Mangalia – politica locală

27 ianuarie 2018

Primăria Mangalia a început toaletarea copacilor din localitate

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 14:22

Reprezentanții Primăriei Mangalia au anunțat că, în această perioadă, în localitate, au loc mai multe lucrări de toaletare a copacilor ieșiți din vegetație.

Angajații societății care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi intervin în toate cartierele orașului, precum și în stațiuni, la arborii care necesită toaletare, în funcție de indicațiile specialiștilor în domeniu.

În prezent, s-a intervenit cu lucrări de toaletare pe străzile Oituz și Rozelor, precum și în parcurile din stațiuni, iar în perioada imediat următoare se vor efectua lucrări similare și în alte zone din localitate. Reprezentanții municipalității precizează că, zilnic, se execută lucrări de curățare și îndepărtare a crengilor sau arborilor doborâți de vânt și se intervine, de asemenea, în parcuri și pe spațiile verzi, cu lucrări de salubrizare. În cazul copacilor care pot produce pagube materiale, se fac tăieri de corecție sau tăieri din rădăcină. Totodată, reprezentanții Primăriei Mangalia anunță cetățenii că pot solicita, în scris, printr-o cerere pe care o pot depune la Biroul Registratură din cadrul Primăriei, intervenții asupra copacilor din zonele în care locuiesc.

Cuget Liber 27.01.2018

5 Comments

  1. Față de alți ani, tăierile au fost rezonabile. Numai că nu a fost vorba de nici un specialist în domeniu. Spun acest lucru pentru că s-a comis totuși o mare greșeală, pe care specialiștii nu ar fi admis-o.
    Este vorba de acoperirea suprafețelor tăiate cu vopsea. Trebuia folosită o pastă cu o substanță pe bază de CU 50 %, care se găsește la orice fitofarmacie. Cuprul cicatrizează rănile pomilor împotriva ciupercilor, vopseaua arde. E ca și cum dacă ne-am tăia am folosi vopsea în loc de spirt.
    Cine e de specialitate poate să confirme sau să mă combată. Dar nu anonimii.

    Comentariu by lucian visa — 27 ianuarie 2018 @ 14:27

  2. http://stirileprotv.ro/stiri/social/sute-de-copaci-din-gorj-vopsiti-pentru-a-atrage-atentia-asupra-defrisarilor-ilegale-am-adus-oamenii-culoarea-frumosul.html
    la Comorova nimic?

    Comentariu by nabuco — 27 ianuarie 2018 @ 18:08

  3. Si mizeria care o lasa in urma, nu se pune ?

    Comentariu by Dan — 28 ianuarie 2018 @ 9:53

  4. Poate este vopsea biodegradabilă.

    Comentariu by lucian visa — 28 ianuarie 2018 @ 11:17

  5. @4 Tak tocina.

    Comentariu by Dan — 28 ianuarie 2018 @ 13:54

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress