Politica locală

10 februarie 2018

Iorguş, DEZLĂNŢUIT! Candidează la Primăria Mangalia în 2020?

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:41

Un articol din Replica a stârnit un val de comentarii pe un grup Facebook, alimentate şi de opiniile consilierului PSD Menabit Ozghiun. În “joc” a intrat şi fostul primar al Mangaliei, Zabfir Iorguş (căci despre el era vorba în articol) şi a ieşit… prăpăd! Ore în şir a comentat lumea, un cetăţean din Mangalia punând la un moment dat punctual pe “i”, cu întrebarea, adresată lui Iorguş, dacă va candida la primărie în 2020! Răspunsul a întârzita însă să apară.

Iată însă câteva din replicile postate de Iorguş pe Facebook:

„ Termoficarea:…cand am venit primar am gasit un sistem de termoficare cu randament 42%…pe CLU tip greu…si se aprindeau cazanele cu festila…ptr perioada de iarna ca saasiguri buna functionare trebuia o aprovizionare fie zilnica ( daca nu aveai banii necesari ptr stoc) fie ne imprumutam de 70 miliarde lei ( atat era costul ptr stocul de functionare continua) si asiguram stocul necesar…niciodata Primaria nu puteaa avea mai mult de 3-5 milarde bani in trezorerie! luna…si atunci am gasit solutia de externalizare a PRODUCERII caldurii cu Rompetrol !”,cei care aveau combustibilul…mentinand mai departe PROPRIETATEA asupra centralelor termice..a fost cea mai buna initiativa a mea…nu plateam bani ptr creere de stoc combustibil ,iar ei nu puteau pune profit mai mare de 5%…dovada ca am avut caldura non stop in oras..fara costuri salariale ,etc..muncitorii fiind preluati de noua societate…iar centralele s au modernizat ,ajungand la un randament de 82%, de catre noua societate in parteneriat cu , Guvernul Romaniei…ati inteles ????…ce propuneti dvs ..sunt povesti populiste…si invechite,de pe timpul …v am urmarit postarile si sunteti departe de un management performant ptr orasul nostru…ptr o patiserie poate merge , dar nu ptr un oras ca Mangalia…daca tot va intereseaza persoana mea ,o sa mi fac timp sa va raspund la asa zisele dvs realizari….O seara buna!”;

“Pai tocmai ca va am vazut cum dansati d-ule Menabit…si dansezi prost …am vazut cum ai dansat cu Radu cand i ai aprobat miliardele ptr avocati…si acum te dai mare luptator ,laudandu te cu realizarile altora..nici macar nu esti barbat (…vezi cele 5000 de semnaturi stranse …de altii)…cat priveste implicarea,eu va sfatui sa va laudati mai putin si sa faceti mai mult ca si consilier local ,decat sa faceti apologia administrarii socialiste a unui oras …si apropo de implicare…daca timpul va permite va invit sambata 24 feb la o manifestare civica de sprijinire a …”O suta de ani de arta si cultura in Mangalia „…..cu prietenie pentru dvs si ptr oras”;

“Si ca sa stiti …primul program de cogenerare din Romania a fost propus de Mangalia impreuna cu firma japoneza Marubeni…cand inca nu era posibil cuplarea la retteaua de curent a tarii…iar de sistemul de incalzire cu pompe de caldura a fost propus si dezbatut cu asociatiile de proprietari in sedinta publica la Mangalia in 2012..si tu le prezinti azi ca mari inventii..si in premiera”.

Iată şi articolul din Replica de Constanţa care a stârnit polemica:

https://www.replicaonline.ro/iorgus-si-oborul-de-animale-noutatile-din-dosarul-penal-al-fostului-primar-344955/

Replica 10.02.2018

33 Comments

 1. Referitor la căldură, soluția aleasă atunci de Iorguș a fost cea corectă. La fel și soluția aleasă de Radu după introducerea gazului metan, adică societatea orașului.

  Referitor la cogenerare, Iorguș are iar dreptate. Societatea de distribuție de atunci, nu era obligată să cumpere energia electrică și asta era una din cerințele japonezilor pentru a investi. Acum, după aderarea la UE, legea s-a schimbat.

  Comentariu by lucian visa — 10 februarie 2018 @ 15:46

 2. Dezmat total ! Ce-o sa fie,ce-o sa fie ! Dezlantuitul vine cu noul slogan : Jumatate mie-jumatate noua ! Echitatea noului partid care-l va sprijini…na ca numai stiu care o fi de data asta,ca si la astea e…penurie !

  Comentariu by I.S — 10 februarie 2018 @ 16:01

 3. Asa si ? Radu Cristian ce a facut pentru Mangalia ?

  Comentariu by Dan — 10 februarie 2018 @ 16:08

 4. PT.1 Dle.Visa
  O mica corectura,societatea a fost a orasului si inainte si dupa introducerea gazului metan ,inceputa de Tusac.Sa nu minimalizam sau sa marim meritele nimanui.Pentru ca inainte de Radu nu s-au facut numai rele si acum nu.
  Si inca ceva o fi societatea orasului dar mijloacele(in mod special cele auto) acesteia sunt folosite in interes PERSONAL numai de unii.O fii corect sau legal?

  Comentariu by Anonim — 10 februarie 2018 @ 16:10

 5. https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/balul-anual-al-clubului-rotary-mangalia-galerie-foto-57115-276620.html?imagini=1#scroll

  Comentariu by nabuco — 10 februarie 2018 @ 16:12

 6. Ne uitam dupa platforma pentru Obor si nu vedem ca inainte de Craciun 2017 se vopsea trecerile de pietoni cu vopsea rosie si alba si acum a disparut de tot .Se spune ca trebuiau cheltuiti niste bani(vreo cateva sute de mii,cam cat a costat platforma aproape)si nu se stia cum ,asa ca a trebuit sa spoim trecerile.Asta da afacere ,din doua in doua luni vopsim gardul din nou inauntru este tot leopardul.

  Comentariu by VUCEA DAN — 10 februarie 2018 @ 16:17

 7. @5 pt. #2
  apund Mangalea.

  Comentariu by nabuco — 10 februarie 2018 @ 16:18

 8. Pt.4
  Nu, societatea de căldură era privată în 2012 la schimbarea mandatului. Radu a ”reușit” ca societatea Callatis Therm să nu mai primească licență de furnizare a agentului termic și apoi furnizarea căldurii a trecut la CL Mangalia.
  În administrația Tusac, Filimon a încercat o ”lovitură de stat” și a vrut să ”naționalizeze” producerea căldurii și să ajungă primar. N-a reușit, dar a dat multe declarații ulterior.
  Nu spun că între 2008-2012 nu s-au făcut și lucruri bune. Eu mă refeream strict la cădură. Lipsa căldurii în iarna 2011-2012 i se datorează integral lui Tusac, care n-a mai plătit subvenția. Apoi s-a declanșat circul care l-a costat și mandatul.

  Comentariu by lucian visa — 10 februarie 2018 @ 16:44

 9. @7- Cred ca in primul rand aia sunt suparati cel mai tare,pen’ca lor nu le-a iesit nici de o spita la caruta insemnului lor ! Nici de baluri nu le mai arde ,da’ nici filantropii personale nu mai fac,pen’ca nu le mai iese nimic ! N-au loc de primarii”sprijiniti”de ei ! Un primarel acolo s-o mai gasi…da’problema o sa fie la consilieri,pen’ca astora trebuie sa le dai ceva inainte de a ridica mana ! Si nu ca nu s-ar mai gasi ceva firimituri da’ noul cod penal le-a mai bagat o ciusca-n cur ! Priviti aici ce spune unul dintre cei pe care si-l trasese prieten Vali Ciuraru-ajuns si el consilier cu „bube-n cap” ! Cristi Danilet
  8 februarie la 14:56 · Cluj-Napoca, Cluj County ·
  Procurorul șef al DNA a declarat ieri că se întâmplă ca procurorii să fie sesizați la 9-10 ani după comiterea faptelor, ceea ce îngreunează urmărirea penală. Această declarație mă face să reamintesc că funcționarii sunt obligați să denunțe anumite infracțiuni, altfel riscă chiar ei închisoarea.
  Astfel, art. 291 Cpp obligă persoanele cu funcții de conducere în instituții publice și cele cu funcții de control, precum și persoanele care exercită un serviciu de interes public ca atunci când în exercitarea atribuțiilor au luat cunoștință de săvârșirea unei infracțiuni să sesizeze de îndată organul de urmărire penală.
  Dacă infracțiunea are legătură cu serviciul și nu este denunțată de îndată, atunci funcționarul/demnitarul respectiv comite infracțiunea prevăzută de art. 267 C.pen. numită „omisiunea sesizării”, sancționată cu închisoarea sau amenda.

  Comentariu by I.S — 10 februarie 2018 @ 16:48

 10. Pt. #6
  Domnule ofiter (r) daca pui la socoteala si „trecerea clasei” atunci e+ multe treceri in oras …
  https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3764110

  Comentariu by nabuco — 10 februarie 2018 @ 17:05

 11. Pt 1:

  Ca să fie lămurită, subiectul era despre altceva, am menționat despre banii pentru cogenerare dați de Shhaideh pentru Mangalia, nu că aș fi inventat eu mersul pe jos sau cogenerarea.
  http://m.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/shhaideh-a-deschis-pusculita-milioane-de-lei-ajung-la-cernavoda-si-mangalia-pentru-investitii-633853.html

  Dar conu’ e în lumea lui și nu-l mai scoate nicio rațiune de acolo.

  Comentariu by Ozzy — 10 februarie 2018 @ 19:42

 12. Căldură nu am avut din cauza lui iorgus.A sabotat impreună cu excrocul de palaz furnizarea goldtherm cu combustibil.Iorgus merită pușcărie pentru acest abuz si atac la sănătatea noastră.

  Comentariu by Mihai — 10 februarie 2018 @ 21:09

 13. Cel de la 6
  Cum dracu ai ajuns ofițer la grăniceri, când tu nu știi să te exprimi, când tu nu știi să scrii?

  Comentariu by PERICLE — 10 februarie 2018 @ 22:13

 14. Dan Georgescu PRIMAR

  Comentariu by Un vot — 10 februarie 2018 @ 22:42

 15. https://www.replicaonline.ro/ion-minca-mesaj-catre-leo-tanase-independentul-zanfir-iorgus-este-un-client-frecvent-al-procurorilor-dna-273116/

  Comentariu by nabuco — 10 februarie 2018 @ 23:45

 16. Ptr. 13 : cu spaga si relatii

  Comentariu by Mos Teaca — 11 februarie 2018 @ 0:09

 17. @15- http://oficialmedia.com/florian-colceag-oamenii-au-nevoie-de-crize-pentru-a-se-trezi-acesta-este-marele-moment-istoric-pe-care-il-traieste-omenirea/

  Comentariu by I.S — 11 februarie 2018 @ 0:21

 18. Pt. #17
  http://theconversation.com/if-we-are-reaching-neoliberal-capitalisms-end-days-what-comes-next-72366

  Comentariu by nabuco — 11 februarie 2018 @ 1:30

 19. Pt.9.
  Luluta spune ca se fac denunturii dupa 9-10 ani insa ea (DNA-ul)cum deschide sau redeschide dosare tot dupa 9-10 ani?.In acest caz nu se mai ingreuneaza cercetarea sau urmarirea penala.Dar in cazul cand denuntul se face deindata si 3 ani nu se face de catre DNA nimic ,nici macar o declaratie nu s-a luat,nu cumva este TERGIVERSARE.Cand denuntul sau plangerea penala se face impotriva unui ,,favorit”sau ,,protejat” se intarzie inceperea cercetarii si urmaririi penale ,se claseaza dosare si se redeschid cand considera Luluta ca este,,nevoie”.Eu cunosc cateva cazuri de astfel de dosare facute ,,VIP-urilr” DNA.M-am convins si de ,,impartialitatea „DNA-ului.

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 februarie 2018 @ 9:23

 20. Pt.Pt.10,13,16
  Daca eu am gresit cand am scris ca o firma vopsea trecerile de pietoni ,inainte de Craciun si intr-o luna a disparut vopseaua ,va cer scuze.Va deranjeaza asta,foarte bine, insa nu va deranjeaza ca sunteti furati?Acestea sunt apucaturii masochiste.Dar ,in realitate , eu cred ca sunteti dintre aceeia care se infrupta din firimiturile de la masa lui Radu.
  Daca ati fi niste cetateni responsabili ar trebui sa va doara ceea ce va spun eu si nu cum o spun. Voi ar trebui sa uitati capra vecinului si sa va doara de banul orasului.Dar inca odate ,cu riscul sa ma repet,nu va intereseaza pentru ca aveti si voi parte(mica,neinsemnata ,dar pentru voi importanta) din banii furati.Numai asa se explica pozitia dvs.

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 februarie 2018 @ 9:58

 21. Pt.12
  Poate ne spui și nouă cum au reușit cei doi să saboteze furnizarea de combustibil.

  Comentariu by lucian visa — 11 februarie 2018 @ 11:25

 22. Mai, Vucea: are o foarte mare importanta felul in care scrii sau spui lucruri deoarece asa, devii ( sau nu) credibil. Si, peste toate acestea, ar mai fi un amanunt esential: de ce, in perioada in care te infruptai din firimiturile de la masa lui Radu, nu erai la fel de empatic fata de cetateni ? Un pic de decenta pt un fost militar este binevenita si, pe deasupra respectabila. Papa pensia linistit, creste-ti nepotii frumos si invarteste politica, ca purcelul dovlecelul la Arsa, ca acolo poate te mai cred sau asculta unii, desi nu prea cred. Hai, am onoarea !

  Comentariu by Dan masochistul — 11 februarie 2018 @ 11:30

 23. Asta cu sabotarea aprovizionarii cu combustibil este 0, mangla a fost suspendarea, pe motive hilare. Palaz a actionat la comanda, victimele: Tussy&populimea Mangalei. Sic transit gloria mundi.

  Comentariu by dan city man — 11 februarie 2018 @ 13:45

 24. PT.Dan masochistul.
  Tot ce spun acum spuneam si in 2013,2014,2015,2016.Mai mult, sunt documente inregistrate si stampilate prin care ii aduceam la cunostinta lui Radu si persoanelor responsabile pentru a lua masurile legale (sesizarea organelor de cercetare penala).Mai sunt si persoane care au participat la discutii in care eu aduceam la cunostinta primarului incalcari ale legilor de catre el si unii functionari din primarie.Nu a facut-o nici pana astazi.Nu se cadea atunci sa ies intai pe blog si apoi la DNA sau alt parchet.
  Eu toata cariera mea am adus la cunostinta sefilor,indiferent de ei,atunci cand se incalca legea pentru a se putea lua masurile legale.Eu nu am primit un leu de la Radu sub nicio forma si nu cred ca unii care se infrupta din banii orasului pot vorbii de decenta.Eu am putut si pot sa spun asta tu nu cred, atata timp esti sclavul lui Radu.Daca nu am dreptate, spune tu de o plangere penala facuta de tine la DNA sau parchet ca sigur cunosti multe,nu?
  Cat despre pensia mea lasa-ma pe mine sa-i port de grija cum o mananc si unde .Cat despre onoare nu prea cred ca ai.Daca ai placere te astept le o confruntare directa cu mai multe amanunte de la DNA, alte parchete si alte date daca ai nevoie.
  Nu este o onoare pentru mine sa salut un masochist.

  Comentariu by VUCEA DAN — 11 februarie 2018 @ 13:49

 25. Pt 12:
  Dar în schimb parchetul a clasat un dosar prin care în 2013 un anume Nichitas denunța că a dat mită 100.000 euro directorului Goldterm, care i-a pretins in numele primarului (care este si in prezent primar); mai dejunța acesta că a fost achiziționată păcură la preț de CLU, cu 10% parandărăt; mai denunța că au fost sabotate centralele termice prin a se băga păcură în loc de CLU.
  Asta așa, de can-can.

  Tot de can-can este și amintirea personalităților istorice locale, dacă au fost vinovate sau nu pentru frigul din 2011-2012. Vinovăția morală va fi relevantă dacă vreodată personalitățile istorice locale ar mai avea de gând să candideze. Candidatură inutilă, dar tot ar încurca lucrurile în favoarea lui navetiștilor.

  Comentariu by Mentalistul — 11 februarie 2018 @ 15:21

 26. Întrebati l pe maganu sau pe unul din slugile lui tusac.Afacerea cu romintern trebuia să ajungă tot la iorgus dar nu a mai apucat.Tusi a reusit să l fenteze iar in schimb iorgus l a sabotat neputand să achzitioneze motorină pentru centrale.Amandoi meritău executati pentru atentat la siguranța orasului.

  Comentariu by Mihai — 11 februarie 2018 @ 18:12

 27. Până la introducerea gazului metan, nimeni nu s-a băgat la furnizarea de energie termică, cu excepția unui petrolist care avea combustibilul în curte și la care nu prea avea vânzare.
  Tusac a vrut el să preia căldura prin intermediari (finul său), dar n-a venit gazul la timp și n-avea niște milioane de euro disponibile ca să bage bani în combustibil. L-a aburit pe Simion Nikitas sau pe cei care erau în spatele acestuia.

  Aprovizionarea de combustibil o faci pe bani, dacă ai, nu că vrea sau nu vrea Iorguș sau Palaz. Nu statul vinde combustibil, ci privații.

  Ar fi interesant de aflat cum s-au împărțit acțiunile fostei firme de furnizare a energiei termice. Adică cum a ajuns un pachet important de acțiuni la o firmă din Constanța, care n-avea nicio treabă cu căldura.

  Comentariu by lucian visa — 12 februarie 2018 @ 9:46

 28. Eu sunt concentrat pe prezent si cum sa facem sa fie mai bine Mangaliei.
  Vinde și statul gaz. Ne putem lega la SNT RO (sistemul național de transport) si sa cumpăram gaze naturale din Marea Neagră, care sunt mai sigure si ard mai bine, deoarece suntem mai aproape de sursă. Ca ajutor, guvernul aloca fonduri pentru cogenerari termice sau pentru imbunătățirea tehnologiei. Așa au venit banii aprobați de Shhaideh, cca 1.400.000 euro pentru prima etapă. Dar primăria nu a facut ceva inca in acest sens si am sa explic de ce mai jos.

  In legea 196/2016 era prevazut ca din Februarie 2018 se elimina subvenția pentru caldura pentru cei care nu se încadrează in condițiile pentru ajutorul de incluziune socială, adică dispar multi din beneficiarii de astazi. Dar guvernul a amânat intrarea in vigoare cu 1 an. Până la eliminarea subvenției pentru căldură avem timp sa aplicam soluții pentru a micsora prețul de cost al gigacaloriei. O soluție este cogenerarea termică, dar este costisitoare.

  Gazul se înmagazinează si daca nu se vinde, se disipă. Statul pierde. De aici si dorinta celor din energie ca la cele 3 municipii si zona Dobrogei sa se alimenteze din SNT RO.
  Dar primarul Mangaliei prelungit de curând contractul cu Megaconstruct, care ia gazul din magistrala Bulgartransgaz.
  De aici si plombările aiurite din Septembrie 2016, care au fost chipurile voluntariat, efectuate de DAF TRANS si plătite de Megaconstruct. Practic primarul a sabotat ajutorul de la stat pentru cogenerare prin refuzul de a ne lega la SNT RO, pentru propriile interese. “Voluntariatul” cu plombările poate fi considerat mită electorală, mai ales in condițiile in care primarul era amenințat cu un Referendum.

  Dacă devenea statul furnizor, municipalitatea nu ar fi fost obligată sa semneze un bilet la ordin pentru Megaconstruct de 1 milion euro. In baza biletului avalizat de municipalitate se poate sconta la banca, practic primarul le-a oferit o sursa financiară imediată garantata cu bugetul local. Cu statul furnizor, nu era nevoie de garanție cu bilet la ordin si ne calificam in continuare pentru ajutorul financiar la realizarea sistemului de cogenerare termică.

  Dacă nu interveneau schimbările de guvern si toată tevatura, astăzi primarul si gașca lui de consilieri aveau mari probleme. S-a amânat pentru când se vor mai liniști lucrurile. Pentru că nu au încurcat doar Mangalia, ci si proiectul BRUA, a carei finanțare europeană este condiționată ca Mangalia si celelalte localitati sa se alimenteze cu gaz din Marea Neagră.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2018 @ 10:45

 29. Sorry, am scris in grabă.
  Plombările lui Megacostruct au fost făcute in Septembrie 2017.

  Comentariu by Mentalistul — 12 februarie 2018 @ 10:47

 30. http://evz.ro/demisie-in-bloc-din-alde-o-intreaga-organizatie-a-parasit-partid.html
  oportunistii alde mangalia nu si dau demisia ?sau le e frica de locul caldut din cl?

  Comentariu by wow — 12 februarie 2018 @ 11:37

 31. Pt.28
  Pentru faptele aratate de tine a facut cineva vreo plangere penala,denunt ?????.Daca da foarte bine ,daca nu efectul este O.

  Comentariu by VUCEA DAN — 12 februarie 2018 @ 13:40

 32. Pt. #30

  http://www.mangalianews.ro/2016/03/leonard-tanase-opinii-secretul-de-a-fi-un-primar-bun/
  vs.
  http://construimimperii.ro/blog/cum-sa-iti-alegi-un-mentor-avantaje-si-riscuri/

  Comentariu by nabuco — 12 februarie 2018 @ 20:55

 33. @32ipocrizii de campanie nu secrete
  si app de ce nu a mentionat nimeni niciodata bugetul acelei comune????ca nu a fost vrabie ala mafalda si a venit cu bani de acasa.eoliene cumva?

  Comentariu by wow — 14 februarie 2018 @ 14:13

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress