Mangalia – politica locală

15 ianuarie 2018

Eminescu şi cultura mamii lor! Scrisoare de la un cititor

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:29

Azi e Ziua Culturii, adică ziua lui Eminescu! La mulţi ani oamenilor de cultură, consumatorilor de cultură, fanilor echipei adverse, dar şi celor din tribune!

Dom’ Lucian Nechita – o poezea ceva? O festivală ceva? Vreo spectacolă ceva? Vreo evenimentă dacă se poate? Vreo serbărică, vreun montaj literar-artistic? Vreo lansare de carte? Vreo vizită pe la şcoli? Vreo premiere, ceva, pentru scriitorii şi oamenii de ştiinţă din Mangalia? Măcar vreo diplomă alb-negru (scoasă la imprimanta de pe hol) pentru vreun literat al Mangaliei? Vreo pozulică ceva cu to’arşu Primar în faţa Primăriei dând mâna cu vreun om de cultură? Vreo expoziţie ceva cu cărţile  lansate la (şi din) Mangalia în 2017? Hai că nu-i chiar aşa de greu!

Ne mişcăm şi noi mai cu talent la Direcţia de Cultură? Sau din birou nu se mai vede cultura din cauza Facebook-ului ? Că, aşa pot să fiu şi eu şef la Direcţia de Cultură: citesc pe Wikipedia şi postez pe Facebook.

A’ naibii de grea e şi « foncţia » asta de “manager al Culturii” din Mangalia,  măi Luciene! De atâta treabă şi de atâta activitate la « Cultură », nici nu se mai vede Cultura ! Doar cultura de porumb fiert vândut la suprapreţ pe plajele Mangaliei, vara, când se strânge obolul !

41 Comments

 1. Din păcate, autorul nu vrea să-și facă numele public. Semn că pe aici umblă câinii cu covrigi democratici în coadă.

  În loc de La mulți ani pentru Ziua culturii, Amin Mangalia !

  Comentariu by lucian visa — 15 ianuarie 2018 @ 15:31

 2. Ei aşi! Serbează la El Greco.

  Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 15 ianuarie 2018 @ 17:07

 3. Pe cine ? Aristotel, Planton …

  Comentariu by lucian visa — 15 ianuarie 2018 @ 17:24

 4. Interesant și foarte la obiect articolul. Din păcate, când un semianalfabet ajunge în funcția de primar, cultura dispare din localitatea respectivă. Exact așa s-a întâmplat și la Mangalia. Ce putem să facem? Primarul a vrut o Direcție de cultură și avea nevoie de un manager care să conducă această Direcție. Dar pe cine să numească acolo? Pe unul mai prost ca el, evident. Și a gasit un tehnician din Șantierul Naval, pe care l-a numit manager peste cultura orașului. Iar acest manager, Nichita Lucian, un mare om de (in)cultură, ne-a demonstrat, dacă mai era nevoie?!?, că, nici măcar de Ziua Culturii Naționale!!!, nu este în stare să organizeze un eveniment cultural . Piticule, nu-i așa că ești mândru de managerul tău?

  Comentariu by Mihai — 15 ianuarie 2018 @ 17:37

 5. La asa oameni de cultura in Mangalia, asa director!
  Cine sint cei ce se pretind oameni de cultura? Ei as, nu va faceti ca nu-i stiti… pai ne mandrim cu Emilia Dabu, cu Savetuta nostra Georgescu, Madam Bucur si Luiza Cala, care se hranesc cu amintirile aventurilor vietii tumultuoase si intre doua mai viseaza si la… una tinara, ii avem pe Koles-nyiuk copipasteurizat, pe Ninu-nino, cam tot pe-acolo, si mai nou vine repede din urma Mentalistul…
  Parca il vad, peste tot, veghind cu forta si superioritatea lui culturala evidenta, trombonistul -sef Mihalache. Ovidiu Mihalache…
  Nu va placce tabloul?
  Seamana cu secventa cu gascanul beat din Pisicile aristocrate.
  Asta promovati, asta aveti!
  Adevaratii oameni de cultura din oras-caci exista- nu-i veti vedea niciodata asociati cu cei de mai sus & company.

  Comentariu by Anonim — 15 ianuarie 2018 @ 18:01

 6. A incercat sa dea o lovitura de stat la UDTTMR dar acolo nu a tinut ca la PSD l-au ejectat aia cu fulgi cu tot. Acum o mai da pe fb cu tatareala ca poate o pune de un sef.

  Comentariu by Amet — 15 ianuarie 2018 @ 19:36

 7. Deunazi si „Vrajitorul din OZ”zy ii dadea tare si cu forta despre numele Eminovici ca si „clona” sa de peste Prut:
  https://www.cotidianul.ro/dodon-si-l-adjudeca-pe-eminescu/

  Comentariu by nabuco — 15 ianuarie 2018 @ 21:46

 8. Pt.6: Asta e alt film. Subiectul postării și discuțiile sunt despre altceva, cu ce schizo mă bagi pe mine în filmul asta?

  Pt.7: Nabuco, ce ai fumat?

  Remarc un lucru: Primarul are un aparat administrativ cu vreo 300 de angajați, are un instrument de propagandă plătit din banii publici – ziar tipărit, conduce un partid cu cei mai mulți consilieri locali, are la dispoziție bugetul local si proiecte pentru propagandă, are avocati, juristi, contabili, etc… dar cu toate astea îi este teamă si vă este teamă de o voce, încât mă bălăcărește în declarațiile sale (sunt personajul principal al frustrărilor debitate in declarațiile sale publice): https://www.replicaonline.ro/primarul-mangaliei-si-a-iesit-din-minti-consilierii-psd-si-alde-acuzati-de-minciuna-si-dezinformare-341039/. Ce putere să aibă vocea asta încât să-i fie atăta teamă de ea și să-i producă atâta frustrare?

  Aici, sub anonimat, la orice subiect, că este vorba despre Ziua Culturii, că este despre Eminescu, nu scăpați ocazia de a aminti de mine cu aberații care au scopul de a mă ponegri. Nici nu eram atât de important, dar m-ați făcut voi. În postare este vorba despre cultura lui RC, că nu s-a făcut nimic, dar reacția voastră este să scânciți despre mine.
  Care-i faza cu atâta frustrare?

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2018 @ 10:01

 9. Ca să vă scutesc de reacții, pe viitor nu am să mă mai refer decât la chestiuni administrative. Nu mai răspund la comentarii asupra mea, nu mai intru in discuții politice, ori în chestiuni de can-can, voi face referire doar la ce ține de administrația Mangaliei și de hotărârile consiliului local.

  Și ca să se liniștească obsedații, vă declar de pe acum că nu mă interesează să candidez primar (nu-s atât de naiv!). Mangalia a fost adusă într-o stare deplorabilă! Cum să se schimbe în bine este tot ce contează pentru mine.

  Comentariu by Mentalistul — 16 ianuarie 2018 @ 13:09

 10. La Visa in poarta e o pisica moarta. Cine-o rade si-o glumi…s-o manance moarta !

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2018 @ 13:33

 11. Daea a propus o oaie-Olguta ! Da’ teleormanul a zis : Avem si noi oile noastre…si au pus-o pe BISISICA (viorica) !
  Si astfel,la fel ca in roman,toate oile psdesuate,vor merge dupa Bisisica !

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2018 @ 14:11

 12. https://www.youtube.com/watch?v=AbDYsbj9dqQ

  Comentariu by I.S — 16 ianuarie 2018 @ 14:16

 13. @9
  Atunci rezumă-te la feisbuc. Ăsta e blog politic.

  Comentariu by Părintele Frecţie — 16 ianuarie 2018 @ 19:14

 14. Pt. #9
  Bravo, merci !

  😉

  Comentariu by nabuco — 16 ianuarie 2018 @ 20:24

 15. http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2018/01/ziua-marian-avramescu.jpg

  http://evz.ro/ambasadorul-britanic-eminescu.html

  Comentariu by lucian visa — 17 ianuarie 2018 @ 8:13

 16. Ce timp de cultura si evenimente culturale sa aibe si alesii nosti cand ei nu isi mai vad capul cu amantele lor .In loc sa transforme primaria si intr-un loc de cultura l-a transformat in loc de placerii.

  Comentariu by fn — 17 ianuarie 2018 @ 10:07

 17. Vucea, ori spui ceva , ori taci din gura. Bagi batul prin gard , poate, poate se mai intereseaza cineva de tine. Lasa-neee

  Comentariu by Anonim — 17 ianuarie 2018 @ 11:13

 18. Pt.17
  Eu tot ce am să spun o spun, fara sa-mi pase daca se intereseaza cineva de mine cum crezi sau faci tu.Este de notorietate ce se intampla in primarie, referitor la ce spune @16 si eu il sustin .Nu trebuie sa bagi batul prin gard sa stii cum s-au destramat(sunt pe cale sa se destrame) familiile unor functionarii(re) publici din primarie din pricina(cu ,,ajutorul”) unor oamenii cu functii importante(primar,directorii s.a) .Nu cred ca nu stiți ca in funcție de amanta cui esti este si functia pe care o ocupi (vorba aceea ,,cine va recomanda?”).Cred ca stiti exemplele la care ma refer,sunt de notorietate si au transformat primaria in casa de placerii.Secretariatul primarului a devenit rampa de lansare si promovare pentru functiile de conducere din primarie(directorii ,sef servicii)
  Iar daca tot vorbim de cultura la acest articol eu cred ca mai intai ar trebui sa vorbim de MORALA si MORALITATE care ar trebui sa stea la baza administratiei si tuturor serviciilor din tara asta pentru ca astea le afecteaza grav pe toate.Aici suferim enorm.
  Esti cumva unul din cei afectati de ce afirma @16 sau eu?.Iesi si spune clar si raspicat si nu te ascunde.

  Comentariu by VUCEA DAN — 17 ianuarie 2018 @ 11:44

 19. Repet, ori spui ,pe fata , ceva , ori taci din gura ! Ca nu ai spus nimic , doar can can. Barfe sunt multe dar le poti dovedi ?

  Comentariu by Anonim — 17 ianuarie 2018 @ 13:24

 20. Nu spun barfe ci lucruri care pot fi dovedite cu probe si martorii.Ateptam sa vedem cu evolueaza lucrurile si va dau concret.

  Comentariu by VUCEA DAN — 17 ianuarie 2018 @ 13:41

 21. Poftin cultura!
  Vedeti, asta e nivelu’.
  Las ca mai pune Alina Romanescu de-un roman si o novela, in care o sa povesteasca cum au facut-o, in ce pozitii, cite orgasme au avut… cultura, deci, la nivel inalt, la club mai pun de-o intilnire si citesc impreuna, mai fac schimb de idei, de parteneri, se inspira, mai scot o carte…

  Comentariu by Anonim — 17 ianuarie 2018 @ 17:10

 22. http://m.mediafax.ro/social/o-tanara-din-constanta-a-nascut-in-toaleta-din-curte-bebelusul-a-cazut-in-hazna-dar-a-supravietuit-16930630
  vs.
  „Din cultură a pământului, cultus agrorum, educaţia devine cultură spirituală, cultura animae.”
  citat din Cicero

  Comentariu by nabuco — 17 ianuarie 2018 @ 21:43

 23. Pt. 21

  Măi, Anonimule! Câte generaţii de elevi ai instruit tu ca să vorbeşti tu aşa despre Alina Romanescu? Câte cărţi ai citit tu, Anonimule? Câte pagini ai scris tu ca să fii invitat să faci parte din Uniunea Scriitorilor din România aşa cum a fost invitată Alina Romanescu?

  Inteligentule, e uşor să împroşti cu noroi. Dar să te văd pe tind că o să creezi ceva vreodată: o carte, o revistă, un spectacol de teatru, un cântec, o serbare cu copiii, o poezie, un tablou, o sculptură. Creează ceva şi, mai apoi să arunci cu noroi.

  Vezi tu, Anonimule, imi este tare milă de tine: am întâlnit mulţi analfabeţi care, de ruşine că nu ştiu să citească spuneau că „nu au ochelarii la ei”. Şi tu pretinzi că ai „alţi ochelari”la tine când arunci cu atâta venin.

  Şi DA, îţi mai spun încă o dată: eşti demn de milă şi nici nu ar trebui să fie lumea supărată pe tine. Atât ai fost învăţat atât ştii să faci.

  P.S. Cât despre aluziile cu altă conotaţie, asta înseamnă două lucruri:
  -fie nu ştii să faci diferenţa între romantismul dragostei şi sexul în sine (posibil şi asta! De aia îţi şi recomand să mai citeşti o ţâră din Eminescu)
  -fie ai fost „educat” undeva printr-o pădure!

  Dar nu dispera, există programe de şcolarizare şi pentru adulţii care au bătut berbunca toată viaţa şi vor să înveţe să scrie. Măcar cu litere de tipar!

  Comentariu by theo — 17 ianuarie 2018 @ 22:29

 24. Draga Theo, „ilustru” anonim,
  Nici nu stii cat adevar ai spus, dar… privit invers!
  Daca ai avea cultura adevarata, daca ai fi creat ceva, atunci ai fi stiut ca cartile persoanei mentionate mai sus sunt maculatura!
  Hartie consumata degeaba, asemenea „scrieri” fac rau literaturii, iar faptul ca e membra intr-o uniune comunista nu mai demult o garantie… stii, de exemplu, ca cartile respectivei au inclusiv greseli gramaticale? Sau nu ti-ai dat seama…
  Poate ar trebui sa ta gandesti la un seral -asta ca sa mai incerci o data un bacalaureat, poate acum ramai cu ceva!

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 12:34

 25. Draga domnilor anonimii
  Uniune Scriitorilor din Romania (infiintata in 1990)este succesoarea Societatii Scriitorilor din Romania infiintata in !908 si transformata cu forta in 1949 in Uniunea scriitorilor din RPR si apoi RSR.Astfel de societatii mai sunt in Romania ,cum ar fii:Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania,Uniunea Artistilor Plastici,UNITER,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania(UNBR)si mai sunt.Din cate stiu eu si din cate cunosc in aceste uniunii(societatii)nu prea intra toti prostii.
  Daca veti vrea sa-mi dati lectii nu le accept de la anonimi pentru ca nu au valoare si sunt nule.Accept orice informatie si lectii de la persoane reale care au CURAJUL sa -si publice numele real.

  Comentariu by VUCEA DAN — 18 ianuarie 2018 @ 14:47

 26. … zise Vucea, un membru al Academiei… sau Academieii, ca sa inteleaga si el despre ce o vorba.
  Maculatura tot maculatura ramine.

  Comentariu by Anonim — 18 ianuarie 2018 @ 21:33

 27. Băi, mai terminaţi cu Cenaclul Fleacăra!..

  Comentariu by Părintele Adnotaţie — 18 ianuarie 2018 @ 21:36

 28. Multumes ,pentru ca pleava tot pleava ramane .

  Comentariu by VUCEA DAN — 18 ianuarie 2018 @ 22:31

 29. Greetings I really enjoyed reading this website

  Comentariu by how to get more instagram followers — 18 ianuarie 2018 @ 22:41

 30. @28-Si cand o poarta vantul…trece granita(pe la vama-sic !) ! Uite nea Vucea ca ai admiratori cu limbi straine ! (baga traducere la @ 29)

  Comentariu by I.S — 18 ianuarie 2018 @ 23:17

 31. Pt.30
  Pleava o trece vantul ilegal ,nu pe la vama .

  Comentariu by VUCEA DAN — 19 ianuarie 2018 @ 9:36

 32. Nu a scris eu la 29 .
  Salutări .Îmi plăcea foarte mult să citesc acest site.

  Comentariu by VUCEA DAN — 19 ianuarie 2018 @ 9:42

 33. intotdeauna mi au placut aia care vad gunoiul din ochiul altuia dar barna lor nu.
  mor dupa aia cu ,,ca cartile”cu repetitie ca sa se inteleaga ca omu e cacofon…sau cacofonist?:P

  Comentariu by wow — 19 ianuarie 2018 @ 9:46

 34. Iar a intrat omul de cultura Colgiu pe blog, cu forta lui erectila.

  Comentariu by Anonim — 20 ianuarie 2018 @ 10:50

 35. https://www.cotidianul.ro/gunoierii-turci-au-deschis-o-biblioteca-cu-cartile-aruncate-de-altii/

  http://evz.ro/infiorator-cum-a-acceptat-mihail-sadoveanu-condamnarea-la-moarte.html

  Comentariu by lucian visa — 20 ianuarie 2018 @ 13:02

 36. I do not even know how I ended up here, but I thought this
  post was good. I don’t know who you are but certainly
  you’re going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

  my web site … http://Www.Manozaidimai.Lt/Profile/Leooffer01

  Comentariu by Http://Www.Manozaidimai.Lt/Profile/Leooffer01 — 20 ianuarie 2018 @ 14:19

 37. It’s remarkable in support of me to have a site,
  which is good designed for my know-how. thanks admin

  My web-site Ransom Catamaran Sailing

  Comentariu by Ransom Catamaran Sailing — 20 ianuarie 2018 @ 14:29

 38. Consulte lhe profissional anteriormente a modificar para certa
  regime mas baixa no carboidratos e também mais alta em
  gorduras Ultra Power Max. http://new.Urbanchina.org/space.php?uid=1361822&do=blog&id=731512

  Comentariu by comprar ultra power max — 20 ianuarie 2018 @ 14:51

 39. Muito, eu comprei e continuo a adquirir Super Slim X justamente porque eu
  sei que funciona e também também sei que é totalmente legalizado pela ANVISA e pelo Ministério da Saúde. http://portals.ispp.edu.kh/ActivityFeed/MyProfile/tabid/57/UserId/390773/Default.aspx

  Comentariu by formula do super slim x — 20 ianuarie 2018 @ 16:20

 40. Nel 1998, in collaborazione con un parente, abbimo dato vita ad una nostra
  anche il nostro piccolo commercio, partendo da una collezione
  di peonie giunte dal Michigan, una un esperimento innovativo per l’Italia.

  Oggi il loro catalogo si è ancora più diversificato e contiene numerosi esemplari
  e genealogie diverse.!

  Here is my web site :: casette in legno usate verona

  Comentariu by casette in legno usate verona — 20 ianuarie 2018 @ 17:09

 41. Ciao, sono un modesto fittavolo e vorrei trattare il mio pezzo di terra con ulivi varietà itrana.
  Considerando il periodo e eventuali gelate, impiegando solo calce
  idratata, senza solfato di rame, si può trattare o ci sono problemi pesanti?

  my weblog: casette prefabbricate in legno per campeggio

  Comentariu by casette prefabbricate in legno per campeggio — 20 ianuarie 2018 @ 18:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress