Mangalia – politica locală

20 martie 2018

Primăria Mangalia declanşează operaţiunea „Garajul“. Sute de cetăţeni sunt vizaţi! Cristian Radu: „Începem să regândim parcările”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:36

Lipsa locurilor de parcare pare a fi o problemă a deceniului, dacă nu a secolului, în mai toate orașele României. În condițiile în care cele mai multe localități urbane au infrastructura dezvoltată pentru valorile de trafic de acum câteva zeci de ani, când numărul mașinilor era mult mai mic, nu mai e de mirare faptul că s-a ajuns în situația în care nici oamenii nu mai au loc pe trotuar din cauza mașinilor care nu mai au loc de parcare. Numărul de autoturisme a crescut, în special în ultimele 12 luni, extrem de mult, în condițiile în care există familii care au chiar și două sau trei mașini, iar găsirea unui loc de parcare a devenit o provocare pe care șoferii sunt nevoiți să o accepte în fiecare zi. Avalanşa de înmatriculari sa fost generată de eliminarea timbrului de mediu (1 februarie 2017), fapt care a deschis robinetul la înmatriculările de hârburi în România. Mai mult, Master Planul General de Transport publicat de Guvern arată că aproape un sfert dintre români vor circula cu mașina personală peste patru ani. Drept urmare, nu ar fi de mirare ca locurile de parcare libere să fie mai greu de găsit decât comorile.

Câte un loc de parcare pentru fiecare apartament

Cu aceleași probleme se confruntă și locuitorii municipiului Mangalia, unde numărul mașinilor a crescut extrem de mult în ultimii ani. În aceste condiții, autoritățile locale sunt nevoite să caute soluții pentru ca locuitorii să nu ajungă să se omoare între ei pentru un loc de parcare.

„Avem o mare problemă cu locurile de parcare în municipiul Mangalia. Am început documentaţia pentru fiecare cartier şi încercăm să regândim parcările. În această idee, vom încerca să desfiinţăm o serie de garaje, în condiţiile în care mulţi deţinători de astfel de spaţii le folosesc în alte scopuri decât cele destinate“, a spus primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, pentru TOMIS NEWS. El a adăugat că în Mangalia sunt înmatriculate peste 14.000 de autoturisme şi 1.800 de garaje, care ocupă patru hectare de teren.

Vom încerca să creăm câte un loc de parcare pentru fiecare apartament din Mangalia“, a subliniat edilul Mangaliei. El a mai spus că finanţarea acestui proiect se va face dintr-un împrumut pe care administraţia locală l-a contractat deja.

„Avem şi acceptul Ministerului Finanţelor Publice, aşa că nu vor fi probleme în zona aceasta“, a concluzionat Cristian Radu, pentru TOMIS NEWS.

tomisnews.ro 19.03.2018

4 Comments

 1. Or sa apara si firmele capusa ale primarului. Totul va avea continuitate. Pana in 2020 va lasa orasul pe chituci la datorii.

  Comentariu by Anonim — 20 martie 2018 @ 11:55

 2. o serie de garaje?pe ce criterii?
  sigur sub aceasta motivatie vor disparea si putinele spatii verzi dintre blocuri.

  Comentariu by wow — 20 martie 2018 @ 14:45

 3. CUM SE IAU HOTĂRÂRILE DE CONSILIU LOCAL LA MANGALIA

  Oamenii primarului se duc si rup foaia cu textul de lege pe care o încalcă, iar avizul de legalitatea se dă crezând că nu mai are nimeni textul de lege.

  Comentariu by Ozzy — 20 martie 2018 @ 21:05

 4. https://www.replicaonline.ro/ca-n-vestul-salbatic-seful-politiei-locale-mangalia-batut-in-timpul-unei-actiuni-de-demolare-video-349745/

  Comentariu by nabuco — 21 martie 2018 @ 21:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress