Societatea de producere și furnizare a energiei termice în Mangalia, „Goldterm“, anunță locatarii branșați la sistemul centralizat de termoficare că execută gratuit lucrări de rebranșare la căldură. Lucrările vizează proiectarea și realizarea coloanei comune de pe casa scării, precum și furnizarea și montajul contoarelor pentru apartamente. De asemenea, cei care doresc ca lucrătorii societății să execute și manopera din interiorul apartamentelor pot să solicite aceaste intervenții, contracost. Reprezentanții Goldterm Mangalia precizează că solicitările de branșare sau înlocuire a sistemului de contorizare se depun la sediul societății din strada Vânători, nr. 1, Mangalia. „Cetățenii pot obține informații suplimentare dacă apelează numerele de telefon ale dispeceratului: 0241740761 și 0756086136. Lucrările de branșare la rețeaua de termoficare se execută în ordinea depunerii cererilor și în limita fondurilor alocate. Un alt avantaj al locatarilor branșați la sistemul centralizat de termoficare îl reprezintă încheierea convențiilor individuale de facturare, prin care cetățenii pot plăti factura direct la societatea furnizoare de agent termic și își pot gestiona individual consumul“, se arată într-un comunicat al Primăriei Constanța. Primarul Cristian Radu spune că se lucrează permanent la modernizarea sistemului de termoficare, astfel încât să putem reduce costurile, iar populația să plătească mai puțin. „Montarea coloanei pe casa scării și contorizarea individuală ajută fiecare familie să plătească exact cât consumă. De asemenea, facturarea individuală reduce riscurile unor dispute între locatari și președinții sau administratorii de blocuri, în legătură cu fondurile destinate plății agentului termic”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.
Telegraf 18.01.2018
Nu e rău, dar e cam târziu. Lipsa subvenției va duce în timp la căderea sistemului public de încălzire.
Mie mi-ar fi convenit contorizarea individuală.
Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2018 @ 13:28
Casa scarii plina de tevi si coloane: apa rece, apa caldă, gaze, caldura. Un aspect DEPLORABIL. La fel in apartamente. Deci o parte comuna si un apartament care te alunga din casa. Un proiect gandit doar pentru a genera unora bani in buzunare.
Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 13:41
Depinde de calitatea proprietarilor, caci aceste lucrari se pot face doar cu acordul lor. In mod normal furnizorii de utilitați se opresc cu acestea la intrarea in bloc sau in spatiile tehnice ale acestora. Goldtermul, care stie ca dupa ce va fi anulata subventia la caldura ramane fara clienti, se pregateste sa preia si asociatiile de proprietari.
Comentariu by Marian Vasile — 18 ianuarie 2018 @ 14:03
Sistemul public de incalzire ,cu facturare individuala sau nu ,este falimentar.Disparitia subventiei ,din aprilie,va genera niste facturii enorme in conditiile in care pretul de productie actual a gigacaloriei este undeva la 460 lei iar pana la 191 este subventie .Pretul de productie a Gcal. la o centrala de apartament este undeva la 120-130 lei,conditie in care lumea va prefera centralele de apartament si se vor debransa de la sistemul public.Sunt orase intregi in tara in care sistemul public de incalzire a disparut total ,iar in unele mai sunt cateva sute de locuinte bransate( Exemplu:Sibiul mai are bransate in jur de 800 locuinte).Daca s-ar citi studiile acestea nu s-ar mai investii atatia bani in ceva care va disparea.Va pot sta la dispozitie cu un asemenea studiu daca intereseaza.Dar nu cred ca intereseaza pentru ca scopul lor este altul.
Investitia este facuta pentru ca are nevoie domnul director Dorulet (Colgiu) de bani pentru el, amanta ,sotie (,,Famelie mare… renumeraţie după buget mică…”) si pentru navetă la Bucuresti.Deh toate astea costa, nu jucarie si nici primarul nu este strain.
Comentariu by VUCEA DAN — 18 ianuarie 2018 @ 14:18
S-a amânat eliminarea subvenției cu 1 an, pe 2019, prin ordonanta 82/2017 (parcă!).
Comentariu by Mentalistul — 18 ianuarie 2018 @ 14:49
Bre nea Vucea vezi-ti mata de viata ta si dai in masa pe Colgiu si pe restul. Are cine sa ii judece la timp.
Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 15:16
Pt.5
Ai dreptate Guvernul a amânat cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, intrarea în vigoare a Legii privind venitul minim de incluziune, care ar fi trebuit să fie aplicată de la 1 aprilie 2018 și prin care este modificat radical sistemul de acordare a subvențiilor pentru încălzirea locuințelor, motivând că, pentru aplicarea legii, este nevoie mai întâi de punerea pe picioare a Sistemului național informatic al asistenței sociale, autoritățile locale neavând deocamdată capacitatea de a prelucra informatic datele privind solicitanții de ajutoare.
Comentariu by VUCEA DAN — 18 ianuarie 2018 @ 15:29
Pt.6
Multumesc pentru grija care mi-o porti dar nu pot sta nepasator cand te fura si prostesc in fata niste neghiobi.Asta am facut mai toata viata mea, demascarea hotilor si paduchilor care sug sangele orasului.Nu voi avea liniste pana cand nu ajung acolo unde le este locul, cu orice risc.Te asigur ca nu sunt vorbe goale.
Comentariu by VUCEA DAN — 18 ianuarie 2018 @ 15:34
@ 5
La Mangalia se practica de catre primar, in scop electoral, o subventie generala a gigacaloriei de peste 50% pentru toti cei care sunt inca bransati la Goldterm, inclusiv firmele private ce functioneaza la parterul multor blocuri. In acest fel bugetul local este vaduvit de 7-8 milioane lei anual, cu care, de cand e mincinosul primar, se putea asfalta tot orasul, reface toate trotuarele, inclusiv pentru noile cartiere.
Cam 35% din locuitorii orasului, multi dintre ei cu venituri mult peste medie, sunt sponsorizati de primarie, in scop electoral, cu sume cuprinse intre 600 si 1800 lei pe an ( functie de suprafata apartamentului) iar ei contribuie la bugetul local cu taxe si impozite de cel mult 2-3 sute de lei. Cei care au centrale proprii sau alt sistem de incalzire mentin in locuinte 21-23 de grade iar cei subventionati de primarie au 26-28 de grade si mai tin si cate un geam deschis.
Comentariu by Marian Vasile — 18 ianuarie 2018 @ 16:02
Vasile, papi rahat. Firmele de la parterul blocurilor platesc pretul giga integral.
Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 19:42
Nu toate.
Comentariu by lucian visa — 18 ianuarie 2018 @ 19:56
Nu, firmele de la parterul blocurilor plaresc la fel ca mine, ca apartament de locuit.
In plus, trebuie sa suporti usa de la bloc deschisa, ca in comunism, pentru ca trebuie sa intre clientii si/ sau chiriasii, frigul, curentul, galagia, fumul de tigare, dozele de bere si celelalte. Avem si interfon, de poza.
Presedintii sint mina in mina cu patronii, peste tot. Contra cota parte.
Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 20:16
@10
Eu nu am relatii cu Goldtermul dar daca tot stii treaba asta demonstreaza cu documente.
Eu doar contribui cu taxele si impozitele mele la subventia ta iar cei care vin pe la mine si vad ca am 21-22 de grade in casa imi povestesc cu satisfactie cum tin ei un geam deschis ca sa nu treaca termometrul de 27 de grade.
Comentariu by Marian Vasile — 18 ianuarie 2018 @ 21:21
Profit de aceasta situatie , pentru a-mi cere scuze fata de Marian Vasile pentru toate postarile rautacioase de pana acum. Orice om care pune la zid subventia putorilor care voteaza este prietenul meu. Stiti ce chef avem noi astia care muncim 10 ore pe zi si stam la 15 grade sa respectam legea ? ZERO. De asta nu exista spirit civic , pentru ca nu este corectitudine. Mai putin treaba aia cu 21 de grade. Avem 17 cel mult si 19 cand bag caloriferul electric. Inteleg ca din motive electorale Marian nu are cum sa posteze cu numele adevarat ( care nici ala nu e adevarat ) dar pentru comentariul de mai sus ii acord nota 10. Acum consider ca mertia pe deplin pozitia de pe lista. Imi pare rau ca acest blog nu are posibilitatea de a posta fotografii. Tewrmometrul arata 14 grade in casa. Un salariu de 1500 nu ajunge si pentru caldura pentru o femeie si un copil mic. Inteleg ca flegmele care le scuipam sunt pentru aia care au dat ordonanta .
Comentariu by Dana — 19 ianuarie 2018 @ 0:20
Cu banii dati la putori se putea asfalta orasul si multe altele. Aveam infrastructura in cartierele noi , paza mai buna in oras , etc. Dar cand esti guvernant prost , nu poti gandi ca putoarea te arde pe toate partile , se plimba agale prin oras si trebuie sa opresti sa consumi benzina la trecerea de pietoni sa poluezi si toate celelalte treburi negative indirecte care rezulta din asta. Banii de unde ? Din taxe mai mari agentilor economici bineinteles ca impozitul la casa e nesemnificativ. Adica faliment si inca un rand de asistati , de data asta fara voia lor. Asta e tara noastra Tigania .
Comentariu by Binea — 19 ianuarie 2018 @ 2:08
Doar saraciile mai sunt racordate in ziua de azi la centrale. Bagati-va gaze.
Comentariu by Anonim — 19 ianuarie 2018 @ 11:43
Aceste lipitori bipede conduse de unicul borfas suprem al Mangaliei Radu Cristian ar fi: Colgiu, Lucian Nichita, Dan Georgescu, furand din bugetul orasului prin terte firme capusa. Ar fi si altii.
Comentariu by Dan — 19 ianuarie 2018 @ 11:49
Te înțeleg că ești supărat, dar folosește un limbaj civilizat. Nu mă obliga să te restricționez.
Comentariu by lucian visa — 19 ianuarie 2018 @ 15:22
Primarul Mangaliei este Radu Cristian
Nici Iohannis, nici Dragnea, nici Tusac, nici Ozzy, nici PSD, nimeni altcineva nu este vinovat pentru costul imens al gigacaloriei, cu care se sifonează bugetul local, decât cine administrează Mangalia. Costul de producție al gigacaloriei poate sa fie redus la 250 lei, de la 416 lei. Chiar și la mai puțin.
Nu mai înjurați aiurea cetățenii Mangaliei, ei plătesc factura, atat cat li se cere. (Eu nu beneficiez de subvenție prin Goldterm, nu vă ambalați!)
Mangalia a ajuns un ghetou!
Deci…, cine este vinovat pentru starea deplorabilă a Mangaliei?
Comentariu by Mentalistul — 19 ianuarie 2018 @ 16:06
Daca aveti sange in instalatie, voi astia mari consilieri, dati-l jos pe acest primar numit in functie.
Comentariu by Dan — 19 ianuarie 2018 @ 16:35
@ 20
Este o lege a administrației publice locale, 2015/2001 care spune cum, când si de catre cine poate fi schimbat inainte de terminarea mandatului un primar. Daca o citesti vei putea comenta in cunostinta de cauza si vei putea, eventual participa la un demers de schimbare a primarului. Simpla revolta, insultele si indemnul ca altii sa se ocupe de acest lucru nu rezolva nimic.
@ Dana
Dinspre partea mea am fost prieteni si pana acum. Cum de ieri e si reciproca valabila vreau sa stii ca nu sunt pe nici o lista a vreunui partid. Il apreciez pe Ozzy pentru cea ce face in postura de consilier local desi nu-l cunosc personal, fără a avea aceasi simpatie pentru PSD. Il apreciez pe domnul Visa pentru cee ce face pentru oras de foarte multi ani, pentru trezirea la realitate a multor cetateni si pentru initieera dezbaterilor publice despre oras si cei ce-l administreaza dar nu am aceasi simpatie pentru PNL.
L-am apreciat pe Ciuraru cand era cetatean cu blog si cand critica corect si realist problemele orasului si ale administratiei locale desi nu am simpatizat cu PDL. Acum nu-l mai simpatizez nu pentru ca este PNL-ist ori consilier local ci pentru ca prin actiunile sale, in aceasta calitate, se dezice de ceea ce milita cand era doar un simplu membru de partid.
Comentariu by Marian Vasile — 19 ianuarie 2018 @ 17:31
Mulți consideră că doar consilierii locali pot rezolva orice problemă, inclusiv schimbarea unui primar. Realitatea e alta. Consilierii, mai ales când sunt în opoziție minoritară față de primar, pot combate, pot propune, dar de cele mai multe ori sunt ignorați. Vedeți la televizor, la o scară mai mare, ce fac parlamentarii opoziției și ai puterii.
Consilierul nu face parte din executiv, el aprobă sau nu niște proiecte. Dacă vrea se poate duce în instanță, pe banii lui, pentru a ataca un anumit proiect. Așa cum au făcut la un moment dat consilierii ALDE. Dacă vrea, având notorietate și un partid în spate, consilierul poate strânge semnături pentru diferite cauze, inclusiv referendum. Nu vă așteptați ca un consilier să mute munții. Mai există și plângerile penale, dar deobicei se rezolvă după ani când faptele sunt prescrise sau NUP.
Dacă primarul este corect față de oraș, atunci sarcina consilierului din opoziție este mult mai ușoară. El poate convinge cu argumente pe primar pentru un anume proiect care va rezolva anumite probleme ale oamenilor. Situația asta e idilică și mai rar întâlnită. Deobicei situațiile gen Mangalia sunt mai numeroase.
În concluzie, dacă vrem un altfel de oraș, indiferent cine ar fi primar, trebuie să ne implicăm. Nu putem scoate castanele cu mâna altora.
Comentariu by lucian visa — 19 ianuarie 2018 @ 18:21
Pt.19
Prețul gigacaloriei se obține în urma unui calcul. Abia după ce-l văd cei care se pricep, putem spune care-i adevărul. Poate sunt bani nejustificați, investiții supraevaluate. Nu neg, dar nici nu confirm. Pentru un preț de 250 lei / giga, cred că trebuie investiții serioase.
Dar până atunci, ar fi interesant ca cei care nu folosesc sistemul centralizat, să ne spună cât plătesc, temperatura în casă, suprafața încălzită și dacă locuiesc la bloc sau nu. Dacă ei plătesc pe o giga cu mult mai puțin decât prețul nesubvenționat, atunci viitorul e clar.
Poate cineva să ne dea informații despre stadiul proiectului de cogenerare ? Se mai face ? Dacă da, când ?
Comentariu by lucian visa — 19 ianuarie 2018 @ 18:42
Mutarea coloanelor pe casa scarii? Astia s-au lovit la ceas? Pai ce om normal care nu are programata o renovare sa apuca sa isi sparga tot apartamentul ca sa traga noi tevi prin toata casa? Plus ca unele apartamente sunt pozitionate de asa natura incat ar iesi o mare tiganie in casa daca te-ai apuca de tras tevi noi. Isi bat joc de noi. Suporta ei costurile mele de renovare a apartamentului? Javre imputite care nu stiu cum sa mai faca bani.
Comentariu by Ela — 20 ianuarie 2018 @ 5:21
Da, Ela, ai perfecta dreptate, asa este. Pur si simplu nu se poate.
Dar… vom trai si vom vedea ce ne mai asteapta.
Oricum, trebuie toti sa facem front comun contra numitilor locali, mina in mina cu lichelele de maistri si lingai de la asociatii.
Comentariu by Anonim — 20 ianuarie 2018 @ 10:43
Pt 23:
Cred că ar fi mai ușor să întrebi sau să-mi ceri să argumentez, decât să consideri că nu este adevărat dacă nu știi.
Ti-aș putea da link cu HCL prin care s-a aprobat documentația tehnică pentru sistemul de cogenerare termică. Cât de priceput este un consilier ca să aprobe în cunoștință de cauză? Păi este priceput în funcție de câți pricepuți îl consultă. Studiul pentru sistemul de cogenerare concluzionează că producția de căldură se va mări cu minim 67%, pe aceeași cantitate de combustibil. Ori să dau link cu HCL de aprobarea proiectului?
Sau să dau link cu aprobarea bugetului de la Ministerul Dezvoltării pentru demararea proiectului? Acele investitii serioase au venit pe gratis, prin lobby unde trebuie, nu prin împrumuturi la bănci, sa plătim 2 euro pe 1 euro.
http://m.ziuaconstanta.ro/stiri/administratie-locala/shhaideh-a-deschis-pusculita-milioane-de-lei-ajung-la-cernavoda-si-mangalia-pentru-investitii-633853.html
Ori să dau link cu viceprimarul care in 17 Martie 2017 spune că trebuie să facem acelasi lucru? Nu e ca si cum nu e posibil, ori nu este adevarat, ci doar că administrația nu a făcut, din motivele pe care le-am enunțat. Am dorit mult ca Shhaideh să acorde finanțarea pentru Mangalia, chiar dacă bănuiam că nu se va face nimic deoarece și-ar elimina singuri o variantă sigură de sifonare a bugetului local. Dar uneori, când faci pe prostul, e de dosar penal.
Deci, dragă 23, nu te mai face că plouă, ori că nu cunoști calculele, ori ca nu ai experiența… Cel mai mare consumator de buget local este subvenția pentru căldură, cca 20% din veniturile noastre. De aici trebuie să plecăm cu rentabilizarea, nu să ascundem sub preș.
Comentariu by Mentalistul — 20 ianuarie 2018 @ 12:11
http://radioconstanta.ro/2017/03/17/cum-vad-edilii-din-constanta-mangalia-si-navodari-eliminarea-subventiilor-pentru-incalzire/
Comentariu by Mentalistul — 20 ianuarie 2018 @ 12:12
M-am uitat pe mangalia.ro și am găsit execuția bugetară la 31.12.2016, aferentă anului 2016. http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/10/Cont-de-executie-31.12.2016.pdf
Venituri încasate 93.030.690 lei.
Subvenții plătite efectiv 9.110.404 lei.
Pentru 2015 http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2017/10/Cont-de-executie-31.12.2015.pdf
Venituri încasate 87.644.792 lei.
Subvenții plătite efectiv 8.664 722 lei.
Pentru 2017 nu este postată execuția bugetară.
Parcă ziceai că ți-a plăcut matematică. Între 10 % și 20 % e o diferență. Mare. Așa că ai grijă când arunci cu cifrele. În general ar trebui să nu mai faci atât pe deșteptul. La creștini unul dintre marile păcate e mândria. Bănuiesc că și la voi.
Asta nu înseamnă că nu trebuie redus prețul gigacaloriei.
Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2018 @ 12:45
🙂
Am scris “20% din veniturile noastre”, adica din taxe și impozite, care au fost cca 45-50.000.000 lei in fiecare an.
Inițial am vrut să scriu 10% din bugetul Mangaliei, dar veniturile de la stat nu le folosim unde vrem noi, ci pe investitii sau destinații de cheltuieli precise.
Mai exită alt consumator de buget local, mai mare de 9.000.000 lei? Problema nu rămâne aceeași, chiar dacă nu vă place 20% din taxele si impozitele plătite de Mangalia? 10% din bugetul total al Mangaliei e foarte mult. Daca rentabilizăm si salvam 2-3% din buget, tot inseamna asfaltarea a câtorva străzi sau iluminatul public pe tot anul.
Nu vreau sa fiu nici creștin, nici religios de niciun fel.
Eu sunt existențialist. Ca exemplu, moralitatea grecilor homerici este o moralitate intemeiata pe eroism si desavarsire. Moralitatea crestina e cea care transforma persoana cea mai mediocra si lipsita de orice fel de entuziasm sau de realizari, intr-un exemplu moral. Din acest punct de vedere, o persoana „buna” e cineva care nu face rau, nu incalca regulile si legile si „doreste binele”. Persoana care nu realizeaza nimic cu sau in viata ei, cu exceptia evitarii „pacatul”, isi castiga locul in rai, in timp ce persoana creativa e „imorala” pentru ca nu isi accepta locul in „turma”. Cu alte cuvinte, prohibitiile iudeo-crestine sunt doar „mecanisme de nivelare” a umanitatii de care se folosesc cei slabi si cei mediocri pentru a dezavantaja spiritele talentate si puternice.
Dar acestea sunt chestiuni de filosofie personală. Mentalitatea dtale de genul “nu te mai da tu deștept, este o calitate să fii modest” este a păsărilor din colivie care consideră că zburatul este ceva rău. Să fiu des greșit în ceea ce afirm, poate fi un defect de judecată. Dar sa fiu acuzat ca nu sunt modest pentru că “mă dau deștept”, ce fel de principiu al calității morale ați promovat?
Apropos, un politician vine la ușa dtale si spune: voi face si voi drege … am facut sau am dres… Politcian modest nu e o forma de pleonasm, cand treaba politicianului este sa se afirme? Asta ca fapt divers despre politică, doar e un blog politic.
Dar… tot mi se pare pueril să respingeți ideea de cel mai mare consumator de buget local cu o chichiță de interpretare, gen: Care este corect, “10% din bugetul total” sau “20% din veniturile noastre (ale orasului)”?
Parcă ar fi scris Colgate cu nick dvs.
Comentariu by Mentalistul — 20 ianuarie 2018 @ 13:57
@29 Faci show nu gluma. Erai bun de actor, alea, alea. Dar nu e ceva nou. Show-ul asta ”eftin” e din 2016. Esti exact ca un jucator de fotbal: pana acum nu ai confirmat cu nimic.
Comentariu by Dan — 21 ianuarie 2018 @ 8:41
ptr 23 – domnule Visa, era si cred ca este si acum, o lege care scutea unitatile de invatamint de plata accizelor pe combustibil. Prin ” preluarea” de catre goldterhm a centralelor de la scoli, acestea platesc gigacaloria la acelasi pret cu populatia. Culmea e ca apa si energia electrica o platesc unitatile de invatamint. Cine poate indrepta „aceste erori”????
Comentariu by pop — 22 ianuarie 2018 @ 9:34
Pt.31 ,dl.Pop
In Codul fiscal ,actualizat 2018,la art.399-Scutiri pentru produsele energetice si energie electrica ,scrie:
,,(1) Sunt scutite de la plata accizelor:
……k) orice produs energetic utilizat drept combustibil pentru încălzire de către spitale, sanatorii, aziluri de bătrâni, orfelinate şi de alte instituţii de asistenţă socială, instituţii de învăţământ şi lăcaşuri de cult;”
Ca institutiile de invatamant si cele de mai sus platesc sau nu inclusiv acizele pe combustibil in pretul gigacaloriei nu stiu .
Comentariu by VUCEA DAN — 22 ianuarie 2018 @ 10:57
Nice response in return of this question with firm arguments and describing everything regarding that.
my web site :: Animals-for-sale.Com
Comentariu by Animals-for-sale.Com — 22 ianuarie 2018 @ 18:20
In: Direito do trabalho e direitos humanos. http://www.zeezoarticles.com/articles/208236-admir–vel-gado-novo
Comentariu by admiravel emprego novo reclame aqui — 23 ianuarie 2018 @ 9:55
I seriously love your site.. Great colors & theme.
Did you build this site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal blog and would love to learn where you got this from or what the theme is called.
Thanks!
Here is my blog Jane
Comentariu by Jane — 23 ianuarie 2018 @ 19:43
It is truly a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful
information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.
Here is my site – kelleybocanegra.Blogdetik.com
Comentariu by kelleybocanegra.Blogdetik.com — 23 ianuarie 2018 @ 19:45
Hey there! Quick question that’s entirely off topic. Do you know how to make
your site mobile friendly? My web site looks weird when viewing from my iphone.
I’m trying to find a theme or plugin that
might be able to correct this problem. If you have any suggestions,
please share. Thanks!
Also visit my weblog :: Vacation Comparison
Comentariu by Vacation Comparison — 24 ianuarie 2018 @ 12:02
Se la mod è favorevole , valutato l’interesse vorrei aprire un info-point con tutte le informazioni che ho raccolto dai
giornali siti come „le Commande”. Nel corso degli anni abbiamo aperto varie discussioni in merito e le notizie saranno magari per
i più, ripetitivi, ma spero di proporre una gradita ai nuovi!
Stop by my website :: casette prefabbricate in legno
Comentariu by casette prefabbricate in legno — 24 ianuarie 2018 @ 12:12