Mangalia – politica locală

12 februarie 2018

Un chioș cu gogoși și unul de șuberec plătesc o taxă de promovare a turismului aproape cât Kaufland

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 11:01

Dacă cei care vând produse alimentare prin stațiuni n-au avut bunul simț să dea faliment după ce a apărut Kaufland, anul acesta au de plătit o taxă de promovare a turismului uriașă în raport cu puterea lor economică. Pentru un chioșc alimentar de sub 50 mp se va plăti 6000 de lei, în timp ce un hipermarket, adică Kaufland că altul nu e, va plăti 15.000 lei. E o apreciere de mare bun simț. Poate 6000 de lei este valoarea chiriei. În fotografie se află un rezumat al taxei de promovare. Pentru textul integral apăsați aici.

E clar că se vrea distrugerea acestor comercianți. Și nu sunt puțini. Nu era suficientă căderea DMHI, trebuie să cadă toată Mangalia.

Poate la anul vor deranja anumite restaurante, anumite baruri sau de ce nu, anumite hoteluri.

Să le ”mulțumim” celor 11 consilieri care au aprobat această hotărâre. Obediență fără limite. Hotărârea e semnată de doamna Stan Linica. Pe lîngă hotelul ei din Saturn sunt mulți comercianți în situația expusă. Mă întreb ce vor spune, când vor afla ?

Și încă ceva pentru comercianții în cauză. Dacă veți mai funcționa, anul acesta veți plăti și parcarea. Așa că vineri la ora 12 mergeți la dezbatere.

 

8 Comments

 1. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/revista-presei-locale/replica-descurcareata-linica-stan-de-la-dosare-volatilizate-la-afaceri-de-succes-asociatia-familiala-stan-iorgus-scarlat-sfideaza-criza-profit-de-55-de-miliarde-in-2009-300057.html

  Comentariu by nabuco — 12 februarie 2018 @ 21:13

 2. https://recorder.ro/3444-2/

  Comentariu by Nemo — 12 februarie 2018 @ 21:20

 3. @2- In primul rand:bine ati revenit „pe meleagurile” noastre ! Ce este de comentat acolo la ce ati postat e un adevar (care adevar bineinteles ca doare !) despre noi cei de la poalele Carpatilor,care nu ne face cinste ! Sa ma explic : cand treci dincolo de Carpati…parca intri in alta tara ! Nu vezi o hartie aruncata aiurea prin curtile oamenilor…printre capite cu fan ! D-le inginer,pentru ca-mi sunteti vecin,intro buna zi,am sa va abordez(chiar daca nu ma cunoasteti),sa facem plimbari prin oras,ca doi pensionari,eu cu ochii edilului si dvs cu aparatul foto pentru care stiu ca aveti pasiune de profesionist ! Administratia poate fi ajutata si prin critica ,nu numai in foto in care ei arata bine ! Va incumetati ?

  Comentariu by I.S — 12 februarie 2018 @ 21:44

 4. e simplu ..un carciumar cu hotel gen linica pentru un restaurant cu 100 de locuri plateste 2000 de lei.
  un saormar cu 30 mp patrati si cu musterii din picioare plateste 6000.
  se doreste ca turistul sa manace la restaurannt nu pe strada si de aici distrugerea mancatului stradal.vezi si precedentul din vama veche.serviciile carciumilor sunt invers prop cu pretul si de aici faptul ca oamenii mananca pe strada.asa ca sa i omoram pe gogosari , saormari suberecari si alti vanatori stradali.

  Comentariu by wow — 14 februarie 2018 @ 13:14

 5. Și la Kaufland se mănâncă în picioare.

  La ce turiști sunt la noi, e puțin probabil ca aceștia să mănânce des la restaurant. Dacă vrem să alungăm o parte bună din ei, atunci e o decizie bună. Dar tot dezechilibrată.

  Comentariu by lucian visa — 14 februarie 2018 @ 17:01

 6. poate problema e pusa gresit . la ce preturi si servicii sunt la noi turistii nu mananca la restaurant.
  e cunoscut faptul ca o vacanta in tari mai calde e mai ieftina decat una la saturn.fara sa vorbim de serviciile de acolo.
  e stilul romanesc sa moara capra vecinului.

  Comentariu by wow — 15 februarie 2018 @ 9:29

 7. Principiul „Plăteşti pentru că le ai, nu pentru că ai avea activitate” este de obtuz şi a-tehnic, specific Celui Ales.

  Hai, el ca el, că e doar primar. Dar specialiştii lui – cu care se laudă, de altfel – ce zic?

  Comentariu by Părintele Corporaţie — 15 februarie 2018 @ 11:57

 8. Avem un partid care a sustinut un primar de pe pozitii liberale si nu a vazut (sau s-a facut ca nu vede!) ca din spate rad cu gura la urechi psd-istii : De la voi,in buzunarele noastre ! Noi ceilalti,oricum platim si pentru unii si pentru ceilalti !Vazand ce se intampla si local si central imi vine in gand : https://www.youtube.com/watch?v=0UT2E7o5Gkw

  Comentariu by I.S — 15 februarie 2018 @ 12:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress