Mangalia – politica locală

27 octombrie 2017

A început furnizarea căldurii! Directorul Goldterm Mangalia: „Asociaţiile cu datorii nu vor beneficia de agent termic!”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:21

De astăzi, Goldterm Mangalia a demarat furnizarea agentului termic, întrucât temperaturile de afară au scăzut mult în ultimele nopţi. Beneficiază de căldură, deja, asociaţiile de proprietari care nu înregistrează datorii la utilităţi, instituţiile de învăţământ, spaţiile comerciale de la parterul blocurilor, locaşurile de cult, dar şi clădirile primăriei. Potrivit directorului general al Goldterm Mangalia, Dan Georgescu, sezonul rece de anul acesta găseşte populaţia şi agenţii economici cu datorii mult mai mici faţă de anii trecuţi. 12 asociaţii din localitate, ce cumulează un total de 156.000 de lei datorii, nu vor primi, deocamdată, agent termic. “Populaţia a înţeles că trebuie să achite datoriile către utilităţi, iar cei care încă mai au debite de peste 1.000 de lei la încălzire, sunt rugaţi să plătească, pentru că nu le va fi furnizată căldură”, spune directorul Goldterm Mangalia.

Asociaţiile cu cele mai mari debite sunt: AP 51, AP 61, AP 67, AP 69, AP 71, AP 110, AP 126, AP 129, AP 131, AP 133. Datoriile populaţiei către Goldterm Mangalia sunt de 155.798 lei, cele ale PFA-urilor  – 10.620 lei, iar cele ale societăţilor comerciale – 4.000 de lei.

La ora actuală preţul de producţie al gigacaloriei, la Mangalia, este de 408,86 lei, iar cel către populaţie 191,93 lei. Săptămânile următoare va demara un proiect finanţat în cotă de 70% de Ministerul Dezvoltării (prin Programul “Termoficare, Căldură, Confort”) şi cofinanţat de către primărie cu 30%, prin care vor fi create patru “insule” de co-generare. Prima dintre acestea, spune conducerea Goldterm, va fi finalizată, cel mai probabil, la 31 decembrie 2017 şi vizează Centrala Termică nr. 9, alături de o interconectare a CT 7 şi CT 10. Directorul Goldterm, Dan Georgescu, preconizează că, o dată finalizat proiectul, circa 40% din căldura furnizată locuitorilor oraşului ar fi asigurată de acest “motor”, iar preţul gigacaloriei către populaţie va scădea din iarna anului viitor.

O societate în subordinea Consiliului Local va prelua gestionarea banilor încasaţi de la populaţie

Un alt proiect al Golterm Mangalia vizează înfiinţarea unei societăţi comerciale, aflată în subordinea Consiliului Local, ca se ocupa, în mod direct, de gestionarea fondurilor pentru utilităţi: “Noua societate se va ocupa, în mod direct, de administrarea asociaţiilor de proprietari. Decizia înfiinţării sale am luat-o în urma nenumăratelor sesizări şi plângeri venite din partea cetăţenilor, nemulţumiţi de felul în care li se gestionează banii, care ajungeau extrem de greu conturile furnizorilor. Am avut cazuri în care bun-platnicii achitau şi de două ori aceste utilităţi”, ne-a declarat Dan Georgescu, directorul general Goldterm Mangalia.

Nu în ultimul rând, tot la nivelul societăţii furnizoare de agent termic s-a luat decizia sprijinirii familiilor care nu beneficiază de agent termic de a se rebranşa în sistemul centralizat de căldură. În acest sens, va fi iniţiat, în cel mai scurt timp, un proiect prin care, pe cheltuiala societăţii, vor fi instalate coloanele de căldură pe casa scării, primăria urmând să suporte finanţarea gigacalorimetrelor de la intrarea în apartamente. Cetăţenii nu vor mai trebui, astfel, decât să suporte cheltuielile pentru instalaţiile interioare. Mai mult, pentru categoriile sociale defavorizate şi pentru pensionarii cu venituri mici, va exista o propunere către Consiliul Local de susţinere financiară.

editiadesud.ro 26.10.2017

26 Comments

 1. Astazi afara au fost 18 grade. Evident, caloriferele au duduit, toata ziua.
  Ger mare, mon cher. Oare o sa va „iasa” suficient , tov Georgescu, pentru octombrie, sau e doar pentru mizilic?
  Nici sa furati nu stiti, nesimtitilor. Faceti totul pe fata, fara perdea.

  Comentariu by Anonim — 27 octombrie 2017 @ 16:54

 2. Uraaaaa…..se mai infinteaza o societate in subordinea..la..la la…model firea- cotofana. Pina aici e „bine”, dar incadrarea va fi facuta tot cu membri pnl , ca la goldterhm???/ Intreb, poate am timp sa ma inscriu in partid….

  Comentariu by pop — 28 octombrie 2017 @ 8:28

 3. Numarul celor bransati la reteaua de termoficare scade an de an, fiind deja sub o treime din totalul imobilelor si doar subventia la caldura mai mentine functionale aceste centrale termice.
  Suntem in situatia in care marea majoritate a populatiei contribuie prin taxe si impozite la subventia a peste jumatate din costul gigacaloriei celor branșati. Un apartament cu doua camere consuma peste o gigacalorie pe luna iar primaria plateste pentru aceasta 217 lei iar beneficiarul caldurii 192 lei. In cele 6 luni de furnizare un astfel de beneficiar primeste din bugetul local cel putin 1300 lei iar el contribuie la acest buget cu cel mult 100 de lei, impozitul anual pe un astfel de apartament. Diferenta este acoperita de ceilalti locuitori, majoritatea mangaliotilor, care isi asigura confortul termic din buzunaruul propriu, dar platesc din acelasi buzunar si cei circa 8 milioane lei anual subventia la caldura.

  Comentariu by Marian Vasile — 28 octombrie 2017 @ 8:55

 4. Epatantilor din domeniul dezvoltarii urbane,in general tineri studiosi,care cred ca au descoperit apa calda…in domeniu ! Cand in Mangalia faceam strazi modernizate si canalizare…sa desfiintam closetul din fundul curtii,cei de la blocuri nu-si faceau calcule la contributia lor in buget ! E adevarat ca acum imbuibatii au vile in zona…si altfel s-a schimbat gandirea !Ca o gluma,dar care da de gandit,ar fi faptul ca de sarbatori,cei de la blocuri,nu mai urmaresc artificiile pe cer in centru…ci spre vestul orasului !………Dezvoltarea urbană integrată se definește în același timp ca:
  – un instrument strategic, care asigură complementaritatea dintre domeniile de politică publică precum: transport, cultură, dezvoltare economică, infrastructură, educaţie, protecţia mediului etc.,
  – un instrument participativ de dezvoltare locală, care agregă interesele actorilor urbani într-un parteneriat ce urmărește dezvoltarea oraşului,
  – un instrument operaţional de dezvoltare, care înglobează proiecte de dezvoltare locală pentru domenii ca: renovarea spaţiului urban, locuire, infrastructură, protecţia mediului, dezvoltare economică, incluziune socială etc.

  Comentariu by I.S — 28 octombrie 2017 @ 10:35

 5. http://www.lexpress.fr/culture/livre/michel-onfray-ose-la-renaissance-de-la-tragedie_1865916.html
  … „vestul orasului”…

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2017 @ 14:01

 6. Extraordinar de mare pretul la gigacalorie, de 408,86 lei.Pretul de poducere a gigacaloriei la centralele de apartament ,pe gaz ,este de 140-160 lei ,mai mic ca si cel subventionat.Cu subventia aste este o alta jmecherie.

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 octombrie 2017 @ 14:26

 7. Eu zic sa facem alta”jmecherie” nene Vucea :inventam dinamul sexual si producem gigacaloria mai ieftin ! Daca platesc bine…mergem si la vilele din „vest” si le aplicam …metoda ! https://www.youtube.com/watch?v=9Q4CO90_7Ig

  Comentariu by I.S — 28 octombrie 2017 @ 15:05

 8. @5-Va sfatuiesc sa vizionati serialul postat mai sus. E tare ! Eu tocmai am scos noua productie…de corcoduse si am gasit ,inspirat” de : „Le temps des deux barbaries”,sa o postez p’asta,adecvata si pentru neica Vucea ! Hai noroc !

  Comentariu by I.S — 28 octombrie 2017 @ 15:23

 9. http://www.timesnewroman.ro/

  Bafta.

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2017 @ 16:53

 10. @9-A început fiesta: Vasluiul a recunoscut independența Cataloniei pentru 200 de tuica de corcoduse ! BAGA !

  Comentariu by I.S — 28 octombrie 2017 @ 17:07

 11. Pt.10
  Pai nu iti dai seama cate gigacalorii se produc cu 200l. de tuica.

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 octombrie 2017 @ 20:31

 12. Pt. #10
  https://m.youtube.com/watch?v=scWj1BMRHUA

  http://www.ziuaconstanta.ro/stiri/actualitate/ziaristul-constantean-acuzat-de-luare-de-mita-avea-probe-zguduitoare-impotriva-mai-multor-ofiteri-su-12173.html?print

  Comentariu by nabuco — 28 octombrie 2017 @ 21:17

 13. @12-Al dracului web-ul asta intunecat,cu motoare de cautare care ocolesc cainii de paza si intra chiar ilegal,rascolind si dand peste Net… so I’ll just shut up and be astounded.(sa nu ne lasati „neterminati”-asteptam continuarea!)

  Comentariu by I.S — 28 octombrie 2017 @ 22:35

 14. Sa vedem care asociatie de proprietari isi da fondurile pe mana societatii din subordinea primariei pentru a i le administra.

  Comentariu by dana — 29 octombrie 2017 @ 8:02

 15. Pr. 12

  Confirm toate cele relatate din articolul din Ziua.
  Pe Net l-am cunoscut in 1992, când era comandantul PCTF Mihai Kogâlniceanu (aeroport). Apoi a fost seful pe regiune, pus de Neagu. Îl găseam beat prin incinta aeroportului, intr-o zi l-am gasit cu chilotii pe vine, leșinat de beat, pișat tot pe el.
  În 1997 am descoperit 1.800.000 timbre de țigări in portbagajul cuiva de la supravegherea vamală, originale de la imprimeria naționala. In colaborare cu Direcția de Crimă Organizată Bucurestii, in colaborare si cu bulgarii, s-a pus la cale un flagrant si filajul transporturilor cu țigări fabricate la Șumen. Acțiunea a eșuat prin deconspirare de catre Aurel Neagu catre Nini Săpunaru, implicat in aceste contrabande.
  S-au certat ministrul Dejeu si Săpunaru la tv ca chiorii, a câștigat partida lui Aurel Neagu.
  Dejeu si-a dat demisia din functia de ministru MI, generalul Andrița – seful Politiei de Frontieră – a ieșit la cerere la pensie, Col. Stamate si-a dat demisia din functia de locțiitor al sefului Politiei de Frontieră, astfel a ajuns Neagu Aurel seful Politiei de Frontieră.
  Cei care nu au mușamalizat, Col. Nedelciu de la Negru Vodă, Col. Dragon de la Vama Veche, Col. Andronache (parcă!) de la Calafat, au fost scoși pe linie moartă la PCTF Mangalia, in pustiu.

  Pe mine apucase ministrul Dejeu sa ma avanseze la excepțional, sa-mi dea o prima cat 3 salarii si o scrisoare de mulțumire. Pana sa ajungă la mine, de la minister, toti cei mai sus menționați erau deja maziliți, iar pe mine au încercat sa ma „execute” chiar in ziua cand mi-a venit avansarea, cu o echipa de la 215 trimisa de Aurel Neagu cu ordinul expres sa imi găsească ceva sa ma dea afara. Au încercat cu un pașaport fals, iar cand nu a mers m-au băgat in consiliul de onoare sa ma judece pentru ca atunci cand m-au controlat imi lipseau 300.000 lei vechi (cam 75% salariu) fata de cat declarasem la intrarea in tura. Degeaba le-am arătat eu prima de 1 milion lei vechi si avansarea, cu chitanța de la restaurant, deoarece făcusem comanda de mâncare pentru toată vama, cinste pentru avansare, deoarece ordinul lui Neagu a fost sa ma „execute”. Consiliul de onoare m-a declarat nevinovat. Dar am fost mutat si eu la PCTF Mangalia, pe motiv ca imi fac un bine si ma muta aproape de casă.
  Când a ieșit la iveală cazul Țigareta 2 cu arestarea Truțulescu de la SPP, am fost transferat la București, fara stirea lui Neagu. Cu ocazia vizitei ministrului de interne al Austriei (vizite de rapoarte pentru pre-aderare), s-a trezit generalul Neagu cu mine in echipa de prezentare a Politiei de Frontiera, mi-a promis pe loc ca ma muta la Botoșani. Din fericire, făcusem deja „Ghidul de Pașapoarte” care a fost preluat de editura olandeza Keesenger pentru uzul Interpol, ministrul de interne al Austriei fiind fostul șef al Politiei de Frontiera din Austria era de meserie „pașaportar” si a fost impresionat de biroul de informatii si laboratorul tehnic pe care il inventasem experimental in Aeroportul Otopeni, in cadrul biroului cercetări penale. M-a lăudat la ministrul de interne Ioan Rus, de față cu Neagu, de genul „Aveți grija de băiatul acesta, a făcut singur ceea ce noi nu ne punem de acord de câțiva ani!” și astfel Neagu nu a mai putut sa ma mute pe mine si pe seful meu in pustiu la Botoșani.
  Deoarece mă ocupam si cu Hezbollah, PKK, traficanții de arme, etc., îi pierdeam din atenție pentru că părăseau clandestin țara prin implicarea unora ca Neț si alții, am gândit in acea perioada că sunt DIE si SRI implicate. Dar am mers pe filiere si in 2003 am fost desemnat „polițistul anului” pentru identificarea si probarea in instanta a 4 astfel de filiere intr-un singur an, care „traficau” si scoteau clandestin din țara intre 200-500 cetățeni arabi, afgani, sri lansezi, Bangladesh, irakieni, etc. prin Caransebeș, Timiș, Arad sau cu navele comerciale sau chiar pescadoare.
  Stiam ca exista câteva cadre care aveau astfel de informatii, dar nu am apucat sa ii cunosc pe Vucea si ceilalți, subiectul era sensibil am preferat sa păstrez confidențialitatea până la finalizare, pentru a nu mai păți la fel ca in ’97 si ’98.
  Chestiunile acestea cu primăria si oricât l-ați blama pe Vucea Dan, mi se par prostioare față de ceea ce a trăit în acele vremuri. Din punctul de vedere a ceea ce si-a asumat sa divulge in acea perioada complicată (indiferent dacă motivele au fost personale), îl apreciez pe Vucea.

  Probabil chestiunile acestea nu pot fi înțelese de mulți, dar îți trebuie „sânge în instalație” să acționezi ca sa faci ceea ce este corect.

  Comentariu by Mentalistul — 29 octombrie 2017 @ 8:17

 16. Pt.15
  Urmeaza cei din primaria Mangalia in frunte cu primarul si cu ….secretarul.

  Comentariu by VUCEA DAN — 29 octombrie 2017 @ 10:14

 17. Pt. #15
  http://www.puterea.ro/social/de-ce-pasapoartele-romanesti-sunt-valabile-doar-5-ani-autoritatile-explica-situatia-87041.html

  http://m.rfi.ro/eveniment-80253-nou-la-polirom-romanii-goana-dupa-happy-end-de-bogumil-luft-fost-ambasador-al

  Comentariu by nabuco — 29 octombrie 2017 @ 12:03

 18. Ozghiun, nu inteleg de ce vrei sa-i pui piedestal unui analfabet!!!

  Comentariu by ALDE — 29 octombrie 2017 @ 14:23

 19. Pt. #18
  Pentru ca sunt din aceeasi „rasa”:
  https://www.cotidianul.ro/fostele-cadre-se-inghesuie-sa-consilieze-alesi/

  Comentariu by nabuco — 29 octombrie 2017 @ 15:35

 20. Pt. 18

  Acel analfabet a facut ceva .tu? Acel analfabet a prins unii ca tine care sugeau bani publici asa cum furi si tu.Atentie urmezi tu si altii.

  Comentariu by VUCEA DAN — 29 octombrie 2017 @ 16:54

 21. Pensie muncitor in santier vopsitorie 45 de ani de munca 1000 lei , pensie inginer constructii 40 de ani de munca 1500 lei pensie ofiter militar 5500 lei. Muncitor 1500 lei sotie 1300 lei 2 copii subventie ioc. Pește sau parazit social apt de munca cu o piranda si doi puradei subventie 100%. Cam asta e dreptatea in Romania.

  Comentariu by Silviu — 30 octombrie 2017 @ 1:23

 22. Doamne ferește mai Ozzy ……chiar ca ești dus ……Bine că gătești pentru Boița acum …….probabil esti in misiune acolo in bucatarie ……urmarești traficul de carne de oaie ..

  Comentariu by PNL — 31 octombrie 2017 @ 8:00

 23. Pt 22

  În Vama Veche fac evenimentele de toamnă în fiecare an.

  Despre Boiță: V-ați dorit să nu mai fie Boiță secretarul municipiului. Nu mai e, de circa 10 luni.

  Despre locație: Remarc că unii se panichează că aș putea afla toate informațiile culinare ale locației. Dar fiecare e cu bucătăria lui. Nea’ Petre Pescarul are secretele lui culinare si le păstrează pentru sine, bucătăria lui Boiță își are propriul bagaj de cunoștințe culinare, iar eu îmi folosesc cunoștințele mele culinare să le îmbin într-un concept nou. 😉
  Confirm de pe acum că rezultatul este foarte interesant.

  Înțeleg panica celor care nu doresc ca unele cunoștințe culinare sa îmi fie împărtășite. Dar deja știam cum e cu peștele pe plită al lui nea’ Petrică, ori cu ciorba de cocoș a dnei Boiță, nu e ca si cum aș fi aflat informații culinare noi. Dar e plăcut să le văd în detaliu.

  Comentariu by Mentalistul — 31 octombrie 2017 @ 10:03

 24. Noi cam atâta am avut de dat pe goarnă, iar restul o să-l dăm mai pe-nserat,
  dacă n-o fi cu bănat.
  (Academia Caţavencu, 2000, 8/431)…Concept nou(oare?)in arta culinara! http://media.publi24.ro/large/20170331/1154/fef9ae9454c48f64f0295c46ab8b5061.jpg

  Comentariu by I.S — 31 octombrie 2017 @ 15:21

 25. Denuntul se poate face legal,insa de multe ori,in multe cazuri se ajunge si la o recunoastere de vina ! Se poate face si institutional-note informative-caz in care informatorul este „protejat” si altii,platiti pentru asta,duc mai departe…demersul informatorului ! Trebuie multa curatenie morala individuala…altfel esti sifon…de pardoseala ! http://cis01.central.ucv.ro/litere/argotica/1.%20Argotica_Ro/files2013/18.%20Biris_Argoul_delatiunii.pdf

  Comentariu by I.S — 31 octombrie 2017 @ 15:33

 26. https://www.replicaonline.ro/minorul-decedat-in-accidentul-de-la-mangalia-si-ar-fi-cumparat-masina-in-urma-unor-combinatii-334722/
  QED @ politia locala/rutiera/jandarmi/etc.

  Comentariu by nabuco — 1 noiembrie 2017 @ 0:36

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress