Politica locală în Mangalia

14 ianuarie 2018

Liviu Dragnea TRĂDAT de PSD Constanța! Doi miniștri îl ridică în slăvi pe premierul Tudose

Filed under: PSD — lucian visa @ 11:34

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a scris, pe Facebook, că se aşteaptă ca în CExN al PSD social-democraţii să discute mai mult despre modalităţile prin care acest guvern să funcţioneze şi mai bine decât a funcţionat până în prezent.

Titus Dobre a mai precizat că premierul Mihai Tudose a demonstrat că cetăţenii acestei ţări vor să fie conduşi de un lider care le înţelege problemele şi caută rezolvarea corectă, fără a face jocuri politice şi fără a lua decizii pripite.

Ministrul mai scrie că premierul trebuie să fie în orice situaţie şeful guvernului – „aşa cum este perceput de alegători, prezentat de mass-media şi acuzat, dacă este cazul, atunci când există eşecuri”.

Totodată, și Felix Stroe, ministrul Transporturilor și liderul organizației județene PSD Constanța spune că la următoarea întâlnire a liderilor partidului trebuie discutat despre „democratizarea” puterii de decizie din PSD, spunând că „premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aiba si decizia”.

„Ar fi bine ca la CExN-ul urmator sa purtam o discutie serioasa despre cum putem democratiza puterea de decizie in partid si despre cum putem face ca actuala guvernare sa performeze. E necesar ca din Guvern sa faca parte cei mai pregatiti oameni pe care ii are partidul. Imi doresc ca de aceasta data organizatiile locale sa fie mai implicate, pentru ca nu e normal sa decida doar o mana de oameni.

Partidul suntem noi, toti cei care am muncit pentru a castiga increderea romanilor. Premierul are responsabilitatea actului de guvernare dar trebuie sa aiba si decizia”, precizează Stroe intr-un comunicat de presa.

Ionuț Gogean, evz.ro 13.01.2018

54 Comments

  1. PSD nu a făcut opoziție la administrația PNL din Mangalia pentru că a fost total nedumerit în ce tabără să meargă. Acum treburile s-au mai lămurit. Dar dacă câștigă Dragnea ? Așa că mai bine liniște.

    Comentariu by lucian visa — 14 ianuarie 2018 @ 11:39

  2. Opoziție cui, dragă dle Vișa?
    Pentru că anticipez răspunsul, întrebarea aceasta este mai importantă: unde să facă opoziție?

    PS: PSD Mangalia este filială locală a organizației PSD a județului Constanța, fără personalitate juridică. De aceea, listele de candidați sunt ștampilate, semnate și depuse de către organizația PSD a județului Constanța. Unde toți membrii PSD din Mangalia plătesc cotizația și sunt membri cu aceleași drepturi ca oricare membru PSD din județul Constanța, iau parte la congrese prin delegați. Deciziile se iau prin ședințele BEJ, in care un membru PSD al municipiului Mangalia poate propune sau poate să-și exprime opinia, convingând prin argumente pe ceilalți membri ce decizie să se ia în plen. Dacă un membru PSD are ceva de spus, se adresează întăi conducerii, poate convinge că ceea ce semnalează trebuie rezolvat. Poate alții nu și-au permis să dea cu pumnul în masa președintelui de organizație judeteana, nu știu ce fac alții, dar eu am făcut-o pentru subiecte privind Mangalia și chiar am fost ascultat (nu e un gest frumos, dar mi-am permis pentru că era despre Mangalia și prefer să fiu eficace, nu un “pupător de inel”). Când am avut disensiuni pe un subiect, mi-am permis să răspund “Am înțeles! Am înțeles ce spuneți dvs., asta nu înseamnă și că am să execut. Nu sunt de acord, și ori vă conving, ori îmi asum să nu execut!” – de s-au bucurat personajele din politica Mangaliei, care vor să scape de mine, pentru că le încurc să se vândă. Tot urlau pe aici sau promiteau primarului că s-a rezolvat să mă dea afară. Dar adevărații oameni politici cunosc politică.
    Mi-am permis, in orice discutie publica pe Facebook, să-mi exprim opiniile față de cei cu mustață. Am afirmat că nu-mi plac oamenii cu mustață, iar asta este o chestiune de gusturi. De-aia nu mai poate?! Ce dacă o să câștige Dragnea? Așa e în tenis: uneori pierzi, alteori câștigi. Nu se va întâmpla vreo tragedie cu cei care au altă opinie, toti care au avut disensiune cu Dragnea vor rămâne in partid si vor avea opinii in continuare. Doar nu o să înjumătățescă partidul, prin excluderea celor care nu plac oamenii cu mustață.
    Astfel că nu-ți face griji, dle Vișa, un om politic adevarat care are o opinie, și-o și asumă. Și e pregătit pentru orice urmează.

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 12:39

  3. Eu nu-mi fac griji. Doar constat că la Mangalia, PSD nu-și reprezintă alegătorii. Similar și pentru conducerea centrală.

    Comentariu by lucian visa — 14 ianuarie 2018 @ 13:12

  4. Chiar așa? În ce subiect?
    Cred că sunteți în eroare. Cel puțin în ceea ce mă privește.

    Singurul consilier care menține legătura cu o masă mare de cetățeni ai Mangaliei este de la PSD.

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 13:15

  5. Serios, adica tu, Menabit?
    Care dintre voi, cel care scrie pe facebook, sau cel care comenteaza la ce scrie el pe facebook sau pe alte bloguri?
    Sinteti ocupati rau… trist e ca cei ca voi sint cei ce ies in fata cu opinii.

    Comentariu by Anonim — 14 ianuarie 2018 @ 13:27

  6. Este vorba de „praf in ochi”,pe care psd-ul l-a lansat de o saptamana,la care vada ca-si aduc „contributia” cu totii in media ! Pe 20.01 este planificata o mare manifestatie pentru legile justitiei…pe care le-au uitat cu totii datorita diversiunilor ! Al dracului de important pentru noi e Dragnea sau Tudose ! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1718361081563735&set=a.147253892007803.33279.100001695795753&type=3&theater

    Comentariu by I.S — 14 ianuarie 2018 @ 13:34

  7. Pt. #4
    Nu ca alte partide ar fi altfel dar asa stie/scrie „lumea” …
    http://codulluioreste.ro/presedintele-psd-constanta-felix-stroe-este-noul-nas-al-mafiei-din-constanta/

    Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2018 @ 13:35

  8. Ozyy nu mai este in PSD de foarte mult timp ..adică de cînd Felx nu mai vrea sa audă de acest besmetic care i-a fost băgat pe gît . Ce vb tătarul este apă de poaie …….nu il mai ascultă nimeni nici chiar Doru Marinescu

    Comentariu by Anonim — 14 ianuarie 2018 @ 13:47

  9. https://www.facebook.com/GEOPolIntelligence/photos/a.878430298904524.1073741829.821002957980592/1385100021570880/?type=3&theater

    Comentariu by I.S — 14 ianuarie 2018 @ 14:05

  10. Pt 8:
    Ca să bagi ceva pe gât altcuiva, împotriva voinței sale, presupune să ai o putere mai mare decat a lui. Spui că eu am fost băgat pe gât lui “tătuța județului” Felix Stroe, ajuns ministru in guvernul României? Decât să creadă cititorii că am acces la o putere mult mai mare, mai degrabă vor crede că afirmi prostii.
    Mai ales că ai început în direcția asta: zici că nu mai sunt in PSD de foarte mult timp? Din partea cărui partid mai sunt consilier local? Aaa, au uitat să îmi retragă sprijinul politic?
    PSD nu a fost inventat la spălătoria auto, nici la chioșcul de înghețată, este un partid istoric, înființat pentru prima dată in secolul 19, adică pe la 1800 și ceva.

    Referitor la cine mă ascultă, e irelevant. Nu vreau să fiu ascultat. Ci invers.

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 14:12

  11. @-Opreste-te mai omule-ne zgarii pe nervi ! Partidul tau de la 1800 ! Nici macar matusalemul Iliescu nu are „indrazneala”ta ! Partidul asta al tau i-a bagat in puscarii tocmai pe cei pe care ii invoci ! Bombonel ni l-a indicat pe Ponta urmasul lui Titulescu si pe tine te-au impus pe capul nostru ca urmas al lui Titel Petrescu !

    Comentariu by I.S — 14 ianuarie 2018 @ 14:22

  12. Ozghiun, sa afirmi ca partidul tau fiinteaza din 1800, tine de ‘retard istoric’

    Comentariu by ALDE — 14 ianuarie 2018 @ 15:46

  13. http://digitalcollections.lib.washington.edu/cdm/singleitem/collection/maps/id/76/rec/2

    Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2018 @ 16:23

  14. Pt. #11
    http://www.expert-mediu.ro/prez/prez_2.html#
    ?

    Comentariu by nabuco — 14 ianuarie 2018 @ 16:26

  15. Toate ca toate, dar ce se intampla cu caldura din calorifere?

    Comentariu by Spiridus — 14 ianuarie 2018 @ 17:44

  16. @4
    Este meritul persoanei, nu al partidului.

    Comentariu by Părintele Făţarnie — 14 ianuarie 2018 @ 18:28

  17. V-aș ține o prelegere despre social-democrație, pornită în Valahia încă de la revoluția din 1848. Ca dată istorică, Partidul Social-Democrat s-a înființat la 1893. Revendicările principale ale social-democraților au fost votul universal, libertatea presei, egalitatea femeilor cu bărbații, adoptarea unei legislații a muncii și reforma radicală a sistemului agrar în favoarea țărănimii, organizarea învățămîntului gratuit obligatoriu, garantarea dreptului la întrunire, instituirea impozitului progresiv pe venit, descentralizarea și autonomia comunală.
    La 31 ianuarie 1910 a fost înființat Partidul Social Democrat Român (PSDR), condus de I.C. Frimu, Mihai Gh. Bujor, Cristian Racovski, Dimitrie Marinescu și Constantin Vasilescu.
    (Voi continua..)

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 20:41

  18. “ În perioada interbelică a urmat o perioadă de scindări generate de relaționarea cu celelalte partide, respectiv cu PNȚ și PNL, în vederea accederii la putere. În perioada dictaturii regale, PSD și-a continuat activitatea în ilegalitate, sub conducerea lui Constantin-Titel Petrescu. Deși se aflau în tratative cu comuniștii pentru organizarea luptei antifasciste, social-democrații români au întrerupt contactele cu comuniștii, care susținuseră anexarea Basarabiei și Bucovinei de Nord la URSS.

    După 23 august 1944, PSD a fost implicat în constituirea primelor cabinete provizorii, dar la instalarea guvernului Petru Groza, în martie 1945, Constantin Titel Petrescu și alți lideri regionali ai PSD au refuzat să participe. La Conferința din decembrie 1945, în urma hotărîrii majorității delegaților de a merge în alegerile parlamentare pe liste comune cu PCR, Constantin Titel Petrescu și susținătorii săi au părăsit PSDR constituindu-se apoi, în mai 1946, în Partidul Social-Democrat Independent (PSDI). În manifestul PSDI se arăta că partidul este promotorul adevărat al social democrației românești. Două luni mai tîrziu, liderii PSD au fost arestați, fapt care a cauzat dispariția partidului din viața politică.”

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 20:48

  19. Nici macar Iliescu nu a gândit aceasta analogie istorică în 1989!!!!

    Comentariu by Anonim — 14 ianuarie 2018 @ 21:43

  20. Social-democrația este o doctrină politică veche, a adus democrația pe lume. Ignoranții care pricep pervertit politica, fac confuzie. Social-democrația nu este nici comunism, nici nazism, este o doctrină diametral opusă acestora. Nu a inventat-o nici Iliescu, nici Năstase, nici Ponta, nici Dragnea. Si o doctrină, cea mai umanistă dintre doctrinele politice, nu poate fi asimilată cu persoane. Unele doctrine sunt totalitariste sau extremiste, sunt în afara legii, dar social-democrația este o doctrină legală și prezentă in istorie, in aproape toate părțile lumii. Lipsește acolo unde este dictatură sau totalitarism.
    Englezii au partidul laburist, americanii au partidul democrat. Roosevelt, J.F.Kennedy, Clinton, Obama, au fost democrați.

    Social-democrația a scos Germania din criza economică si facut-o lider economic al Europei (măsurile Hartz), a creat nivelul social din Suedia atat de invidiat de restul lumii. La fel si in Norvegia, Partidul Laburist (partidul muncitoresc norvegian, prezent in viața politica din 1887) a condus pana în 2013. Din 2001 până în 2006, și apoi din nou din 2009 până în 2015, Norvegia a avut cel mai mare Indice de Dezvoltare Umană din lume. Începând cu anul 2010, Norvegia a fost clasificată ca cea mai democratică țară din lume, conform Indicelui Democrației. Suedia a încheiat anul 2017 cu un excedent bugetar de 7,5 miliarde euro.

    Social-democrația elimină servitutea față de material.
    Prostia pe care o fac mulți este să identifice eronat că o doctrină este după cum e persoana care conduce un partid. De parcă dacă PreaÎnaltul ar fi hoț, asta ar însemna că toți creștinii ortodocși sunt hoți. Cum ar fi să țipi la creștini: “De ce ești creștin ortodocs? PreaÎnaltul a fost acuzat de corupție și delapidare!! Credința ortodoxă trebuie scoasă în afara legii!! Ești un nenorocit, pentru că un prelat al religiei tale e un nemernic, iar un altul e un păcătos!!”.
    Ortodoxia nu este a PreaÎnaltului, ori a Patriarhului, cum nici catolicismul nu este al unumit Papă. Unii au făcut Cruciade, au ucis cu ele. Altii au facut Inchiziția. Unde este porunca “Nu ucide!”?
    Ori dacă în 1907 liberalul I.I.C. Brătianu a ucis fără noimă peste 10.000 de țărani, asta definește partidul liberal ca fiind un partid ucigaș. Nicidecum!
    Ignoranții confundă doctrinele cu persoanele, ori o doctrina cu alta.

    Asta așa, despre “Hă, hă, hă, mentalistule esti prost! Ce este tâmpenia asta că PSD s-a înființat in secolul 19 ?!?”.
    “Ignoranța nu este cel mai mare inamic al cunoașterii, ci falsa cunoaștere.”

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 21:59

  21. Frana, in plm, ca dai pe afara, Ozghiun! PSD este urmasul defunctul PCR.

    Comentariu by ALDE — 14 ianuarie 2018 @ 22:04

  22. Mentalistule,ai dreptate!Cat de bucuros este Iliescu acum când,in sfârșit, și-a găsit un propagandist de tip ceaușist!!Numai pe timpul răposatului se găseau astfel de „gânditori”care-l prezentau pe Ceaușescu că fiind urmașul lui Mihai Viteazul, Stefan cel Mare etc.. Iliescu si-a gasit idealistul!

    Comentariu by Anonim — 14 ianuarie 2018 @ 22:30

  23. Mai lipseste sa spui ca Dragnea, Ponta, Nastase si Iliescu „doar au intinat idealurile pesedismului”.
    Deci, bai nebunule, tu crezi ca esti urmasul intelectualilor arestati de regimul comunist? Tu chiar crezi ca PSDul actual – extensia de continuitate a Partidului Comunist Roman care a casapit PSDul de care faci vorbire – are vreo legatura cu progresistii interbelici? Rau te-au mai prostit coledzii, monsher!
    Si cum ziceai ca e cu falsa cunoastere?

    Comentariu by Moa, pentru cel mai vajnic aparator al pesedismului de partid si de stat — 14 ianuarie 2018 @ 22:33

  24. M-am referit la istoricul doctrinei social-democrate.
    Dacă mintea obtuză confundă comunismul cu social-democrația, în lumea ei crede că are dreptate.

    Galileo Galilei le-a dus telescopul si le-a spus preoților:
    – Nu trebuie decât să priviți!
    – Noi nu trebuie să privim, noi ȘTIM adevărul: Pământul este plat! – au raspuns clericii și l-au condamnat pentru erezie.

    Totuși, pământul nu este plat.

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 23:18

  25. Pai si eu tot de doctrina social-democrata vorbesc, aia cu care PSDul tau de hoti nu are niciun fel de legatura.
    Se vede dupa legile pe care le dau, se vede dupa ideile pe care le au si dupa propunerile pe care le fac.

    Social-democratia „ta” nu are nicio legatura cu social-debandada infractionala actuala pe care o practica pesedeii tai.

    Daca inca mai consideri ca PSD este social-democrat, esti o victima, nu Galileo Galilei. Si tii in mana un picior de masa, nu un telescop.

    Comentariu by Moa, pentru cel mai vajnic aparator al pesedismului de partid si de stat — 14 ianuarie 2018 @ 23:30

  26. Și dracul când ispitește vine cu idei așa zis bune!Fiecare ideologie pare să fie buna la început!A voastră,actualul PSD,nu merge decât pe prosteala.Rau e că sunteți atât de îndoctrinați încât vă dați și viața.

    Comentariu by Anonim — 14 ianuarie 2018 @ 23:41

  27. Pt 25:
    Cei de la guvernare sau cei din opozitie sunt doar niște trecători, indiferent ce fac sau nu fac.
    Social-democrația este o idee, nu niște persoane.

    Asa cum te referi dta, poti sa exprimi: “Cei care sunt acum la guvernare…” sau “cei care conduc acum PSD”. Mâine e posibil sa fie altii. În Germania sunt altii la conducerea PSD. In Suedia sunt altii, de altă caracteristică. Daca cei din Suedia sunt mai buni decat cei din Germania, social-democrația fiind aceeasi peste tot, inseamna ca e caracteristica de oameni, nu caracteristica de doctrina.

    Comentariu by Mentalistul — 14 ianuarie 2018 @ 23:47

  28. caracteristica de oameni…caracteristica de doctrina Suna cineva la salvare,sa dormim si noi in noatea asta ?

    Comentariu by I.S — 15 ianuarie 2018 @ 0:09

  29. Observ că cei din PSD urmează periodic aceleași cursuri.Acum multi ani Radu Mazăre stătea atârnat de blocuri arătând populației din Constanta cat de gospodar este el.Au trecut anii și ,se pare, Mentalistul a citit cursurile lui Mazăre și vine sa ne propună vopsirea farului,cu bidineaua.Daca găseai niste sfori sa te cobori pe far,așa cum făcea Mazăre,păreai mai credibil!!

    Comentariu by Anonim — 15 ianuarie 2018 @ 7:47

  30. Citez:”Social-democratia este o idee ,nu niste persoane…înseamnă că e caracteristica de oameni,nu caracteristica de doctrina”,am încheiat citatul. Mentalistule sigur ai probleme cu capul!!!!

    Comentariu by Anonim — 15 ianuarie 2018 @ 7:55

  31. test

    Comentariu by Anonim — 15 ianuarie 2018 @ 8:39

  32. Daca spui ca social-democratia nu tine de ce cred sau fac oamenii, presupui ca e buna si ca depinde cum e aplicata. Faptul ca da rezultate diferite de la tara la tara nu inseamna ca e exclusiv vina oamenilor, bai prapaditule! Vrei sa apui ca succesul e de la doctrina buna iar esecul e acolo unde oamenii au fost prosti si hoti? E ca si cum ai spune ca e o idee buna care e compromisa prin insasi aplicarea ei.
    Cu asta ti-ai cam dat foc singur la afirmatii. Nu ar fi prima data, dar poate la un moment dat o sa-ti pice fisa. Si poate le pica fisa si alora care se mai uita in gura ta.

    Comentariu by Moa, pentru cel mai vajnic aparator al pesedismului de partid si de stat — 15 ianuarie 2018 @ 8:42

  33. Pana sa apara structura de organizare piramidala a sclavagismului, era pe sistemul ‘care are ciomagul mai mare’, asa ca bruma de ordine pe care a adus-o noua idee a fost chiar un progres fata de ce fusese inainte. De ce te-ai oprit la secolul 19 EN si nu te-ai dus la secolul 19 IEN?

    Comentariu by Tot moa, pentru vajnicul pesedel — 15 ianuarie 2018 @ 8:53

  34. O doctrina nu are cum sa fie aceeasi peste tot. Uiti ca si fas-cismul, si stali-nismul, si national-socia-lismul etc sunt variante ale comu-nismului, adica ale socia-lismului international, si sunt tot inventii ale mintii omenesti. Si Sha-ria e o lege unitara care e aplicata de oameni dupa cum ii taie capul, nu?

    (interesanta lista de cuvinte cenzurate, d-le Visa…)

    Comentariu by Tot moa, pentru vajnicul pesedel — 15 ianuarie 2018 @ 8:56

  35. Social-democrație există în țările europene.
    Reformele Hartz, reforme social-democrate, au fost numite “cel mai nepopular succes”. Dar au scos Germania din criză ca lider economic european. In Norvegia social-democrația conduce guvernele de la 1935 încoace. Partidul Muncitoresc din Norvegia a fost cel mai mare partid din Parlament încă de la alegerile din 1927, până la recentele alegeri din 2009. În urma alegerilor din 14 septembrie 2009, laburiștii au obținut 64 mandate în Storting, iar împreună cu aliații lor dețin o majoritate foarte strânsă de 86 locuri din totalul de 169. Norvegia este țara cu cele mai mari venituri per capita.
    Suedia: Timp de peste 50 de ani Partidul Social Democrat Suedez (Sveriges socialdemokratiska arbetareparti = Partidul Social Democrat al Lucrătorilor din Suedia, cunoscut popular ca Socialdemokraterna sau SAP) au dominat sistemul politic, guvernând în total timp de 47 de ani, cu numai 3 întreruperi (1976-1982, 1991-1994 și 2006-) din 1950 până astăzi.
    Suedia a încheiat anul 2017 cu un excedent bugetar de 7,5 miliarde euro.

    Mulți au spus: “Bine, dar social-democrația din Europa nu este aceeași cu social-democrația din România! La noi sucks!”. Asta este imaturitate politică, să crezi că un sistem nu e bun, doar pentru că nu te-ai priceput să performezi cu el in curtea ta.
    Buuun! Ce facem dacă ne dorim un sistem social si un trai ca in Suedia sau Norvegia? Acolo a performat social-democrația. Noi ce facem, hulim social-democrația și o declarăm ca fiind neocomunism din cauză că social-democrații din România nu s-au priceput să fie social-democrați?
    Orice politică ai face, dacă furi nu iese nimic bun pentru societatea care este condusă. La fel ca in orice lucru, contează caracterul și priceperea persoanei. Toti au furat! Țărăniștii lui Radu Vasile au făcut prăpăd, fiul președintelui Constantinescu facea trafic de țigări si de arme. PD-L a făcut un prăpăd și mai mare, timp de 10 ani. Liberalii de azi sunt PD-L-iștii de ieri.

    Deci dacă in Suedia și Norvegia social-democrația guvernează de la al doilea război mondial încoace, cu mici intermitențe, și le-a dus unde le-a dus, de ce să urli că social-democrația este ceva rău?
    Ce faci când vrei să ai o țară ca afară, model de civilizatie si nivel social gen Suedia, Norvegia, Germania…?? Înjuri social-democrația, o hulești că nu ar fi bună? Păi social-democrația le-a dus acolo. Nu încerci să faci o astfel de social-democrație si la tine in țară? Cum faci asta? Oamenii de calitate si corecți trebuie să schimbe pe hoți și nemernici. Pe Mazăre l-a dat jos altcineva? Nu tot PSD? Pe Dragnea si camarila lui credeți că poate să-l dea jos altcineva? Tot PSD are această putere. PSD are puterea să-l țină sus, cat il tine PSD nu-i face nimeni nimic; PSD are puterea să-i taie macaroana. Nimeni altcineva.
    Eu am fost in Suedia, am stat la Malmo si cunosc despre nivelul social si despre democrația din Suedia. Poate acesta este motivul pentru care mi se pare firesc ca un consilier local sa se plimbe pe jos prin oraș, sa se intereseze de problemele orasului sau ale cetățenilor, sa le expună in consiliul local ca dezbatere pentru rezolvarea lor. Nu să umble cu fandoseală, crezându-se niște aristocrați pentru că și-au plătit o funcție de consilier local, drept pentru care se simt indreptatiti sa fure bugetul loc intr-un jaf organizat pe acte. Simt că li “se cuvine”… auzi la ei!
    “Ozzy, ia-ți haine de la Lumotex, că acum suntem consilieri locali!”. Hai sictir! Cu tricou cu Pink Floyd pe mine, tot am mai multă credibilitate în fața cetățenilor decat pițiponcul de primar mincinos și tâlhar, ori decât huliganii care înjură de mamă prin ședințe. Fițe că ce? Că sunt în poziția să fure Mangalia? Păi în situația aceasta se vede cât de sărac esti: cât de disperat esti ca sa furi. Dacă nu am nevoie să fur, mă face cel mai bogat dintre ei. Nu zic să nu se aleagă cu nimic, doar au primii informația, dar muncește și fă ceva pentru oraș și ai să vezi că meriți. Nu să te vinzi pentru că altceva nu esti in stare sa faci!
    Fițe de aristocrați.., de parcă a fi consilier local este vreo mobilitate. Cetățenii i-au votat pe consilieri să-i reprezinte, sunt consilierii cetățenilor, nu sunt consilierii primarului. În loc să-i reprezinte, le trădează interesele prin vânzare. Si apoi mă înjură pe mine, că din ce trăiesc eu dacă nu fur Mangalia. Ia să vedem, o să muriți de curiozitate?

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 10:49

  36. Nu este prima data cand acest domn atrage atentia ca si fara de partid are loc eligibil in CL ! De fapt sunt mereu in „negocieri”,daca nu cumva in santaj cu partidul de „adoptie”! In Dobrogea unde intrase in traditie colaborarea exemplara intre nationalitati si bagat dracul coada ! Nu cred ca e cazul sa va dau lectii despre „dracul cu ochi albastri”,insa e bine de remarcat atitudinea dr.in securitate Tudose, in problema secuilor-pentru care nu si-a cerut scuze,initiind o miscare asemanatoare cu cea produsa de Iliescu,la Tg. Mures. Nu vreau sa fiu „prapastios” in ce se coace cu democratia dobrogeana,dar vreau sa va reamintesc un episod petrecut acum doi ani.Cititi cu atentie ca sa-l remarcati pe dracul de care spunem : https://www.telegrafonline.ro/senzational-bataie-la-udttmr

    Comentariu by I.S — 15 ianuarie 2018 @ 13:02

  37. ps-Just siktir!
    Dragnea va juca cu aia de-i UDăMeReu profitând de chestiunea fâlfâielilor propuse de Tudose la adresa kelemenilor!. @35- Spui de social-DEMOCRATIE =vezi ca UDDMT e asemanat cu UDMR care a avut si ei un candidat vopsit Antal Istvan la Constanta ! De fapt eu ma adresez turcotatarilor din localitate,nu neaparat tie,care nu cunosc daca esti sau nu santajat de cei cu ochi albastri…prin metoda lor clasica ! Daca ai muste pe caciula de pe vremea cand aveai cascheta…mai bine stai cuminte in banca ta ! (lasa democratia in seama altora !)

    Comentariu by I.S — 15 ianuarie 2018 @ 14:04

  38. …Iar PRMistii de ieri conduc PSDul de azi.

    Ideile socia1iste au aparut mult dupa ce revolutia burgheza de sec. 17 si-a aratat potentialul prin inlocuirea mosierismului medieval de tip sclavagist feudal cu capitalismul timpuriu, in care nu mai era exploatata persoana, ci munca acesteia, unde stapanii de sclavi si de iobagi s-au transformat in patroni iar persoana era libera sa circule daca avea cu ce plati drumul.
    Si pentru ca burghezia decadenta se asigura in permanenta ca persoana sa nu prea aiba cu ce plati migratia, persoana muncea pe rupte la patron, doar-doar… Sistemul de organizare piramidala nu disparuse inca, asa cum se spera. Mai era drum lung pana acolo. Si asa au aparut ideile egalitare de care s-au ocupat pasoptistii.

    Ideile socia!iste de secol 19 au fost un progres al vremii in raport cu conditiile vremii. Au avut menirea sa dea lovitura de gratie oranduirii sociale piramidale a vremii. In contextul vremurilor ei a fost un progres catre egalitarism.
    Asta va scapa voua, astora care preaslaviti social-democratia ‘veche’. Nu inseamna ca nu e buna. Inseamna ca e CADUCA.

    Stii cu ce se ocupa de 27 de ani partidul tau de hoti social-democrati? Cu reconstruirea sistemului social piramidal burghezo-mosieresc, astfel ca ei sa aiba mereu cautare, astfel ca prostii ca tine sa zica „social-democratia e buna pentru ca e egalitarista si umanista”.
    Pe romaneste, hotii tai social-democrati creaza DELIBERAT o patura saraca, legata de glie (de locul de munca, de regiunea geografica( dependenta de „redistribuire”, din care sa-si extraga voturile si sa-si perpetueze existenta.

    Hotii tai fac exact ca orice comisie jegoasa care, pentru a nu se desfiinta, se face ca nu a terminat treaba.

    Vai de capul tau, prapaditule!

    Comentariu by Tot moa, pentru vajnicul pesedel — 15 ianuarie 2018 @ 14:26

  39. socia1iste

    socia!iste

    cen zura (da, nici c3nzura nu se poate scrie pe acest minunat blog)

    Comentariu by Tot moa, test de cen zura — 15 ianuarie 2018 @ 14:35

  40. Pt 36:
    Ai greșit iar ușa. Cum se face, că bați numai la uși greșite.
    Negocierile nu se poartă de către minorități, cui să se vândă, ci partidele vin la minorități să le propună și să le promită.
    Prima eroare este așa: Tătarii nu sunt maghiari! Nici lipovenii, nici machidonii, nici sașii. Dau exemplu evreii: nu au avut țară timp de 2.000 ani, dar etnic au avut continuitate traind fiecare in țara care s-a stabilit. Dar un pic mai izolați de conlocuitori.
    Tătarii au fost altfel, nu stăteau locului, se considerau liberi. Până s-au așezat. De fapt, tătarii din Dobrogea, tătarii crimeeni, tătarii nogai, vorbesc limba kypchak-cumană, pentru că s-au format după bătălia de la Kalka din 1223, cand mongolii au înfrânt pe cumani. 7 clanuri (Barin Șirin, Alchin, Mansur, Ayghut, etc.) s-au adunat sub Nogai, care si-a stabilit comandamentul la Saqci (Isaccea) și cu ei a făcut o armată redutabilă, încât a devenit conducator de facto in Hoarda de Aur, a întronat hani si i-a detronat după bunul plac. Atunci, centrul de putere pentru jumatate de omenire se afla in Dobrogea. Tătarii dobrogeni sunt urmașii cumanilor. Când cumanii s-au așezat pe teritoriul viitoarelor Ungrovlahia si Moldo-vlahia, zona s-a numit Cumania Neagră. Cumanii au fost vecini cu bizantinii, apoi cu vlahii din țaratul vlah cu capitala la Trnovo (1185-1260). Cumanii sunt menționați des in ajutorul vlahilor, Ioniță Caloian l-a bătut pe împăratul latin Balduin al imperiului bizantin, aflat in fruntea cumanilor. Basarab a fost cuman. Si Terter. Si Shishman. Si Balik, tatăl lui Dobrotici. La Posada, Basarab a înfrânt pe regele Ungariei, Carol de Anjou, cu ajutorul cumanilor (tătarilor dobrogeni). Bogdan I a venit din Maramureș in Moldova si a izgonit pe Balc și Sas, fără ca regele ungar să poată face ceva, pentru că Bogdan “s-a dat cu păgânii”, zice regele ungar in bula sa. Bogdan I a fost vasal/aliat cu hanul Kutlu Buga (bourul norocos), iar tamgaua sa (bourul) a devenit stema Moldovei si astăzi este în stema României. Bogdan I, împreună cu fiul său, Lațcu Voevod, sunt înmormântați la Rădăuti, unde s-a gasit si inelul domnesc, care are inscripție cu litere arabice, reprezentând Allah, cei 4 lei de susținere si semnul zodiacal al bourului. Bourul moldovenesc a avut in primii ani de existența ai Moldovei o semilună și o stea între coarne. Cu timpul, domnii Moldovei au contopit semiluna cu coarnele.
    Stefan cel Mare a fost aliat cu Mengli Ghiray, armatele aliate ale acestora au înfrânt ultima mare armata a Hoardei Mari, a lui Sheikh Ahmed Han al Saray-ului, in 1502. Nu Imperiul Romano-Catolic, nu otomanii, nu rușii, nu polono-lituanienii (leșii), ci tătarii crimeeni in alianța cu Ștefan cel Mare.
    Tătarii fac parte din istoria Moldovei, au apărat-o cu contingentele de la domnie, au avut stolnici si postelnici, au avut hanat la Căușani, au avut hanat în Buceag, au trăit în Dobrogea și fac parte din istoria ei. Tătarii din România fac parte din națiunile conlocuitoare care au făcut parte din înființarea principatelor valahe de la nord de Dunăre, apoi ai făcut parte din înființarea regatului României. Mulți tătari au luptat în armata română și sunt declarați eroi ai neamului.
    Tătarii din România sunt cetățeni români, doar ca sunt de etnie tătari, așa cum unii sunt olteni, moldoveni, bănățeni, ardeleni, etc. Patria noastră este România și suntem cetățenii ei.
    Nu încerca rahaturi referitoare la etnie, făcând analogie cu maghiarii, care au cerut autonomie (nu maghiarii, ci doar niște politicieni de etnie maghiară!, pentru că nu se potrivește. Dacă in trecut Dobrogea era numită în trecut “o țară tătărească”, astăzi ea face parte din România și tătarii sunt sunt in procent mic, ca rămășiță a neamului care a locuit-o o perioada. Tătarii sunt mai patrioți și mai loiali României, în primul rând pentru că o iubesc, din recunoștință pentru că văd ce s-a întâmplat cu tătarii din Bulgaria care au fost obligați sa-si schimbe numele in “Memetov” sau “Ghiulnarova”, ori cu tătarii din Crimeea, ori cu cei din Nogai Oblast-ul rusesc. În Turcia mai exista cca 1 milion de tatari, urmașii celor care au emigrat in Turcia după războiale ruso-turce al căror teatru de război a fost Dobrogea, după războiul Crimeii, ori după anexarea Dobrogei de catre România, in 1878. Dar în Turcia nu exista noțiunea de minorități naționale in recensământ, toti sunt declarați turci, astfel că nu există o cifră exactă, iar mulți sunt deja turcizați.

    Tătarii au o uniune a tătarilor. Din păcate, au si ei unul ajuns pe funcție ilegal, care se păstrează acolo ilegal, care a furat uniunea asa cum fura ăștia ajunși la conducerea administratiei din Mangalia, care nu este iubit de popor, dar se folosește de interlopi. Tătarii sunt luptători, sunt seminția unui neam umblat liber prin lume. Dar nu ai auzit de vreo disensiune intre tatari si români, pe motive etnice sau iredentiste, pentru că nu are ce iredentism sa existe întrucât tătarii nu au o țară oficială. Si dacă nu există, de ce vii dta cu prostia asta? Chiar nu-ți pasă că este o nemernicie?

    Ca fapt divers, tătarii nu votează pe cutare că le spune lor cineva care a făcut niște negocieri. Dacă nu l-au plăcut pe Memetcea, nu l-au votat, oricât s-a dat madam Membulat pe lângă Radu Cristian. Doamna Membulat a făcut negociere cu Radu Cristian, nu cu PSD. Astea sunt politici care se fac.
    Dar am intrat pe scena politică, tătarii mă apreciază pentru ceea ce fac. Poate sa le zică orice UDTTMR sau alt partid politic cu cine sa voteze, ei vor vota pe cel in care au încredere. Si ei, si turcii la fel. În mintea dtale obtuză îți imaginezi șantaj. Eu nu am cerut sa fiu consilier PSD, ci PSD mi-a cerut să fiu consilier local la Mangalia. Atâta timp cât nu am nevoie de ceva, are vreo noimă să mă apuc să șantajez pentru ce nu am nevoie? Dacă eu mă duc pe forțele mele, am independență. Ca independent nu mă poate amenința nimeni cu retragerea sprijinului politic. Si de aici trebuie să înțeleagă si cei care îmi cântă prohodul, PSD nu are de ce să îmi retragă sprijinul politic; de asemenea, se înțelege ce fel de libertate de mișcare mi-am negociat. Cât timp ceea ce fac este în interesul Mangaliei, PSD este mulțumit. Sunt altfel de politician. Dar mai încerca tembelisme de-asta de ură etnică, acolo unde nu e cazul!

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 15:11

  41. Pe ce spueam anterior, ca social-democratia e caduca, e posibil ca Ponta si Antonescu sa fi inteles, sa fi vazut ei ceva acolo… Poate de-asta tot spuneau ei (mai ales Ponta) ca USL este un proiect, o viziune, nu un partid. Pentru ca asa e, social-democratia ta caduca se combate mai intai cu o idee, cu o viziune.

    Comentariu by Tot moa, pentru vajnicul pesedel — 15 ianuarie 2018 @ 15:21

  42. Ozzy, azi e Ziua culturii.

    Comentariu by lucian visa — 15 ianuarie 2018 @ 15:34

  43. Și nu poți fi cult în același timp?

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 15:57

  44. https://www.facebook.com/ozzy.weekender/posts/2211541328872036

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 16:08

  45. Blogul ăsta e pentru politică. Eu nu ți-am făcut observația de la comentariul 42 pentru tine, ci pentru a arăta că PSD Mangalia nu dă doi bani pe cultură. Felicitări tătarilor români cu adevărat.
    Tusac, fostul lider al PSD (bun prieten cu președintele vostru), avea un mesaj în campanie : ”O să bag cultura în Mangalia.” Cred că și-a băgat-o. Nu știu unde, că el noaptea era în primărie. Nu singur.

    Comentariu by lucian visa — 15 ianuarie 2018 @ 16:36

  46. Nu știu cine e Tusac. Nu l-am întâlnit niciodată.

    În perioada cât a fost primar am trăit la București și în Germania. Dacă eram aici, nu aveam nicio opreliște să reproșez ce ar fi fost de reproșat.

    Dar ce vă doare mai mult: trecutul sau prezentul? În prezent Mangalia este distrusă față de 2012, când a venit Radu Cristian. Prea puțin vă referiți la acest prezent, cu Radu în funcție, dar aveți grijă să-mi reproșați pe Tusac, când nu eram prezent, nici fizic, nici pe scena politică locală.

    Deci nu l-am cunoscut pe Tusac. Dar in Mai 2012 m-am întors acasă și am făcut 5.000 de poze Mangaliei, bucuros de cum arăta, si îndemnam prietenii mei de la București sa vina in concedii sau sa investească in statiunile noastre. Preconizam că noua administrație, care a venit in iunie 2012, va face Mangalia si mai frumoasă. Din păcate, am fost martor cum an de an este distrusă, până a ajuns in starea deplorabilă de a trăi în beznă chiar si in sezonul estival, sa traim cu buruieni mai înalte decat statul de om, cu șerpi si alte lighioane, cu străzi neîngrijite, cu batjocura primariei fata de problemele personale cu care se prezintă cetățenii, etc.
    Acesta era prezentul și asta am intenționat să schimb. Nu putem schimba trecutul si nici vinovat nu pot sa ma simt pentru vreun trecut, pentru ca nu eram aici sa ma apuc de el.
    Deci avem situația actuală, ce facem să schimbăm Mangalia în bine? Dacă îmi reproșezi dta pe Tusac, administrează Radu mai bine? Nu știu cine e Tusac, nu l-am întâlnit in viața mea. Dar știu cine este Radu Cristian.

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 17:26

  47. Mulțumesc pentru felicitări pentru tătari. Nu e ceva deosebit, este o obișnuință. Am dat exemplu, ca să nu se mai abereze că ar exista iredentism în etniile conlocuitoare, dacă niște politicieni ai unora dau cu bățul în gard să incite spiritele.
    Pe 13 Decembrie a fost Ziua Tătarilor si am organizat o festivitate la Palatul Copiilor din Constanța. Tătarii își încep festivitățile cu imnul României. Și nu cântat oricum, ci cu pasiune:
    https://www.facebook.com/ozzy.weekender/posts/2163858926973610

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 17:50

  48. Dacă nu știi cine e Tusac, întreabă-ți colegii consilieri. Or să aibă păreri diferite, dar așa e în democrație.
    Discut despre Tusac, așa cum tu ai discutat de istoria PSD după 1948.
    De Radu ce să mai discut ? E perfect pentru așa cetățeni ai Mangaliei.

    Comentariu by lucian visa — 15 ianuarie 2018 @ 18:16

  49. Bun așa! Măcar știu de ce nu luați atitudine față de starea deplorabilă în care este Mangalia. Aș putea să fiu diplomat, că .. deh, e politică…dar nu-i văd rostul, astfel că am să exprim ce gândesc: Daca socotim cuvintele scrise despre cai morți, adica despre administrația lui Tusac, și comparăm cu numărul cuvintelor scrise despre administrația actuală, diferența este imensă. Si orice se reproșează in momentul actual, dupa aproape 6 ani de Radu Cristian, faceți vinovat tot PSD. Nu pe Iorguș, care a mătrășit serviciile de utilitati publice, de unde a pornit fatalitatea Mangaliei, nici pe Radu care a luat Mangalia intr-un fel si a adus-o intr-un hal fara de hal. Dacă se scria măcar la fel de mult, chit ca Radu a “domnit” mai mult și “domnește” și in prezent, tot era inechitabil. Dar in afara de a înțepa un pic pe Nichita, ori pe prostul de la P Locală, nu prea am văzut luări de atitudine. Dar la adresa trecutului, cu duiumul… Ce să înțeleg, că nu aveți sânge în instalație pentru Radu Cristian? Aveți vreun interes cu el, de îl protejați? Pentru că toti știm ca administrația asta a distrus Mangalia prin jaf organizat. Si sunt prezenți, ne putem adresa lor, ii putem lua de guler! Dar nu, hai sa ne luăm de cai morți!
    Să mă contraziceți cu argumente si eu voi recunoaște că greșesc. Dar observ că la subiecte despre actuala administrație sunteți domnișoară, dar orice subiect actual il teleportati la trecut si apoi imi reproșați mie acel trecut.
    Pot eu să mai privesc cu seriozitate orice astfel de comentariu, daca nu arătați că aveti sânge in instalație ca sa luați de guler actuala administrație, sa schimbam soarta Mangaliei?
    Hai sa sictirim cetățenii Mangaliei…?! Suntem răi în politică, dar doar cu caii morți. Cu nemernicii din prezent, de la putere, suntem domnișoare! Apoi ne supărăm ca baba pe sat.
    Dle Vișa, nu ați avut respect pentru mine, de la început. Ușor-ușor încep să-l câștig. Dar nu vi-l pierdeți pe al meu, dezamagindu-mă cu politic de 2 lei, de care sunt capabili depășiți ca Iorguș Zanfir și Radu Cristian! Fiți obiectiv si hai cu vătraiul pe ei. Ma strădui de ceva timp sa mai animez blogul asta, ca daca n-as băga fitile s-ar stinge în timp.

    Comentariu by Mentalistul — 15 ianuarie 2018 @ 20:19

  50. https://www.cugetliber.ro/stiri-politica-propunerea-psd-pentru-functia-de-prim-ministru-dupa-demisia-lui-mihai-tudose-339096?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

    ! 🙂 ?

    Comentariu by nabuco — 15 ianuarie 2018 @ 22:03

  51. Pt. #49

    „după ce-aprinzi un fitil
    un ochi de-al tău ca-ntr-o farsă
    foarte multe lacrimi varsă…
    (o fi cel de crocodil?!)”
    De Dumitru Cioaca-Genuneanu

    Comentariu by nabuco — 15 ianuarie 2018 @ 22:18

  52. Ozyy mai ai timp să te duci și tu la muncă măi băiete că vedem că scri non stop ……s-au nu ai muncă și de foame ai început să ne amețești cu prostiile tale …..puturosule

    Comentariu by Anonim — 16 ianuarie 2018 @ 15:35

  53. @52
    Macar el nu e platit din bugetul orasului sa posteze in timpul programului primariei ca tine.

    Comentariu by Marian Vasile — 16 ianuarie 2018 @ 16:17

  54. Nea Vasile ești prost rău de tot ……dar tu ști asta

    Comentariu by Anonim — 17 ianuarie 2018 @ 15:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress