Politica locală

17 decembrie 2017

Fondatoarea unui important reper cultural din Mangalia a murit

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 12:01

Fondatoarea Bibliotecii Franceze „Arthur Rimbaud” din Mangalia, Luminița Dumitrescu, a murit în cursul zilei de sâmbătă, 16 decembrie.

Biblioteca Franceză a fost fondată în urmă cu 25 de ani, ani pe care instituția i-a celebrat fastuos în urmă cu doar câteva zile. La eveniment a participat, de asemenea, și fondatoarea. Mesajele de condoleanțe s-au scurs pe rețelele de socializare, Luminița Dumitrescu fiind un reper important în lumea culturală din Dobrogea.

C.C., Replica 17.12.2017

24 Comments

 1. Nu numai că a fost fondatoarea bibliotecii, dar ea a reușit să aducă cărțile din Franța. Asta afost pe vremea primarului Sidere. Acesta nu era un as la franceză, dar a dat tot concursul.
  Se pare că în ultimul timp nu mai era agreată de actuala administrație.
  A fost un om modest, discret, care a lăsat ceva important în cultura Mangaliei.

  Comentariu by lucian visa — 17 decembrie 2017 @ 12:23

 2. Actuala administratie, prin „marele om de cultura” local Nichita Lucian, i-a cerut doamnei Dumitrescu, in data de 25 noiembrie 2017, DEMISIA, pe motiv ca ocupa un post pe care nu se mai poate implica – doamna Dumitrescu fiind in concediu medical…
  Doamna Dumitrescu a semnat si si-a depus demisia.
  Aceasta este fata adevarata a administratiei locale.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2017 @ 12:48

 3. Dumnezeu s-o odihnească.
  Mangalia are ghinionul ca desi are destui cetateni de exceptie, in zona politico-edilitara are doar niste nulitati.

  @2 Asta-i rezultatul realegerii lui Kim Ir Hot, pune un ingineras infatuat la cultura si un jurnalist de doi bani la Goldeterm.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 decembrie 2017 @ 14:34

 4. Dumnezeu sa aiba grija de sufletul ei ca de munca mainilor dansei beneficiem cu totii, aici, pe pamant ! Si dumneata, domnule Vasile , daca sunteti atat de exceptional, de ce nu iesiti in fata sa candidati ? Cine stie, poate veti reusi ?! Ca observ ca va bagati peste tot ! Ati verificat informatia sau va convine asa cum e ? N-aveti treaba prin casa, nu mergeti la cumparaturi ? Sunteti postac de serviciu ? Intreb si eu pana nu ma cheama nevasta s-o ajut la carnati.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2017 @ 14:55

 5. @ 4
  Da, sunt postac de serviciu dar in slujba orasului. Iar in treaba cu bagatul, fata de voi nu ma bag in rahat sa spun apoi ca-i dulceata. Si cand critic ceva o fac cu argumente pe care poti sa le critici cu alte argumente daca le ai. Fiind duminica, nu merg nici la cumparaturi si nici nu fac carnati.

  Comentariu by Marian Vasile — 17 decembrie 2017 @ 15:07

 6. Pt. #4
  Daca tot faci produse de casa din taierea porcului ai grija la sorici sa-l pastrezi pentru alegeri …
  In ceea ce il priveste pe RC si gasca poate investesc in ce au nevoie:
  http://french.animal-extracts.com/supplier-88776-brain-extract
  … poate in franceza ma fac inteles.

  Comentariu by nabuco — 17 decembrie 2017 @ 18:18

 7. Pt.2
  Daca ceea ce sustineti este adevarat, atunci trebuie sa ne fie rusine tuturor!Si daca nu luam masuri impotriva acestor diletanti, este doar vina noastra! Treziti-va fratilor!!!

  Comentariu by Nicolae Moroianu — 17 decembrie 2017 @ 23:11

 8. Trezeste-te tu din betie, Moroiene ! Vorbesti ca sa nu adormi.

  Comentariu by Anonim — 17 decembrie 2017 @ 23:19

 9. Pt.1,2,3,7
  Ce pretentii sa avem , sa vorbim despre cultura cu unul care nu a fost in stare sa treaca treapta a doua la liceeu(toti prosti o trecea)si a terminat liceul pe unde a intarcat mutu iapa(pardon capra in cazul lui) si cu un pseudo inginer care nu urmareste altceva decat parvenirea.Cat despre jurnalistul(?????????) de la vreo fituica ( valoare mai mare nu are)sa nu mai vorbim mai multe ca daca aude sotia ce face pe aici iar divorteaza sau il ia la Bucuresti(ar fii o idee).
  Dle.primar va rog sa il sesizati de indata (conform legii pe care o respectatii ,nu?) pe dl. procuror Nita (cum ati facut foarte bine si in cazul celor 14 de la ADPP),prietenul dvs, pentru ca,spune cineva mai demult ,dl.Nechita a incasat in perioada 2013 -2016, lunar, de la primarie (ADPP)cate 16.000 lei pe luna pentru a spala pontoanele din Portul Turistic si nu a facut-o niciodata si despre dl. ziarist( nu ii retin numele) care incasa ilegal diferite sume de bani (in jur de 10.000 lunar )de la primarie .Dle.primar aceste fapte, de incalcarea legii, nu ar trebui aduse la cunostinta organelor in drept?????Sau au fost platiti din dispozitia ta?

  Comentariu by fn — 18 decembrie 2017 @ 9:31

 10. Scuzati comentariul de aici ,nu ar fi trebuit sa spun decat :Dumnezeu sa o odihneasca si sa o ierte.
  Nu am putut sa ma abtin fata de acesti oamenii(deocamdata ,nu mai este mult pana vor deveni infractorii).

  Comentariu by fn — 18 decembrie 2017 @ 9:37

 11. Ptr. Dl. Moroianu: da, din pacate, este adevarat. Cu siguranta demisia se gaseste la dosarul doamnei Dumitrescu de la Resurse Umane, asa s-au incetat raporturile de munca si urma sa se depuna dosarul pentru pensie.
  Se pare insa ca nu au mai avut rabdare.
  Si va dam inca un pont, pentru ca sinteti consilier local si ar trebui sa va implicati direct: in spatiul actual al Bibliotecii Franceze actuala administratie doreste sa deschida o cafenea! Doamna Dumitrescu a incercat sa reziste cit a putut.
  Combinatia se pare ca este a actualului director, in strinsa colaborare cu o „doamna” care a prestat servicii directe amatorilor in vitrine si devenita si patroana a fostului restaurant Cazino, pe linga un cetatean belgian.
  Consiliul ei consilierii locali trebuie sa intervina!

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2017 @ 17:49

 12. Va multumesc pentru informatii, ma interesez si va voi tine la curent cu demersurile!

  Comentariu by Nicolae Moroianu — 18 decembrie 2017 @ 18:20

 13. Daca tot sapati , vedeti ca mai este o ,,demisie,, a unei directoare Anca Niculescu sabotata in acelasi mod de gasca PSD prin 2008. Ca sa fim obiectivi ca pana mea .

  Comentariu by Garide — 18 decembrie 2017 @ 20:46

 14. Pt. #12
  https://www.replicaonline.ro/alde-constanta-in-fierbere-toti-se-viseaza-presedinte-la-judet-339207/
  Multumesc anticipat daca ajungi un „PS” cu evolutia (numere concrete) a referendumului pentru demiterea primarului RC.

  Comentariu by nabuco — 18 decembrie 2017 @ 20:50

 15. Pentru 11. D-na Dumitrescu era pensionara pentru limita de varsta si mai profesa in continuare, contractul trebuia sa expire la 31 mai 2018.Cum fiecare om se mai imbolnaveste a fost inuman si ilegal sa fie obligata sa semneze o demisie in perioada de concediu medical.Probabil acest aspect i-a grabit sfarsitul in conditiile in care avea o pensie foarte mica, o mama bolnava si un copil la facultate.

  Comentariu by a — 18 decembrie 2017 @ 20:56

 16. D-lui Moroianu: multumim ca ascultati apelul nostru si ca intelegeti ca nu putem semna!
  In plus, trebuie sa intelegeti ca la toata aceasta stare de fapt s-a ajuns in Mangalia si datorita chiar Consiliului local. Intelegem ca nu aveti majoritate si ca gasca voteaza fara respect pentru oameni di oras, doar ca sa distruga, dar dumneavoastra, toata opozitia, trebuie sa luati atitudine directa!
  De ce ati votat organigrama ptpusa de primar? Stiti citi oameni au suferit la reorganizarea de anul trecut?
  Stiti ca acum se pregateste o noua organigrama si o noua reorganizare? Va rugam, luati statul de functii si analizati om cu om, sa vedeti la ce s-a ajuns si ce se intimpla in mod real in primarie si celelate directii! Macar acum nu mai lasati sa se puna pe functii cum vor ei di sa desfiinteze posturi ale oamenilor cu adevarat profesionisti si valorosi. Analizati in profunzime si veti descopri multe.
  Gasiti-va un lider adevarat si pregatiti alegerile!
  Multumim!

  Comentariu by Anonim — 18 decembrie 2017 @ 21:21

 17. pt 11 . Doamna de care spuneți este și acum prostituată in Belgia . Practică această meserie de foarte mulți ani . Ar fi foarte tare ca aceasta curvă sa deschida o cafenea in biblioteca franceză …..Se aude că belgianul este peștele ei

  Comentariu by cititor — 19 decembrie 2017 @ 19:28

 18. Pt.17
  Cum i s-a dat autorizatie de construire pe plaja (la alti locuitori nu le da primarul ,spune ca nu are PUZ) asa este posibil si cu cafeneaua.Prima data i s-a refuzat autorizatia si spunea ca da spaga si obtine autorizatie.In prezent construieste ,ce sa intelegem?.

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2017 @ 8:35

 19. cu scz in afara subiectului. Dupa ce a rezolvat toate problemele acestei asezari 9 nu mai e demult oras sau municipiu , vedeti noaptea com 23 August ) primaria „continua cu reabilitarea” trotuarelor….stiti unde ??? pe 1dec. , in capatul unuia din blocurile cunoscute „chibrite”…Primarule, tu esti sanatos la cap ??? Ptr cine ai facut acel trotuar si ptr ce ????/ Bai consilierii pu….lii pnl si care mai sintet cu el, voi stiti ce aprobati ???/

  Comentariu by pop — 20 decembrie 2017 @ 14:09

 20. Pt pop
  S-a aprobat sa ți-o dea ție la cioc ‘’elevatule”

  Comentariu by Anonim — 20 decembrie 2017 @ 18:38

 21. Fratilor e groasa . Restaurantul la cumparat de la nea ala securistu Tataie ii era porecla care a dat coltu. Nici ala nu areusit sa faca ditamai palatul acolo. Daca belgianca a reusit .. sigur da bine cu pasarea.

  Comentariu by Badea — 20 decembrie 2017 @ 22:12

 22. ptr 20 – sub „anonim” tot bou esti…probabil ca asta e ocupatia ta de baza – sa pupi in cur si sa o sugi…asta stii sa faci, asta scrii..

  Comentariu by pop — 21 decembrie 2017 @ 20:29

 23. Belgianul era pe dracu pestele…

  Comentariu by Ghiunaidan — 22 decembrie 2017 @ 19:53

 24. Belgianul a stat la pușcărie pentru fraudă …..să nu îl credeți un sfînt ….a făcut echipă bună cu românca ….o curvă + un hoț = doi infractori

  Comentariu by Anonim — 23 decembrie 2017 @ 15:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress