Mangalia – politica locală

10 noiembrie 2017

Damen anunţă preluarea pachetului de acţiuni de la DMHI!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 18:25

Grupul Damen a anunţat în mod oficial încheierea contractului cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) privind achiziţionarea pachetului majoritar de acţiuni la Şantierul Naval din Mangalia – Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

Aceasta este una dintre cele mai mari tranzacţii din industria navală. Primele informaţii privind procesul de negociere au circulat în industria navală încă din cursul lunii iulie, însă pentru finalizarea tranzacţie era nevoie de acordul statului român.

”Autorităţile române din domeniul concurenţei au aprobat tranzacţia avută în vedere. În plus, se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României privind viitoarea cooperare în Şantierul Naval de la Mangalia şi dezvoltarea industriei construcţiilor navale din România”, se arată într-o informare transmisă ziarului „Viaţa liberă” de Damen Shipyards Group.

Şantierul naval din Mangalia este o societate-mixtă, în care Daewoo şi statul român deţin cote de 51, respectiv, 49 la sută din companie. Prin achiziţia pachetului majoritar de acţiuni, Grupul Damen, care deţine şi Şantierul Naval de Galaţi, devine principala forţă din industria navală românească.

editiadesud.ro

2 Comments

  1. https://www.replicaonline.ro/actiune-de-donare-de-sange-la-mangalia-335760/
    ?!

    Comentariu by nabuco — 11 noiembrie 2017 @ 13:10

  2. https://www.replicaonline.ro/ce-spun-sindicalistii-despre-soarta-santierului-naval-dmhi-335813/

    Comentariu by lucian visa — 12 noiembrie 2017 @ 12:37

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress