Politica locală

3 martie 2018

FOSTA SECRETARĂ A PRIMĂRIEI MANGALIA A AJUNS ÎN CONDUCEREA RATB. FIUL EI APARE ÎN POZE CU FIREA

Filed under: Sudul litoralului,Uncategorized — lucian visa @ 12:29

Petina Boiță, fosta secretară a UAT Mangalia, a evoluat incredibil în carieră după ce a intrat în dizgrațiile primarului liberal Cristian Radu. Scoasă pe tușă din Primăria Mangalia de aproximativ zece luni, Boiță a reintrat în avocatură, dar nu la Constanța, ci direct în Baroul București. Fiul ei, Bogdan Boiță, cunoscut opiniei publice pentru apariția în show-ul ”Poftiți în vacanță” de la ProTv, a terminat între timp facultatea de drept. O vreme, acesta a lucrat în Primăria Sectorului 3, pe un post de consilier juridic debutant. Acesta activa deja în organizația bucureșteană a Tineretului Social Democrat, așa cum reiese din fotografiile postate pe Facebook, printre acestea figurând și o fotografie în care Boiță junior apare alături de Gabriela Firea, actualul primar general al Capitalei. La momentul de față, Bogdan Boiță lucrează la ANAF.

Pe 22 februarie 2018, Gabriela Firea a comunicat presei că Regia Autonomă de Transport București va fi transformată în societate pe acțiuni, cu un capital social de 129 de milioane de lei. Astfel, transportul în comun din capitală va fi gestionat de noua structură – Societatea de Transport București SA, care va prelua baza materială și personalul regiei. Deja a fost anunțată componența primului consiliu de administrație. Acesta va fi format din Speranța Cliseru, Adrian Sorin Mihail, Petrina Boiță, Alexandru Trifan și Mihai Petcu. Iată, așadar, că Petrina Boiță a devenit unul din oamenii de bază ai Gabrielei Firea. RATB are un buget anual de 121 de milioane de euro, cu 100 de milioane de euro mai mult decât tot bugetul Municipiului Mangalia.

Petrina Boiță beneficiază de un val care aduce la cârma Bucureștiului persoane care provin din Constanța. Astfel, trebuie să spunem că Speranța Cliseru, care este personajul cel mai important din această ecuație, este la rândul ei constănțeancă. Ea a lucrat ca economist la Întreprinderea Minieră Dobrogea, în perioada 1986-1990. Apoi, până în anul 1991 a activat la Societatea de Construcții Hidrotehnice Cernavodă, moment în care a fost încadrată în corpul de control al Primăriei Eforie. Între 1992 și 1995, Speranța Cliseru a fost șefa serviciului de cooperare internațională de la CNM Petromin SA, iar între 1997 și 1999 a fost director comercial în aceeași companie de stat. Vorbim aici tocmai de perioada privatizării Flotei. De altfel, aceasta a fost inculpată în dosarul Flota, fără a fi condamnată. Ulterior etapei Petromin, a fost încadrată la mai multe societăți ale omului de afaceri Gheorghe Bosânceanu din Constanța.

Din anul 2004, destinul Speranței Cliseru a fost legat de cel al lui Florentin Pandele, fiind pe rând director executiv al Primăriei Voluntari, administrator public al localității menționate, prefect de Ilfov și consilier parlamentar al senatorului Gabriela Firea. Florentin Pandele este, la bază, navigator. În 2016, Speranța Cliseru a fost numită consilier al primarului general, ulterior fiind distribuită în mai multe consilii de administrație în cadrul regiilor și societăților deținute de PMB. În 2017, a fost numită administrator provizoriu la RATB, luând locul lui Dumitru Catană, la rândul său fost șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.

Trebuie să mai spunem că un alt constănțean, pe numele său Sorin Chiriță, a condus RADET București, iar în momentul de față este administratorul public al Capitalei. În sfârșit, Sectorul 5 este condus de primarul Daniel Florea, de loc din Constanța, fost judecător, fost jurist la Romline și fiu al unui cunoscut șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța. Florea a ajuns primar la ultimele alegeri locale, pe listele PSD. La scurt timp, în Primăria Sectorului 5 au fost încadrați mai mulți constănțeni, în frunte cu fostul primar al orașului Eforie, Ovidiu Brăiloiu, decedat între timp.

Adrian Cârlescu, ordinea.ro 26.02.2018

15 Comments

 1. Foarte importanta stirea. Acum soarta cetatenilor s-a schimbat radical.

  Comentariu by Dan — 3 martie 2018 @ 15:53

 2. https://cleanlife.ro/ratb-cu-r-de-la-rusine/

  Comentariu by nabuco — 3 martie 2018 @ 16:09

 3. Ptr.1. Stirea arata ce fel de societate suntem si cum se accede la functii publice in primarii, posturi de conducere si toate celelalte.
  Arata ce jos am ajuns ca societate, cum se promoveaza fara nicio competenta.
  Cit de departe suntem de un stat de drept.
  Respectiva doamna si fiul acesteia nu sint decit un exemplu tragic al realitatii din toate institutiile publice.
  Care au devenit ca RATB -ul bucurestean.

  Comentariu by Anonim — 3 martie 2018 @ 17:49

 4. doamna chiar ca e foarte competenta in noua functie.are experienta in consilii de administratie si mai ales in managementul unei companii de transport public.la mai mare.o vom vedea cat de curand ministru al sanatatii sau al culturii .la o asa experienta functii pe masura nu?psd ul dupa cum spuneam promoveaza numai pe baza experientei si a calificarii profesinonale.inca o data brava la voi.

  Comentariu by baubau — 3 martie 2018 @ 18:52

 5. Bai handicapat anonim cu linie in certificatul de nastere la numele tatalui, in ce calitate jignesti un copil pe care nu l-ai cunoscut niciodata si faci aprecieri in timp ce nevasta ta este o ,,parasuta,, usoara care umbla din creanga in creanga iar tu un prostanac parvenit care stai pe batatura doar ,doar o mai pica un contract de undeva ? Ai ,,oua,, si spune-ti numele sa poata omenirea sa vada cine esti , nenorocit care citesti si scrii pe silabe si astepti numai sa-ti pice din cer o ,,bucata de paine,, . De ce crezi ca acest blog nu poate fi verificat si nu poti sa raspunzi pt acuzele aduse ?Lasa oamenii in pace si citeste in biblie cand arunci cu piatra si nu te mai da asa de anonim ca dupa cum vezi nu esti .

  Comentariu by costica — 3 martie 2018 @ 18:56

 6. Plm ma doare-n cot ce ajung altii. Prostul de grija altuia moare. Mi se rupe mie ca Radu Cristian o are pe Alina Nitoi sau alte can can uri ”eftine”

  Comentariu by Dan — 3 martie 2018 @ 19:43

 7. Daca un patron nu curata zapada din fata magazinului,de pe trotuar,etc.este amendat de primarie,dar aceeasi primarie nu a amendat marketurile din Mangalia care nu au curatat spatiul lor de parcare.Kaufland a fost singurul market care si-a curatat parcarea.

  Comentariu by doru — 4 martie 2018 @ 9:52

 8. Un sut in cur e un pas inainte … pana la Bucuresti.

  Comentariu by Garide — 5 martie 2018 @ 3:00

 9. Pt 5. Tare! Cred că l-ai speriat pe anonim. Oare nu cumva coana asta, fără carismă și fără cultură dar plină de ură, care numai bine n-a făcut la viața ei, oare nu ea a uitat de Biblie? Sau a citit-o ca s-o trecă la catastif, să fie bifată. Bine că se cară!

  Comentariu by Zoga — 5 martie 2018 @ 9:31

 10. @7 n ai inteles ..parcarea supermarketurilor e proprietate privata…asa ca….daca nu si o deszapezesc e problema lor.nu le vin clientii.si cum nici marfa nu prea le a venit n aveau interesul:))
  nu inteleg cu cine se cearta anonimul de la 5 …poate e din alt film sau poate postarea platita nu era pentru articolul asta.sau e prea alambicata s o ntteleg eu

  Comentariu by wow — 5 martie 2018 @ 10:50

 11. https://www.replicaonline.ro/congres-la-psd-16-posturi-de-vicepresedinti-in-joc-ce-va-face-mariana-gaju-347946/
  Ozzy esti pe receptie ?

  Comentariu by nabuco — 5 martie 2018 @ 20:03

 12. Am mai specificat: Nu mă interesează funcții politice! Nu a fost un țel de orgoliu personal să ajung consilier local. Eu am refuzat, inițial. Am ajuns consilier pentru că am răspuns unei necesitați. Singura mea politică este că vreau binele Mangaliei. Un mod de a îndrepta lucrurile este să te bagi în forul decizional, unde se iau hotărârile pentru Mangalia.

  Eu zic că nu-mi place jazz-ul, si tot insiști cu concerte de jazz.

  Comentariu by Ozzy — 6 martie 2018 @ 10:20

 13. E OK până aici. Problema e că PSD Mangalia, în afară că votează corect împotriva unor proiecte ale CL, în rest nu mai face nimic. Pare un partid ieșit din joc, care există din inerție. Nu mă refer la activitatea ta personală, ci a organizației locale.

  Comentariu by lucian visa — 6 martie 2018 @ 14:15

 14. PENTRU WOW,destept mai esti,pe tine si multi altii se bazeaza excrocii din toata lumea sa isi bata joc de Romini sau poate esti unul dintre ei,linge mai departe.

  Comentariu by doru — 8 martie 2018 @ 11:49

 15. nu s amice destept..asa sunt eu…ma abtin de la a intra in polemica cu tine.nu suntem de acelasi nivel, iar eu sa ma cobor la unu ca tine nu merci.la mintea ta asta e..isi bate cineva joc de romAni .nu.noi ne batem joc de noi.
  mi ar placea sa nu poti sa te dai in stamba in public decat daca treci un examen.asa am mai scapa de d alde voi.de cand cu internetu asta va pricepeti la tot si la toate .vedeti peste tot conspiratii impotriva romAnilor.dar voi nu stiti cine sunteti cu ci ul in mana.
  sunt pentru votul cenzitar.!!!

  Comentariu by wow — 9 martie 2018 @ 14:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress