Politica locală în Mangalia

3 ianuarie 2018

Despre evenimentele de atunci. A murit Nicolae Simionescu, ultimul primar al Mangaliei de dinainte de 1989

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 13:24

Ieri, 2 ianuarie 2018, a încetat din viață Nicolae Simionescu, primar al orașului Mangalia în perioada 1987 – 1989.

Am stat de vorbă cu domnul Simionescu în toamna anului 2013, când pregăteam pentru tipar, împreună cu Ovidiu Mihalache, comandor în rezervă, apariția volumului pe care l-am intitulat „Revoluția din Decembrie 1989. Valoarea libertății”. Informațiile pe care le-am obținut de la domnul Simionescu, referitoare la modul cum s-au desfășurat evenimentele din Decembrie 1989, la Mangalia, le-am publicat, împreună cu alte interviuri, în cartea menționată. Întrucât numărul volumelor tipărite nu a fost foarte mare, acestea epuizându-se cu prilejul lansării de carte, redau aici, pentru cei interesați, opiniile domnului Nicolae Simionescu despre ceea ce s-a întâmplat la Mangalia în Decembrie 1989.

„Ziua de 22 decembrie a început cu o ședință la Constanța, convocată de Mihai Marina, primul secretar al Comitetului Județean al P.C.R. Constanța. La ședință ni s-a spus că trebuie să luăm măsuri ca activitatea să se desfășoare în bune condiții în toate instituțiile din localitățile pe care le conduceam. La ședință am aflat că generalul Vasile Milea, Ministrul Apărării Naționale, s-a sinucis.

Atunci am început să ne îngrijorăm. Știam că la Timișoara situația era tensionată. Cu un ARO vechi am plecat către Mangalia.

În fața Primăriei erau adunați 200-300 de oameni, care strigau lozinci împotriva lui Ceaușescu. Fosta Miliție primise deja dispoziție să asigure ordinea și liniștea, să nu permită distrugeri. În Primărie exista un rastel de armament al Gărzilor patriotice și arhiva, care trebuiau securizate. Când am ajuns, am stat de vorbă cu oamenii și i-am rugat să constituie o Comisie, cu care să dialogăm asupra măsurilor ce urmau a fi luate, după care oamenii mi-au făcut loc să intru în Primărie. De asemenea, am rugat organele Miliției și Gărzile patriotice să nu bruscheze populația, să nu creeze animozități și, mai ales, să nu tragă focuri de armă.

Pe cei din delegația venită la mine în birou i-am rugat să nu devasteze, pentru că voiau să arunce operele lui Ceaușescu prin geam. I-am convins să deschidă geamul și să nu spargă nimic. După ce le-au aruncat pe geam, au luat televizorul din biroul meu și l-au instalat în fața Primăriei. L-am sunat apoi pe domnul Traian Lupu, care era directorul Casei de Cultură, și l-am rugat să trimită o stație de amplificare, pentru ca toți cei care doreau să-și exprime doleanțele să se poată face auziți.

După ce au instalat stația de amplificare, mai mulți cetățeni au luat cuvântul. Pentru a evita eventuale incidente, eu am rămas în birou. Am luat legătura cu Armata, care deja primise ordin să înființeze patrule formate din cadre și soldați. Aceste patrule urmau să circule prin oraș și să asigure liniștea.

În prima noapte am rămas în Primăria Mangalia, împreună cu ei. Telefoanele erau la dispoziția colectivului care preluase comanda, iar eu eram consultat în diverse probleme. Cooperarea noastră a fost foarte bună. Cu majoritatea eram în relații foarte bune și nu au fost incidente.

În zilele următoare s-a constituit Frontul Salvării Naționale. M-au întrebat dacă vreau să fac parte din Comitet, dar eu am considerat că este mai bine să nu mă implic. Armata a trimis un reprezentant, care făcea schimb la fiecare 12 ore. În fruntea lor l-au ales pe doctorul Bogdan Dumitrescu. Am stat cu ei în Primărie până după Revelion.

Cel care a preluat atribuțiile din partea F.S.N. a fost un inginer din Șantierul 2 Mai, delegat de colectivul de acolo. Am făcut predarea-primirea actelor în primele zile de după Revelion, printre acestea fiind toate documentele Comitetului orășenesc de partid și tot inventarul din clădirea Primăriei.

În toată perioada am avut sprijinul celor din Comitet. Noaptea dormeam la Casa Armatei, la Unitatea Militară sau la hotelul Doina din Neptun, pentru a evita orice situație neprevăzută. Soția era acasă și permanent am ținut legătura prin telefon. Menționez că nu au fost probleme.

Eu consider că în Mangalia nu a fost o revoluție în adevăratul sens al cuvântului. A fost o trecere amiabilă a puterii în mâinile Comitetului Frontului Salvării Naționale. Nu au fost incidente, nu s-a spart niciun geam. Pot spune că a fost o Revoluție de catifea, la Mangalia.

La spital însă au fost ceva probleme, când s-a tras de pe mare. Au fost găuriți câțiva pereți, dar nimeni nu a fost rănit sau ucis. Au fost și grupuri de diversiune, dar intențiile lor nu au avut succes. Eu sunt mulțumit că nu mi s-a întâmplat nimic în acele zile și nici după. Mulți cetățeni ai Mangaliei, și acum, după 23 de ani (discuția a avut loc în anul 2013 – n.a.), îmi spun: «Să trăiți domn Primar!» Am lăsat întotdeauna loc de «Bună ziua!» Nu am făcut abuzuri, căci aș fi fost bogat acum. Prin toată activitatea pe care am desfășurat-o, în cei aproximativ trei ani, cât am fost primar, am contribuit la dezvoltarea și înfrumusețarea orașului.”

Dumnezeu să vă odihnească în pace, domnule Nicolae Simionescu!

Sorin Marcel Colesniuc, Ziua de Constanța 03.01.2018

53 Comments

  1. http://www.mangalianews.ro/2015/12/emil-corneliu-ninu-revolutie-sau-nu-la-mangalia/

    http://navy.ro/evenimente/2017/12/27121703/index.php

    Comentariu by nabuco — 3 ianuarie 2018 @ 21:57

  2. Cum dracu sa scrie o carte desăre revolutie unul care nici nu era in Mangalia pe timpul ala ? Primul primar a fost Constantin Dinu de la ICRAL sau ITRIT cum dracu se numea pe atunci. In primarie au intrat primii Lamureanu , Condrut sau Chiveresanu , ultimii nici nu si au luat macar certificate de revolutionar , in scarba fata de profitorii care au acum terenuri si nu platesc impozite si care in zilele acelea erau la baut sau la f… femeile altora. Apropos de ,,catifea,,. Daca ii dileau exemplar pe fostii comunisti aflati in functii de conducere , in frunte cu Ilici , Romania era acum departe.
    P.S. Istoricii lui Peste , daca inca o numiti revolutie in loc de lovitura de stat , unde se vinde cartea , ca nu prea mai avem hartie igienica. Si papirusul ala nu ajunge la toti…

    Comentariu by Noriega — 4 ianuarie 2018 @ 0:22

  3. Bai Noriega , pana la astia uite ce reclama face ala de mai sus la membri fondatori , unul si unul criminalul , betivul , puturosul si homo. Interesant e ca odrasla lui Rimaru avea cam putini ani la revolutie , ca si cea a lui Irfy. Gavroche ce mai ..

    Comentariu by Stalin — 4 ianuarie 2018 @ 1:34

  4. Lămureanu: profesor de sociologie, exilat la Mangalia. A făcut FSN, l-a sprijinit pe Dinu primar, dar a intrat in conflict si cu FSN. A facut primul ziar liber la Mangalia, eram licean și scriam jumatate din el. In plus, ii vindeam ziarele prin stațiuni, cele pe care le luase in distribuție: România Liberă, Adevarul si ce mai apăruseră pe atunci.
    Făcusem SUAP (Societatea pentru Unitatea Adolescenților de Pretutindeni), cu acte și ștampilă, m-a ajutat s-o înregistrez la tribunalul din Constanța, aveam 600 membri legitimați (toti de la liceele nr.1 și nr.2, legitimațiile erau folosite ca intrare la discoteca, organizata in foaierul Cadei de Cultură; una e sa faci o dansantă în foaier, alta e să transformi Casa de Cultură in discotecă!). În momentul când s-a dat legea ca patrimoniul UTC sa treacă la fundațiile pentru tineret, SUAP era singura asociație legală pentru tineri, din Mangalia. Primarul Dinu si Lămureanu m-au chemat la primărie și mi-au explicat legea, m-au anunțat că pot să dea Asociației în patrimoniu Casa Tineretului. Lămureanu știa ce acte am, doar el le făcuse. Acum regret că nu s-a întâmplat, poate Casa Tineretului nu msi ajungea pe mâna unora din Constanța, fără a mai putea să o recuperăm. Dar atunci am mirosit că sunt folosit. Eram tânăr, aveam doar 18 ani, și chiar dacă la vârsta aceea eram sensei de arte marțiale cu propriul club, ori eram capabil sa țin o discotecă, sau să vând ziare pe tot litoralul, … preluarea Casei Tineretului, orchestrată de Dinu si Lămureanu, parca era si dl Vlădoiu pe acolo, mi se părea la acea vreme o treabă care mai mult mă încurca. Astăzi regret, poate Casa Tineretului avea altă soartă.

    Cu primarul Simionescu eram în bune relații, am foat coleg cu Edy si ne pregăteam amândoi pentru olimpiadele de matematică. Țin minte că ne-a făcut cetățeni de onoare ai Mangaliei, pe motiv ca am câștigat nu stiu ce olimpiadă de matematică, dar de fapt a fost motiv ca sa prindă tata punctaj și să-i poată da repartiție la noul bloc construit în vecinătatea primarului Simionescu. Odată, după cercul de matematica cu Henny, m-a dus primarul acasă. Locuiam la C5, la gară, in “Micul Liban”, in cartierul cu țigani. La parter, vecinul vis-a-vis de Rafet tinea iarna calul in casă. Acolo am copilărit, in cel mai famat cartier din Mangalia, cand au demolat cartierul de Vest i-au mutat pe toti la C-uri. Acum majoritatea locuiesc la barăci sau la moară. A intrebat primarul Simionescu mai mult retoric: “Aici locuiești?! Bravo, măi băiatule, că ai reușit ce ai reușit în condițiile acestea! Să îi spui tatălui tău să treacă pe la mine, să vă mutați lângă noi!”. Și ne-a mutat. Om bun. M-a scos din țigănie, mi-a dat o șansă. Pentru că una era să locuiești la C-uri, unde trăiau și mulți români liniștiți, dar tata a cununat și botezat jumate din țiganii din cartier, porecla era Trifoi. Am copilărit cu Raim, cu Sinan, cu Ibram, cu Toros, cu mai mulți. M-am apucat la 11 ani de arte marțiale și la 15-16 ani deja nu putea să se mai atingă niciunul de mine. Mă rog, astea-s alte povești. De Mangalia și evoluția ei. Am fost martor la construcția blocurilor de pe Rozelor, a cinema Pescăruș, prin fundația si șantierul Casei Tineretului ne jucam “hoții și vardiștii”, ori la construcția blocurilor de pe Constanței, cele construite in locul “păduricei” care se întindea de la Sens până la Gară.

    La 22 Decembrie 1989 am luat cu Gabi Sidere, fiul mai mic al fostului primar Sidere (‘92-‘96) -prieten si partener de antrenamente, care acum este seful pe Europa la mare companie de avocatura americană – steagurile de la Casa de Cultură și le-am decupat. Ne-am urcat pe copertina de la intrarea in primărie si le-am fluturat să prindă oamenii curaj si sa iasă la “revoluție”, in timp ce de pe trotuar plângeau babele în năframă să ne dăm jos pentru că ne împușcă milițienii. Dar primarul Simionescu nu s-a opus și a liniștit milițienii, care se uitau perplexi la noi și nu știau ce să facă. Îi mai țipam și lui nea Cozma arătându-i degetele țuguiate: “Gata, nea Cozma, s-a terminat cu camera 23! Nu mai dai tu cu bulanul la degete!”. Eram înciudat că o dată milițienii m-au prins în conversație cu o daneză și m-au dus la miliție, mi-au dat cu bulanul peste degete să nu mai am relații cu capitaliștii. Pe atunci nu știam că nea Cozma de fapt mi-a făcut un bine în fața securiștilor, care insistau să-mi facă dosar penal. Când s-a văzut că nu pățim nimic, abia la urmă au intrat in primărie Lămureanu si cu ceilalți.
    Povești am destule, pentru că nu am crescut pe balcon. Dar față de dl Simionescu am un mare respect, nu doar pentru că mi-a dat o șansă personal, ci pentru că dacă avea un alt caracter, unul rău, in 1989 la Mangalia nu mai discutam despre o “revoluție de catifea”. Respect Omul Simionescu!

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 10:01

  5. Psihologii zic că e pozitiv să ai o părere bună despre tine.

    Comentariu by lucian visa — 4 ianuarie 2018 @ 10:26

  6. deja mentalistu asta e patologic.imi place aia cu babele care lacrimau in naframa.si el in chip de soldatu rus cu steagu pe reichstag.frumoasa imagine.care sunt sigur ca exista doar in imaginatia lui.dar asta e cu asta defilam.
    revolutionari in mangalia nu exista.de ce/pentruca toti care au iesit au iesit dupa fuga lu nea nicu.si nu pot fi revolutinari.iar cei de pe lista dlui Ninu nu sunt decaat imaginea societatii .niste profitori si lichele care s au deswcurcat sub orice regim.mare parte din ei nici dupa fuga aluia nu au trecut prin fata primariei.dar au rpofitat dupa.bomboana de pe coliva este revolutinarul ala care la revolutie nu era nici macar in tatra. sstiti despre cine e vorba.
    mi ar placea ca cineva sa se apuce sa scrie o carte documentata despre revolutia de carciuma din oras.
    uitati va la numele asa zisisilor revolutionari din oras.profitori carciumari vamesi militieni si oameni care s au fofilat fiind numiti revolutionari pentruca au dormit la birou sau la locul de munca in acea seara.asta e societatea putreda si oamenii din ea.asa zisa revolutia a scos in fata toata murdaria .si nu mai scapam de ea.

    Comentariu by wow — 4 ianuarie 2018 @ 10:44

  7. “Niciodată nu ești prea bătrân ca vreun psiholog să te anunțe că ai avut o copilărie nefericită!”
    Nu o să-mi cer scuze pentru viața mea.

    Un proverb aborigen zice: “La final, omul nu ia cu el decât o poveste, care spune dacă a avut o viață bogată sau săracă.” (traducere aproximativa)

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 10:58

  8. Pt 6:
    “Pasărea din colivie spune că zburatul este ceva rău.”

    Nu știu cine ești și nici nu mă interesează. Eu doar povestesc despre acele vremuri. Asta cu credința, dacă crezi ceva sau nu, este chestiunea personală a dtale.

    Acum povestesc pentru a descrie acele vremuri:
    Știrea că a fugit Ceaușescu cu elicoperul m-a prins împreuna cu Cornel Petcu stand de vorba cu Chima Paul, la scara lui, despre ce ascultam la Europa Liberă. Am intrat in casă la Paul, la tv, si deodată bunica lui începe să plângă.
    – De ce plângi, mamaie? E o bucurie că a fugit Ceaușescu!
    Femeia plângea din nesiguranță pentru ce o să se întâmple. Ne-a povestit că nu știm noi cum sunt oamenii, că naziștii omorau oamenii, că americanii aruncau din avioane păpuși cu bombe în ele, iar rușii au dus oamenii în Siberia sau i-au împușcat în cap. “Să nu fie război, maică!”.
    Pe primărie era un mesh mare afișat, cu bustul lui Ceaușescu. Ne-am dus să vedem dacă îl putem da jos cumva. Andrei Trifu era în armată, l-am convins pe Gabi Sidere. Nu a fost mare bravadă cu steagurile, întâi am intrebat pe Simionescu. A zis careva: Lasă-i pe ei, ca sunt copii! Cred că a și sunat la Casa de Cultură, să ne dea steagurile.
    Pe vremea aia prin București se trăgea anapoda. Se făcuseră trenuri pentru București, dar am intrebat un prieten care este situatia. Păzea Biblioteca Naționala sau altceva, imi zicea: “Știi cum e revoluția aici? Avem încărcătoarele pline și din cand in cand ridicăm arma peste gard si tragem câte un încărcător. De genul: Ce pana mea, se termină Revoluția și eu nu trag?”. Așa că ne-am sucit și nu am msi plecat, am facut un chef de Crăciun la Cornel Petcu acasă. De la ora 22:00 nu se mai dădea voie pe străzi, se formaseră gărzi patriotice, astfel că am ținut petrecerea până dinineață. Eram fericiți că a murit Ceaușescu, populația a răsuflat ușurată când l-au împușcat, orice am zice acum. Așa a fost.

    Pe 23 sau 24 erau militarii înșirați/culcați pe faleza și pe Aleea Teilor, cu PM-urile spre diguri. Și au tras, dar după pisici, că stăteam in picioare lângă ei și nu am văzut pe nimeni. Dinspre mare au tras noaptea de au ciuruit spitalul, iar la Pătrașcu, care locuia la Moto-Velo-Sport, un trasor s-a înșurubat în perdea și s-a oprit exact deasupra copilului, de parcă a înghețat o scenă dintr-un film. Ori la Aiacoboaie, nu țin minte exact. Atunci ne-au făcut mai mult electronic si dezinformativ, erau nave militare in mare cărora le apăreau ambarcațiuni intre ei si mal, trăgeau spre ele. Iar de la mal s-a răspuns cu foc spre mare. La noi au murit un maistru militar și un pompier. Nea Stan. Pompierul nu știu cine era, nu stiu in ce condiții.

    Oricum, subiectul postării este despre primarul Simionescu și cum a fost în 1989. Nimeni nu a reproșat nimic primarului Simionescu.
    Remarc că aici nu se poate discuta decât înjurând. Să realizezi ceva, să faci bine, au ajuns să fie subiecte de hulă. Dacă nu ar fi decedat, era înjurat și Simionescu. Așa că a rămas să fie înjurat cel care i-a luat interviul.

    Pt. 6: https://youtu.be/UlYl6lJSsqU

    Iar pentru dl. Vișa: Te-ai bucurat pe 22 Decembrie 1989 sau ai fost trist? Dacă tot aduci vorba despre psihologi…

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 11:46

  9. Mentalistule,apreciez povestea de mai sus,unde sunt si adevaruri care dor,mai ales pe neocomunisti-cum ar fi episodul cu decupatul steagurilor si urcatul pe intrarea in primarie (confirmat si de declaratia primarului care tocmai venea de la sedinta din Constanta…unde sa nu credeti ca li s-a „trasat sarcina” sa fie „impaciuitori”(insa sa nu se uite ca Simionescu a fost promovat de la sindicat-unde a cunoscut bine muncitorul…adica „asupritul” clasei conducatoare !-stiu pentru ca acolo a fost si fiul meu cel mare ) Pe urma despre cei care au locuit la C-uri (acolo am locuit si eu) unde nu erau „compatibili” asa zisii „revolutionari” din lista rusinii,pentru care s-au emis hotarari de CL !(atentie, am spus: s-au emis-nu inseamna ca s-au si tinut acele sedinte cu procedura standard-cu trmitere la prefectura ! Vezi ? Cum spui adevaruri,imediat esti trimis la psiholog ! Asta este veche…obisnuinta ! Dar ca de obicei,ai gasit de cuviinta sa umfli spuza turtei tale,cu un lung comentariu si de aici…reactia ! Apropo de daramarea cartierului tiganesc si „incercarea de civilizare” prin mutarea lor la blocuri : Cu o luna inaintea lui Simionescu a murit Nicolaie Grosu-primarul care a incheiat acea atiune-unul dintre primarii cu sange in instalatie ! Sa le fie tarana usoara !

    Comentariu by I.S — 4 ianuarie 2018 @ 11:58

  10. Pt. #4 & #8
    Am inceput anul bine, adica prost, m-ai convins ca matematicienii au pierdut unul care rezolva „ecuatii civice de gradul IV” cu sotutii „exclusiv” reale.
    Te rog, reciteste comentariile de la:
    https://www.adihadean.ro/2014/09/gustul-e-cel-mai-important/
    poate tii cont de faptul ca deseori intreci limita … apund:
    http://medicalnet.ro/blog/mircea-dragan/dezinstitutionalizarea-in-psihiatrie-ca-posibila-resursa/307/

    Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2018 @ 12:21

  11. ehhh parerea mea despre tine si faptul ca ai cunoscut o multime de lume de la kenedy pana la clinton apropo cu trump inca nimic nimic??.. e aceeasi.dar cum spuneam estii culoarea locala..
    nu asta era ideea pe care repede am vrut s o ating.ci faptul ca aia care se dau revolutionari sunt niste mari impostori.par egzample ..unul din vorbitorii din ziua aia de sus de la primarie
    n a fost revolutionar cu acte cu toate ca a riscat mai mult decat ipocritii cu patalama.
    ps . m am gandit mai bine si i am sters numele.nu de alta dar nu mai e printre noi.
    pe langa el au fost si altii care au riscat care s au afisat dar n au profitat.ca n au fost mecheri nu?
    nu ti am auzit parerea despre revolutionarii de pe lista…ala din germania, ala care a dormit pe la centrala de la spital, aia de prin bucatariile hotelului, etc care au aparut a fi revolutionari la ani buni dupa asta.

    Comentariu by wow — 4 ianuarie 2018 @ 12:48

  12. Pt 10:
    Lasă-mă brusc! Nu mi te mai adresa, că nu primești răspuns. Comentariile dtale ori nu au nicio logică, ori nu au nicio legătură cu subiectul. Sau de genul “Uite prostu’! Cică 1+1=2 !!! Hă hă hă, ce PROST!!”.

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 12:59

  13. Pt 11
    Mă miră să-l văd revoluționar pe Leuce. Locuia la etajul 3, era ceva pe la un restaurant in stațiuni. Era diliu cu acte. Si-a luat nevasta intr-un acces de nebunie, a pus-o cu capul pe masă și i-a tăiat gâtul. Femeia a avut puterea sa iasă pe scară și să strige ajutor, ținându-se de gâtul despicat. Băieții de pe scară au încercat sa o ajute, am dat tricourile jos sa oprim sângerarea. A murit. Apoi l-am vazut liber, a scăpat pe motiv de nebunie. Băiatul era mai mic decat mine, la revoluție nu avea cum sa fie erou. Eu mă întreb si acum, cum de a putut sa trăiască fiul in continuare cu tatăl care i-a ucis mama. Eu asa țin minte, poate greșesc. Il mai vad pe Leuce senior ca participa la niște ședințe publice, ma ia si acum cu fiori. O respectam pe victimă. Numai să-mi reproșeze ceva că amintesc de faptele sale; pentru imaginea aia cu vecina tăiată, pe care nu o pot uita, merită să le amintesc. Un om a murit înjunghiat ca o vită de sacrificiu.

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 13:13

  14. Pt. #12
    Stai linistit ca o sa-i spun eu primul lu’ Nicu Martonfi ca te-i suparat pe mine chiar daca am dorit sa te ajut/corectez.

    PS:Daca doream sa fiu pe placul majoritatii, ma nasteam bere, nu om.

    Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2018 @ 13:27

  15. Pt.8
    Pe 22.12.1989 am mers ca deobicei la muncă în șantier (cel civil, azi DMHI). N-am stat mult și am plecat la dentist, în oraș. În ziua aceea am rămas fără o măsea, singura lipsă până azi. Dacă era în altă zi, aș fi uitat. Când m-am întors pe la 12, era ceva agitație în șantier, dar nu debandadă. Nu m-am suit pe nicio macara sau pe vreo clădire și nici pe alții nu i-am văzut. A fost totul pașnic. Cred că unul din motive a fost că în șantier nu se făcea politică, ci vapoare. Nu eram membru sau profitor PCR. Evident că m-am bucurat de fuga dictatorului.

    La Mangalia nu a fost nicio revoluție. Cei care au murit, au murit degeaba, iar ucigașii lor morali, cei care au dat ordinele, ar trebui să plătească. Cei care au primit terenuri sau alte recompense le-au primit degeaba. Nu e important ca orașul să le ia înapoi, ci doar să se recunoască public acest lucru.

    Comentariu by lucian visa — 4 ianuarie 2018 @ 13:39

  16. Pt 15: Merci pt răspuns.

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 13:48

  17. Pt. #13
    Dar de cel cu numarul de ordine 14262 de la:
    http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=256.280;wap2
    nu-ti aduci aminte?

    Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2018 @ 13:55

  18. Pt 17:
    Nu știu cine e. Belinda?

    Comentariu by Mentalistul — 4 ianuarie 2018 @ 14:14

  19. Ce trist… si astazi, in 2018, se vorbeste tot despre comunisti si securisti (cu variantele mai „soft” de turnatori, informatori, codisi s.a.)
    Asa se intimpla intr-o societate bolnava, fara valori, unde institutiile publice sint conduse si intesate de „urmasii” fostilor de atunci.
    Si articolul, si comentariile, sint un tablou profund trist si promiscuu al orasului in care (inca) mai traim.

    Comentariu by Anonim — 4 ianuarie 2018 @ 19:00

  20. Pt. #18 (apund #12)
    https://www.youtube.com/watch?v=rosT62twdiU

    Comentariu by nabuco — 4 ianuarie 2018 @ 21:58

  21. Uff abia scapasem de Marcelica de la muzeu si altii au inceput lauda de sine. Asta tine de batranete frustranta nu de tinerete nefericita. E trist ca elevii lui Heny nu stiu sa ii scrie numele corect .. Leuce a mai marcat o crima acum vreo 8 ani prin Tecuci dar are un frate procuror si il scoate din rahat. Mi-e teama ca nici macar un sensei nu va sti cand are de gand sa dea cu cutitul. Acum l-a mai pus rau si la ala cu drogurile nabucodonosor. Are dreptate ala , la Mangalia nu a fost revolutie. Numai niste profitori care erau sukariti pe sistem ca ii punea la munca. Buna descrierea lui Lamureanu. Pacat ca nu apare si motivul pentru care a taiat-o din Mangalia ( tepe date pe la diversi ) nu stiu daca avea legatura cu Curierul de Mangalia ( parca asa se numea ziarul)

    Comentariu by Kusy — 6 ianuarie 2018 @ 1:23

  22. Am facut parte dintr un grup de 8 persoane care au intrat in Primarie cu toata opozitia garzilor patriotice .Am fost intimpinati de fostul primar Simionescu care ne a spus .Sunt in slujba Revolutiei va ajut cu ce pot.Pe surse se anunta sa mergem sa fraternizam cu armata.Ne am suit intr un aro a militiei condus de soferul Grigoras ducindu ne la unitatea militara sa fraternizam cu armata.La poarta unitatii am fost preluati de armata si inchisi intr o camera in timp ce soferul militiei a demarat lasindu ne pe mina armatei.Mentionez ca nu se anuntase oficial caderea lui Ceausescu.Am stat inchisi in acea camera de la poarta unitatii paziti de 3 santinele inarmate ca de razboi pina a venit unul Boian comandant ceva care ne a pupat si imbratisat cazuse Ceausescu.Ma intreb si azi ce se intimpla cu noi daca nu cadea Ceausescuâ.Dupa Revolutie au aparut precum ciupercile marii revolutionari mi se propus certificatul de revolutionar insa am refuzat findu mi sila de cei care au privit evenimentele din fotoliu la televizor.

    Comentariu by Condrut — 6 ianuarie 2018 @ 6:41

  23. Pt 21:
    De str. Henny Ignatie din Saturn ai auzit?
    Nu mai fii trist degeaba!

    Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2018 @ 11:39

  24. Mentalistule, nu eşti bun dacă nu poţi să faci minuni ca Cel Ales. Ăla e în stare să facă o grămadă de chestii cu banii oraşului fără să atingă pixul. Chiar şi fără să vină la serviciu!

    Comentariu by Părintele Futuimamaeideadministraţie — 6 ianuarie 2018 @ 13:56

  25. Mare e grădina lui Allah oameni buni ….sa ai în grijă un prost ca acest Ozyy este o mare responsabilitate ..

    Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2018 @ 21:02

  26. Pt 25:

    E inutil să bagi aceeași placă pe următorii ani. Obișnuiește-te cu mine. Nu o să dispar din politica administrativă decât dacă decid eu sau mor. Si am să explic de ce:
    Suntem in 2018, iar in 2020 sunt alegerile. Oricât se străduie 3 frustrați să mi se retragă sprijinul politic, PSD Organizația Județeană nu își permite să mă dea afară. Iar ca PSD să renunțe pe viitor la Mangalia este exclus. Cine știe politică, știe și de ce. Dar politică de Champions League, nu politica cu care se preumblă câte unii pe sub masă.

    Dar să presupunem că mâine mi s-ar retrage sprijinul politic. Pentru mine nu este nicio diferență, aceeași voce am avut si pot avea, dinafara consiliului local. Este clar pentru toată lumea că din vara lui 2016 cei mai înverșunați care vor sa scape de mine sunt președinții a două partide. Faptul că nu au reușit, cu toate strădaniile lor, cu toată logistica pe care au implicat-o, trebuie să dea puțin de gândit celor care mă înjură pentru că le-am încurcat socotelile personale. Deci să presupunem că mâine nu mai sunt in CL. Păi anul următor sunt înapoi. Și independent pot intra in CL, dacă mi se pune pata. Faptul că am oricând peste 1000 de voturi este o realitate pe care o acceptă si cei mai înverșunați împotriva mea. Deci … dacă cineva reușește să mă excludă de la PSD, ceea ce nu prea aș crede, in anul următor sunt înapoi la fel de liber in cugetare si la fel votând prin propria conștiință. Cu cât mă înjurați mai abitir, cu atât mai mult asigurați prezența mea in politica administrativă.

    Comentariu by Mentalistul — 6 ianuarie 2018 @ 21:39

  27. Stai linistit , Mentalistule ! Totdeauna a fost necesar un clovn la usa unui rege ! Asta e rolul tau ! De clovn, ca sa fim bine intelesi !

    Comentariu by Anonim — 6 ianuarie 2018 @ 23:39

  28. Pt. #27
    http://adevarul.ro/news/sport/gica-hagi-va-rog-nu-mai-spuneti–rege-incolo-1_5a3601775ab6550cb8480743/index.html
    &
    http://adevarul.ro/news/sport/notele-gica-hagi-clasele-liceu-starnesc-rumoare-regele-fotbalului-romanesc-absolvit-apoi-ase-ul-1_57065afc5ab6550cb8bb6e68/index.html
    Dar piticu’ pe care il lauzi (RC) la ce se pricepe ca sa ia macar nota de trecere?

    Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2018 @ 0:11

  29. Pt 27:
    Sclavul întotdeauna va spune că a fi liber e ceva rău.
    Vezi regi?!?

    Comentariu by Mentalistul — 7 ianuarie 2018 @ 0:23

  30. http://www.chemistryjokes.com/images/if-a-king-farts.jpg

    Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2018 @ 0:48

  31. Cred ca meseria de clovn o faci pro bono ! Iti sta foarte bine. Reusesti sa ne distrezi

    Comentariu by Anonim — 7 ianuarie 2018 @ 1:32

  32. https://www.youtube.com/watch?v=2TxYNYpicXM
    vs.
    https://img.ordinea.ro/uploads/2016/05/Casa-lui-Radu-Cristian.jpg

    🙂

    Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2018 @ 12:33

  33. Strada Henny Ignatie e scrisa tot gresit mentalistule. Probabil HCL ul l-a scris tot vreun ,,mangaliot,, adevarat. Este Heny.

    Comentariu by Garide — 7 ianuarie 2018 @ 14:14

  34. Menta se da de gol. Mascarada este pentru a-si face capital electoral , stiind ca prima data a intrat furand locul alui membru merituos. Acum , ori prosteste un partidulet mai mic dar cu sanse , ori .. eject . Independent nu tine si nu a tinut niciodata. Administratorul blogului stie mai bine de ce.

    Comentariu by Dana — 7 ianuarie 2018 @ 14:17

  35. @34
    Ca prin actiunile sale isi face capital electoral este clar, ce nu inteleg e de ce te deranjeaza acest lucru. Si Tusac si mincinosul actual au castigat prin capital electoral nu mai vorbesc de idolul tau Iorgus. E drept ca acesta a facut si ceva lucruri bune pentru Mangalia in primul mandat și ceva din al doilea dar apoi a cam călcat in strachini. Deocamandata Ozghiun prin actiunile sale are simpatia si credit din partea unei bune parti a populatiei. Chiar daca PSD nu-l va mai sustine poate candida ca independent inclusiv la functia de primar. Chiar daca independentii nu prea au avut succes in cazul lui sunt convins ca o sa aiba si daca va fi nevoie voi fi unul din cei care-i vor face campanie. Vremurile s-au schimbat, gigacaloria se dubleaza anul viitor, nici pentru pachete nu mai sunt bani iar pensonarii se imputineaza si creste numarul somerilor. Vremea smenurilor edilitare e cam pe duca.

    Comentariu by Marian Vasile — 7 ianuarie 2018 @ 17:05

  36. Pt 33:
    Atâta timp cât există o stradă Ignatie Henny,
    atâta timp cât există o fundație Ignatie Henny (https://www.topfirme.com/afacere/fundatia-profesor-henny-ignatie/l7hjh1437/),
    atâta timp cât există un concurs cu numele Ignatie Henny (http://ssm.univ-ovidius.ro/Doc/Anunturi/Concursuri/ConcursuriMatematica_2007-2008.pdf)
    … am să asum că au numele după numele profesorului Ignatie Henny. Si nu am să îl cred pe Garide să îl numesc altfel.

    Ca fapt divers, ca exemplu de vedere limitată, chiar dacă îl chema Eminovici, dacă națiunea l-a consacrat cu numele Eminescu, am să-l numesc Eminescu și eu.

    Comentariu by Mentalistul — 7 ianuarie 2018 @ 17:42

  37. Pt. #35
    Daca situatia ramane neschimbata in politica locala poate functiona „principiul” sa alegem raul del mai mic;
    Pt. #36
    „Să te bucuri când dau năvală să te laude reprezintă dovada clară că a sosit timpul să lauzi şi tu pe cineva… Şi cum eşti abia un începător, laudă-te pe tine. Astfel vei ajunge să trăieşti mulţumit tu cu tine, fără să-ţi mai pese de audienţe…”

    Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2018 @ 18:19

  38. Pt 34:
    Sunt in CL, deci sunt om politic. Altfel nu intri, decat prin vot electoral. Capitalul electoral ți-l mărești dacă reprezinți bine cetățenii și aceștia capătă încredere în tine. Este o consecință! Expresia cu “se dă de gol” este amuzantă. Cum să mă dau de gol, când este un lucru evident?
    In plus fata de ceea ce este evident, în cadrul comunităților de tătari și turci am deja voturi îndeajunse de 1-2 consilieri. Cu tătarii si turcii e cam asa: daca nu au încredere in persoana propusă, nu o voteaza; dar daca este o persoană in care au încredere, merg toti cu ea.

    Să fur eu locul unui merituos? Până să fiu de acord, am refuzat de 3 ori propunerea de a candida pe loc eligibil pe lista de consilieri. Până la urmă am acceptat. Dar cum să fur ce mi s-a oferit și eu refuzam?!
    Apartenența mea la partid i-a adus plus de imagine.
    Ideea asta cu “a furat locul altui membru merituos” dovedește incapabilitatea de a percepe si de a înțelege corect politica. În primul rând, pe membrii merituoși i-au dat alții afară de pe lista de consilieri, cât și din partid; s-au trezit dupa 20 de ani de activitate și susținere a partidului că au fost excluși prin corespondență. Să zicem că cineva nu a avut loc de mine; în scurt timp s-a eliberat un loc in CL, dar uite ca “cel merituos” care nu a mai avut loc de mine a fost “executat” pe neveu de un alt “merituos”, ca să intre un altul.

    Eu sunt in PSD, ce nevoie să am de un partid mic? Am dat doar exemplu cu candidatura independenta, că pot obține voturi si singur, îndeajuns sa fiu consilier local. Dar sunt in PSD. Am remarcat că nu prea e clar pentru unii, cine de cine are nevoie?!

    Comentariu by Mentalistul — 7 ianuarie 2018 @ 19:04

  39. Comunitatea de tătari merge de obicei cu primarul în funcție. Valabil nu numai pentru actualul primar.
    În România, deobicei, comunitățile dacă nu pot câștiga merg cu puterea.

    Mangalia nu e coaptă pentru un primar tătar. Iar dacă candidatul ar fi Ozzy, șansele ar tinde către zero. Asta ca să folosesc un termen din matematică.

    Asta nu-i ia nimic din meritele lui Ozzy în lupta lui politică cu actuala administrație.

    Comentariu by lucian visa — 7 ianuarie 2018 @ 19:36

  40. Am retinut atidudinea mentalistului. Daca altii au gresit trebuie sa gresim si noi cu Heny. Corect era sa recunoasca ca nu a avut cunostinta de numele adevarat si sa se documenteze in acest sens. Insa are o tendinta psihologica de a nu recunoaste si de a da-o la intors sa se scoata. Multumesc celor ce l-au provocat m-am lamurit.

    Comentariu by Arici — 7 ianuarie 2018 @ 19:44

  41. Nu cred că în acest moment asta e important. Important ar fi ca Mangalia să mai aibă profesori de acest calibru.

    Comentariu by lucian visa — 7 ianuarie 2018 @ 19:47

  42. Bai teposule te-ai lamurit cam tarziu , daca numele Cautis nu iti spune nimic , mai bine stai acasa. Ma gandesc ca aia doi care se cearta in legatura cu Heny ar fi bine sa traga o tura pe la cimitir si sa ii aprinda o lumanare. Asa vor vedea ce scrie pe cruce , aia de atunci e greu de crezut ca au gresit , au avut actele la indemana.

    Comentariu by Vulpe — 7 ianuarie 2018 @ 19:48

  43. Pt. #41
    https://m.youtube.com/watch?v=T8nJ9fNDZDs

    Comentariu by nabuco — 7 ianuarie 2018 @ 20:02

  44. Mentalistule,așa de mult l-ai respectat pe domnul Simionescu,încât nici la înmormântare nu ai participat!!!

    Comentariu by Anonim — 7 ianuarie 2018 @ 22:42

  45. Ozzy, du-te repede la sedinta din Kiseleff, ca te-asteapta colegii sa le dai lumina. Aia nu misca nimic fara sa te intrebe.

    Comentariu by psd — 8 ianuarie 2018 @ 16:14

  46. Pt 39:
    Adică @Vișa:
    Prima chestiune: Nu am nevoie să fiu primar. De obicei eu răspund unor necesități, nu caut eu vreo funcție sau altceva.
    A doua chestiune: deosebirea doar după etnie este o discriminare execrabilă, dar din fericire sunteți greșit în opinia aceasta: etnia nu contează! Deranjantă nu este eroarea, ci ideea promovată fără niciun câștig, decât acela de a arăta că ipocizia discriminării etnice mai există în mintea unora, neadaptați prezentului.
    A treia chestiune: Lucrurile cu adevărat deosebite și merituoase sunt acelea cărora majoritatea le-a crezut imposibile. Dar nu e cazul referitor la șansele mele. E invers. După cifre exacte, sunt la opusul lui zero. Mai spre zero decât mine sunt ceilalți care au mai puține șanse. Așa, matematic, de dragul logicii, dă-mi măcar 5 nume cu șanse mai mari decât mine.

    Oricum, în 2 ani se pot întâmpla multe necunoscute.

    Comentariu by Mentalistul — 8 ianuarie 2018 @ 21:32

  47. Pt. 46
    Cateodata adevarul doare/ustura dar iti trece mai ales cand vei (daca) realiza ca e conform cu realitatea din „teren”.
    Cinci nume care „in modul” fiecare fac chiar mai mult decat tine pentru „Pangalia” sunt colegi cu prof. M.CAUTIS (mai ales cei din etnie)

    http://callatis.ro/galeria-profesorilor-liceului/

    spre deosebire de tine care ai fost recomandat de jurnalistu’ A. Cautis (nu fara sa ai ceva merite, sa fiu bine inteles, dar am impresa ca te simti in CL si implicit prin oras ca un chior in tara orbilor).

    BAFTA.

    Comentariu by nabuco — 8 ianuarie 2018 @ 22:18

  48. Nabuco, mai scrie o dată, dar de data aceasta cursiv și cu logică.

    Comentariu by Mentalistul — 9 ianuarie 2018 @ 10:22

  49. Pt.46
    La ultimele alegeri te contraziceai cu mine referitor la candidatura lui Maganu.

    Comentariu by lucian visa — 9 ianuarie 2018 @ 10:24

  50. Mai tatar jegos care miroși a mîncare stricată ai început să visezi că vei fi primar ? Băi hahalero și Lili schioapa are șanse mai mari ca tine prostule ce ești ….tu poți să candidezi la bufonul orasului măi tătar care nu te speli pe dinți …….mai bine ai da banii înapoi oamenilor care le promiți că le rezolvi tu diferite acte prin primărie …ai ajuns și escroc ieftin consilier de căcat ce ești …..nici nu mai ieși fin casă de frica puturosule …..stai cu telefonul în mînă toată ziua in loc să îți găsești un loc de muncă onest ..

    Comentariu by Anonim — 9 ianuarie 2018 @ 17:25

  51. @ 50
    Da de ce te ambalezi asa si faci spume la gura, voinicule ? Sa nu faci vre-un infarct, Doamne fereste !
    Va cam intrat morcovul in fund astora din gasca mincinosului, dar cu sau fara tatar deznodamantul e cam la fel.

    Comentariu by Marian Vasile — 9 ianuarie 2018 @ 19:31

  52. Pt. #48

    https://www.flux24.ro/culisele-intrarii-lui-alexandru-cautis-in-psd-cum-si-a-facut-un-prieten-consilier/

    🙂

    Comentariu by nabuco — 9 ianuarie 2018 @ 22:28

  53. Pt.50
    Ești nesimțit.

    Comentariu by lucian visa — 10 ianuarie 2018 @ 12:46

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress