Primăria Municipiului Mangalia a demarat, recent, un program de reabilitare a trotuarelor şi asfaltare pe mai multe străzi din oraş. Astfel, în această perioadă, pe strada Negru Vodă se desfăşoară lucrări de reparaţii şi modernizare a trotuarelor, prin montarea de pavele, înlocuirea bordurilor, precum şi plantarea de arbori tineri, în locul copacilor uscaţi.
Proiectul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, iar în cursul anului viitor, întreaga stradă va intra în programul de asfaltare. Tot în această perioadă, se asfaltează, în întregime, mai multe străzi din oraş, printre care Libertăţii, Petru Maior, George Murnu, Albatros, Sirenei şi Mihail Kogalniceanu.
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a declarat că, odată cu asfaltarea, pe aceste străzi se amenajează şi locuri de parcare.
„Am stat de vorbă cu locuitorii şi au cerut mai multe locuri de parcare. De aceea, am sistematizat unele zone, am desfiinţat unele ghene de gunoi, astfel încât să creăm noi locuri de parcare pe străzile care au intrat în programul de asfaltare”, a explicat edilul.
El a mai spus că în Mangalia continuă, în această perioadă, lucrările de reparaţii şi înlocuire a becurilor la sistemul public de iluminat stradal.
„În fiecare zi, preluăm sesizările cetăţenilor şi intervenim acolo unde sunt probleme cu iluminatul, astfel încât să reducem cât mai mult zonele cu deficienţe”, a completat edilul.
El a precizat că, în prezent, la nivelul municipalităţii, se lucrează la mai multe documentaţii tehnice pentru proiecte de modernizare a infrastructurii, care vor fi demarate în cursul anului viitor.
Cuget Liber
https://www.replicaonline.ro/deputatul-hutuca-psd-baga-in-incapacitate-de-plata-marile-primarii-si-pune-in-pericol-veniturile-romanilor-335504/
Dar imprumuturile ordinatorului de cRedite publiCe se „asorteaza” cu situatia descrisa in articol?
Comentariu by nabuco — 8 noiembrie 2017 @ 19:38
Încă nu s-a luat niciun împrumut.
Proiectele de investiții asupra patrimoniului public, cele pe care s-ar lua împrumut, trebuie aprobate în CL.
Dacă cineva consideră că s-a aprobat prin HCL cu lista aceea de investiții, care are la final investitii pe Casa de Cultură sau pe cinematograful Pescăruș (la pct. 2 zice ca lista de investitii face parte din actul normativ), din păcate nu ajung 11 voturi, ci e nevoie de 13 voturi, fiind hotarâre de patrimoniu. Dacă se consideră că s-a aprobat doar împrumutul, fără a se aproba implicit investițiile, aceste proiecte de investitii pe domeniul public au nevoie sa fie aprobate în CL cu vot de patrimoniu.
O opinie… nu dau cu parul.
Zic doar că nu s-a luat împrumutul.
Comentariu by Mentalistul — 9 noiembrie 2017 @ 0:26
Bla bla bla , si asa toate proiectele majore ce asteapta de trei mandate vor fi trambitate in campenia din 2020!
Comentariu by IPSI — 9 noiembrie 2017 @ 9:41
http://www.dezvaluiri.ro/investigatii/ancheta/512247-furt-de-piese-din-aur-de-la-muzeul-de-istorie-tinut-la-secret
Comentariu by Nicolae Moroianu — 10 noiembrie 2017 @ 0:04
Eu inteleg ca domnul Lucian Nichita ne va raspunde, cu asumare de responsabilitate, intrebarilor noastre! Sper ca articolul sa nu fie adevarat, pentru ca altfel devine extrem de grav… Mai ales ca Directia a fost infiintata pe langa lege, iar desfiintarea Muzeului este una dintre cele nesimtite hotarari!
Comentariu by Nicolae Moroianu — 10 noiembrie 2017 @ 0:10
Ca sa ai functia publica de director al unei directii de cultura trebuie sa a pregatire si o experienta in domeniu, dublate, obligatoriu, de capacitatea intelectuala.
Este trist ca exista asemenea personalitate in Mangalia.
Evident, nu este vorba de domnul Nichita. Si nici de fostele conduceri ale institutiei/ institutiilor respective, sa fim seriosi.
Din pacate, daca nu faci politica si nu te afisezi penibil pe facebook, nu existi – asa se gindeste, nu-i asa?
Comentariu by Anonim — 10 noiembrie 2017 @ 15:11