Politica locală

11 noiembrie 2017

Palaz îi cere edilului din Mangalia bugetul cheltuit pe avocați

Filed under: Mişcarea Populară — lucian visa @ 11:14

În cursul zilei de ieri, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz a depus cererea cu nr. de înregistrare 61407/09.11.2017 către Primăria Mangalia, prin care i-a solicitat edilului urbei să specifice bugetul cheltuit pe onorariile avocaților și numele acestora, pentru anul financiar 2015.

Potrivit Raportului Curții de Conturi și a Deciziei nr. 52 din data de 16 decembrie 2016, rezultatul acțiunii de audit desfășurate la Unitatea Administrativ Teritorială a Municipiului Mangalia asupra contului anual de execuție bugetară pe 2015, s-a constatat angajarea și plata nelegală a unor cheltuieli cu onorarii avocați, în condițiile în care serviciile nu au fost corect evaluate, onorariile fiind calculate pe baza unor valori nefundamentate.

”Solicit edilului Primăriei Mangalia să pună la dispoziție informații cu privire la cheltuielile și efectuarea plăților către firmele de avocatură, să menționeze numele avocaților, procesele pe care le-au reprezentat și câte dintre acestea au fost câștigate. Consider că este de datoria noastră, a tuturor, să fim informați, în condițiile în care Curtea de Conturi a stabilit un prejudiciu bugetar, cauzat de angajarea nelegală a unor cheltuieli pentru avocați. Cetățenii Mangaliei au nevoie de transparență și corectitudine, iar primarul Radu Cristian trebuie să dea dovadă de toate astea!”, a punctat Claudiu Palaz.

C.C., Replica 11.11.2017

26 Comments

 1. Pentru prejudiciile stabilit de Curtea de Conturi, Consiliul Local are datoria legală de a se constitui în parte civilă păgibită în interesul UAT. Dar Consiliul Local tace, deoarece primarul are majoritate. Mai mult, consilierul Filip Dumitru a venit cu un proiect HCL care prin text vroia ca CL să nu se constituie in parte civilă păgubită pentru recuperarea prejudiciilor. In urma căreia au “executat-o” pe consiliera Sali. A fost cea mai mârșavă și cea mai nemernică acțiune a primarului și camarilei lui. Dpdv administrativ, dpdv politic, cat si dpdv moral.

  Comentariu by Mentalistul — 11 noiembrie 2017 @ 11:57

 2. @1:
  Cîtă vreme nu e ilegal, e doar ceva nepoliticos.

  Comentariu by Părintele Conotaţie — 12 noiembrie 2017 @ 7:44

 3. În cazul în care un număr mare de persoane care nu au interese contrarii s-au constituit parte civilă, acestea pot desemna o persoană care să le reprezinte interesele în cadrul procesului penal. În cazul în care părţile civile nu şi-au desemnat un reprezentant comun, pentru buna desfăşurare a procesului penal, procurorul sau instanţa de judecată poate desemna, prin ordonanţă, respectiv prin încheiere motivată, un avocat din oficiu pentru a le reprezenta interesele. Încheierea sau ordonanţa va fi comunicată părţilor civile, care trebuie să încunoştinţeze procurorul sau instanţa în cazul în care refuză să fie reprezentaţi prin avocatul desemnat din oficiu. Toate actele de procedură comunicate reprezentantului sau de care reprezentantul a luat cunoştinţă sunt prezumate a fi cunoscute de către persoanele reprezentate. https://legeaz.net/noul-cod-procedura-penala-ncpp/art-20

  Comentariu by I.S — 12 noiembrie 2017 @ 16:23

 4. https://www.cotidianul.ro/fiul-fostului-premier-adrian-nastase-mihnea-s-inscris-psd/

  Comentariu by nabuco — 12 noiembrie 2017 @ 20:30

 5. cont. #4
  https://www.cotidianul.ro/constantinescu-confuzia-este-mult-mai-periculoasa-decat-chiar-opresiunea/

  Comentariu by nabuco — 12 noiembrie 2017 @ 21:16

 6. Un director din primarie ,intr-o discutie pe aceasta tema(banii pentru avocati ,cate 1,5-2 mil.euro/an) spunea ca ,,dl primar nu este vinovat si nu a semnat nimic,de vina este doamna Boita care stie tot si ea a semnat”.La timpul potrivit voi da si numele directorului

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2017 @ 16:53

 7. Calin Didi George.
  Nu e greu de… „ghicit”.

  Comentariu by Anonim — 13 noiembrie 2017 @ 18:14

 8. Esti pe aproape, dar nu este el

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2017 @ 18:19

 9. @6- Iar cu diversiunile ! Exista hot de CL prin care executivul este imputernicit sa incheie contract de reprezentare cu avocati,cu limita de plata 7 % din recuperare litigii.Este postat aici pe blog si contractul semnat de n’spe insi ! Cu Grimberg e poveste invechita si nici d-ta nu mai tii minte cate bazaconii ai postat p’aci ! Nu intra printre cei care vor sa se spele pe maini !

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 18:24

 10. O luam de la inceput…cu Chirila care avea birou p’acolo,care l-a adus pe Grimberg ! Si ce-i cu asta ? C.Local era p’acolo ?

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 18:28

 11. Avem o situatie pe care majoritatea obedienta si inconstienta a primaruluinu doreste sa o corecteze.
  De exemplu, primarul poate reprezenta UAT si institutia primariei, dar nu poate reprezenta in justitie Consiliul Local. Prin lege, CL da mandat apararii, mandatul este semnat de presedibtele de sedinta. Mandateaza un avocat, nu poate mandata un zugrav, un dansator din buric ori un primar.

  In instanta avocatul celui care a pornit actiune impotriva Consiliului Local poate lasa CL fara aparare doar cerand mandatul de reprezentare al avocatului trimis de primar. Practic, CL este sabotat sa aiba aparare, cu buna stiinta. In plus, corespondenta instantelor cu CL este deturnata si retinuta, nu ajunge la destinatar, care este CL.

  In procesul intentat de Polaris M Holding impotriva municipiului Mangalia, Consiliul Local a fost chemat in garantie. Conform legii consilierul local raspunde solidar, cat si in nume propriu. Polaris a cerut 90.000 lei pretentii pentru fiecare luna. Adica 20.000 euro/luna, pe care ar fi trebuit sa-i plateasca consilierii local. Cum ar veni, Polaris vroia 1.000 euro pe luna de la fiecare consilier local, indiferent ca e din opozitie sau de-al primarului.

  Primarul a ascuns Consiliului Local adresa instatei prin care anunta ca CL a fost dat in judecata. Cod penal art. 302, de la 1 la 5 ani cand e faptuit de 1 functionar public. Plus ca ar trebui sa stim cand suntem dati in judecata, dar consilierii obedienti primarului sunt atat de inconstienti sau masochisti, incat se expun prosteste si nu vor sa reglementeze aceasta situatie.

  Intrucat imi sunt incalcate drepturile conform L393/2004, cat si drepturile cetatenesti, ma voi adresa atat parchetului, cat si avocatului poporului.
  Apoi ca acei avocati care au incasat pentru apararea consiliului local au facut-o fara a avea mandat pentru reprezentare.

  Casa de avocatura care a fost angajata de primar in 2015 sa apere pe primar are astazi 7 actiuni intentate impotriva primarului. Intrebarea este: cine apara municipiul impotriva celor angajati sa apere municipiul?

  Comentariu by Mentalistul — 13 noiembrie 2017 @ 19:42

 12. @11-…”corespondenta instantelor cu CL este deturnata si retinuta, nu ajunge la destinatar, care este CL.” -deci acolo nu exista o hot de CL privind un regulament privind inregistrarea si distribuirea corespondentei ? Sau nu aveti cunostinta de asa ceva ? Eventual o gasiti la prefectura unde au obligatia sa o trimita.De parca acolo e un amalgam intre corespondenta C L si cea a primariei ! Cum adica- un functionar de la registratura pune la sertar o corespondenta catre CL…ca asa vrea primarul ? Cine va spus asta-d-na Boita ? Consilierii raspund solidar pentru incalcarea legilor si daca sunt sau nu vinovati,se stabileste de catre organele de ancheta…cand e cazul ! E cazul ? Pen’ca vad o „tendinta” de spalare pe maini !

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 20:44

 13. scuze-am halit o cratima !

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 20:47

 14. @11 Daca nu stiati-aflati ca metoda asta de a retine corespondenta catre CL a mai practicat-o p’acolo un inaintas al partidului dvs,care a ascuns CL in plenul sau corespondenta cu firma de ne-a lasat in frig,sau de la agentia care aproba pretul gigaqcaloriei,sau ca CL era reprezentat in fata firmei grecului, de unul Urse,care tine si acum in mana forte asociatiile de locatari.

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 21:04

 15. Pt.9
  Sa o stabilim de la inceput eu nu umblu cu diversiuni si nici nu vreau sa ma spal pe maini de ce am facut.
  Este intradevar o HCL Mangalia prin care PRIMARUL este imputernicit sa contracteze servicii de avocatura in conditiile legii.De asemenea tot prin HCL este stabilit ca onorariul avocatilor intr-un dosar sa nu depaseasca 7% din valoarea PREJUDICIULUI.Care o fi prejudiciul si cum s-a calculat el in dosarul de grantuire cu com.Limanu de s-a ajuns la un onorariu pentru un avocat in valoare de 1.290.000 lei(293.000euro)+TVA ?.Si inca ceva, cum se impaca cele din HCL -ul respectiv cu prevederile OUG 26/2012 care prevad:,(1) Autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare.” Conform acestei ordonante prevederile HCL -ului sunt partial corecte cu precizarea ca, in conformitate cu OUG 26/2012 aceste contracte ar fi trebuit:,, In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale, precum si regiilor autonome prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, poti fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobarea sau mandatarea reprezentantilor statului sau unittilor administrativ-teritoriale in organele de conducere ale acestora: ………
  -de catre consiliile locale, consiliile judetene sau Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru cele la care unitatile administrativ-teritoriale detin integral sau majoritar capitalul social. ”
  Toate contractele cu avocatii incheiate de Primaria Mangalia,primarul municipiului Mangalia in perioada 2013-2016, cu valorii medii de 1,5-2 mil.euro anual nu au ,nici macar unul, aprobarea C.L.Mangalia conform legii.
  Urmeaza ca in cateva zile sa va prezint o situatie clara a contractelor din 2014 ,spre exemplu,care TOATE contravin prevederilor OUG 26/2012.

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2017 @ 21:26

 16. Te rog sa ma scuzi ca am facut o eroare cand m-am referit la prevedrile HCL Mangalia care sunt partial corecte cu precizarea (ce de acum)ca aceste contracte ar fi trebuit,,2) In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1) nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, poti fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobara:
  a) ordonatorilor principali de credite pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale;
  b) consiliilor locale, consiliilor judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice locale. ”
  Aceasta este prevederea legala care trebuia respectata si nu cea la care am facut eu referire care se refera la cu totul altceva

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2017 @ 21:37

 17. @-15-Apreciez postarea. Nu v-am acuzat pe dvs de spalare pe maini…ci pe consilierii locali. Si eu sunt convins ca legea nu are legatura cu logica,iar in cazul de care discutam,nu tine cont in totalitate de interesele locale ale cetatenilor ! Deci pentru faptele ilegale ale unor primari si CL trecute,am ajuns sa facem „troc” cu avocatii,care sa „recupereze” din ce au furat unii…din averea,patrimoniul orasului,adica al nostru si sa le dam 7 % ! Referitor la consultanta, PSD iar „coace” una tare,pe care o intuiesc si cum se vor lua spagile legal. Politicienii vor deschide firme pe care vor factura consultanta si alte prostii, nu vor incasa mai mult de 1 mil de lei pe ele, vor plati 1% impozit si uite asa, pentru spagi, romania va deveni un paradis fiscal, mai bun decat Cipru, Elvetia sau Luxemburg ! Asteptam situatia contractelor-promisa !

  Comentariu by I.S — 13 noiembrie 2017 @ 21:59

 18. @17
  Scuze ,inseamna ca am inteles gresit treaba cu spalatul pe mainii
  Pentru faptele de mai sus un grup de persoane am facut plangere la DNA inca din 2015 octombrie.Rezultatul este ca nu s-a intamplat nimic iar eu stau si ma gandesc nu cumva o fi adevarat ce spuneau unele persoane ca,,domnului primar(RC) nu ii este frica de DNA pentru ca are relatii marii acolo”.Nu stiu daca este adevarat dar dupa cum se vede ,practica arata ca acele persoane au dreptate.

  Comentariu by VUCEA DAN — 13 noiembrie 2017 @ 22:34

 19. http://www.romaniacurata.ro/de-ce-nu-are-dna-niciun-dosar-privind-rosia-montana/

  Comentariu by nabuco — 13 noiembrie 2017 @ 22:58

 20. Pt 12:

  Cine face pe prostul, o sa fie tratat ca un prost.
  Cine se comportă ca un sclav, va fi tratat ca un sclav.

  1. Nu ați înțeles chestiunea cu corespondenta sau vrei s-o desenez?
  2. Instanta hotărește vinovăția, nu organul de anchetă! In acțiunea menționata nu a fost nicio ancheta, ci o societate care a cerut pretenții materiale de la Consiliul Local pentru ca nu a fost de acord cu dublarea prețului la salubrizare.
  Pe mine m-a amenințat cu judecata si în nume personal, cum ca vreau sa fac capital politic lovind in imaginea lui Polaris, dar nu m-a intimidat. Până să apuce s-o facă, a fost arestat.

  Comentariu by Mentalistul — 13 noiembrie 2017 @ 23:59

 21. Apropos… e unul care se străduie sa scrie comentarii cu numele meu prin Replica.
  Ma adresez lui direct și îi explic că:
  Unde toată lumea înjură semnând cu numele unor notorietăți politice, când cineva semnează cu numele meu nu face decat sa îmi crească notorietatea. Orice ar scrie. Adică obține opusul la ceea ce își dorește: îmi face un bine când de fapt vrea sa îmi facă rău.

  Nu am apucat sa citesc tot, pentru că s-a șters. Am un nume unic in România si cand altcineva de semnează cu numele meu, se șterge. Ce o fi scris?

  Comentariu by Mentalistul — 14 noiembrie 2017 @ 0:28

 22. A disparut Marcelica de la muzeu si a apartut alt paranoia. Macar asta e de-al nostru nu e pripasit de la Moldova. Sau , ma rog e pripasit mai demult , dinaintea noastra ca sa fim sinceri.

  Comentariu by Sinan — 14 noiembrie 2017 @ 2:35

 23. Ozzy iar ai sarit peste ora la care trebuie sa iei tratamentul?

  Comentariu by Nitoi — 15 noiembrie 2017 @ 7:29

 24. Pt 23:

  Violența (verbală) este ultimul refugiu al incompetentului.

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2017 @ 11:07

 25. Domnule Menabit, esti un esec total. Esti o dezamagire totala. Faceai pe eroul atotstiutor la inceput, dar treptat ai intrat intr-un declin de ratare profunda.

  Comentariu by Anonim — 15 noiembrie 2017 @ 12:41

 26. Ce am ratat încât ești atât de dezamagit?

  Comentariu by Mentalistul — 15 noiembrie 2017 @ 20:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress