Mangalia – politica locală

8 ianuarie 2018

Amenajări în stațiunea Saturn-Mangalia! Ce intenționează să facă Primăria

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 11:24

Primăria Mangalia urmează să amenajeze zona promenadei din stațiunea Saturn. De altfel, proiectul amplu va fi împărțit pe zone, suprafața totală fiind una considerabilă. Memoriul proiectului a fost depus la Administrația pentru Protecția Mediului, pentru avizare.

Terenul aferent realizării investiției face parte din domeniul public al Municipiului Mangalia, fiind situat în intravilanul Municipiului Mangalia, mai exact în sudul litoralului Mangalia – Saturn. Suprafața totală a aleilor este de 14075 mp cu o lungime totală de 2527 m împărțită pe 4 zone. De asemenea, se va amenaja și un punct de belvedere cu o suprafață de 148 mp.

a) Zona 1 delimitată de Str. Lavrion la N și Parcarea Hotelului Cerna la S – zona are lungimea de 403,95 m. Aleea este în prezent folosită ocazional de vehicule de marfă care aprovizionează restaurantele din zonă.

b) Zona 2 – Parcarea Hotelului Prahova la N și zona limitrofă Hotelului Narcis – zona are lungimea de 530 m. Aleea pietonală este folosită ocazional de vehicule. Aceasta este prevăzută cu zid de gardă cu grosimea de aprox. 50 cm, prezentând o diferență de nivel față de plajă tot de 50cm. Zidul de gardă existent nu prezintă parapet, existând astfel pericolul accidentării prin cădere, mai ales în timpul nopții. În partea dreaptă a aleii este un taluz de pământ care se prezintă în condiții bune dar nu este întreținut (vegetația crește haotic, scările de acces pe taluz sunt rupte – nefiind realizate din beton armat).

c) Zona 3 – limitrofă Hotelului Narcis la N și zona limitrofă Hotelului Atena – este zona în care aleea prezintă acces la partea de jos a taluzului, dar și la partea superioară. Zidul de gardă existent care delimitează aleea de plajă este cu grosimea de 50 cm și înălțimea de aprox. 50cm față de plajă. Peste el este montat un parapet metalic. Scările de acces spre plajă sunt degradate, nefiind întreținute în timp. Înspre taluz bordura aleii este îngropată la cota superioară a aleii. Apa meteorică se scurge necontrolat spre plajă.

d) Zona 3 – limitrofă Hotelului Atena la N și zona limitrofă Hotelului Mangalia – pe această zonă aleea este prevăzută cu un parapet de protecție de înălțime aproximativ 50 cm spre mare, iar spre taluz cu bordură așezată la aceeași cotă ca și aleea. În proporție de 50% dalele existente din beton sunt degradate, prezentând fisuri.

Ca mobilier urban, vor fi amplasate bănci fără spătar și picioare, direct pe parapetul placat din granit. Vor mai fi poziționate bănci cu spătar și picioare în zona cu umbrar și în câteva zone speciale. Promenada va fi dotată cu coșuri de gunoi, în baterii de câte trei, pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Claudia CORBU, Replica 08.01.2018

3 Comments

 1. Doar ce a fost publicat, azi, in ziar anuntul cu amenajarea zonei de promenada din stațiunea Saturn ca, hop, primaria anunta pentru maine dezbaterea publica finala la acest proiect, asta presupunand ca au mai fost si niste dezbateri initiale. Bineinteles ca nu se publica nimic despre proiect deci nu e ce se dezbate nici macar ce a aparut in Replica, dupa cum se se spune clar in invitatia de pe site-ul primariei:
  ”sunt invitate sa participe toate entitatile implicate in dezvoltarea locala (structuri asociative, reprezentanti ai societatii civile, mediul de afaceri, organizatii non-guvernamentale, etc.) PENTRU EXPRIMAREA ACORDULUI si sustinerea cu investitii ulterioare a proiectului propus. ”
  Deci scopul dezbaterii nu e sa se aduca ceva imbunatatiri la proiect, mai mult dacat necesare avand in vederea viziunea ciudata a primarului si oamenilor sai la proiectele executate in cei 5 ani de mandat, ci doar sa se exprime acordul. In plus mai apare o gaselnita, ”TREBUIE SUSTINUT DE CATRE PARTICIPANTI PRIN INVESTITII PRIVATE ULTERIOARE CARE SA COMPLETEZE PROIECTUL.”
  Adica toti chioscarii, carciumarii, hotelierii și alti afaceristi din zona falezei trebuie sa conceapa, de azi pana maine la ora 12, proiecte de investitii proprii in zona lor privata care sa completeze proiectul primariei.
  ” Dupa identificarea investitiilor propuse se va incheia un ACORD DE PRINCIPIU pentru finantarea acestora. Termenul maxim preconizat pentru demararea investitiilor private este de 5 ani de la data semnarii acordului de principiu.”
  Aici e marea smecherie adica propui un proiect iar primarul il aproba in maxim cinci ani, iar minimul va fi de 2,5 ani dupa alegerile locale din 2020, astfel ca daca vrei aprobare ii faci campanie actualului primar.
  http://mangalia.ro/wp-content/uploads/2018/01/SKM_C22718010512110.pdf

  Comentariu by Marian Vasile — 8 ianuarie 2018 @ 20:35

 2. https://www.ordinea.ro/primaria-mangalia-nu-scapa-de-o-executare-silita-de-600-000-de-euro/

  Comentariu by Anonim — 8 ianuarie 2018 @ 21:14

 3. https://www.cotidianul.ro/ajutoare-pentru-crescatorii-de-porci-din-rasele-bazna-si-mangalita/

  Comentariu by nabuco — 10 ianuarie 2018 @ 21:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress