Politica locală în Mangalia

6 decembrie 2017

A fost odată un Rege. Patimile lui Mihai, istoria neştiută a omului sinonim cu Istoria. VINO-DU-TE în România cu aprobare şi dezaprobare

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:27

Ecourile morţii Regelui Mihai s-au propagat în toată lumea, dovadă incontestabilă a dimensiunii istorice pe care a avut-o acesta. Evenimentul tragic a fost relatat pe larg de presa din România şi de cea internaţională. Viaţa monarhului, cu toate aspectele ei fericite şi mai puţin fericite pentru acesta, a apărut într-un tablou cu multe nuanţe. În afara acestui aspect, faptele istorice sunt clare şi ni-l prezintă pe Regele Mihai ca un mare ghinionist al Istoriei, dar şi ca un luptător neobosit pentru promovarea intereselor României în fiecare ocazie arătată de destin.

Unul dintre momentele critice pentru Regele Mihai a fost momentul în care a fost forţat să se rupă fizic de ţara lui. Ceea ce este cel mai important este că nu a fost rupt niciodată sufleteşte de aceasta. Conform digi24.ro, Mihai a părăsit România la puţine zile de la abdicarea forţată din 30 decembrie 1947. Aici intervine mare alegere din existenţa lui: deşi administraţia de la Washington îi conferise Legiunea de Merit a Armatei Americane, adică o garanţie a unui trai confortabil în Statele Unite, acesta a hotărât că trebuie să rămână în Europa. Totul pentru a fi mai aproape de pământul-mamă. Astfel a urmat mutarea în Anglia, ţară în care – oare câţi cunosc acest aspect? – a lucrat cu familia la o fermă. În cele din urmă, Regele Mihai s-a stabilit în Elveţia, ţară în care a fost pentru o perioadă angajat ca pilot pe o linie aeriană comercială.

Revenind la momentul exilului din România, trebuie amintit că în 1948, în jurul Regelui a luat fiinţă Consiliul Naţional Român, care se dorea un guvern al României libere în exil. Din păcate pentru acest demers, lipsa de recunoştere şi dezinteresul Occidentului, dar şi neobositele şi diabolicele manevre ale Securităţii au oprit această iniţiativă din start. Asta nu l-a împiedicat pe rege să facă propagandă Româniai de câte ori s-a ivit ocazia, mai ales la Vocea Americii, Europa Liberă sau BBC.

Momentul Revoluţiei

Dornic să revină în România, regele (n.r. – care se afla la Versoix, în Elveţia, în 1989) a căutat soluţii pentru a veni în ţară, iar prima care a ajuns în Bucureşti a fost principesa Margareta. „Tot ce am văzut cu ochii mei am văzut şi cu inima mea. Şi văzând cât de frumoasă este ţara, cât de colorată, era ca un fel de strat deasupra de comunism, gri, urât, cu cruzime. Şi era un sentiment dificil de asumat. Şi am descoperit ce a făcut aici în timpul comunismului. Copii şi persoane în vârstă abandonate, satele distruse, tot felul de lucruri. Şi când am venit prima oară, m-am simţit prima oară în viaţa mea ca şi cum sunt o persoană întreagă. Dar, după aceea, a fost mult de descoperit, de muncit, de făcut. Era imens”, spunea Margareta despre acel moment.

Dacă sosirea Margaretei a trecut oarecum „neobservată”, nu acelaşi lucru s-a întâmplat cu Regele Mihai. Revenirea acestuia a fost marcată de numeroase probleme cauzate de autorităţile vremii. La începutul anului 1990, Regele Mihai a anunţat că vrea să fie în ţară de Paşti, dar dorinţa lui a fost respinsă imediat. „Un om nu poate fi un oaspete al propriei case, chiar dacă a lipsit multă vreme din ea. Un român scos din casa lui cu forţa nu încetează, numai prin aceasta, să fie român”, declara regele Mihai cu acea ocazie, după care şi-a reînnoit solicitarea. Degeaba, însă. Autorităţile române păstrau distanţa faţă de acest subiect sensibil, cosiderându-l pe monarh un pericol pentru notorietatea acestora.

„Trebuie să înţelegeţi conjunctura de atunci şi momentul când regele a venit în ţară fără o discuţie cu structurile statale şi manifestaţia de simpatie care era susţinută de anumite cercuri politice din ţară”, a spus fostul președinte Ion Iliescu despre acel moment.

A urmat o decizie îndrăzneaţă a Regelui Mihai, care a a hotărât că nu mai este cazul să aştepte, cu toate că regimul comunist avusese grijă să emită un decret prin care îi retrăsese cetăţenia română. Cum regele nu a recunoscut niciodată legitimitatea regimului comunist, iar Revoluţia înlocuise aparent vechile structuri, familia a aterizat pe Aeroportul Otopeni în după-amiaza zilei de 25 decembrie 1990.

Ştirea s-a propagat imediat, iar preşedintele de atunci al Radiodifuziunii, Răzvan Theodorescu, a obţinut 59 de secunde de filmare cu regele la Otopeni de la jurnaliştii aflaţi în delegaţia acestuia. „S-a aflat imediat că vreau să dau acest lucru, era ziua de Crăciun, nu uitaţi, am primit un telefon de la Ion Iliescu, care mi-a spus: „Am auzit că vrei să dai nişte imagini”. Am spus: „Da. De ce?”. Domnul Iliescu, extrem de urban, în relația cu mine, m-a întrebat: „Poți să-mi explici de ce?”. „Am să vă explic, ca istoric: pentru că s-a întâmplat”. Preşedintele a spus: „Te-aş ruga, totuşi, e Crăciunul, să nu îi tulburăm pe români”, a spus Răzvan Theodorescu.

Urmează momente care au spus totul despre „primirea” autorităţilor. Regele ajunge în centrul Bucureştiului şi aşteaptă paşapoartele în casa unor apropiaţi, aşa cum i se promisese la aeroport. Documentele nu soseau, astfel că se decide pornirea spre mănăstirea Curtea de Argeş, acolo unde erau înmormântaţi străbunii săi. Stupoare, însă: pe autostrada Bucureşti-Piteşti, maşinile familiei regale sunt oprite de militari şi în ciuda parlamentărilor care au durat două ore, regele şi însoţitorii săi sunt întorşi la Otopeni.

„În clipa aceea a intrat, voia nişte informaţii de la mine, era deja 11:00 seara, Virgil Măgureanu. Era momentul în care eu vorbeam la telefon cu preşedintele şi-i adăugam: „Domnule preşedinte, în calitatea mea de istoric, vă spun, lăsaţi-l pe rege să meargă la Curtea de Argeş, a intrat şi pe uşa din dos, bun, se va întoarce şi va pleca mâine, merge la mormintele strămoşilor”. La care Virgil Măgureanu dădea din cap şi spunea: „Da, da, da”. I-am spus lui Ion Iliescu: „Iată, aici e profesorul Virgil Măgureanu, care mă confirmă. Virgil Măgureanu i-a spus exact acelaşi lucru. „Dă-mi-l la telefon pe profesorul Theodorescu”. Și a urmat un lucru care e destul de puţin ştiut, zice: „Da, dar spune-i dumneata lui Petre””, a explicat Răzvan Theodorescu.

Ce s-a întâmplat de fapt? Potrivit Regelui Mihai, premierul Petre Roman o anunţase pe principesa Margareta că familia regală poate veni în România.

„I-am telefonat lui Petre Roman, care zice: „Da, te înţeleg, dar va fi foarte greu, numai că va fi destul de greu pentru că cei de la FSN ştiu că vine să îşi ia proprietăţile înapoi şi riscăm să se întâmple ceva. Am zis: „Aoleu, asta ne mai trebuie, o ţărăniadă”. Şi am închis telefonul. S-a încheiat episodul 25 decembrie. E drept că, a doua zi, preşedintele Iliescu spunea că l-am manipulat”, a mai spus fostul președinte al Televiziunii Române despre episodul sosirii si respingerii Regelui Mihai.

Concluzia care poate fi trasă de aici este următoarea: între momentul semnalului de liberă trecere de la Otopeni şi momentul de pe autostradă, forţele aflate la putere au realizat pericolul pe care îl reprezenta Regele Mihai pentru poziţiile lor, dar şi faptul că românii puteau fi seduşi de monarhie. „Nici nu mai exista dubiu că s-au speriat și sperietura pe care au tras-o a fost din cauza lipsei de legitimitate pe care o avea puterea care a fost atunci: o putere neocomunistă”, a fost de părere actorul Ion Caramitru.

„Impresia catastrofală în străinătate să îl fugărești cu poliția, să îl arestezi pe rege, care avea un pașaport danez. A fost un act care a adus daune mari României”, a spus Emil Constantinescu, fost preşedinte al României.

În apărarea sa, Iliescu a susţinut că că regele Mihai a presat, de fapt, autorităţile române când a sosit la Otopeni fără o invitaţie formală din partea acestora. Astfel explica reacţia militară în forţă cel care care a condus România după Revoluţie.

„Reporter: Principesa Margareta susţine că a avut o discuţie cu domnul Petre Roman la care l-a întrebat direct pe domnul Petre Roman: „Uşa este deschisă?”. Şi răspunsul domnului Roman a fost: „Da, sigur”.

Ion Iliescu: Avea dreptate, sigur,

Reporter: Dar a fost întors din drum, de pe autostradă.

Ion Iliescu: A fost neînţeleaptă această decizie luată şi la sfatul nu ştiu cui de a forţa nota.

Reporter: Să se întoarcă în ţara sa?

Ion Iliescu: Da, să se întoarcă în țara sa, dar nu era vorba de oricine, ci de fostul şef al statului.

Reporter: Ultimul şef al statului legitim înainte de dictatura comunistă.

Ion Iliescu: Da. Dar în contextul de atunci politic a fost o decizie neînţeleaptă. Noi am făcut deschiderea apoi pentru stabilirea de relaţii fireşti.

Paște 1992: Întoarcerea triumfală a Regelui

Prima intrare a regelui Mihai în România după prăbuşirea dictaturii comuniste a avut loc în aprilie 1992, de Paşte. Familia Regală a mers mai întâi la Putna. Apoi, pentru slujba Micii Învieri, a ajuns în Bucureşti. Bucuria cu care regele Mihai a fost întâmpinat de bucureşteni a fost copleşitoare.

„Am ajuns aici, la Bucureşti, de la Putna, după 45 de ani de pribegie”, spunea regele, de la balconul hotelului Continental.

Cu toate acestea, relaţiile fireşti între statul român şi rege s-au normalizat abia peste 20 ani. Se pare că abia atunci republica post-comunistă s-a simţit suficient de consolidată. Până atunci domnise teama de rege.

Întrebat ce a făcut ca autorităţile să se teamă de prezenţa regelui Mihai în ţară, Răzvan Theodorescu a răspuns: „Eu cred că un sentiment de ilegitimitate. Nici măcar votul din 20 mai nu dăduse această legitimitate. De-abia votul din toamna-iarna 2000 i-a dat lui Ion Iliescu, pentru că de el vorbim, acest sentiment al legitimităţii şi a răspuns în acest mod foarte direct şi foarte concret în reluarea relaţiilor. Este singura explicaţie pe care eu o dau”.

1990-2015: Legitimitatea Republicii, încotro?

Împăcarea istorică dintre regele Mihai şi Ion Iliescu a fost înregistrată de camerele de luat vederi la deschiderea Muzeului Naţional de Artă, restaurat, în 2001.

Cetăţenii români sunt însă departe de rezolvarea dilemei: Monarhie sau Republică? Niciun guvern postdecembrist nu a îndrăznit să îi întrebe sub ce formă de guvernământ vor să trăiască. Mai mult, Constituţia republicană, croită încă din 1991 şi ajustată în 2003, interzice referendumul pe această temă”, au scris jurnaliştii de la digi24.ro.

Daniel Teodoreanu, evz.ro 06.12.2017

Fotografia este din 1998 și este din fața primăriei Mangalia. În acel moment se auzea imnul regal. Strada era plină de lume venită de bună voie.

Era pe vremea când la primăria Mangalia veneau președintele în funcție, prim-ministrul, majoritatea miniștrilor și șeful camerei deputaților. Nu mai vorbesc de parlamentari.

37 Comments

  1. Articolul este un cumul de dezinformari si minciuni,tocmai acum cand romanii au aflat aproape tot adevarurul despre monarhie ! Tovarasul Cirstoiu arunca in media un mare frison care a cuprins …neocomunismul ! Convocarea unei ADUNARi CONSTITUANTE in parlamentul Romaniei este posibila ! Ca unul care am fost la Alba Iulia-in ’90,unde am vazut ce fel a actionat Iliescu si Roman impotriva lui Coposu si a regalitatii…care se intrevedea -aceeasi invocati aici ca prietenii regelui! Ce n-ati vazut prin filme e ca acolo pe acoperisurile blocurilor erau amplasate mitraliere,la vedere,iar europa libera era deja intoxicata cu faptul ca acolo s-a produs un macel ! Mai tarziu a urmat transportul cu tancheta a lui Coposu si dat la tv…de parca ar fi fost episodul cu Ceausescu dat jos din tancheta ! La Mangalia au aparut taranistii-cd organizati de tovarasii cu ochi albastri ceva mai tarziu cu festivitatile,masa si dansul la tov. Lita ! E dureros ca aici in blogul unui pntcd-ist sa „dea din coate” evenimentul zilei al tov. Carstoiu…dar m-am lamurit de ce ! Iata tot din evenimentul zilei-de ce-si se pare ca asta nu mai este o diversiune…ci pur si simplu un avertisment catre psd-isti-in primul rand :http://evz.ro/liviu-dragnea-monarhist-cristoiu.html

    Comentariu by I.S — 6 decembrie 2017 @ 19:27

  2. Dumnezeu sa-l odihneasca.

    Oricum nu merita o alta umilinta:
    http://www.ziare.com/liviu-dragnea/presedinte-psd/dragnea-s-a-intalnit-cu-principesa-margareta-liderul-psd-vrea-o-lege-care-sa-ajute-casa-regala-1425853
    Dar …
    http://adevarul.ro/news/politica/dan-barna-usr-dragnea-transforma-casa-regala-intr-un-acaret-psd-casa-regala-deveni-oinstitutie-bugetara-egala-protectia-consumatorului-1_5a13fbd35ab6550cb860ce1d/index.html

    Comentariu by nabuco — 6 decembrie 2017 @ 21:13

  3. Azi au votat una tare : Judecatorii,nu-i pot defaima si nici judeca,pentru care pot fi dati afara din magistratura ! Nici Ana Pauker si nici Mamaia de p’aci nu ar fi indraznit sa creada ca puteau face asta noaptea ca hotii ! Singurii care fac o adevarata opozitie sunt tinerii din USR care-i numesc in fata hoti ordinari ! In decurs de 2 ore s-au mobilizat si au iesit in strada ! Ei sunt tinerii de la care spunea regele ca s-a imprumutat tara in 89 ! Tovarasii vorbesc iar de …legionari,cum cred ca vom fi numiti toti cei ce postam impotriva lui Mamaia si a articolelor diversioniste puse in discutie pe acest blog ! Rusine ! http://kmkz.ro/serioase/de-asta-am-votat-cu-usr

    Comentariu by I.S — 6 decembrie 2017 @ 21:48

  4. Dumnezeu sa-l odihneasca pe rege .

    Comentariu by VUCEA DAN — 7 decembrie 2017 @ 8:46

  5. https://www.youtube.com/watch?v=2Hzctp5Y-fk

    Comentariu by I.S — 7 decembrie 2017 @ 19:14

  6. http://adevarul.ro/news/eveniment/daniel-funeriu-mesaj-principesa-margareta-cucoana-nu-facut-nimic-savarsin-afara-a-i-exploata-frumusetile-1_5a2922305ab6550cb8f250bf/index.pdf
    no comment

    Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2017 @ 20:53

  7. D zeu sa l odihnească .poate mi desenează și mie cineva sa nteleg ….ce a făcut omul ăsta pentru România în ultimii 50 de ani?concret nu vorbe..O greva a foamei un protest ceva..Și a dus viața ca un om normal.acu de tutele lui nu întreb dar oare e normal ca pe baza de hemoglobina și atât sa le plătim noi viața de huzur? Nu dați cu păru. ..explicați mi.
    Ăsta în tara în care mareșalul nu are nici măcar o statuie….

    Comentariu by 2 — 7 decembrie 2017 @ 21:11

  8. Ultimul mare erou al Romaniei Maresalul Antonescu a fost din pacate vandut de regalitate!

    Comentariu by IPSI — 8 decembrie 2017 @ 10:10

  9. Avea dreptate Basescu cand l a futut in gurita pe rege ca a tradat si a fugit ca un las cu 7 vagoane de comori.Daca mai rezista cateva luni ajungea americanii pana la noi si acum ne durea la basca.

    Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2017 @ 10:31

  10. Pt. #9
    https://www.cotidianul.ro/romania-nota-de-plata-pentru-sistemele-patriot/

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 11:46

  11. https://www.youtube.com/watch?v=8RS3wa1lHIk

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 11:53

  12. Sunteti niste idioti. Se vede ca a prins bine propaganda lui Iliescu. Inca prinde.

    Comentariu by Anonim — 8 decembrie 2017 @ 12:03

  13. Si Maresalul si Regele au fost mari patrioti romani care au pus interesul Romaniei mai presus decat interesul sau chiar viata proprie. Interesul Romaniei a fost diferit in momente diferite. Si Maresalul a facut ce a fost mai bine pentru tara, chiar daca asta l-a costat, si Regele. Ambii au salvat Romania. Fiecare in alt context creeat dincolo de vointa lor.

    Comentariu by Leonard Tanase — 8 decembrie 2017 @ 12:11

  14. suntem niste idioti ai dreptate.raspunde i omului ce a facut regele de a fost mare patriot.cu subiect predicat.regele n a salvat romania. a facut ce a facut lasandu se dus de val.si urmarindu si in vremurile alea tulburi doar interesul personal.de ce n a ramas alaturi de politicieni in inchisorile comuniste?il putem compara cu coposu sau cu altii care au suferit?

    Comentariu by wow — 8 decembrie 2017 @ 12:23

  15. E bine să mai citiți. E greu, dar altfel cum ?

    O să spun ce s-ar fi putut întâmpla dacă regele nu scotea țara din război în august 1944.
    – Ardealul de nord, atunci al Ungariei, posibil să fie astăzi al Ucrainei
    – Moldova poate a republicii Moldova
    – Morți mulți și distrugeri uriașe în luptele cu rușii. Vezi ce s-a întâmplat în Bulgaria care n-a întors armele și rușii au făcut prăpăd
    – Devastarea țării de către ruși, la scară infinit mai mare decât ceea ce au făcut ulterior.

    Actul de la 23 august 1944 a fost organizat doar de rege și apropiații săi. A fost un mare noroc că a reușit.

    Cu excepția regelui Carol al II, monarhia a dus România înainte. Azi situația s-a schimbat și monarhia nu pare a mai fi o soluție pentru România. Nici eu nu sunt de acord cu susținea de la buget a lui Duda.

    Pt.8
    Care-s meritele lui Antonescu ? Că i-a fost loial lui Hitler ? Că petrolul românesc a ținut mașinăriile de lupte naziste ?

    Pt.9
    Ești pe dinafară. Cel cu vagoanele a fost Carol al II, care n-a mai fost nevoit să muncească până la moarte. Și Elena Lupescu a murit bogată pe chestia asta. Probabil Băsescu era cu ceva whiskey la bord și ș-o fi închipuit că pe Elena lui a furat-o vreun rege.

    Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2017 @ 16:05

  16. Iar Duda rămână dudă până la moarte ! Am zis !

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 17:12

  17. like #15.
    Dupa rege avem o problema …
    (scuse ca ma repet la #2)
    http://adevarul.ro/news/politica/dan-barna-usr-dragnea-transforma-casa-regala-intr-un-acaret-psd-casa-regala-deveni-oinstitutie-bugetara-egala-protectia-consumatorului-1_5a13fbd35ab6550cb860ce1d/index.html
    Se putea rezolva totul in mandatul lu’ tov. Constantinescu atat cu legea lustratiei cat si cu rolul Casei Regale a Romaniei.
    /
    PS:
    http://www.euronews.com/2012/12/19/is-europe-s-monarchy-anachronistic

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 17:21

  18. @15- Referitor la Antonescu-cred ca nu e un raspuns corect,mai ales ca raspundeti cu o intrebare…impaciuitoare in fata…rusilor ! Noroc ca nu mai avem petrol sa sustinem noii aliati,ca altfel clasa noastra politica mai „nastea” un Antonescu ! Eu ii dau dreptate d-lui Leonard Tanase,insa pentru ca eu nu sunt om politic ca d-lui imi permit sa spun adevarul…ala care doare : la romani a sta cu curul in doua luntre este specific ! S-a vazut in toata istoria noastra si se vede si acum in zilele astea de cumpana ! Suntem mereu pregatiti pentru a scoate un acar Paun de la cutie…dupa ce o carmim ! Stiati ca generalul Stanculescu a fost la regele Mihai in ’89,PENTRU AI PREDA PUTEREA ? Regele a refuzat,pentru ca nu era moral ca pe revolta unor copii si nemultumiti de regimul comunist,sa vina pe acest val la putere ! Daca ar fi acceptat Stanculescu il lichida pe Militaru si baga in zeghe pe toti din dosarele corbu 1 corbu 2 ! Ce ziceti, se mai punea problema acum de intrarea Romaniei in occidentul ala fara pasapoarte si vize ?

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 17:38

  19. scuze-pentru a-i preda puterea !

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 17:43

  20. Mai bine i-l preda pe Gabriel Oprea.

    Comentariu by lucian visa — 8 decembrie 2017 @ 17:50

  21. @15-Apropo de petrol si gaze -va aduceti aminte ce clamam noi cu manie revolutionara pe americani cu gazele de sist,cu filmulete in care iesea foc de la robinetele de apa…postate p’aci si cu mamaiele din fata casei de cultura,vadanele ofiterilor cu scoala la rusi ?

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 17:56

  22. Pt. #18
    Errata corrige:
    … „Eu ii dau dreptate d-lui” Ing.(r) Leonard Florin P. Tanase …
    https://www.replicaonline.ro/ca-sa-vezi-iorgus-e-capitan-in-armata-romana-71124/

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 18:04

  23. Pentru tineri- Gabriel Oprea-de care spune d-l Visa la @20-era pus de Iliescu bodiguardul lui Miron Cosma-fost locotenent intro unitate militara la camasi si izmene,dar cu sarcina de a tine in unitatea militara minerii in regim de hotel ! Ulterior a ajuns general in pas alergator si a produs pe banda o gramada de doctoranzi si colonei…si tovarasei !

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 18:09

  24. Pt. #23
    Incerc sa te „necajesc” dar … „in occidentul ala fara pasapoarte si vize ?”
    https://www.bugetul.ro/ascensiune-militara-fulminanta-principelui-radu-duda-de-hohenzollern-cum-ajuns-un-actor-sa-fie-colonel-al-armatei-romane/

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 18:19

  25. @22- Nu ma necajiti,chiar apreciez ! Invocatul de acolo venit pe valul de simpatie al pntcd-ului dupa moartea lui Coposu avea cascheta in sifonier http://2.bp.blogspot.com/-5TzTcX_TeTw/Tb6C9EhaSRI/AAAAAAAABC8/rx41ymU81r4/s1600/cascheta+lm.jpg si ne vindea noua din alea de lupta http://194.88.148.121/87/5c/a2/0f/helmet03.jpg

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 18:28

  26. DLe visa e bine ca în amintirea rădăcinilor țărăniste pe care le aveți sunteți și monarhist.Mihai era prea tânăr și necopt.a fost mereu condus din umbra de politicieni.in lipsa unor eroi acum îi atribuim lui faptele făcute de alții. Doar așa ca informare mareșalul începuse de prin 43 tratative de ieșire din război. Lupta se dădea intre el și clasa politica din acel timp.Mihai era cantitate neglijabila.dacă nu eram aliați cu nemții oare unde eram acum?cine ne ar fi aparat?ia vedeți soarta de atunci a polonez și a cehiei.Mihai era scos doar în fata ca moaștele .mă repet Mihai n a avut în ziua de 23 august decât un rol minor.sa nu zic decorativ.decizia fusese luată de alții. Dar cei care au profitat cu ajutorul armatei ruse au fost comuniștii. Și ei cv asiatici pana atunci contrar aceea ce ne a băgat în cap propaganda roșie. Nu I minimalizeze niște acțiuni dar nici sa l facem salvatorul tarii,întrebarea era ce a făcut după 47 pentru tara?
    Considerați DLe visa ca e normal ca mareșalul sa nu aibă măcar o statuie?
    Ia luați exemplul ungurilor.

    Comentariu by 2 — 8 decembrie 2017 @ 18:33

  27. Pt. #25
    „Tema pentru acasa”:
    http://roncea.ro/2014/08/25/premiera-congresul-fostilor-detinuti-politici-si-secretari-ai-partidului-comunist-roman-in-frunte-cu-tovarasa-colonel-zoe-petre-a-fost-prezidat-de-secretarul-pcr-pe-universitate-emil-constantines/

    Pt. #26
    Pe timp de „Pace & Love”:
    http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/lista-lui-iohannis-avansari-in-grad-16-chestori-4-contraamirali-34-de-generali-din-mai-mapn-sts-spp-trei-sunt-femei-645949.html
    54?!

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 18:44

  28. @27-De fapt,continuam sa demonstram ca suntem cu curul in doua luntre ! Da ‘ nu trebuie sa mergem prea departe inapoi in timp acum cand avem pe popa la Moscova,tot intro varianta de rezerva,il avem p’asta de la Cotroceni,un Saint Bernard care doarme pe coada,desi are la indemana o haita de ciobanesti germani ! Spuneati acolo de avansari…da’ p’aia din urma cu inca 850 de revolutionari intrati in plata,printre care si un general din garda lui Iliescu… Aaaa,da’ stati asa ca acu nu stiu cum o vor mai scalda cand le-o cere smintitu sa recunoasca noul sediu de ambasada la jidani…sau daca ne dau rusii in gat ca am vandut intro veselie armament in Siria …ooo Doamne nu sunt luntre cat cur avem !

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 19:04

  29. Pt. #28
    Ai aflat ultima a lu’ Ciuraru ?https://bazel09.wordpress.com/2017/10/17/nu-uita/

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 19:24

  30. @29- Eu sunt logat acolo la el (Fane) si n-am mai intrat p-acolo de ceva vreme din…dezamagire ! Tot din cauza…curului in doua luntre ! E un baiat inteligent dar moale ca un sfert de euro (acum euro face cat 4 oua si un albus !) Acu o sa fie si mai cuminte p’acolo ,cu venirea lui GDL-s-au intregit acolo colegii din scoala din padure ! Referitor la Chomski,cu ale lui invataminte,nu stiu daca are cunostinta ce curent politic reprezinta acesta,in orice caz colegii lui liberali vopsiti,precis habar nu au ! Ce sa facem sa-l atentionam ca s-a asezat ca si liberal din nou cu curul in doua luntre ?

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 19:51

  31. Pt. #30
    Am raspuns la:
    http://www.lucianvisa.ro/2017/12/08/opinii-civice-imi-e-rusine-sa-i-spun-cuiva-ca-stau-in-mangalia/#comment-370842
    ca sa nu ma mai repet cu privire la CL & Co.

    Comentariu by nabuco — 8 decembrie 2017 @ 20:51

  32. @31- Daca tot am ramas singuri si nu ne aude nimeni,haideti sa va destainuiesc o parere personala despre moartea regelui. Normal ar fi fost ca in perioada agravarii starii lui de sanatate sa fie in tara la Peles.Regele,cred ca abandonase ideea de asi indeplini misiunea- de a domni ! A renuntat si la a mai muri in tara lui ! Basescu se juca de-a cumetria cu Paul,iar el era pus in situatia de a se plimba prin domeniu regal numai pentru a aparea in selfie-uri cu turistii …de peste gard ! Cred ca atunci cand fostul principe Nicolaie a produs scandalul in Elvetia ,tocmai aflase ca bunicul sau…MURISE ! Casa regala a ajuns la un compromis (apropo de curul nostru romanesc in doua luntre !)cu autoritatile romane…pentru a nu se compromite fala armiei romane la parada si transformarea discordiei de acolo intro adunare cu totii…volens noles la parastas !(asa explic si atitudinea mamei lui Nicolaie,fata de fiul sau…care si acum ar fi pe cale sa spuna adevarul,macar din frustrarea lui,de inteles !) Este de neinteles de ce dureaza asa mult repatrierea-sau poate ca aici e si raspunsul :la cutie congelat si sigilat! Iar referitor la discutia de mai sus cu Antonescu e de vazut daca regele va fi purtat pe afet de tun-fiind ultimul maresal in viata !

    Comentariu by I.S — 8 decembrie 2017 @ 23:31

  33. Pt. #31
    Pe afet de tun tras de vehicul militar operational este dus la inmormantare si orice general/amiral/chestor chiar daca „a luptat” doar din biroul PCR ori CI sau astea „post’89” deoarece este prevazut de regulament.
    Iar banuielile-ti sunt oarecum alimentate si de:
    https://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-colec-iei-de-regalitate-romaneasca-emanuel-erena-inclusiv-o-selec-ie-dedicata-istoriei-pompierilor-271-2017.html
    &
    https://www.artmark.ro/licitatii-curente/licita-ia-colec-iei-m-r-houston-fosta-colec-ie-paul-lambrino-270-2017.html

    Comentariu by nabuco — 9 decembrie 2017 @ 14:12

  34. Pt.26
    Mai citește. Cu atenție.

    Dacă vrei să polemică cu mine, atunci semnează cu numele real și continuăm. N-are nimeni ce să-ți facă pentru poziția ta.

    Eu nu sunt regalist și nici republican convins. Cred că republica e mai bună decât monarhia. Dar nu 100 %. În statutul PNTCD nu era niciun punct care se spunea că partidul trebuie să restaureze monarhia. PNTCD n-a făcut nimic în acest sens atunci când a fost la putere.

    Ce putea regele să facă în cei 47 de ani de exil. Doar să-și denigreze țara comunistă. Atât. Și n-a făcut-o. Tancuri nu avea. Acest om fusese crescut în respectarea valorilor democratice.

    Antonescu n-a negociat cu nimeni. El a fost un om corect. Și-a dat cuvântul lui Hitler și l-a respectat. Dealtfel, mareșalul a recunoscut în fața politicienilor că este militar și nu om politic și că nu poate să-și ia cuvântul înapoi. Antonescu, dacă vroia binele țării, trebuia să demisioneze și să lase țara în mâna partidelor democratice. Vrei nu vrei, el a fost un dictator. Ca om, a fost un om cinstit și român total. Dar n-a fost suficient pentru România în acea perioadă. A îndreptat România într-o acțiune sinucigașă. Că unii vor să-i facă statuie, n-am nimic împotrivă. Dar la bază să se scrie adevărul istoric. Inclusiv ordinul pentru moartea a mii de evrei la Odessa săvârșit de armata română. Te asigur că nu sunt nici pro evreu .

    Partidele politice, țărăniștii și liberali, chiar n-au făcut mai nimic în acea perioadă. Au așteptat ca Antonescu să greșească. Dacă făceau ceva, liderii lor după 1989 s-ar fi împăunat cu acest lucru. Poate că au făcut-o cei 900 de membrii ai PCR din 1944 !!! Depinde de ce carte ai citit. Poate statutul PCR.

    Regele Mihai e o valoare istorică a acestei națiuni. Numai niște idioți, care vor să facă rău României, îl denigrează.

    Comentariu by lucian visa — 9 decembrie 2017 @ 17:21

  35. http://www.stareanatiei.ro/2017/12/la-revedere-sire/

    Comentariu by nabuco — 10 decembrie 2017 @ 1:27

  36. Noi , comunistii suntem tari. In 2000 l-am insarcinat pe Vadim cu opozitia de i-am facut pana si pe regalistii lui peste sa va explice prin ziare de ce trebuie sa il votati pe Iliescu.

    Comentariu by Ilici — 10 decembrie 2017 @ 17:14

  37. Departe de mine gândul unei polemici DLe visa.și îmi pare rău că amintirea rădăcinIlor țărăniste a deranjat.n a fost ăsta intenția. Și nici n am vrut sa l denigreze pe omul Mihai 1.doar întrebăm. In 50 de ani vreo mișcare anticomunista ceva?vreo luare de poziție? Amintesc aici o Monica lovinescu un ierunca și mulți alții care au fost vizibili și activi.Atat.MI ar fi plăcut ca după ce familia și a recuperat avutiile (hmmmm) sa văd un spital nou regina Maria sau vreo școală regele Mihai. Făcute din banii aia.dar nu.poate vom vedea școală de ofițeri prinț duda.

    Comentariu by 2 — 10 decembrie 2017 @ 18:28

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress