”Astăzi, 04.12.2017, am luat decizia de a pune punct colaborării cu Asociația Sportivă „Școala de Fotbal” Mangalia.
De un an și jumătate antrenez grupele mari, grupe ce după vârsta de 14 ani, nu mai au niciun viitor. (Pentru că, după vârsta de 14 ani, copiii ar trebui să joace în Campionatul National, ceea ce presupune deplasări lungi, cheltuieli mult mai mari, iar la noi, nimeni nu face nimic pentru a obține măcar un mijloc de transport). Am vorbit cu conducerea asociației și am decis că este mai bine ca drumurile noastre să se despartă. Avem păreri diferite despre fotbal, gândim diferit fotbalul. De 1 an și jumătate mi-am îndeplinit de fiecare dată obiectivele, ținând cont de condițiile mai puțin bune.
Totodată, vreau să precizez că generația de juniori C, care se află la finalul turului pe locul 3 în campionat, nu va mai face parte din ASSF, la fel si generatia 2006, împreună cu o parte din jucătorii născuți în 2005.
Am început demersurile pentru înființarea unui Club Sportiv afiliat la Federația Română de Fotbal, club ce va avea alături oameni puternici, care iubesc acest sport.
Mulțumesc tuturor oamenilor care au fost și vor fi alături de mine, le mulțumesc copiilor și părinților!”
Andrei Pătrașcu, mangalianews.ro
Am postat acest articol nu pentru gestul lui Pătrașcu, ci pentru a aduce în discuție lipsa de finanțare a sporturilor la nivel de copii, în Mangalia.
Copiii trebuie să facă sport, indiferent dacă vor ajunge sau nu la performanțe. Iar cei care se implică în coordonarea acestor activități, trebuie susținuți de comunitate. Cu banii pe un spectacol gen Smiley, poți susține anual o echipă de copii. Nu sunt împotriva spectacolelor, mai ales în sezonul estival, dar trebuie să existe o listă de priorități. A investi în sănătatea copiilor e o prioritate.
Comentariu by lucian visa — 5 decembrie 2017 @ 10:49
Primarul a adunat la Nautic câțiva oameni implicati în sport și i-a rugat să facă lobby la consilierii locali ca primăria sa preia sălile de sport de la școli. Nu discut daca este oportun, dar nu cred ca este legal.
Avem nevoie de terenuri în aer liber, amenajate, chiar si cu nocturnă, pentru sportul de masă. Sportul nu se face doar pentru performanța, se face și pentru sine, pentru o dezvoltare sănătoasă. Sportul de masă, sportul școlar, sportul de performanță, toate au nevoie de organizare si bugetare pentru materiale.
Citat: <>
Comentariu by Red John — 5 decembrie 2017 @ 15:13
‘Pentru a îndrepta aceste situaţii, comuniştii au decis să impună anumite măsuri menite să stimuleze practicarea sportului de masă şi, în special a unor anumite ramuri sportive. De aceste direcţii urma să răspundă Comitetul pentru Cultură Fizică şi Sport, organism nou-înfiinţat la nivel central şi în fiecare judeţ:
„Organizarea pe baza de massă a tuturor ramurilor de sport şi în special a gimnasticii, atletismului, înnotului, skiului, volley-ballului, tirului, turismului, aviaţiei sportive, sporturilor nautice şi şahului“.
O altă misiune a comitetului nou-înfiinţat era de a organiza competiţii în ramurile cele mai potrivite condiţiilor locale.
„Comitetul pentru Cultură Fizică şi Sport trebue să trimită instructori şi antrenori cercurilor sportive ce se vor constitui la sate, să asigure aprovizionarea lor cu materiale sportive. Organizaţiile de massă şi în primul rând Uniunea Tineretului Muncitor trebue să atragă şi să îndrumeze massele în cercuri sportive, organizând întreceri mai ales în ramurile de sport cele mai potrivite condiţiilor locale (la munte: ski; lângă ape: înnot, canotaj etc.)“.
Nu în ultimul rând, presa trebuia îndrumată de activiştii din fiecare judeţ ai Comitetului pentru Cultură Fizică şi Sport cum să se raporteze la fenomenul sportiv.’
Comentariu by Red John — 5 decembrie 2017 @ 15:15
3.500.000 euro modernizare biserica nu stiu care.2.500.000 modernizare casa de cultura unde oricum nu ti calca nimeni.de banii astia cati km de asfalt se puneau sau cati copii erau sustinuti in ale sportului.
Comentariu by Mihai — 5 decembrie 2017 @ 16:04
Departamentul de cultura si sport trebuie sa organizeze si alte competitii, nu doar lupte. Mangalia nu este Capitala „Luptelor”, este un municipiu in care traiesc copii si cu alte aptitudini sau preferinte.
Comentariu by Anonim — 5 decembrie 2017 @ 18:50
@5
La lupte parandaratul este bine stabilit de atatia ani, la alte sporturi e mai greu, lumea nu mai tace ca pe vremuri si e riscant. Departamentul cultura si sport nu face ce-i trece prin cap domnului inginer ci strict ce primeste ordin de la primar.
Comentariu by Marian Vasile — 5 decembrie 2017 @ 18:56
http://www.mediafax.ro/politic/plafon-autoritatile-locale-vor-putea-aloca-maxim-5-din-buget-pentru-finantarea-cluburilor-sportive-16335622…….Asa ca in domeniul asta e concurenta mare ! Poate ca implicarea privata sau cooperare cu primaria,ar fi posibile solutii.Sau si mai tare sa fie un sportiv fan ,cu sange in instalatie,care sa stie sa faca santaj politic…pentru a obtine bani pentru sport ! Rar-nu ? https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22308757_1379727208810739_7919304396840904969_n.jpg?oh=a438e22fec390cc1140dabb8e09723a8&oe=5A8FD2CB
Comentariu by I.S — 5 decembrie 2017 @ 19:21
Pt. #1
Pai ce vrei sa creasca copii inalti, frumosi si destepti sa-l intreaca pe RC ?https://www.youtube.com/watch?v=zR1ag0i884M
Comentariu by nabuco — 5 decembrie 2017 @ 19:41
Ia mai bateti voi mingea pe banii vostrii si lasati milogeala ! Ce , cand ajungeti ca Alibec dati ceva inapoi ? Ii dat lui Beinur si lui Giovani comisionul si faceti misto de noi .. ,,saracimea,,. La munca si dupa aia la cersit !
Comentariu by Contribuabil — 6 decembrie 2017 @ 1:43
Cine e Adrian Patrascu?
Vreun proprietar de SRL sau de “asociatie” de unde-i « mulge » pe parinti ca cica face “performanta”? Ia taxe (fara factura) de la parinti si apoi se plange pe la Primarie ca vrea terenuri gratis : « binele copilasilor » !? Ce e aia ? Un impozit, o chestie, vreo taxa platita ? Aaaa…nu ca el are o Asociatie non-profit ! Pe bune ? Si din ce traiesti tu, mai Adriane Patrascule ?
Dar el vrea terenuri si Sali de sport « mocca » din care sa scoata profit si un salariu bunicel! Dar, cand va veni, din nou Curtea de Conturi, o sa intrebe : de ce nu ati luat taxe pentru asociatiile de drept privat ? Adrian Patrascu se va prevala de un HCL al Mangaliei care spune ca « copiii Mangaliei au drept de folosinta gratuita » a salilor si terenurilor de sport ! OK ! Dar antrenorii au drept de folosinta gratuita ?
Niste borfasi care capuseaza bugetul local pe unde il prind. Asa si aia de la Lupte, de la Baschet de la Rugby, dar, mai ales de la cele 177 de « scoli de fotbal » din Mangalia ! Niste borfasi : »copilasii Mangaliei » ? Pe dracu’ sa-i pieptene ! Doar interesul e pentru ei
Si traiesc bine pe chestia asta !
Comentariu by theo — 6 decembrie 2017 @ 2:16
Hopa ca s-a bagat si Colgiu. Ia da tu mai bine miliardele alea pe care le-ai furat pentru copiii astia din Mangalia ca ai vostri, navetistilor, nu-s aici, e normal sa nu va intereseze de copiii nostri !
Comentariu by Anonim — 6 decembrie 2017 @ 10:38
Fosta RDG, cu o populație cam ca a României la acea vreme, era deobicei pe locul 2 în lume la JO de vară, după URSS. La ei, toți copiii apți făceau sport. Aveau baze sportive pentru toți și specialiști care selectau. Cei mai buni copii ajungeau ulterior campioni mondiali și olimpici.
Pt.9
Poți să-mi spui câți bani a dat orașul pentru Alibec ? A dat măcar un leu ? L-a invitat primăria sau CL pe Alibec să susțină fotbalul în Mangalia ? Nu neapărat cu bani. O încurajare a unui puști de către o vedetă națională, poate fi un mare imbold. Și nu numai în fotbal.
Pt.10
Contează viitorul copiilor din Mangalia și nu cine e Pătrașcu. Ei au nevoie de îndrumare ca să obțină performanță în sportul pe care-l practică. Este mare nevoie să existe și acești Pătrașcu sau orice nume ar avea. Evident că trebuie și plătiți. Nu mult, dar trebuie.
Comentariu by lucian visa — 6 decembrie 2017 @ 17:28
Pt. #12
http://m.prosport.ro/sport-life/special/dezvaluiri-incredibile-in-germania-erau-dopati-copii-de-11-ani-11260928
Comentariu by nabuco — 6 decembrie 2017 @ 21:02
Pt.12 Cam asa se lucra in RDG,URSS si chiain unele cazurii in Romania si blocul comunist:,,*12.000 de sportivi din RDG au fost forţaţi să se dopeze.
*Nu aveau de suferit doar sportivii, ci şi copiii lor.
*Mulţi dintre sportivii care acum ar fi trebuit să ajungă la 45-50 de ani sunt morţi.
2013 a adus la nivel mondial scandaluri de dopaj de proporţii în atletism şi în ciclism, iar la nivel naţional olimpici din haltere, din lupte şi de pe pista de alergare au fost sau vor fi cocoşaţi cu câte o suspendare. Acul, seringa sau perfuziile fac parte încă din trusa îndesată pe şest de unii performeri, iar tratamentele fac încă minuni.
În tot acest context, în penultima zi a Mondialului de atletism de la Moscova, nemţii de la Deutsche Welle au publicat un material incendiar care deconspiră revoltătoarele metode de doping la care apelau germanii încă din anii 70. Vocea care povesteşte scandaloasele episoade poartă cu ea amărăciunea adolescentei silite să se dopeze. Un fel de voce colectivă. O fostă sportivă de top! O femeie care a rupt lanţurile grupului de elită şi a părăsit grupa realizând că artificialele metode i-ar putea secera viaţa. “Cercetarea sistematică a început în 1971 şi totul se baza pe dopaj pe minori, dopaj sanguin şi influenţa politicului în sport. În Freiburg şi în Saarbrücken, din povestirile foştilor sportivi, se ridicau centre în care se marşa sistematic pe astfel de metode“, începe abrupt protagonist”
Comentariu by VUCEA DAN — 7 decembrie 2017 @ 8:44
Știu că se drogau mulți sportivi în fosta RDG. Dar numai la ei credeți ? Celebrul Lance Armstrong era american. Rușii se dopează și azi când sunt relativ democrați.
Numai drogurile nu sunt suficiente. Poți dopa toți atleții români de azi, că tot n-o să ajungă campioni olimpici.
De fapt am vrut să subliniez că în fosta RDG erau baze sportive pentru toți și sportul era prioritate națională.
Comentariu by lucian visa — 7 decembrie 2017 @ 16:00
http://blogsport.gsp.ro/ioanitoaia/2017/12/07/stapanul-inelelor/
Comentariu by nabuco — 7 decembrie 2017 @ 20:51
Dacă era mai apropiat să dau exemplu USA sau Canada, le dădeam exemplu. Acolo sportul se face pe bani, iar părinții își permit să plătească antrenori pentru sportul extrașcolar.
Liceele și universitatile scot bani frumoși din campionatele sportive. Nu este apropiat situației si culturii noastre.
Nu as fi vrut sa dau exemplu din Fed. Rusă.
Kazan este al 3-lea oras ca importanta din Rusia, dar este capitala Tatarstanului, care este o republică autonomă. Cât poate fi ea de autonomă in Rusia.
Eu cunosc despre Kazan fiind tătar.
Kazan are 1,2 milioane locuitori, dar 215.000 fiind studenți din neamurile central asiatice. Peste 50% din populație are sub 30 ani. Are 64 de palate ale sporturilor. Sportul de masă este gratuit si este ca un cult.
O parte sunt prezentate aici: https://youtu.be/YuW0IXiQ3g8
Comentariu by Mentalistul — 8 decembrie 2017 @ 10:18
domnu Vucea…e mica rectificare..nici freiburgul nici saarbruckenu nu au fost niciodata parte a fostei RDG.
Asa ca ori ori…cum spunea cineva mai sus ….biciclistu ala s a dopat pana n a mai putut.si era american.La unii contau banii la ceilalti faima ca sistemu e bun.nici o diferenta.
Comentariu by wow — 8 decembrie 2017 @ 14:25