Mangalia – politica locală

28 ianuarie 2018

Guvernul Dăncilă. Organizaţiile care NU l-au susţinut pe Dragnea, EXECUTATE pe linie

Filed under: PSD,Ştiri naţionale — lucian visa @ 14:36

„A fost o execuţie la care ne aşteptam” – a comentat un social-democrat constănţean, imediat după şedinţa de la PSD în care s-a stabilit componenţa noului Guvern. Toate organizaţiile care au fost alături de Liviu Dragnea la momentul când s-a tranşat soarta lui Mihai Tudose (fostul premier) au fost recompensate, în timp ce “opoziţia” a fost trasă pe tuşă: bunăoară, PSD Constanţa nu mai are nici un ministru în Cabinetul Viorica Dăncilă, deşi, în afară de susţinerea arătată faţă de fostul premier, nimeni nu şi-a mai bătut capul să explice de ce respectivele persoane nu mai sunt considerate potrivite să pună în aplicare programul de guvernare.

Pe de altă parte, au existat şi victime colaterale în şedinţa de vineri, ca de exemplu Ecaterina Andronescu, aspiranta la funcţia de ministru al Educaţiei, care însă n-a primit votul colegilor, sub pretextul că a făcut recent o declaraţie „nefericită” la adresa protestatarilor #rezist; în realitate, era mai important să fie mulţumită şi Moldova, prin nominalizarea suceveanului Valentin Popa.

O altă dovadă că noul Guvern va avea în componenţă oameni „arondaţi” pe criteriul „mulţumirii” organizaţiilor care au „jucat” alături de Dragnea „cartea mazilirii lui Tudose” este şi înfiinţarea unui nou post de viceprim-ministru pentru Ana Birchall (parlamentar de Vaslui!). „Eu cred că această desemnare a miniştrilor din Guvernul care va fi gestionat de Viorica Dăncilă dă un semnal foarte serios în ceea ce priveşte reprezentarea regiunilor, iar de data aceasta, ca urmare a numeroaselor obiecţii, Moldova este foarte bine reprezentată la nivelul cel mai înalt al Guvernului.

Ana Birchall, care este deputat de Vaslui, a căpătat votul tuturor membrilor Comitetului Executiv pentru a fi vicepremier al Guvernului României”, a declarat, după şedinţa de la partid, Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui. Reamintim că tocmai Buzatu este cel care a cerut demisia lui Tudose în celebra şedinţă CEx a PSD. Un alt lider PSD care a forţat demisia lui Mihai Tudose este preşedintele PSD Neamţ, Ionel Arsene. Din aceste considerente, ministerul Economiei a fost „atribuit” unui nemţean, Dan Andruşcă. Din partea Moldovei însă, de remarcat o absenţă: Vrancea lui Marian Oprişan, care se poziţionase ca aliat al lui Mihai Tudose.

Un alt „baron” social-democrat „sărit” la masa împărţelii este Niculae Bădălău, cel care cinduce o importantă organizaţie – cea de la Giurgiu. Bădălău nu a fost nici el „trup şi suflet” cu Dragnea în disputa cu Tudose, ba mai mult, în timpul negocierilor pentru noul Guvern a preferat să plece din ţară.

Brăila lui Tudose, Buzăul lui Ciolacu şi Constanţa, OUT din Guvern!

PSD Brăila, de unde provenea Mihai Tudose, este evident că nu a primit nici un minister, în schimb Tulcea obţine Ministerul Finanţelor, prin Eugen Orlando Teodorovici. Teodorovici are strânse legături cu anumiţi social-democraţi de la Constanţa. Asta nu înseamnă însă că situaţia PSD Constanţa este oarecum „salvată”, chiar dacă, să nu uităm, pentru postul de secretar general al Guvernului a fost nominalizată Sevil Shhaideh.

Ea este „fina” lui Liviu Dragnea, deci nominalizarea nu are nici o legătură cu faptul că Sevil Shhaideh este de la Constanţa. Revenind la Ministerul Finanţelor, de punctat că Ionuţ Mişa, cel pe care îl înlocuieşte Orlando Teodorovici, este constănţean, dar are adeziune la PSD Bucureşti şi se comentează că a ajuns ministru ca urmare a recomandărilor de la Bucureşti, şi nu de la Constanţa. Constanţa, aşadar, a avut doi miniştri: Felix Stroe (Transporturi) şi Mircea Titus Dobre (Turism). Ambii au transmis mesaje de susţinere pentru Mihai Tudose. Greşită mişcare, pentru că acum Transporturile vor fi gestionate de Lucian Şova, vicepreşedinte PSD Bacău (din nou Moldova!), iar Turismul – de Bogdan Trif, de la PSD Sibiu.

„Pedepsită” a fost şi organizaţia PSD Buzău, care nu a mai primit nici un post. Marcel Ciolacu (PSD Buzău) a fost vicepremier în Guvernul Mihai Tudose. El a demisionat imediat după anunţul demisiei lui Tudose. De altfel, în zilele premergătoare demisiilor celor doi, fostul premier Tudose nu se sfia să dezvăluie, la un post de televiziune, cât de strânsă este legătura sa social-democratul buzoian: „Dacă mâine pleacă Ciolacu, plec şi eu. Este cel mai muncitor din Guvern”. Un alt buzoian care a rămas „pe dinafară” este Lucian Romaşcanu, ministerul Culturii fiind „atribuit” lui George Ivaşcu.

Evident, au rămas „pe poziţii”, adică îşi păstrează posturile, „amazoanele” Lia Olguţa Vasilescu (Craiova) şi Carmen Dan (Videle).

Dacă la PSD lucrurile au fost tranşate în funcţie de „cine pe cine a susţinut” în disputa cu fostul premier, partenerii de guvernare ai PSD, ALDE nu a avut probleme în desemnarea „noilor” vechi miniştri, cu o singură excepţie. Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că Toma Petcu de la Energie a cerut să se retragă, din motive de sănătate, locul lui fiind luat de Anton Anton. Biroul Politic Central al ALDE a validat, vineri, lista cu propunerile de miniştri din partea acestei formaţiuni pentru Cabinetul Dăncilă, cei patru miniştri din Guvernul Tudose urmând să îşi păstreze portofoliile. Cele patru propuneri ale ALDE sunt: Graţiela Gavrilescu pentru Ministerul Mediului, aceasta urmând să fie în continuare şi vicepremier, Teodor Meleşcanu pentru Ministerul Afacerilor Externe, Viorel Ilie la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul şi Anton Anton pentru Ministerul Energiei, în locul lui Toma Petcu.

Lista completă a Guvernului Viorica Dăncilă

PREMIER: Viorica Dăncilă

SECRETAR GENERAL AL GUVERNULUI: Sevil Shhaideh

VICEPREMIER FĂRĂ PORTOFOLIU: Viorel Ștefan

VICEPREMIER ȘI MINISTRU AL DEZVOLTĂRII: Paul Stănescu

VICEPREMIER PENTRU IMPLEMENTARE AFACERI EUROPENE: Ana Birchall

PSD

MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: Carmen Dan

MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE: Mihai Fifor

MINISTRUL FINANȚELOR: Orlando Teodorovici

MINISTRUL AGRICULTURII: Petre Daea

MINISTRUL EDUCAȚIEI: Valentin Popa

MINISTRUL MUNCII: Olguța Vasilescu

MINISTRUL ECONOMIEI: Daniel Andruşcă

MINISTRUL TRANSPORTURILOR: Lucian Şova

MINISTRUL PENTRU MEDIUL DE AFACERI: Radu Oprea

MINISTRUL SĂNĂTĂȚII: Sorina Pintea

MINISTRUL CULTURII: George Ivaşcu

MINISTRUL APELOR ȘI PĂDURILOR: Ioan Deneş

MINISTRUL CERCETĂRII: Nicolae Burnete

MINISTRUL COMUNICAȚIILOR: Bogdan Cojocaru

MINISTRUL TINERETULUI ȘI SPORTULUI: Ioana Bran

MINISTRUL TURISMULUI: Bogdan Trif (PSD Sibiu)

MINISTRUL PENTRU DIALOG SOCIAL: Adrian Dobre

MINISTRUL PENTRU ROMÂNI DE PRETUTINDENI: Natalia Intotero

MINISTRUL PENTRU FONDURI EUROPENE: Rovana Plumb

MINISTRUL PENTRU AFACERI EUROPENE: Victor Negrescu

ALDE

MINISTRUL JUSTIȚIEI: Tudorel Toader

MINISTRUL AFACERIOR EXTERNE: Teodor Meleșcanu

MINISTRUL ENERGIEI: Anton Anton

MINISTRUL PENTRU RELAȚIA CU PARLAMENTUL: Viorel Ilie

Graţiela Gavrilescu, vicepremier

A.C., Replica 28.01.2018

6 Comments

 1. http://www.romaniacurata.ro/victoria-stoiciu-apel-la-greva-fiscala/

  Comentariu by nabuco — 28 ianuarie 2018 @ 18:06

 2. https://www.replicaonline.ro/primaria-mangalia-cheltuieli-record-pentru-pachetele-cu-alimente-ale-nevoiasilor-343819/

  Comentariu by Anonim — 29 ianuarie 2018 @ 1:45

 3. Povestea canadianului care-şi închide restaurantul din centrul Clujului din cauza taxelor: „Dacă să reuşeşti presupune să trişezi, ceva nu e în regulă“
  http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/povestea-canadianului-care-si-inchide-restaurantul-centrul-clujului-cauza-taxelor-daca-reusesti-presupune-trisezi-nu-e-regula-1_5a6db3cddf52022f75ef3633/index.html

  Parca merge bine la Cluj, asa se zice. Dar poate ca sunt niste mari investitori strategici in lanturi de restaurante si nu stiu eu, investitori care sa pastreze locurile alea de munca generate de afacerile medii si mici.

  Comentariu by PSD-Ciuma Rosie — 29 ianuarie 2018 @ 10:47

 4. http://evz.ro/basescu-guvernul-dancila.html

  Comentariu by lucian visa — 29 ianuarie 2018 @ 18:45

 5. curs de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de secretar al municipiului Mangalia, judeţul Constanţa
  Informaţii concursTip concurs: Promovare pe functie de conducere
  Data de sustinere a probei scrise: 01.03.2018, ora 10:00
  Locaţia de desfăşurare a concursului: Bucuresti, sediul ANFP
  Stare concurs: Programat
  Observaţii suplimentare: Dosarele de înscriere la concurs se depun la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada 29 ianuarie 2018 – 19 februarie 2018, inclusiv.
  Concurs afişat la data: 29.01.2018, ora 08:00 Informaţii posturi scoase la concurs
  Secretar al municipiului
  Descriere post Localizare post
  Clasa: conducere
  Tip compartiment: UNITATE
  Denumire compartiment: PRIMARIA MUNICIPIULUI MANGALIA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI MANGALIA
  Localitate: MANGALIA
  Judeţ: CONSTANŢA
  Condiţii de participare şi atribuţii conform fişei postuluiCandidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de art. 66 din Legea nr.188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici (r2), cu modificările şi completările ulterioare
  Condiţiile de participare sunt:
  • studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în ştiinţe juridice sau administrative;
  • studii de masterat sau postuniversitare absolvite în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice, în condiţiile legii;
  • vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice: minimum 3 ani;
  • să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
  • să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată, în condiţiile legii.

  Atributii

  ? avizează, pentru legalitate, dispoziţiile emise de primar, şi contrasemnează, în condiţiile legii şi ale regulamentului de organizare şi funcţionare al consiliului local, hotărârile adoptate de Consiliul Local, pe care le consideră legale;
  ? participă, în mod obligatoriu, la şedinţele consiliului local;
  ? asigură gestionarea procedurilor administrative privind relaţia dintre consiliul local şi primar, precum şi între aceştia şi prefect;
  ? pregăteşte lucrările supuse dezbaterii consiliului local şi comisiilor de specialitate ale acestuia, cu sprijinul aparatului de specialitate al primarului şi al aparatului permanent al consiliului local;
  ? asigură îndeplinirea procedurilor de convocare a consiliului local, la cererea primarului sau a cel puţin unei treimi din numărul consilierilor în funcţie, prin grija aparatului permanent al consiliului local, în conformitate cu prevederile art. 39 din Legea nr. 215/2001;
  ? asigură efectuarea lucrărilor de secretariat, comunică şi publică ordinea de zi a şedinţelor consiliului local, prin grija aparatului permanent al consiliului local şi al Compartimentului Mass-Media din cadrul aparatului de specialitate al primarului;
  ? avizează pentru legalitate proiectele de hotărâri ale consiliului local;
  ? efectuează apelul nominal şi ţine evidenţa participării la şedinţe a consilierilor locali;
  ? numără voturile şi consemnează rezultatul votării, pe care îl prezintă preşedintelui de şedinţă;
  ? asigură, cu sprijinul aparatului permanent al consiliului local, întocmirea dosarelor de şedinţă, legarea, numerotarea paginilor, semnarea şi ştampilarea acestora;
  ? organizează arhiva şi evidenţa statistică a hotărârilor consiliului local şi a dispoziţiilor emise de primar, şi eliberează extrase sau copii de pe orice act din această arhivă, în afara celor cu caracter secret, potrivit legii, prin grija aparatului permanent al consiliului local şi al compartimenului arhivă din cadrul aparatului de specialitate al primarului;
  ? asigură transparenţa şi comunicarea către autorităţile, instituţiile publice şi persoanele interesate a actelor, în condiţiile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, cu modificările şi completările ulterioare, cu sprijinul funcţionarilor publici cărăra le-a fost delegate aceaste atribuţii;
  ? acordă primarului, viceprimarului, consilierilor locali şi cetăţenilor, sprijin şi asistenţă de specialitate în desfăşurarea activităţii, cât şi la redactarea proiectelor de hotărâre prin grija aparatului permanent al consiliului local;
  ? confirmă autenticitatea copiilor cu înscrisurile originale emise sau adoptate de autorităţile administraţiei publice locale;
  ? îndeplineşte şi alte atribuţii stabilite prin lege, prin regulamentul de organizare şi funcţionare al consiliului local, prin dispoziţiile emise de primarul municipiului Mangalia sau însărcinări date de consiliul local, acestea din urmă pot privi buna organizare şi desfăşurare a şedinţelor consiliului local.

  Atribuţii pe linie de securitate şi sănătate în muncă şi situaţii de urgenţă:
  ? să işi însuşească şi să respecte normele de securitate şi sănătate în muncă şi măsurile de aplicare a acestora;
  ? să desfăşoare activitatea în aşa fel încât să nu expună la pericol de accidentare sau îmbolnăvire profesională atât propria persoana, cât şi celelalte persoane participante la procesul de muncă;
  ? să coopereze, atât timp cât este necesar, cu angajatorul, pentru a permite acestuia să se asigure că mediul de muncă şi condiţiile de muncă sunt sigure şi fără riscuri pentru securitate şi sănătate, în domeniul său de activitate;
  ? să coopereze, atât timp cât este necesar, cu angajatorul, pentru realizarea oricăror măsuri şi cerinţe dispuse de către inspectorii de muncă şi inspectorii sanitari, pentru protecţia sănătăţii şi securităţii lucrătorilor.
  Bibliografie concurs1) Constituţia României din 21 noiembrie 1991, republicată;
  2) Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată;
  3) Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduită al funcţionarilor publici, republicată;
  4) Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, republicată;
  5) Legea nr. 393/ 2004 privind Statutul aleşilor locali;
  6) Ordonanţa nr. 35/2002 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a consiliilor locale;
  7) Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată;
  8) O.U.G. nr. 54/2006 privind regimul contractelor de concesiune de bunuri proprietate publică;
  9) Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată;
  10) Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ;
  11) Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, republicată;
  12) Ordinul nr. 839/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii;
  13) Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul;
  14) Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică;
  15) Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate publică;
  16) Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale.

  Comentariu by DIONISIE — 30 ianuarie 2018 @ 16:57

 6. http://www.tolo.ro/2018/02/01/procurorul-general-recunoaste-ca-dosarul-politistilor-si-procurorilor-care-au-protejat-pe-pedofili-fost-clasat-fara-sa-se-faca-cercetari-el-mai-anunta-faptele-s-au-prescris/

  Comentariu by nabuco — 1 februarie 2018 @ 19:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress