Politica locală

8 februarie 2018

Fiecare face ce vrea: curse ilegale, scumpiri, iar CJC… va verifica (vreodată)!? REVOLTĂ în sudul litoralului: preţul biletelor pe maxi-taxi, TOT MAI NESIMŢITE! Firma de transport dă vina pe ‘PIRAŢI’

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 11:32

Locuitorii din sudul județului sunt revoltați, după ce firma care asigură transportul public între localitățile Manglia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche a anunțat scumpirea biletelor de călătorie, începând cu 1 martie a.c.. Că se scumpesc, este de înțeles, spun oamenii, dar faptul că vor trebui să plătească 10 lei pentru un bilet pe o cursă de doar trei kilometri, câți sunt între Limanu și 2 Mai, de exemplu, este deja „jegmăneală” pe față, acuză oamenii. Directorul firmei de transport a explicat pentru „Replica de Constanța” cu cât se scumpesc biletele și de ce s-a recurs la această măsură.

Un anunț postat, zilele acestea, în interiorul mijloacelor de transport de persoane de pe traseul Mangalia – 2 Mai – Limanu – Vama Veche i-a revoltat pe oameni.

„Stimați călători, începând cu data de 1.03.2018, tarifele vor fi următoarele: prețul unei călători bilet preplătit, achiziționat de la punctele de vânzare ale societății, pe rutele Mangalia –Limanu, Mangalia – 2 Mai, Mangalia – Vama Veche, 2 Mai – Limanu, 2 Mai – Vama Veche, va fi de 5 lei. Puteți achiziona câte bilete doriți, cu condiția să le folosiți până la sfârșitul lunii în care le cumpărați. Vom anunța în timp util punctele de vânzare de bilete preplătite.

Preț călătorie bilet de la șofer: Mangalia – 2 Mai: 10 lei, Mangalia – Limanu: 10 lei, Mangalia – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Vama Veche: 10 lei, 2 Mai – Limanu: 10 lei, Local: 2 lei. Pentru sugestii, informări și sesizări, vă puteți înscrie în audiență cu administratorul, la biroul societății”, este anunțul firmei de transport Nordiana Nis.

Măsura îi indignă pe localnici. „De la 3,7 lei biletul, cât era pe abonament, ajunge la 5 lei de la sediul firmei și la 10 lei de la șofer. Adică vom plăti 10 lei pentru trei kilometri, câți sunt de exemplu între Limanu și 2 Mai, când acesta este prețul biletului pe distanța Mangalia – Constanța, unde sunt zeci de kilometri. Este exagerat! Ce fac cei care au doi sau trei copii la școală?!”, a reclamat un călător.

Cum explică firma de transport persoane măsurile anunțate pentru luna martie

Directorul firmei de transport, Alexandru Cristea, spune că scumpirea biletelor de călătorie vine în contextul scăderii drastice a numărului de călători, din cauza „piraților”, respectiv a transportatorilor ilegali. „Biletele s-au scumpit cu 50 de bani, de la 4,50 lei la 5 lei, dacă sunt achiziționate de la sediul firmei și de la punctele de vânzare. Bilete se vor putea achiziționa de la sediul firmei, care este la capăt de linie, în zona gării, în Mangalia, și vom realiza câte un punct de vânzare în fiecare localitate, în 2 Mai, Limanu și Vama Veche.

Intenția noastră este ca biletele să fie achiziționate de la aceste puncte, nu de la șoferi, să nu se mai dea bani la șoferi. S-a luat decizia scumpirii pentru că s-a ajuns în situația ca microbuzele să circule mai mult goale, din cauza piraților. Sunt localnici care fac transport ilegal, cu autoturisme, nu sunt inscripționați taxi, nu au niciun însemn, nu plătesc taxe, dar iau călătorii din stații.

Au fost sesizate aceste aspecte și Poliției, și primăriilor, dar nu s-a luat nicio măsură. Noi respectăm cu strictețe programul și traseul, avem 46 de curse pe zi, facem și câte 1.500 de kilometri într-o zi și am ajuns în situația să facem cursele cu mașinile goale, din cauza acestor transportatori ilegali. S-a întâmplat, în timpul verii, ca mașina noastră să nu aibă loc în stație, din cauza acestor transportatori, iar polițiștii tot șoferului nostru îi făcea observații că de ce staționează în afara stației.

Avem mașini moderne, curate, au fost făcute investiții în ele. Avem angajați și avem impozite și taxe de plătit. Repet, scumpirea nu este mare, este de doar 50 de bani la bilet. Intenția noastră nu este să frustrăm publicul călător, bilete vor putea fi achiziționate dintr-un punct de vânzare din fiecare localitate”, ne-a precizat Alexandru Cristea, directorul firmei de transport.

Situația din sudul litoralului a intrat și în atenția reprezentanților Consiliului Județean Constanța care vor analiza dacă scumpirea prețului biletului de călătorie a fost făcută cu respectarea licenței de traseu eliberate firmei respective.

Florentina BOZÎNTAN, Replica 08.02.2018

21 Comments

 1. Daca vreti sa vedeti realitatea, mergeti cu Simpatrans. Acolo veti vedea cum intra noxele in masini si cum nu au mai investit in masini.

  Comentariu by Dan — 8 februarie 2018 @ 14:43

 2. Nu mai vb de Simpa ca se supără Piciu și scumpește si el biletele ….este actionar cu 50% in firmă

  Comentariu by Anonim — 8 februarie 2018 @ 15:45

 3. A ajuns bine Piciu. Mare om.

  Comentariu by Dan — 8 februarie 2018 @ 17:36

 4. – o ‘rezolvare simpla- greva calatorilor
  – sint situatii in care trebuie sa cumperi bilet de la sofer – simpa are casa de marcat, urca calatorul, da banii si primeste bilet. Incercati varianta asta, fara a scumpi.
  CJC nu „are chef” de asa ceva, asa cum nici onorata primarie Mangalia nu este interesata de EVAZIUNEA de pe traseele locale. Citi calatori primesc bilete, la locale ???? Zero….

  Comentariu by pop — 8 februarie 2018 @ 18:02

 5. De fapt firma vrea sa atraga atentia asupra pirateriei. La posta celebrul Amet tipa mereu si agaseaza calatorii din statie sa ii duca la 2 mai si de 5 ani nimeni nu il vede. Mi-e si sila sa stau in statie cand il vad cu masina parcata neregulamentar , in timp ce politia locala amendeaza fraierii care cumpara cafea de la chioscul lui Ciociia si rutieristii papagalii care trec pe trecere cu masina cand pune piciorul vreun pieton. Într-o zi erau amandoua politiile si jandarmeria langa Amet si omul facea transport fara acte in fata lor. Asa ca nu firma este de vina. Si de ar fi numai Amet.

  Comentariu by Aldea — 8 februarie 2018 @ 19:33

 6. Domnilor si doamnelor-daca ati crezut ca pana acum ati inteles cate ceva din ce se intampla in tara asta….ei bine de aici incolo veti fi bulversati total ! Suntem in plin razboi…atipic !!! https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22274702-acord-semnat-mare-secret-intre-romarm-compania-lui-eliot-broidy-lobbyistul-american-care-adus-dragnea-langa-trump-vezi-text-miza-financiara-majora-acordului.htm

  Comentariu by I.S — 8 februarie 2018 @ 22:12

 7. Febra burselor din ultima saptamana:
  https://www.replicaonline.ro/prea-mult-ibuprofen-duce-la-disfunctii-erectile-si-infertilitate-342416/

  Comentariu by nabuco — 8 februarie 2018 @ 23:42

 8. @7- In contextul „febrei” si Olguta ne-a marit-o…negativ ! https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27540668_10215718805468195_2533319354265954001_n.jpg?oh=60e8b8a921eed9116d63f81a19ffbc09&oe=5ADED3ED

  Comentariu by I.S — 9 februarie 2018 @ 10:48

 9. offtopic….politicianul roman un mic dzeu…dle stanescu cu ce va consiliaza bodigardu d lui gheara???…treaba mea raspunde ciocoiul…pe banii publici…rezulta ca ei sunt stapani si noi trebuie sa i platim ca totul li se cuvine.mai votati specimenele astea..

  Comentariu by wow — 9 februarie 2018 @ 10:59

 10. iar dragnea la misto despre penalul vilcov..impuscati l…cu alte cuvinte ce aveti ma cu el ..a furat doar cateva zeci de milioane de euroi..in lingouri si tablouri…dar nu a furat ca spaga si traficu de influenta nu s hotii.sunt drepturile politicianului roman.
  pana una alta sa tipe sindicatele ca bugetarii in frunte cu parlamentarii au salarii mai mici si pensii si mai mici…ca ei sunt platiti din banii prostilor de la rivat.

  Comentariu by wow — 9 februarie 2018 @ 12:24

 11. DACA piratii sunt de vina atunci micsorati voi preturile!!!Asa cum aveti de gind sa procedati pierdeti mai mult, avind mai putini calatori.

  Comentariu by doru — 9 februarie 2018 @ 16:48

 12. CT 45 RAD va spune ceva???…
  Ati vazut vreodata un bilet pe aceasta cursa?!

  Comentariu by Anonim — 9 februarie 2018 @ 17:57

 13. Pt.12
  Da apartine(sau a apartinut) tatalui primarului Radu Cristian .

  Comentariu by VUCEA DAN — 9 februarie 2018 @ 19:26

 14. Apartine firmei Seaside Tours , administrator Ismail Facredin , actionari Ismail , Maganu , Tarce . Nu are nici o legatura cu Radu Cristian. A apartinut acum vreo 5 ani. Nu are nici o legatura cu subiectul , nu a avut niciodata traseul Mangalia Vama Veche Limanu.

  Comentariu by Marinarul — 9 februarie 2018 @ 21:35

 15. Deci rabla respectiva are multe de spus….

  Comentariu by Anonim — 9 februarie 2018 @ 22:23

 16. Oare primaria de la Limanu de ce tace? Ca toate astea se intampla in curtea ei…..Acum nu mai apare bunul samaritean Georgescu? sa rezolve problema? Sau asteapta sa-l instaleze pe traseu pe Cosmin?….

  Comentariu by Mos Craciun. — 10 februarie 2018 @ 8:09

 17. Pt.14.
  Apartine tatalui lui Radu Cristian .A fost adaugata la microbuzele firmei Seaside Tours la cererea expresa(cu santaj) a lui Radu Cristian prin 2012-2013,s si condusa de Banu .La inceput a fost una iar apoi a mai aparut una si ambele au fost adaugate le microbuzele firmei Seaside.Acum de cand s-a retras si Banu,parca,nu stiu cine le mai conduce

  Comentariu by Anonim — 10 februarie 2018 @ 13:00

 18. https://www.replicaonline.ro/primarul-georgescu-cere-ajutor-consiliului-judetean-pentru-echilibrarea-pretului-biletelor-pe-cursele-din-mangalia-catre-satele-din-limanu-345366/

  Comentariu by I.S — 10 februarie 2018 @ 17:14

 19. 7-Sinais da menopausa: Ondas dentre amizade. http://hotelboutique18.com/things-to-do-in-your-south-beach-boutique-hotel/

  Comentariu by web site — 12 februarie 2018 @ 15:14

 20. Mangalia-2 Mai era 4,5 lei si va fi 5 lei !! Sfidare ! Pentru aceeasi distanta, in Constanta platesti doar 1 leu ! Calatorii s-au pierdut datorita lacomiei. Incercati o luna metoda asta, cu 1 leu biletul sa vedeti ca microbuzele vor fi pline si veti avea de castigat.

  Comentariu by Nemo — 12 februarie 2018 @ 21:47

 21. Ptr. 17 In 2012 era demult pe traseu. Tatal primarului facea traseul respectiv din mileniul trecut. Orice om isi aduce aminte ca in campania electorala din 2012 purta afisele lui Radu Cristian spre deosebire de ale lui Maganu si Facredin pe care era afisat PSD si cele ale lui Vasile care purta afisele PNL.

  Comentariu by Simpa — 15 februarie 2018 @ 0:28

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress