Mangalia – politica locală

16 februarie 2018

Ce părere aveţi? Garajele din Mangalia adăpostesc până şi coteţe cu găini, numai autoturisme nu! Primarul vrea să le DEMOLEZE, să facă parcări!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:30

Proiect cu scântei la Mangalia! Proprietarii de garaje vor avea de suferit cu privire la un proiect de hotărâre lansat în dezbatere publică, mai ales ca unii au transformat aceste garaje în magazii pentru depozitat borcane cu murături și vechituri. Un cetățean mai inventiv folosește garajul pentru a-și crește găinile. „În garajele alea găsești orice: de la magazii, la dormitoare. Pe timpul verii, mulți dorm în garaje și închiriază apartamentele turiștilor”, povestește un cetățean.

Primăria municipiului Mangalia a lansat în dezbatere publică Regulamentul de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice din localitate. Cei interesați sunt așteptați cu propuneri, sugestii sau completări pe marginea documentului, la ședința publică de dezbatere, care va avea loc la sediul Primăriei, vineri, 16 februarie, începând cu ora 12:00. Potrivit Regulamentului, posesorii de autoturisme își vor putea rezerva, contra-cost, un loc de parcare de reşedinţă, în zona în care locuiesc, iar parcările din faţa instituţiilor publice vor putea fi folosite doar de către angajaţii acestora.

„În acest moment, căutăm soluțiile cele mai bune pentru crearea de noi locuri de parcare, în special pentru cele de reședință. Am discutat această problemă cu mulți cetățeni ai orașului nostru, iar ideea care s-a desprins cel mai frecvent a fost aceea de a se demola garajele pentru ca toți sau cât mai multi deținători de mașini să poată beneficia de un loc de parcare.

Desigur că, în fiecare zonă unde există garaje, mai întâi ne vom consulta cu locatarii blocurilor, iar apoi vom realiza un plan de sistematizare, în funcție de propunerile venite din partea majorității celor prezenți. Ca exemplu, vă pot spune că, în urma inventarierii celor peste 1700 de garaje din Mangalia, am constatat ca unele sunt de trei ori mai mari decât ar fi trebuit să fie, respectiv au până la 40-50 mp, altele sunt deținute de cetățeni din afara Mangaliei, iar cele mai multe, cum bine știm cu toții, sunt folosite pe post de magazii-depozite, etc.

De asemenea, zonele cu garaje sunt adevărate focare de infecție, un pericol pentru sănătatea populației. În urma proiecțiilor de sistematizare, realizate până acum de specialiștii municipalității, în zona cuprinsă între străzile Portului – 1 Decembrie – Ștefan cel Mare – Oituz, pot fi obținute aproximativ 1700 locuri de parcare, care ar deservi cele 1.800 de apartamente din blocurile situate pe străzile din zona respectivă. Atenție: aceste locuri de parcare pot fi amenajate exclusiv în spatele blocurilor sau în zonele în care există în prezent garaje. Nu sunt luate în considerare locurile de parcare de la marginea străzilor.

Dar, pentru a reuși acest lucru, ar trebui demolate 273 de garaje, iar zonele respective să fie amenajate corespunzător, cu parcări de reședință, plătite anual, iluminat public, dar și locuri de joacă, spații verzi și zone de recreere. Este un proiect important, care ar “aerisi” mult cartierele Mangaliei, dar orice decizie vom lua, va fi în concordanță cu propunerile dumneavoastră, locuitorii municipiului Mangalia”, a anunțat edilul Cristian Radu.

Claudia CORBU, Replica 16.02.2018

12 Comments

  1. http://editiadesud.ro/?p=28521

    Comentariu by I.S — 16 februarie 2018 @ 15:46

  2. Vreo filmare video ceva cu circul creat de pitic ? am bere si seminte si parca nu intra.

    Comentariu by Dan — 16 februarie 2018 @ 17:34

  3. Problema este foarte serioasa.
    Intr-adevar, garajele sint folosite pentru orice, dar numai pentru masini, nu. Cu mici exceptii.
    Vara, garajele se inchiriaza, la „concurenta” cu multe din apartamentele de bloc. Evident, nu se plateste nicio taxa, nicaieri!
    Sint garaje care sint amenajate ca o casa in toata regula, cu bucatarie, plasme, etc.
    Daca primarul reuseste sa demoleze aceste garaje si sa curete zonele rezpective, e o bila alba pentru el.
    Dar nu credem ca va reusi. Iar principala problema, paradoxal, nu sint cetatenii care se opun, ci „personaje” din conducere din aparatul propriu.
    Asa numita inchiriere a locurilor de pe strazi si drumuri nationale sa iasa din capul tuturor, e o prostie si, mai ales, o ilegalitate.
    Chestiunea cu firmele de serviciu care vor ridica masinile (deocamdata, teoretic) este marea afacere proprie, o noua mafie si o noua masinarie de produs bani.

    Comentariu by Anonim — 16 februarie 2018 @ 20:18

  4. https://www.youtube.com/watch?v=j1Fj13Erhnc

    Comentariu by I.S — 16 februarie 2018 @ 20:19

  5. o intrebare pentrtu ,,georgescu ma numesc si sunt adminitratorul public al orasului”..domnule cate locuri de parcare are hotelul d vostra?unde vor parca clientii??? si daca ei vor parca in fata unde vor parca locuitorii din zona?..
    inca o metoda de a distruge putinele spatii verzi ramase intreblocuri si a le asfalta…de la afalt parandarat e suculenta,

    Comentariu by baubau — 16 februarie 2018 @ 21:14

  6. https://www.replicaonline.ro/surpriza-de-proportii-la-muzeul-de-istorie-noul-director-este-colesniuc-de-la-mangalia-346055/

    Comentariu by nabuco — 16 februarie 2018 @ 21:36

  7. Primarul cam exagereaza si nu numai in privinta garajelor, ci de cand a venit sau mai bine zis numit primar in 2012. Are o logoree care prinde la public.

    Comentariu by Dan — 17 februarie 2018 @ 9:51

  8. Ptr.6. Nu este o surpriza. El este un produs al PSD – asa a fost si la Mangalia -si, ca un plus, al serviciilor (acum sa fii „omul serviciilor” este, iarasi, un plus…).
    Tot la Constanta, Doina Pauleanu este tot un om al serviciilor, nimeni nu-si permite sa o trimita acasa, asa cum este normal (la fel si sotul ei, unul din cei cu statele vechi….) Asa se ocupa functiile, de aceea actul cultural arata ca Pauleanu si are privirea securistica a lui Colesniuc…
    Functiile de conducere nu se ocupa pe competente, nicaieri in Romania.
    Tragic este ca omul are limite, si mari, este un plagiator si un copy-paste in buna traditie romaneasca actuala. Adica practica furtul intelectual.

    Comentariu by Anonim — 17 februarie 2018 @ 11:59

  9. Pt. #8
    http://www.tolo.ro/2018/02/17/motivarea-tribunalului-cazul-consilierului-prezidential-si-prieten-al-lui-secureanu-jurnalistii-si-au-respectat-deontologia-apel-catre-presedintele-iohannis-si-catre-miscarile-c/

    Comentariu by nabuco — 17 februarie 2018 @ 14:13

  10. 3 x
    https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Proclama%C8%9Bia_de_la_Timi%C8%99oara#Punctul_8
    NU =
    http://www.888.com/

    Comentariu by nabuco — 17 februarie 2018 @ 14:16

  11. În mediul urban garajele sînt o risipă de teren.
    Să le ţină oraşele care îşi permit.

    Şi să mai renunţăm la patriotisme gen „garajul meu – proprietatea mea”, că murăturile pot să stea şi în balcon, fie el cel personal sau al amantului/amantei. În fond, România e o mare familie.

    Comentariu by Părintele Corporaţie — 18 februarie 2018 @ 5:43

  12. Stricati, daramati, ruinati,

    Comentariu by Mamaia — 18 februarie 2018 @ 20:07

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress