sugestii : taxa pentru agentii economici care au sediul social in Mangalia sau taxa pe cladirile apartinand persoanelor sub 60 ani sau taxa pe terenurile din extravilan care nu au fost arate pana la 15. dec. 2017…!!!. Vedeti ca se pot gasi resurse financiare ?!. Cu putina imaginatie, ne putem redresa ! Nu va descurajati!

  Comentariu by Cobe — 6 aprilie 2018 @ 8:16

 7. Hai și una pentru Mangalia:

  https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/1039033096244637/

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 9:37

 8. Ptr.5, Ozzy si toti cei interesati:
  Daca incidentul cu panoul nu s-a musamalizat si a inceput cecetarea penala, atunci functionarii publici responsabili sint cei cu functii de conducere din cadrul directiei de turism – respectiv director si sef serviciu! Pe durata cercetarii penale, trebuie suspendati din functia publica ocupata. Asa cum s-a procedat si cu alti functionari in aceasi situatie.
  La ce „profesioniste” si competente sint respectivele sefe, celebrele fetite din barci, nu e o pierdere pentru nimeni….
  Trebuie insa vazut daca nu se musamalizeaza cazul in primarie.
  Asa ca, atentie Ozzy!

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 16:01

 9. Pt 8:
  Cercetarea penală este cercetare penală.
  Nu poți să ascunzi nici incidentul, nu se mai pot nici antedata hârtiile. Nu mai semnează nimeni. Este similar cu situatia: cade un pod care nu avea autorizație si nu vine sa semneze nimeni că podul e bun după ce a căzut.

  Eu nu doresc răul nimănui. Doresc responsabilitate și pricepere în primărie. Iresponsabilitatea nu se manifesta doar pe un incident, atunci când este tolerată devine un firesc negativ. Consilierii locali (inclusiv obedienții primarului) sunt tratați cu aroganță și sictir de către subalternii primarului. Ei sunt funcționari, iar consilierul are statut de ales local, ca si primarul. Cand un funcționar este responsabil, își indeplineste activitatea si pentru cetățean, si pentru consilierul local, si pentru primar.
  Exista comisii de specialitate la mișto. În afară de cea de la urbanism, restul sunt la mișto. Conduse de obedienții primarului le-a fost anulată activitatea si atribuțiile stabilite de lege.
  Orice eveniment cultural, sportiv, de petrecerea timpului liber, etc. trebuie aprobat de comisia din care fac parte. Se aproba cu o expunere de motive, cu un necesar de buget detaliat, cu proiect pe ce se face, etc. Direcția de Turism si Evenimente nu a venit niciodată, toate evenimentele s-au facut fara avizul comisiei. Poate sa primească cineva autorizație de urbanism pentru o construcție fara avizul comisiei de urbanism? Nu poate. Asa si cu evenimentele. Daca se respecta legea si se organiza cu avizul comisiei, stiam ce au de gând cu panoul si primea observații ca trebui autorizație de amplasare, cu specificații tehnice de ancorare, etc. Pentru ca scopul era sa-si bage copiii capul in găurile din panou, sa-si faca poze. Toate evenimentele s-au organizat fara avizul comisiei, doar agenda de evenimente a primit aviz si a fost aprobata in CL, dar programul de evenimente nu tine loc de proiect.

  Toate aceste iresponsabilități sunt consecința nerespectării HCL nr.7/2016, reprezentând ROF al CL. Funcționarii nu pricep diferența, Consiliul Local este o autoritate publica, consilierul are statut de ales local cu drepturi prevăzute in L 393/2004, iar funcționarii publici sunt obligați sa respecte legea. Respectând toți legea, nu se întâmplă ca iresponsabilitatea să mai genereze starea de pericol public.

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 16:59

 10. Se face „curatenie”. Azi, spre exemplu, prin oras se plimba o masina polaris cu „aspiratorul” in functiune si ” spala” banda 2 de circulatie, care oricum era curata, deoarece mizeria era acolo unde nu o deranjeaza nimeni – banda 1. Important e sa se „faca km” si sa iasa banu.

  Comentariu by pop — 6 aprilie 2018 @ 17:47

 11. Ooooozzzzyyyy, hellllooo, se aude acolo la tine?????
  Aici nu era vorba de nemaivazuta, nemaiauzita, miraculoasa, spectaculoasa, mareata comisie de urbanism, din care accidental faci si tu parte. Aia cu comisia gata, s-a fumat…
  Aici era vorba de o cercetare penala si de suspendarea unor functionari pe durata cercetarii.

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 21:19

 12. Pentru ca va agitati precum leul in cusca aflati ce prevede art. 94 alin. (1) lit. m) din Legea nr. 188/19991 privind statutul functionarilor publici, republicata, stabilesc: „Raportul de serviciu se suspenda de drept atunci cand functionarul public se afla in una dintre urmatoarele situatii: m) in cazul in care s-a dispus TRIMITEREA IN JUDECATA pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h

  Comentariu by ZAMOLXE — 6 aprilie 2018 @ 21:37

 13. Ce de helăuri …
  Pai nu i s-a facut învinuire niciunui funcționar. Panoul ala era acolo, cineva l-a mutat de pe locul lui de la Casa de Cultură, nu se stie cine.

  Eu nu sunt la urbanism, ci la comisia cu evenimentele.

  Dar ce s-a întâmplat? A fost trimis vreun funcționar public in cercetare penală? Cine? Ce a făcut?

  Comentariu by Ozzy — 6 aprilie 2018 @ 22:14

 14. http://ct100.ro/salarii-primaria-mangalia/

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2018 @ 22:41

 15. Deci, s-a musamalizat… panoul a plecat singur de la Casa de Cultura si s-a asezat in drum. Cind l-a vazut pe Lex, s-a aruncat pe el. Probabil nu era un panou, era o panoaoa. Oricum, dupa reactie, era clar al primariei, de acolo a invatat ca sint bune combinatiile si a vrut sa incerce. Vroia un post de directoare.

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2018 @ 21:16

 16. https://www.actualitati-arad.ro/fotografia-zilei-un-selfie-in-numele-domnului/

  Comentariu by nabuco — 8 aprilie 2018 @ 18:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress