Mangalia – politica locală

4 februarie 2018

Dezbatere publica – Proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare, funcționare și rezervare a parcărilor publice pe raza Municipiului Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:30

Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare – Click AICI…

Regulamentului de organizanizare , functionare si rezervare a parcarilor publice de pe raza Municipiului Mangalia – Click AICI…

mangalia.ro

45 Comments

  1. Data anunțului e după data viitoarei dezbateri publice.

    Citiți și regulamentul.

    Comentariu by lucian visa — 4 februarie 2018 @ 12:38

  2. Dar pentru aerul care il respiram cand puneti o taxa???

    Comentariu by Cristi — 4 februarie 2018 @ 14:48

  3. Vom veni cati mai multi sa vedem explicatiile care le dati! Sunt curios cat plateste pe an un detinator de garaj!

    Comentariu by Cristi — 4 februarie 2018 @ 14:49

  4. Domnule Visa sunteti rautacios ca de obicei. Ce daca data anuntului este dupa data dezbaterii ?!! Dar nu vedeti ca data pana la care se pot trimite sugestiile este .. 03.11.2017 ? Ce naiba oamenii sunt competenti , ce tot insinuati .

    Comentariu by Aoleuu — 5 februarie 2018 @ 0:04

  5. Off-topic:
    “În atenţia locuitorilor municipiului Mangalia
    Bună seara,
    Coaliţia minciunii și dezinformării (PSD-ALDE) se opune proiectelor de modernizare a infrastructurii și asfaltare a străzilor din Mangalia…. Orice locuitor al Mangaliei vrea să asfaltăm străzile, să modernizăm Casa de Cultură sau să redeschidem cinematograful „Pescăruș”. Singurii care nu vor sunt politicienii PSD-ALDE, din motive strict electorale: să pună primarului beţe-n roate, chiar dacă atacurile lor se răsfrâng direct asupra comunității.”

    Unde sunt străzile și cinematograful?
    http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/resurse/autorizari/19122017autorizare_contractare.pdf

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 10:06

  6. Citatul este din declarația primarului, am uitat să specific.

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 10:07

  7. On-topic:
    HG 955/2004
    Amenajarea şi întreţinerea parcărilor
    Articolul 24
    (1) Amenajarea, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare se vor realiza conform hotărârilor autorităţilor administraţiei publice locale, stabilirea amplasamentelor făcându-se împreună cu Poliţia Rutieră.
    (2) Parcarea reprezintă acel spaţiu destinat în mod special staţionării vehiculelor, semnalizat prin indicatoare şi marcaje care îl delimitează de partea carosabilă a drumului.
    (3) În parcările de reşedinţă, care sunt situate la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor utilizate de locatari, se va atribui câte un loc de parcare pentru fiecare apartament. Dacă numărul cererilor depăşeşte suprafaţa disponibilă, se vor organiza licitaţii la care tariful de bază este reprezentat de preţul de pornire. Autorităţile administraţiei publice vor identifica împreună cu asociaţiile de proprietari spaţiile aflate la mai puţin de 30 m de frontul imobilelor, care pot fi amenajate ca parcări de reşedinţă.
    (4) Parcările publice sau private, cu plată, vor fi amenajate de persoanele juridice care le au în exploatare. Parcările publice sau private, fără plată, vor fi întreţinute de serviciul de administrare a străzilor.
    (5) Parcările vor fi utilizate contra cost, pe bază de tichet de parcare pe perioade limitate sau pe bază de abonament/autorizaţie pe perioade nelimitate.
    (6) Abonamentele şi autorizaţiile vor fi expuse la loc vizibil în interiorul mijlocului auto.
    (7) Eliberarea abonamentelor şi autorizaţiilor de parcare se va face pe baza buletinului/cărţii de identitate şi doar după ce se va verifica dacă solicitantul nu deţine garaj amplasat pe domeniul public.
    (8) Abonamentele lunare, trimestriale, semestriale, anuale se vor elibera pe perioade stabilite de către persoana juridică care le exploatează, aceasta stabilind şi datele şi limitele de valabilitate a acestora.
    (9) Parcările de reşedinţă vor fi amenajate, exploatate şi întreţinute de serviciile de administrare a domeniului public care vor stabili şi parcările pentru care sunt valabile abonamentele pe care le eliberează.
    (10) Se vor atribui gratuit locuri de parcare pentru mijloacele auto aparţinând serviciilor de intervenţie, cum ar fi poliţie, pompieri, ambulanţă, intervenţie, gaze.
    (11) Locurile de parcare aflate la o distanţă mai mică de 50 m de unităţile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora prin închiriere.
    (12) Parcarea autovehiculelor pe căile de circulaţie este permisă numai cu avizul organelor de reglementare a circulaţiei rutiere şi în condiţiile stabilite împreună cu autoritatea administraţiei publice locale. Spaţiile în care se permite parcarea vor fi identificate prin marcaje speciale. Sumele încasate drept taxe pentru parcare vor fi vărsate la bugetul local.

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 10:23

  8. test

    Comentariu by wow — 5 februarie 2018 @ 10:31

  9. Rog „decidentii” sa caste ochii bine la lege,pana la o decizie care sa nu duca la procese civile,blocaje la contracte de vanzari cumparari imobiliare,scandaluri intre cetateni pentru montarea blocajelor de loc de parcare,precum si multe alte aspecte juridice rezultate din faptul ca exista o devalmaseala (chiar asa este stipulata in lege!) asupra spatiului comun ! De pilda :parcarile dintre blocuri-chiar fiind construite de primarie,sunt inregistrate la cadastru pe domeniu public ?-si daca nu-inseamna ca sunt spatii comune ! Cota subdiviza,este masurata…dar nu localizata ! http://www.euroavocatura.ro/articole/1171/Noul_Cod_Civil:_Proprietatea_comuna__Art__631-686_

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 11:27

  10. Acum vezi Vasile Moldovan (eventual si d-na Geta Munta) ce importanta aveau devizele si proiectele ansamblelor de blocuri,cu spatiile comune ,cu alei,cu instalatii de apa canalizare, cu boxe de gunoi (ati mai inchis ochii si la „afacerea lui Tusac”cu boxele de gunoi…demolate ulterior si facute alte investitii…pe terenul altora!-ca de ! era psd-ist d’al vost ! Arhivele de la ICRAL de la raposatul Bujor le-ati facut pierdute ! Centralele termice cu teren in proprietatea asociatiilor au fost modernizate,probabil cu autorizatii de c-tie,dar ma intreb ce s-a scris in certificatul de urbanism la starea juridica a terenului ?!

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 11:45

  11. Am spus mai sus de cota subdiviza si pentru ca am amintit de proiectele de ansamblu,pentru cei care nu stiu-de acolo rezulta,din total suprafata de spatiu comun ! Si inca ceva -specific psd-ist(de fapt neocomunist!) :aceasta cota subdiviza trebuia sa fie stipulata intr-un titlu de proprietate(cu termen in 1997!)…deci suntem proprietari la bloc…dar fara titlu de proprietate pe teren ! Comunistii stiau bine ce inseamna in timp : „terenul bate casa” !

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 12:00

  12. https://www.facebook.com/GEOPolIntelligence/photos/a.830315663715988.1073741828.821002957980592/1598808353533378/?type=3&theater

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 12:25

  13. Inchei cu inca un comentariu ajutator pentru cei care vor sa participe la „dezbaterea publica” organizata prin rateu administrativ…dat pe fata din prostie de functionar public platit degeaba ! E vorba de administrarea unor bunuri ale cetatenilor,carora li se va percepe o noua taxa ! Bineinteles ca din motive „pragmatice” ,de buget,n-o sa vi se ceara acordul respectand legea. Se da o hot. de CL -si gata ! Au fost si precedente-de joint-inventers-intre primarie si privati (cand s-au dat parcarile(gratuit ?!) unor hoteluri -Corsa,Simens- si nu s-a mai cerut „acorduri la regulament” ! Acum las locul la comentarii celor care vin de la lucru (nu ca mine) si isi parcheaza masinile acolo unde…inca mai pot !

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 13:01

  14. intr un oras pe care l paste falimentul atat mai lipsea.plata locurilor de parcare.
    oricum ne bucura afluenta investitiilor aduse de actuala conducere a primariei.parca o ducem din ce in ce mai bine nu?

    Comentariu by wow — 5 februarie 2018 @ 13:42

  15. Pt.13
    Ai dreptate. La Siemens parcarea a fost dată pe gratis firmei care are hotelul. Cei de acolo scot bani pe ea. E corect ?

    Comentariu by lucian visa — 5 februarie 2018 @ 13:48

  16. Pt 13:
    Te aștept la dezbaterea publică să ridici problema pe pe aceste subiecte.
    Idem și pentru nea Vișa: te aștept la dezbaterea publică să ne povestești despre parcarea de la Siemens.

    Altfel…, nu sunt decat vorbe pe nas.

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 14:13

  17. @16- Istetule,eu „mi-am mancat malaiul” si pensionar fiind imi fac datoria civica,atat cat ma duce mintea sa le impartasesc celor tineri cum si de ce sa se lupte ! Pentru consilieri n-o fac-pentru ca asa cum bine ai spus si d-ta ,asta-i o datorie a lor si legala si…electorala ! Trage-l de urechi poe primar pentru ca a promis in campanie ca infiinteaza acel „Consiliu Civic” unde bucuros as fi participat si eu si Visa ! Si asta pentru oras nu pentru primar-oricine ar fi el !

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 14:22

  18. Nene I.S., datoria ti-o faci participand la consultare, nu aruncand doua idei in spatiul public si asteptandu-te sa priceapa altii totul. Dunmeata ti-ai facut „datoria” si ai aruncat o pastila pe care te astepti s-o muste „aia tineri”? Ce sa stie aia tineri din ce s-a petrecut acum 10-15-20 de ani? Faceti ceva util cu adevarat, restul este pupare de sine in cur. Pardon… sa fiu mai elegant: dezvoltarea cultului personalitatii.

    Comentariu by eu — 5 februarie 2018 @ 17:27

  19. Citii acest Regulament….contine balarii cit ccuprinde, ar trebui sa copii cam jumate…
    Intrebare – situatia din fata spitalului , cu masini peste tot, de abia se strecoara salvarea, nu credeti ca ar fi o urgenta ???
    Cei cu vile din fata spitalului nu ar trebui sa-si parcheze masinile in curte ??? sint care detin cite trei masini …
    Situatia de la sc. gen. 5, la ora 12, de datoria cui e sa o rezolve ????
    Primaria mai are pol. locala? si daca da, pe unde „dormiteaza” ??/
    Gropile din asfalt cind vor fi acoperite??? ” spalarea” altor bani in marcaje…
    Sa auzim de bine, dar nu in Mangalia…
    Ce reprezinta „taxa de urgenta” ce o platesc toti proprietarii de locuinte ????

    Comentariu by pop — 5 februarie 2018 @ 17:48

  20. Pt 17 : M-am lămurit cu dta. Esti unul dintre microbiștii de pe margine care nu pot da cu piciorul in minge, dar urla la jucatori și-i sfătuiește cum să joace mingea.

    Eram cândva astfel si eu, dar nu m-a ținut decat 2-3 luni. M-am apucat de pe margine sa cer socoteala pentru tâmpeniile care se fac in administrație si ne distrug Mangalia, dar am realizat că trebuie să mă implic si sa lupt ca lucrurile să se schimbe in bine. Si m-am mișcat, încât în 2 luni am ajuns consilier local. Am fost propus viceprimar, dar am pierdut cu 11 voturi la 8, pentru că 2 de la UNPR s-au vândut. Mi se reproseaza ca nu am stat la rând, ca nu am muncit sa merit, etc. Ba am muncit, doar ca eu sunt eficace. Amintesc asta ca să nu-mi mai dai dta povețe, sa iti amintești ca nu sunt unui naiv in materie, pentru că altfel nu făceam pașii ăștia atât de rapid.
    Acel consiliu cetățenesc, despre care amintești dta, a prins forma unei comisii cetățenești (comisii, deoarece alt consiliu nu poti face, dar legea permite comisii speciale), pe care am propus-o și am reusit cumva să-i fac sa o aduca pe ordinea de zi, cu scopul bugetului participativ: sa hotărască cetățenii ce se face din împrumut (cu care nu am fost de acord, dar HCL s-a aprobat). Nu doar că am tras de urechi, nu doar am reproșat, ci am facut ceva. Nu stiu cine ar fi reusit in acele condiții să facă sa se întâmple asta: sa ajungă pe ordinea de zi instituirea “consiliului civic” al dumitale. Dar a fost respins la vot de catre consilieri. Pentru acest proiect HCL acuz consilierii, mai ales pe cei care au dat ochii peste cap întrebând subversiv “Ce înseamnă asta? Ce rost are?”.

    Dta zici ca “ti-ai mâncat malaiul”. Tocmai de aceea ar trebui sa participi la dezbaterea publica, ori sa te implici, pentru că un senior este ascultat cu respect, pentru ca are experiența, pentru ca si-a câștigat luptele din moment ce este prezent ca să vorbească. O societate o ia razna când înțelepții se duc la culcare, nepăsători. Măcar pentru a susține acei tineri despre care vorbești.

    Ori te amuză sa stai pe margine si sa vorbești pe nas? Nici nu taci, dar cand te întreb de sănătate, ne zici ca esti mort.

    Si nu, nu sunt diplomat. Nici amabil. Ma strădui sa fiu eficace.

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 17:49

  21. „Nea” consilier local ales Ozzy – hai sictir!
    Nu e nevoie sa ne traduci ce inseamna in alte comentarii nesfirsite. Du-te la dezbatere si fa-ti treaba de consilier.
    Si pentru elucubratii, jigniri si misto-uri foloseste-ti pagina ta de facebook. Asta e un blog personal care face mai mult toti cei ca tine si toti consilierii la un loc.

    Comentariu by Anonim — 5 februarie 2018 @ 18:06

  22. @21 Tot ceea ce reuseste sa faca acest „blog personal” este sa ofere suportul pentru ca diversi sa poata spune ca „Eu an facut ceva, sunt impacat cu mine!”. Chiar daca acel ceva este sa dai din gura in eter, fara finalitate. Sau macar finalizare. Ideea blogului este buna, dar pentru o societate civila prezenta si in afara spatiului online. Spune-mi un singur fapt concret realizat cu ajutorul acestui blog in afara de varsarea de frustrari proprii si atacuri la persoane.

    Comentariu by eu — 5 februarie 2018 @ 18:20

  23. Pt 21: Este un blog personal, dar nu este al tău. M-am adaptat la ce este, că nu-s crescut pe balcon.

    Este asa democrație pe aici, încât pana si injuriile anonimilor sunt tolerate (fara sa atingă alt subiect decat sa înjure pe cineva), iar dta vrei să ucizi aceasta democrație, interzicând pe cineva cu identitate cunoscută?

    Dacă nu iti place circul, nu-ti mai cumpara bilet la circ. Cât de inteligent esti daca te ridici in picioare să întrebi: “Ce e cu circul asta?!”.

    Comentariu by Ozzy — 5 februarie 2018 @ 18:34

  24. @23- Aveti dreptate-circul de pe blog trebuie eradicat si pentru asta cel care comenteaza,mai ales in probleme de administrare a domeniului public,trebuie sa se abtina la batut campii ! Eu recomand citirea OG71-2002(devenita legea 5) unde sunt de gasit si obligatiile ce trebuiesc respectate si de catre cine-referitoare la aceste parcari, Se vorbeste acolo de securitatea serviciului prestat, de preturi echitabile,de consultarea locatarilor si multe altele. Eu am atras atentia asupra faptului ca se vor produce nenumarate litigii si procese la codul civil ! Nu cunosc daca s-a definitivat-conform legii domeniului public,lista de inventar cu bunurile publice,eventual trecerea lor in cadastru. Este totusi un motiv de litigiu cand incasezi bani de pe un bun care nu-l poti dovedi ca e al tau,macar in evidenta contabila. Tot acolo este stipulat modul in care se poate trece bunuri din domeniu public in administrarea unor privati.(cazul Corsa sau Simens) Nu ma mai lungesc la concretul legii…ca asta nu se inghite aici ! Aici trebuie circ !

    Comentariu by I.S — 5 februarie 2018 @ 20:13

  25. Modul in care a fost redactata aceasta hartie spune totul despre competenta celor care fac proiectul. Asta se intampla de obicei cand iti bati jos de copetenti si faci sefi la apelul bocancilor.

    Comentariu by Alina — 5 februarie 2018 @ 21:53

  26. Mai Ozyy cînd te duci la munca măi băiete că ai început să scrii numai prostii de foame …..auzi nebunie …Ozyy viceprimar …..păi nici PSDiști nu te votau prostuțule ….. chiar că ai ajuns bufonul orașului . Acum vorbind serios să ști ca nu este frumos să stai pe pensia părinților …ești ditamai tîrlanul bun de muncă dar tu stai pe spinarea părinților . chiar nu îți este rușine ?

    Comentariu by Anonim — 5 februarie 2018 @ 22:36

  27. Ptiu! 5 destepti isi dau cu presupusul. Ca trebuie asa, ca trebuie pe dincolo, ca stie el de cote, ca ala a dat teren, ca altul a dat parcarea, ca el comenteaza cand altul si-o parcheaza…galceava fix ca-n piata Grivitei.
    Stiti de existenta google? Search baieti ca-i gratuit si veti gasi ca-i copy-paste dupa ce aplica municipii cu peste 100 de mii de locuitori. Specificul localitatii este cam la fel(o strada principala, strazi secundare proiectate aiurea, garaje gri din tabla si bca, masini abandonate etc), chiar daca avem vara sezon o luna jumatate. Ia nu mai fiti voi asa viteji si nu mai incercati sa inventati patratul.
    Vrem un climat sanatos care sa placa inclusiv ochiului, atunci jos cotete si gradini dintre blocuri, jos cotetele pentru masini, un stas de parcare pentru toti…ura si la gara.

    Comentariu by PERICLE — 5 februarie 2018 @ 23:35

  28. Off-topic: DESPRE “TAXA PE BORCAN”

    Exista taxa pe ambalaje, atat pe producători, cat si pe importatori, care plătesc dupa o formula de pe portalul ministerului mediului, taxa care contribuie la Fondul de Mediu. Daca ambalajul nu este reciclabil, se plateste la tona de ambalaj introdus in piață, in funcție de: daca e din aluminiu, din sticla, din plastic, din hârtie, din lemn. Deci taxa de mediu “pe borcan” exista. În trecut, prin firma mea, am importat băuturi ambalate in sticle si doze de aluminiu, chiar si alimente in borcane, am plătit taxa de mediu pe toate ambalaje in valori de miliarde lei vechi pe an.

    Coca Cola, de exemplu: In prețul de producție intra si costul ambalajului, dar si taxa pe ambalaj de plastic. Pe costul de producție se aplica TVA, deci statul încasează indirect TVA pe taxa de mediu, iar Coca Cola Company încasează TVA-ul acesta de la client.

    In Germania taxa pe ambalajul de plastic sau “pe borcan” nu intra in prețul de cost, ci se adauga separat, fara TVA. Daca o sticla de suc la 2 L costa 0,37 euro, pentru ambalajul PET se adauga 0,25 cenți daca nu ai adus altul la schimb, pe care il introduci intr-o mașinărie la intrarea in magazin si primești bon. Pentru bere in ambalaj de aluminiu plătești 0,25 euro in plus, daca nu ai adus la schimb.

    Doar ca la noi aceasta taxa de mediu “pe borcan” este pe producător sau importator, nu pe client. Si se întâmpla astfel: Producatorul plateste taxa de mediu fara TVA, clientul plateste cu TVA adăugat, deoarece producatorul o adauga la prețul de cost.
    Ca sa nu plătească statului aceasta taxa, producătorii fac contracte cu gropile de gunoi care strâng deșeul reciclabil in valoare de cantitatea introdusă in piață. Reciclatorii iau si prima de reciclare de la stat, care vine din Fondul de Mediu, dar si onorariul pentru contractul cu producatorul, cat si valoarea deșeurilor reciclabile vândute la un procesator. Cu schema asta producatorul nu mai plateste taxa de mediu, pentru că dovedeste că a reciclat. Dar TVA-ul aferent taxei “pe borcan” este încasat prin prețul final.

    E complicat sa explic intr-o postare, dar aceasta anomalie persista deoarece sunt multi bani implicati, exista o mafie a deșeurilor, astfel ca România nu reușește sa îndeplinească tratatele UE la care este parte, privind reciclarea. Deoarece taxa “pe borcan” este pe producător/importator, care se sustrage plății cotizând la aceasta mafie a deșeurilor. Odată cu taxa aplicată pe client, magazinele vor fi obligate sa colecteze in contul producătorului, care este obligat sa contribuie la aceasta logistica, iar prețul de la raft scade întrucât se elimina din cost taxa si TVA-ul aferent ei.
    Noi ar trebui sa plătim doar produsul, nu si ambalajul. Si să plătim taxa pe ambalaj doar daca nu-l înapoiem (pe ambalaj) spre reciclare.
    În 2012 scriam referitor la taxa pe ambalaje: https://www.facebook.com/notes/menabit-ozzy/teoria-conspiratiei-ambalajelor-reciclabile/438640619484150/

    Aceasta “forfotă” cu taxa pe ambalajele reciclabile mi-a amintit că anul trecut propuneam Planul Local de Gestionare a Deșeurilor în sedinta Consiliului Local, obligatoriu prin lege, dar colegii mei din consiliul local si primăria au amânat sa rezolvam problema, pentru niciodată. Am arătat intr-un studiu precedent ca Mangalia este deposedată de o mină de aur, in valoare de minim 1 milion euro.

    Comentariu by Ozzy — 6 februarie 2018 @ 10:33

  29. Pt.24
    OG 71/2002 a devenit legea 51/2006 legea serviciilor comunitare de utilitati publice.Dar degeaba este lege atata timp cat este incalcata permanent si nimeni nu face nimic.O mai fi nevoie de legi in tara asta??????.

    Comentariu by VUCEA DAN — 6 februarie 2018 @ 11:03

  30. @ 27- Doru Pericle
    Cam asta e rolul blogului , datul cu presupusul. Doar ca unii din cei care o fac pe aici sunt mai meseriasi decat cei din primarie, care tot pe presupus ciuntesc si mutileaza acest oras. Iar ei nici nu au nevoie de google search ca au metri cubi de legislatie, doar ca trebuie citita si, mai ales, inteleasa inainte de a fi aplicata. Ori asta presupune ceva scoala reala, nu doar diploma, si ceva exeprienta.
    Nu a spus nimeni ca trebuie pastrate ” cotetele dar din exeprienta trista a celor 5 ani de mandate in care ati tot dat cu stangul in dreptul si ati facut doar nefacute lumea are motive, mai multe decat temeinice, de ingrijorare. Am ajuns sa ne dorim sa nu faca primaria mai nimic decat sa faca doar prostii.
    Vad ca dati cu bunghiul pe aici cam toata primaria, deja a aparut alt anunt pe site deci e bun la ceva si blogul asta si ar merita macar un multumesc pentru ca va ajuta.
    @ 26
    Se barfeste prin targ ca esti ori RC ori bazel 09.

    Comentariu by Marian Vasile — 6 februarie 2018 @ 11:39

  31. sa-l puna pe banu sef de parcari decat la transport,radule ai luat o data plasa cu el nu ten veti minte te vinde

    Comentariu by lulu — 6 februarie 2018 @ 11:54

  32. @29- De fapt m-am adresat indirect decidentilor,care prin interpusi care au lipit afise in campanie,cu mintea incretita de „indicatii”de partid n-au nicio problema cu aplicarea legilor ! Ei asteapta de undeva de sus „modus operandi”! Nu degeaba i-am trimi8s la codul civic,care s-a adaptat mereu dupa „capacitatea” profesionala a celor din administratie si s-a ajuns la incercarea de a descalci „prprietatea comuna in devalmasie” ! Devalmasia se vede si aici,insa postacii nu pot fi acuzati de asta ! Eu as pretinde,macar un limbaj decent,chiar daca in necunostinta de cauza ! Cand or ajunce „decreteii”astia facuti la norma,sa se bata cu capcanele din parcari,vor fi nevoiti sa mearga la politie sa-i lamureasca,pen’ca la primarie n-au succes ! Iar politistul,are prin statut o alta adaptare la „devalmasie” :el merge mai intai pe…impacarea intre parti !

    Comentariu by I.S — 6 februarie 2018 @ 12:00

  33. @29-Asta referitor la procesele la codul civil. Dar mai grav mi se pare UZUCAPIUNEA TABULARA -si pentru asta consilierii trebuie sa fie atenti !

    Comentariu by I.S — 6 februarie 2018 @ 12:10

  34. punctul meu de vedere!

    nu mai are Cristi bani si inventeaza tot felul de taxe! Auzi tu!? Taxa de parcare? Pentru cetatenii Mangaliei? la ei in fata blocului?

    Eu as mai propune lui Cristi-primarul sau care-o mai fi pe acolo, urmatoarele taxe:

    – Taxa de ciorap negru al funcţionarei publice care n-are studii, dar e”şefă” (1 leu pe luna, doar pentru pensionari)
    – Taxa de privit maşina lui Colgiu (2,5 lei pe luna, doar pentru angajaţii Gold)
    – Taxa pentru ăia care folosesc trotuarul din faţa Primăriei: 0,5 lei la fiecare trecere
    – Taxa pentru maşinile care trec prin faţa „feţei” domnului primar: 0,1 lei la fiecare trecere
    – Taxa de scuipat pentru ăia care trec prin faţa sediului PNL – 0,01 lei pe scuipătură
    – Taxa de gaz, taxa de lumina, taxa de strada, in general taxa ca respiri noaptea aer de Mangalia!
    – Taxe, taxe şi iar taxe!

    La tine, la vila ta de la Mamaia, cum platesti tu toate taxele astea, mai Cristi? Că ai un singur salariu şi doi copii de crescut?

    Să nu-mi zici că de la „mătuşa Tamara”!

    Comentariu by theo — 6 februarie 2018 @ 14:32

  35. @30 Chiar crezi ca aia din primaria sunt ”meseriasi” ? angajati pe relatii, dudui, etc.

    Comentariu by Dan — 6 februarie 2018 @ 17:21

  36. Nu primarul e de vina, ci locuitorii ca nu vin si il strang de gat. Niste delasatori toti. Si borfasul isi face de cap. A ajuns primaria, ”mosia lu’ masa” de acasa.

    Comentariu by Dan — 6 februarie 2018 @ 17:22

  37. Cristi, mai cristi mai, cine ai fost si ce- ai ajuns dragul mamaei, ai grija de tine, ca…. Cu ce mana primesti tot cu aia o sa dai!

    Comentariu by Mamaia — 6 februarie 2018 @ 19:13

  38. Vasile, ia mai du-te tu in plm. Sa stii ca ma doare in plua ca ma crezi Doru, Radu sau Ciuraru. Ia-mi mielu’. Astept ziua in care vei realiza ca suferi de retard si ca ifosele tale de om (i)cult sunt valabile pentru perioade triste, in care acordul global era chintesenta planificarii cincinale.

    Comentariu by PERICLE — 6 februarie 2018 @ 19:14

  39. Mie mi se pare ca Vasile e …d-l Visa…sau suntem toti ceilalti ! Ce ziceti d-le Visa ,plecam sau stam capra la injuraturi ?

    Comentariu by I.S — 6 februarie 2018 @ 20:12

  40. D-le Visa va rog sa-l extirpati pe acest Capatana de ceapa(cum era poreclit Pericle de atenieni,pentru ca este infectat de ciuma,traind printre sobolanii… navetisti !(Pericle a murit de ciuma !!!)

    Comentariu by I.S — 6 februarie 2018 @ 20:31

  41. Ilie, poate n-ai vazut, dar am avut decenta necesara sa blurez injuratura.

    Comentariu by PERICLE — 6 februarie 2018 @ 20:51

  42. Indiferent de metoda tot magar ramai !

    Comentariu by I.S — 6 februarie 2018 @ 20:59

  43. https://www.cotidianul.ro/romania-la-capat-de-linie/
    De da „Multumim din inima partidului” la: Multumim pentru pArCARI partidelor.

    Comentariu by nabuco — 6 februarie 2018 @ 22:35

  44. Dezbatere Publică pentru Bugetul Local 2018

    http://mangalia.ro/index.php/2018/01/05/dezbatere-publica-buget-venituri-si-cheltuieli-2018/

    Comentariu by Ozzy — 7 februarie 2018 @ 12:44

  45. eu zic sa emigram cu totii si sa – i lasam pe ei cu taxele lor cu tot.

    Comentariu by Anonim — 8 februarie 2018 @ 12:51

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress