Mangalia – politica locală

20 noiembrie 2017

PREMIERĂ ÎN INSTANŢĂ : Primăria Mangalia, OBLIGATĂ să prelungească un contract şi să vândă un apartament ANL unei femei pe care o căuta cu executorul, să o evacueze!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:41

Decizie în premieră a unei instanţe şi probabil precedentul care va îndemna multe familii să facă demersuri în justiţie pentru achiziţionarea locuinţelor ANL în care sunt chiriaşe. Cazul a fost înregistrat la Constanţa, iar magistraţii au decis nu doar obligarea unei administraţii locale să prelungească un contract de închiriere pentru un apartament ANL, ci şi vânzarea acestuia către chiriaş, având în vedere că legea încurajează primăriile să facă acest lucru, doar să… dorească, adică să iniţieze procedurile de vânzare-cumpărare.

La începutul mandatului său de primar al municipiului Mangalia, Cristian Radu a anunţat, printre altele, că va lua măsuri şi împotriva celor care ocupă abuziv locuinţe ANL atribuite în mandatul fostului edil Claudiu Tusac. Mai exact, erau persoane care între timp dobândiseră proprietăţi, ori care nu mai locuiau în Mangalia sau care… subînchiriaseră apartamentele, situaţii care conduc, în baza legii, la încetarea contractelor de închiriere a locuinţelor ANL. Au urmat verificări cu privire la situaţia chiriaşilor, unii dintre ei „favorizaţi” de fostul primar la atribuirea locuinţei, deşi există reguli clare de stabilire a priorităţilor. Astfel, au fost depistate persoane care nu mai aveau dreptul la respectivele unităţi locative, dar… şi excepţii! O femeie a reuşit să demonstreze, în instanţă, că a fost victima administraţiei locale, că primăria a somat-o pe nedrept să evacueze locuinţa şi că… i s-a refuzat prelungirea contractului de închiriere, tot pe nedrept! „Ca să mă poată evacua, au refuzat inclusiv să îmi primească banii de chirie. Dar am făcut plata prin virament bancar, iar toate lucrurile pe care reprezentanţii ADPPP (instituţie în subordinea primăriei – n.r.) mi le imputau, le-am demontat în instanţă”, relatează Mirela Anghel.

Verdictul instanţei, favorabil Mirelei, este după cum urmează: „Obligă pârâţii municipiul Mangalia, prin primar, Consiliul Local al Municipiului Mangalia şi Serviciul Public de Asistenţă Socială Mangalia, fiecare după competenţe, să aprobe prelungirea şi să încheie un nou act adiţional de prelungire pe o perioadă de 1 an a contractului (…) pentru spaţiul locativ (…), începând cu data de 01.09.2016. (…) obligă pârâţii să aprobe vânzarea către reclamantă a spaţiului locativ (…)”, se arată în hotărârea pronunţată de Judecătoria Mangalia, devenită definitivă în data de 16 noiembrie 2017, după judecarea apelului!

Motivele invocate pentru evacuare: printre ele… buletinul de Constanţa! Surpriză! Poliţia Mangalia n-a vrut să îi facă petentei alt act după ce i-a fost furat!

“Pe scurt…au vrut să mă dea afară din locuinţa ANL din motive… diverse,invocate de ei după 7 ani cu chire plătită în avans. Nu au vrut să îmi încheie contractul de prelungire, care se face în fiecare an, deşi am avut hotărârea Consiliului Local Mangalia care mi-a aprobat prelungirea. Eu am mai cerut să cumpăr locuinţa, pentru că legea spune că, după 3 ani în locuinţă ANL, ai acest drept. Însă cei de la ADPP ne mint în fiecare an că nu au terminat cadastrul sau alte acte, deci nu pot să ne vândă, dar că o vor face. Aşa am ajuns să mă judec cu ei. În încercarea lor de a mă face să renunţ, au trimis inclusive executor judecătoresc să evacuez apartamentul în 5 zile, deşi eu aveam contract de închiriere încă valabil!”, explică Mirela Anghel.

“Au invocat că nu m-au găsit la locuinţă pentru a dovedi că stau acolo, dar eu am adus adeverinţă să arat că muncesc, că dacă nu muncesc… cu ce plătesc chiria?! Apoi, au spus că de fapt eu muncesc în Constanţa, şi nu în Mangalia… dar ce importanţă are asta?! Apoi, au spus că am subînchiriat apartamentul, dar nu au venit cu dovezi în acest sens la instanţă. Şi, au mai spus că am buletin de Constanţa, nu de Mangalia. În privinţa asta, am arătat că Poliţia Mangalia a refuzat să îmi facă imediat buletin după ce mi-a fost furată poşeta cu toate actele. Am pus dovada la dosarul în instanţă. S-a întâmplat ca în 2012 să îmi fie spartă maşina şi să mi se fure geanta cu acte. Am mers la Poliţia Mangalia, să reclam, şi să cer să îmi fac alt buletin. Acolo… ce credeţi? Mi-au spus că tocmai acum vreau eu act de identitate, când au loc alegerile?! Mă grăbeam, trebuia să plec din ţară, aşa că am făcut un act provizoriu, la Constanţa, pe adresa mamei. Dar, repet, asta numai pentru că fusesem refuzată la Mangalia, aşa cum am demonstrat la instanţă”, relatează Mirela Anghel. Şi tot ea arată că discuţiile au degenerat şi de maniera: „Mi s-a spus, în particular, nu la instanţă, că mama mea are mai multe case. Aşa… şi? Mâine, dacă mama mă dezmoşteneşte sau ceva de genul, eu ce fac? Rămân pe drumuri? Eu am fost chiriaş de bună credinţă la ANL, de 7 ani. Ba, am renovat acel apartament, am băgat bani în el, că pe parcurs am constatat că nu este o construcţie chiar atât de bine finisată… Iar ei credeau că renunţ după ce am băgat timp de 7 ani bani în acea locuinţă?! Le-am plătit chiria şi în avans”, mai relatează femeia. “Acum, aştept să mă cheme să semnăm contractul de prelungire. Dacă nu şi nu, nu am ce face: le fac plângere penală”, a conchis Mirela Anghel.

De precizat că administraţia locală este obligată, prin această sentinţă, să suporte şi costurile de judecată.

Alexandra CUCU, Replica 20.11.2017

15 Comments

 1. https://www.facebook.com/RezistentaLIVE/photos/gm.1830167070607222/371898446589047/?type=3&theater

  Comentariu by I.S — 20 noiembrie 2017 @ 16:41

 2. Dacă toți cei nemulțumiți de actele administrației locale ar acționa în instanță primăria, atunci compartimentul juridic s-ar sufoca și instanța le-ar da câștig de cauză multora.

  Comentariu by lucian visa — 20 noiembrie 2017 @ 19:03

 3. Pt. #1
  https://www.replicaonline.ro/liberalii-au-iesit-la-protest-dragnea-nu-uita-ne-ca-m-in-gura-ta-336704/
  la Mangalia nimic, sunt con stipati?

  Comentariu by nabuco — 20 noiembrie 2017 @ 19:21

 4. @3- Vat ce rusinos din partea lor ! M-am inrosit… Pai sa-i vedeti p’astia -occidentali sadea-civilizati : http://www.comisarul.ro/articol/video-trebuie-sa-vedeti-asta-nu-e-facatura!_918763.html

  Comentariu by I.S — 20 noiembrie 2017 @ 19:50

 5. @3-Totusi ar trebui sa-i linistim pe cei din singurul partid ce ne-a mai ramas si Dragnea, nu fie supărati: și Nelson Mandela a făcut 27 de ani de pușcărie înainte să ajungă președinte!

  Comentariu by I.S — 20 noiembrie 2017 @ 19:56

 6. Dar sa revenim la STATU PALMA BARBA COT,sa-l ajutam si pe d-l Visa in demersul sau si sa le improspaqtam memoria…celor cazuti in letargie ! http://www.ordinea.ro/cine-ia-banii-din-proiectele-europene-ale-mangaliei-gradinaru-din-eforie-costea-din-constanta-si-turcu-de-la-dinamo/

  Comentariu by I.S — 20 noiembrie 2017 @ 20:01

 7. Noroc ca suntem la sfatsit de noiembrie …
  https://www.cotidianul.ro/ciorbea-despre-codul-fiscal-si-pilonul-ii-de-pensii/

  Comentariu by nabuco — 20 noiembrie 2017 @ 20:06

 8. http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/premiera-in-marina-romana-o-femeie-la-comanda-unei-nave-militare-in-misiune-maritima-nato-cine-este-si-ce-nava-comanda-644099.html
  vs.
  https://m.facebook.com/117569001652188/photos/pcb.1452041948204880/1452040544871687/?type=3&source=49&ref=py_c&__tn__=EH-R

  Comentariu by nabuco — 20 noiembrie 2017 @ 21:45

 9. Deci madam avea buletin de Cta si au dat-o afara…Aha. Ia dati-l afara si pe pitic din Primarie, ca el locuieste in Cta. Sa stea pe acasa pe la el, sau a venit in Mangalia sa faca, saracu, un ban de chirie..?!?

  Comentariu by Dode — 21 noiembrie 2017 @ 18:46

 10. Unii nu au case si altii inchiriaza. Nota 10 pentru primar. Nota 2 pentru justitie.

  Comentariu by Dima — 21 noiembrie 2017 @ 21:14

 11. Ghinion…

  Comentariu by Părintele Declaraţie — 22 noiembrie 2017 @ 8:11

 12. Asa este. Bravo ! nota 11 pentru primar, cel mai corect om din lume.

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2017 @ 8:26

 13. Ma lesin de ras :))) Asa prost esti Colgiule? Ti-a pierit inspiratia? Poate ne convingi cu postarile astea si il votam din nou :))))

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2017 @ 11:52

 14. http://editiadesud.ro/?p=27907

  Comentariu by Anonim — 22 noiembrie 2017 @ 17:46

 15. Cheers, I value it!

  Review my blog post – Michael https://bucketlist.org/idea/6LiG/ideas-to-assist-properly-deal-with-nervousness/

  Comentariu by Michael — 26 noiembrie 2017 @ 23:22

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress