Politica locală

28 februarie 2018

La Mangalia, a fost suplimentat numărul utilajelor de deszăpezire. Comunicat de presă

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:24

Comandamentul de iarnă din Mangalia a dispus mai multe măsuri de intervenție, ca urmare a prelungirii codului portocaliu de ger, viscol și ninsoare pe raza județului Constanța. În acest sens, a fost suplimentat numărul de utilaje cu care se intervine pentru deszăpezirea arterelor rutiere și a căilor de acces din municipiul Mangalia. Încă din prima zi a instituirii codului portocaliu de vreme severă, firma care asigură deszăpezirea la nivelul orașului a acționat cu utilajele din dotare pentru ca drumurile să fie practicabile. Pe parcursul zilei de luni, până noaptea târziu, s-a acționat pentru degajarea străzilor din toate cartierele, cu 9 utilaje cu lamă, dintre care 3 au împrăștiat material antiderapant (nisip și sare), 5 buldoexcavatoare și un telelift. Tot luni, începând cu orele 19.00, s-a început îndepărtarea zăpezii de pe trotuarele din zona centrală acolo unde lățimea trotuarului a permis accesul a două ATV-uri cu lamă. Din această dimineață, începând cu ora 05:00, s-a suplimentat numărul utilajelor cu un bobcat și tractoraș cu lamă cu care se intervine pe trotuare. Totodată, angajații societății de deszăpezire au curățat zăpada de pe trotuare și au împrăștiat nisip și sare. Reprezentanții firmei precizează că, în după-amiaza acestei zile, trotuarele vor fi curățate cu ATV-uri cu lamă, suplimentându-se numărul utilajelor cu un telelift și 5 buldoexcavatoare. De asemenea, în zona IAS-Fruviileg-Zootehnie din Mangalia s-a intervenit cu un utilaj cu freză. Drumarii din Mangalia au venit și în ajutorul echipelor de la ENEL, dar și în ajutorul unui conducător auto care nu mai putea scoate mașina din zona Parcului Industrial. Reprezentanții Comandamentului de iarnă din Mangalia monitorizează permanent situația din teren și evoluția fenomenelor meteorologice pentru a interveni în caz de necesitate.

mangalia.ro 27.02.2018

8 Comments

 1. Iarnă grea, ninsoare abundentă, zăpadă mare, nămeţi. Pe un trotuar, dis de dimineaţă, un beţiv înjura de mama focului, până atrase atenţia unui poliţist.

  – Ce ai domnule de ce faci scandal?

  – Domnule poliţist, hâc, cineva a făcut o cărare pe mijlocul trotuarului, hâc… – Păi foarte frumos din partea lui. Şi ce-i cu asta?

  – Da, dar dar mie îmi trebuie trei cărări!

  Comentariu by lucian visa — 28 februarie 2018 @ 11:59

 2. Am mai postat despre asta si nu obosesc sa o mai fac. Desi sunt un anti psd (nu va grabiti sa ma etichetati ca fiind de partea lui Radu C.) reamintesc ca realizarea trotuarelor de la „doi colonei” pana in Olimp-de catre TUSAC,desi ne-a bagat in rahat financiar pe toti(plus un furt baban trecut la”tacere” ) a fost o realizare pentru care nu au indraznit sa creada-cu atat mai mult sa o realizeze…dintro data-cei 9 primari cu care am lucrat ! Acum se vede ce „valoare”au doua tractorase cu lama mica(care nu trebuiau aduse de peste mari si tari ,tocmai de la POLARIS !) ! Cand Iorgus a venit „pe cai mari”,in prima iarna cu probleme,am cazat noaptea la mine acasa un mecanic de autogreder,care cobora noaptea cu apa calda sa „inmoaie” uleiul din cutia de viteze.Dis de dimineata am pornit cu el sa deszapezim drumeagul care leaga unitatea de pompieri cu dn39,iar primarul ma apela de mama focului ,suparat ca nu am ajuns pe V. Parvan sa dau zapada din fata unui rahat de consilier local care avea magazin acolo ! (povestea asta n-am postat-o degeaba !)

  Comentariu by I.S — 28 februarie 2018 @ 12:42

 3. @1-Pe cararea astfel formata,dupa modelul celor mai de la est de Vaslui,noile angajate din primarie isi duc moldovenii acasa ! https://www.youtube.com/watch?v=NIbTWYdwdEk

  Comentariu by I.S — 28 februarie 2018 @ 16:12

 4. https://www.replicaonline.ro/comisarul-european-pentru-energie-catre-parlamentul-romaniei-va-rugam-sa-faceti-ceva-pentru-a-evita-infringementul-in-sectorul-gazelor-347290/

  Comentariu by nabuco — 28 februarie 2018 @ 21:58

 5. Pe Parvan nu are magazin nici un consilier sau fost consilier. Este doar restaurantul lui Maftei care intre timp a si dat coltul . Mai este restaurantul La Lemne , piesele auto ale lui Melinte , si inca 3 buticuri pe dreapta. Pe stanga sunt gentile unui nea Caisa și spațiul comercial neautorizat al unui fost bucatar de armata caruia ii trebuie un POT de 130%.

  Comentariu by Geale — 28 februarie 2018 @ 23:11

 6. Radu Cristian si prietenii sai inca o data si-au facut datoria fata de cetateni.

  Comentariu by Dan — 1 martie 2018 @ 12:38

 7. https://www.cotidianul.ro/afacerea-cu-masini-de-topit-zapada-primariei-capitalei/

  Comentariu by nabuco — 3 martie 2018 @ 0:01

 8. http://adevarul.ro/international/rusia/de-nu-rusii-drumurile-inchise-ninsori-viscol-8_5a98e0d8df52022f751ff594/index.html

  Comentariu by I.S — 3 martie 2018 @ 8:19

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress