Mangalia – politica locală

9 ianuarie 2018

Fostul edil, în instanţă: a depus înscrisuri, să demonstreze că investiţia-‘fantomă’ există! Iorguş, acuzaţii GRAVE la adresa actualului primar al Mangaliei: ‘Pune funcţionarii primăriei să facă rapoarte false şi mincinoase’

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 10:33

Dosarul penal instrumentat de DNA, care îl vizează pe Zanfir Iorguş, fost primar al municipiului Mangalia, şi pe Liviu Paul Botaş, fost viceprimar, s-a aflat, luni, 8 ianuarie, pe masa judecătorilor Tribunalului Constanţa, pe fondul cauzei. La acest termen au fost depuse înscrisuri, iar următorul termen a fost stabilit pentru data de 5 februarie a.c. De precizat că în acest dosar este vorba despre o lucrare pentru care Primăria Mangalia a plătit o sumă mare de bani, dar care nu ar fi fost executată, doar că înscrisurile depuse la acest ultim termen, contrazic acest lucru.

Potrivit procurorilor, „în perioada decembrie 2006 – 04.10.2007, inculpatul Iorguș Zanfir, în calitate de primar al mun. Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu care decurgeau din funcţia publică arătată, prin aceea că nu a organizat o procedură de achiziţie publică conform OUG nr.34/2006, pentru executarea obiectivului de investiţii Obor de animale. Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al mun.Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. Inculpatul Botaș Paul Liviu, în calitate de viceprimar al mun.Mangalia, a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii Obor de animale, în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor OUG nr.34/2006, către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. Ulterior, în perioada 22.03.2007 – 19.04.2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local al mun. Mangalia cu suma de 490.011,12 lei”.

Revenind la înscrisurile depuse luni, este vorba despre o expertiză care confirmă existenţa lucrării respective, după cum explică însuşi Zanfir Iorguş:

„Azi (luni, 8 ianuarie n.r.) a fost depusă expertiza pe care noi am cerut-o şi care arată foarte clar că lucrarea s-a executat, platforma există, este acolo de 11 ani. Numai primarul Radu Cristian nu a văzut-o şi nu a ştiut de ea, punând funcţionarii primăriei să facă rapoarte false şi mincinoase. Acum, prin această expertiză se vede foarte clar că platforma există, lucrarea s-a făcut şi cu asta trecem în etapa următoare”, a declarat pentru „Replica” Zanfir Iorguş. Următorul termen în acest dosar a fost fixat pentru data de 5 fbruarie.

Daniel ALBU, Replica 09.01.2018

20 Comments

 1. Radu Cristian o sa cada la urma. Acest caine de om va avea o soarta sumbra si bizara la un moment dat.

  Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2018 @ 11:07

 2. V-ați pus vreodată problema de ce majoritatea celor care ajung primari se comportă ca și stăpâni de oraș ?
  Răspunsul nu este complicat. Din cauza noastră pentru că stăm cu capul plecat și acceptăm să fim slugi. Iar ei știu asta.

  Comentam într-un articol trecut despre revoluția de la Mangalia. Păi cum să fi fost revoluție aici cînd suntem un oraș de lași ? Dacă acum când e democrație tăcem, evident că n-am făcut-o înainte de căderea lui Ceaușescu, când era periculos.

  Poate au fost și excepții, dar au rămas excepții.

  Comentariu by lucian visa — 9 ianuarie 2018 @ 11:20

 3. Asta se stie ca din cauza cetatenilor, fac ce vor in primarie crezandu-se pe tarlaua lu’ masa de acasa. Asa si ? cu cine ? orasul e full de pensionari.

  Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2018 @ 12:05

 4. @2-E cam „la doua capete”! Da’ daca va referiti la Botas,cu al sau caracter de sluga-pentru care a ajuns acum sa dea cu subsemnatul-va dau perfecta dreptate ! Erau alte multe „fapte” pentru care astia nou veniti(vorba vine …ca s-au invechit si ei in ale ilegalitatilor!) ar fi putut tinti pe loc, politic, adversari,cu fapte „minore”,dupa principiul: corb la corb…

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 12:15

 5. @2-Si daca tot ati amintit de cele petrecute inainte de ’89,poate ca n-ar fi rau sa amintim ca Botas,proaspat primit in partid,pen’ca altfel nu pupa postul de director la spital,a ramas cu tabloul impuscatului pe peretele de deawsupra scaunului doua saptamani,pentru ca ii era frica sa-l dea jos ! Mai tarziu a cabndidat la „taranistii neocomunisti”(alt partid taranist) avand chiar semnul seniorului-ochiul,in deradere fata de „taranistul” Iorgus,care nu a avut nimic de reprosat,ba cred ca s-au batut tovaraseste pe umar pe chestia asta ! Mai tarziu era sef de echipa(viceprimar),pe teren unde coordona personal echipa de spatii verzi,cu multe masini de pamant vegetal aduse de la Constantinescu,sa amenajeze spatiul verde din fata hotelului…Corsa !(hai sa fim seriosi-ce credeti ca n-a facut deviz pentru lucrare !)

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 12:34

 6. Pt.3
  Unui pensionar nu-i poate lua pensia decât decesul. Nu văd ce-i împiedică pe aceștia să aibă opinii obiective. Văd că din celelalte au.

  Comentariu by lucian visa — 9 ianuarie 2018 @ 13:13

 7. mare dreptate aveti dle visa la @2.
  parte din frica se regaseste si in faptul ca statul pur si simplu nu exista, cetateanul neputandu se baza pe el in justitie .dupa cum vedeti se treneaza procese clare de ani buni timp in care vinovatii sterg probe ameninta martori si se bucura de banii furati.luati o exemplu pe udrea si sleahta pe care o platea.acum e scandalizata cand platitii de atunci ii intorc spatele.
  ce ar putea face un simplu cetatean intr un stat mafiot?

  Comentariu by wow — 9 ianuarie 2018 @ 13:31

 8. @6- aveti dreptate ! Si pentru ca nu vad in comentariile de mai sus „subiective” (iar la doua capete !) simtindu-ma „vizat”,eu un pensionar care linge la fasolea cu ciolan a noului „nabab”stapan peste slugi,tin sa subliniez ca nu e nicio deosebire intre cei doi primari,despre care este vorba ! Cand cineva spune ca in raport cu acestia esti subiectiv…inseamna ca esti de partea „nababilor”!(sau a unuia dintre ei !) Sa fie clar : Au aceleasi…metehne !

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 13:34

 9. Nu l-ai pus la socoteală și pe Tusac.

  Comentariu by lucian visa — 9 ianuarie 2018 @ 13:39

 10. @9 Coloratul ala,macar nu si-a desmintit apartenebta politica,cu care pacalea macar muncitorii de la maturat stradal…cu care facea contramanifestatii impotriva lui Iorgus,de 1 Dec,cu maturoaiele …la umar ! El de 8 Martie la balul femeilor,in campanie electorala,pe holul restaurantului,stia ca a fost dat jos prin ordin de sus…si i-a predat stafeta unuia care-si spune liberal,sef de partid la niste lingai si sustinut de psd-isti pen’ca asa a dat ordin tov. Moga ! Cand o sa avem si noi un primar ales de cetateni…fara sa dea contributia NABABILOR mari …cu ochi de azur!

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 14:08

 11. Si Iorgus,tot prin ordin de acest fel a fost ‘OPRIT” din cursa si cred ca au avut si o intelegere(cu Radu C),pact-care a avut loc in restaurantul racilor,care pact se pare ca a fost incalcat de ambele parti ! E un consilier cu ochi de azur sef de restaurant,care si-a batut si el joc de taranisti si care s-ar putea sa aibe chiar dovezi de la acea intalnire !

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 14:21

 12. Exista -daca vreti sa stiti-o metoda originala de a alege un primar local care sa fie un cumul de optiuni ale cetatenilor din oras ! Metoda a fost aplicata la alegerea CPUN-ului la Timisoara,imediat dupa revolutie ! Metoda a bagat in sperieti toata securitatea romaneasca,dar… fara suparare, chiar si toata democratia occidentala ! Cetateanul merge cu buletinul la primarie si e trecut pe o lista si in dreapta optiunea lui de vot : CUTARICA ! La ora de…se inchide votarea-inscrierea optiunilor. Dupa aceea se numara cate optiuni de alegatori au avut fiecare si in ordine avem primar,viceprimar,consilieri.

  Comentariu by I.S — 9 ianuarie 2018 @ 14:52

 13. I.S., de ce nu scoti tu o carte, impreuna cu plagiatorul copy-paste Colesniuc?
  Cred ca va potriviti, putin…

  Comentariu by Anonim — 10 ianuarie 2018 @ 18:15

 14. De ce il calomniezi pe Kolesnyuk ? Nu a plagiat deloc cu copy paste. Asta cere munca. Doar ca i-a facut altcineva lucrarea. Vezi ca nu stii ?

  Comentariu by Sanda — 10 ianuarie 2018 @ 21:22

 15. Acest proces a lui Iorgus a fost facut de Radu in graba (nu gasea altceva sa-l acuze) pentru ca daca mai trecea cateva zile faptele se prescriau.Nu are nicio sustinere legala si vina pentru acei bani o poarta si Tusac si Radu ca nu au luat masurile, obligatorii ,prevazute de lege,pentru protejarea si paza investitiei.Fotografiile care au sta la baza acestei plangerii nu corespund cu locul unde era Oborul .O porcarie facuta din ordinul primarului care nici el la randul lui nu stia unde este oborul dar sa-l mai si pazeasca.

  Comentariu by VUCEA DAN — 10 ianuarie 2018 @ 22:23

 16. Pt.14
  Orice lucrare de doctorat se face cu cineva,indrumator de doctorat care iti arata tema,directiile si punctele care trebuiesc atinse.Bine indicatiile date de indrumator sunt mult mai multe.Oare si lucrarile stiintifice au fost scrise tot de altcineva?

  Comentariu by VUCEA DAN — 10 ianuarie 2018 @ 22:54

 17. Da, din pacate.
  Mai nou scrie articole peste articole in Ziua (oficiosul securistilor), si acelea plagiate si luate cu copy-paste.
  Pentru cine este interesat si este cunoscator in domeniu, sursele pot fi usor identificate.
  Exista si un cadru legal in domeniu! Aviz amatorilor.

  Comentariu by Anonim — 12 ianuarie 2018 @ 20:45

 18. Omul are blog nu il suparati. In paranoia lui a bagat si un motto cum ca cine e invidiat e barosan sau cam asa ceva. Probabil ca se astepta sa ii fie descoperite copypasteurizatele si s-a pregatit din vreme.

  Comentariu by Rasputin — 13 ianuarie 2018 @ 1:14

 19. Da, tine de paranoia, de megalomanie si de un orgoliu ticnit, fara baza reala.
  Daca plagiatele si copy-paste-urile sint pe blogul lui, atunci sint si mai usor de reperat. Cadrul legal, intr-adevar, exista.
  Dar se mai impune o intrebare: ce face un asemenea individ cu… blog? Cine este Koles-niuc???? Probabil trebuie analizat ca studiu de caz psihologic…

  Comentariu by Anonim — 13 ianuarie 2018 @ 11:55

 20. Pt. #19
  O fi asta:
  https://int.soccerway.com/players/marcelo-nascimento-da-costa/112481/

  🙂

  Comentariu by nabuco — 13 ianuarie 2018 @ 13:31

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress