Dezbaterea publică pe tema Regulamentului de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice de pe raza Municipiului Mangalia a fost amânată, la o dată ce va fi anunțată de către organizatori.
La întâlnirea ce fusese convocată astăzi, la sediul Primăriei, a participat un număr neașteptat de mare de cetățeni ai urbei, fapt care a și creat o situație conflictuală între aceștia și reprezentanții instituției publice. Cum mangalioții nemulțumiți de regulamentul pus în dezbatere publică nu au mai avut loc în sala arhiplină, umplând și scările și holul Primăriei, organizatorii au decis amânarea întâlnirii și organizarea acesteia la Casa de Cultură.
editiadesud.ro 16.02.2018
Când oamenii se mobilizează, administrația nu face doar ce vrea.
Comentariu by lucian visa — 17 februarie 2018 @ 10:59
Pacat ca oamenii se mobilizeaza cand ii priveste direct si personal in rest au … hemoroizi.
Oras european? Cu cazare, bucatarii, depozite etc. in garaje mai sunt doar la:
http://wikiedit.org/India/Mangalia/28621/
Mai bine cerem sa fim iarasi oras si NU municipiu, si chiar sa ne (re)numim Callatis.
Poate asa schimbam si mentalitatile care au lasat „veneticii” sa ne culturalizeze cum vor ei pe banii nostri.
Comentariu by nabuco — 17 februarie 2018 @ 11:33
citeam un articol pe mangalianews si ma uimeau comentariile.cei deranja pe stimabili?estetica garajelor.sa fie demolate sunt urate strigau in cor.aceeasi stimaili nu vad blocurile hidoase in care traiesc, strazile pline de gropi si fara canalizari sau lipsa spatiilor verzi.pe ei ii doare un bunul stil romanesc capra vecinului carefie intre noi vorba e la fel de amarat ca si el.
nici unul dintre cetateni nu a urlat cand spatiile verzi au fost cotropite de neavenitii aflati vremelnic la putere si de constructiile lor.nu au strigat nici cand s a construit pe plaja .nici cand li se cere taxa sa calce pe nisip ca e nixipul politicienilor.
oare cand se va pune taxape aer vor mai spune ceva?
parafrazandu l pe brancusi nu pot sa zice decat ca ..mai prosti mai saraci.
da asa va vor ei.
garajele sunt problema voastra principala stimabilior..restu nu conteaza.
ce veti face cand nici alea nu vor mai fi?
Comentariu by baubau — 17 februarie 2018 @ 17:17
1750 de garaje , 36000 locuitori (2011), 14000 de mașini. Mai taie din ele , d-ale drcu !
Comentariu by Aburel — 17 februarie 2018 @ 20:00
@3
Cînd nu vor mai fi nici garajele, atunci s-a dus orice urmă de patriotism!
Românul de la bloc are cîteva atribute definitorii, care îl fac unic pe planetă. În afară de grătarul amenajat în faţa blocului pe ritmuri de manele, între acele trăsături este şi garajul. Garajul în care nu stau nicidecum maşina şi roţile de iarnă, ci murăturile, mobila veche – şi, în general, tot felul de căcaturi.
Garajul românului e mai ceva ca moaştele. E păzit cu sfinţenie dar discret, printre jaluzele, de ochiul pătrunzător al stăpînului, nu cumva să treacă careva prea aproape de el ori – doamne fereşte! – să se trezească vreun prost să-i parcheze în faţa garajului LUI, să-l încurce la murături, cînd pe uşă scrie mare, cu vopsea, „NU PARCAŢI!”…
Comentariu by Părintele Garajenie — 18 februarie 2018 @ 8:20
ANUNT IMPORTANT ! OFERTA NOASTRA (fini,nasi,sponsorizati din banii primariei pentru activitati sportive mai scumpe decat ne putem permite,fara sprijin financiar din partea administratiei locale,care ne asigura si monopol prin autorizare dedicata in acest scop.)
Preturi Hotel Anvelope
Diametru Pret / Set / Luna
12″ – 22″ fara jante 18 Lei
12″ – 22″ cu jante 20 Lei
Servicii incluse in pret:
– Etichetare
– Verificarea benzii de rulare
– Verificarea adancimii canelurilor
– Verificare carcasa
– Verificarea presiunii pentru anvelopele cu janta Avantaje:
– Pastrarea in siguranta a anvelopelor
– Depozitarea intr-un mediu optim
– Economie de spatiu pentru depozitare
– Prelungirea duratei de viata a anvelopelor
– Prioritate la programarea in service
Localizare si poze din service: ….(Pe moment nu-l putem arata ! Este in lucru obtinerea unei hot. de CL pentru atribuire de spatiu-eventual locatie) Depozitarea anvelopelor din Hotelul de Anvelope (fara montaj), se face doar pe baza de programare scrisa (mail). Predarea anvelopelor se efectueaza in maxim trei zile de la primirea mailului.
Oferta: se acorda 15% discount pentru Manopera de Vulcanizare clientilor programati in lunile Martie si Septembrie ale fiecarui an. Reducerea este aplicata la totalul facturii si nu se cumuleaza cu alte reduceri sau oferte.
IMPORTANT:
”Hotelul de anvelope” este asigurat contra incendiilor, furtului si a altor riscuri, prin Polita de Asigurare emisa de OMNIASIG, avand serie … Nr…. emisa in …2018 cu valabilitate pana in ….20….(inca suntem in negocieri)
Suma totala asigurata: 438.000 EURO !!!(doar nu credeti ca suntem nebuni sa platim….-asteptati voi despagubiri !) Ne rezervam dreptul de a modifica preturile serviciilor noastre in orice moment, fara nici un preaviz sau notificare in prealabil.
Comentariu by I.S — 18 februarie 2018 @ 9:28
Pentru „Părintele Garajenie ”
Vulpea când nu ajunge la struguri zice că sunt acri = expresie care se folosește atunci când se spune despre cineva care afirmă că nu dorește un lucru pe care de fapt îl dorește, dar nu-l poate obține.
Sursa: Dicționar de expresii și locuțiuni românești
Comentariu by bigud — 18 februarie 2018 @ 13:51
Stimate posesor de garaj pentru orice,
Nu toata lumea vrea ce ai tu. Dimpotriva.
Asa ca strugurii aia de care vorbesti, si pe care se pare ca-I ai tu, acri sau nu, sa ti-i bagi in… garaj…
Comentariu by Anonim — 18 februarie 2018 @ 13:54
@5,@8
VULPEA CAND N-AJUNGE LA STRUGURI SPUNE CA SUNT ACRII!!
Ce se întâmplă de fapt și care este explicația logică a acestor comportamente atât de des întâlnite?!
În rolurile principale:
Vulpea cea șireată – este reprezentată de fiecare dintre noi. Fiecare avem visuri, speranțe, dorințe, preferințe, lucruri în care credem, lucruri pe care le susținem, lucruri cu care ne mândrim, aspecte pe care la un moment dat le considerăm principii după care ne ghidăm și cu care ne afișăm în fața celor din jur;
Strugurii „copți” – sunt acele lucruri pe care le dorim. Fie că e vorba de lucruri materiale (mașini, case, vacanțe etc) sau de aspecte mai abstracte (dorințe, visuri, țeluri profesionale, persoane pe care le susținem în diverse situații, ideologii politice etc), la un moment dat acestea sunt baza acțiunilor noastre;
Strugurii cei „acri” – sunt acele lucruri care mai ieri le susțineam și credeam în ele, iar acum le renegăm și ne prefacem că situația precedentă nu a avut niciodată loc;
Ce se întâmplă?
Povestea ne spune că vulpea încearcă toate trucurile să ajungă la struguri. Dându-și seama că nu poate reuși, se retrage ascunzându-și dezamăgirea în spatele gândului „păcat că sunt acri, eu credeam că sunt copți”.
Psihologic vorbind, creierul nostru are nevoie de o explicație, de un motiv care să justifice renunțarea la struguri. Avem nevoie de acest pretext pentru confortul nostru psihic sau al celor din jur.
Oamenii cu greu pot accepta că s-au înșelat într-o anumită alegere, sau că ar fi făcut ceva greșit. Este mai simplu să tragă concluzia: „De fapt, nici nu aveam nevoie de strugurii ăia, sunt acrii!”.
Totuși, chiar dacă pe termen scurt lucrurile par simple și acest mic truc ne ajută să trecem mai departe, pe termen mediu și lung se pot vedea consecințele acestei justificări nefondate. Sfatul meu ar fi ca pe cât posibil să fim onești față de noi și să înfruntăm situația așa cum este. O persoană demnă și verticală nu se teme să își asume propriile decizii și alegeri în orice ipostază și față de oricine.
Pentru tine, strugurii cum sunt? S-au copt?
Comentariu by bigud — 18 februarie 2018 @ 14:21
http://www.lucianvisa.ro/2017/06/28/leonard-tanase-referitor-la-comisia-de-urbanism/
Garajele au fost si sunt un troc electoral. Apogeul a fost atins pe timpul mandatelor lui Iorgus cand unii angajati de la urbanism erau „PhD” in masuratori.
Comentariu by nabuco — 18 februarie 2018 @ 14:32
Bai plua !! Aveam garaje pana acum cate voiam , am lucrat 5 ani la prefectura , 7 in primarie si 6 in politie , crezi ca nu aveam garaj daca voiam ? E un lucru insalubru , infect si mai pierzi si timp dimineata sa il deschizi , il umpli cu fum , iar hotii actioneaza mai in voie in garaj noaptea ca nu ii vede nimeni. Daramati-le dracului pe toate , nu mai ascultati la mosnegi frustrati care repara masini , fac tuica si inchiriaza la prosti garajele in timp ce noi nu avem unde parca. Stai aici si bagi din tine in speranta ca rezolvi ceva si nu iti mai darama sandramaua. Siktir
Comentariu by Dany — 18 februarie 2018 @ 17:19
Pentru glagornicul de la #7 şi #9:
1. Pe locul a două garaje încap trei maşini. Spor de 50%.
2. faza cu grătarul şi căcaturile din garaje este susţinută de realitate.
3. Nu am nevoie de garaj aşa cum nu am nevoie de boxa de la subsol. Io-s crescut la oraş.
4. Dacă te prind că vii la licitaţia pentru loc de parcare, te spun!
Comentariu by Părintele Garajenie — 18 februarie 2018 @ 18:14
parinte cum te oi numi{la cate nume ai cred ca esti un sobor intreg} hai sa facemo comparatie..exista de ex si in germania garaje.cu muraturi gratare etc.acolo sunt obligati constructorii sa faca garaje la fiecare resedinta.pentru cei care nu au , municipalutatea le da o bucatica de teren in folosinta aka concesiune la marginea orasului.acolo are neamtu o casuta cu muraturi butoi de bere si o mica gradina de legume sau ce o mai vrea el.
revenind la noi.garajele sunt un fenomen social.se mai intalneste lumea.mai socializeaza.gusta o varza , o muratura.nu toti au balcoane incapatoare sau amante primitoare.cred ca e o furtuna intr un pahar de apa asta cu garajele si abaterea atentiei de la impotenta primariei si o invrajbire pe sa moara capra vecinului.
.repet garajele sunt un fenomen social si trebuie luate ca atare.nu neg ca ar trebui sa fie un pic machiate si igienizate.dar asta se face usor.daca se vrea.
si la garaje mai schimbi un amortizor o planetara distrusa de soselele neasfaltate ale urbei.
e parerea unui nedetinator de garaj.si nici de muraturi..
amanta???…hmm mai mai gandesc daca pun muraturi sa am la cine le tine.
Comentariu by baubau — 18 februarie 2018 @ 18:39
Ptr.9. Monser, esti cretin. Punct.
Comentariu by Anonim — 18 februarie 2018 @ 20:52
continua dane
Comentariu by lulu — 19 februarie 2018 @ 11:21