Mangalia – politica locală

25 octombrie 2017

Sorin Mihai: ”Tribunalul Constanța a stabilit că Direcția de cultură și sport din cadrul Primăriei Mangalia este legal constituită”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:09

Sorin Mihai: ”Ieri, (luni, 23.10.2017, n.r.), Tribunalul Constanța a stabilit că Direcția de cultură și sport din cadrul Primăriei Mangalia este legal constituită, respingând ca nefondată acțiunea Prefecturii Constanța, prin care era atacată în contencios hotărârea consiliului local. Stau să mă gândesc: oare cel care țipa ca din gură de șarpe că am comis o „ilegalitate” va avea decența să spună că a greșit sau va minți în continuare? Cunosc deja răspunsul: va avea o nouă eschivă, deci o nouă minciună.

În 2 octombrie scriam: „Discuția despre legal sau ilegal apare de fiecare dată când se dorește justificarea inactivității, a neimplicării, a refuzului de a discuta. A devenit ilegal și să avem un ton civilizat, o muncă de echipă. Tusac a rămas celebru prin formula «ilegală totală»; corifeii săi au dat adesea copy-paste, de atunci. Toți se pricep la stabilirea legalității (chiar dacă nu au studii măcar apropiate de domeniu), mai puțin la aducerea normalității la Mangalia. Dacă este sau nu legal instituită Direcția de cultură și sport – se va stabili în instanță. Ce facem, până atunci, cu terenurile de sport?”
Este numai un exemplu prin care isteria manifestată public se dovedește armă politică, din fericire (încă) ineficientă.
De ieri, ne putem gândi și la normalitate. Alții rămân cu urlatul la lună. Aștept ca directorul acestei direcții să înceapă demersurile pentru preluarea și reabilitarea terenurilor de sport”.

mangalianews.ro

14 Comments

 1. Acest pitecantrop, Mihai Sorin, este profesor?
  Adica-teoretic- ar trebui sa formeze copii?
  Nu ti-e rusine, macar ca profesie, fata de ceilalti colegi din cancelarie, sa te erijezi in purtatorul de cuvint al acestui repetent, manipulat de servicii sa distruga orasul?
  Sau faceti parte din aceai „aripa” a serviciilor? Stii ce nume urit au cei ca tine?
  Ar trebui sa-ti fie rusine sa intri la clasa in fata elevilor!
  Iar organigrama respectiva este ilegala, oriciti oameni de la servicii, colegi cu voi, aveti prin tribunale!

  Comentariu by Anonim — 25 octombrie 2017 @ 16:27

 2. Conform aceleiasi judecati este ilegala Politia Locala,vezi hotararea Tribunalului Constanta .Sau aceea nu este valabila.La amandoua hotararile urmeaza recurs.Sa nu ne pripim.Actiunea cu Directia Cultura a fost facuta de FOSTUL prefect ,prietenul lui Radu.Trageti concluziile ,ca nu vreau sa cred altceva ,desi dracul ma impinge.

  Comentariu by VUCEA DAN — 25 octombrie 2017 @ 21:41

 3. Vucea, tu n-ai judecata. Esti analfabet juridic, literar si functional. Esti rebutul unui sistem prost.

  Comentariu by ALDE — 25 octombrie 2017 @ 22:05

 4. Ca sa explic pe înțeles vine așa: oricine poate constitui un SRL. Dar ca acest SRL sa vândă electricitate are nevoie de aviz de la ANRE. SRL este constituit legal; dar dacă vinde curent intra in ilegalitate, neavând aviz.

  Nu constituirea SRL-ului cu numele Direcția de Cultură și Sport este atacabilă; ci activitatea, dacă se apucă de făcut activitatea pentru care a fost constituită. De aceea, nu cred că această direcție va îndeplini activitățile pentru care (sanchi!) s-a instituit, deoarece ar intra în penal. Și atunci ce avem?

  Plec de la scop: ce vrem? Vrem așezământ cultural, vrem muzeu cu toate activitățile specifice, etc. Poate sa facă direcția asta? Nu poate, deoarece fara avize nu e legal. Iar avize nu primeste pentru ca nu are organizarea specifica. La astfel de ilegalitate mă refer, dacă Ion se apucă de operații de apendicită fără să fie chirurg. Poate închiria spații, poate face si comerț daca are in regulament, poate administra spații, dar nu poate organiza propriile cursuri sau nu poate produce piese de teatru, ori alte produse culturale, nu poate descarca arheologic, etc. Noi am vrut o instituție sa poată avea aceste activități, înființarea unui SRL nu rezolva. SRL nu este ilegal. Când se apuca de activități fara avize, activitățile nu sunt legale.
  Eu văd astfel situația cu Direcția SRL. Din punctul de vedere al utilității pentru Mangalia, nu dacă poate exista un SRL sau nu poate exista. Poate greșesc, dar am dreptul… de fapt am obligația să privesc dpdv al utilității pentru municipiu.

  Prefectul a atacat pentru alte motive decat cele pe care le-am enunțat eu. Scopul meu nu este să se desființeze instituția, ci sa avem instituții funcționale.

  Cât despre noul prefect: poate sa meargă pe recurs, pregătit, daca dorește sa atace HCL. Dacă nu dorește, nu trimite reprezentantul legal sa introducă recursul, cum nu l-a trimis nici la proces.

  Comentariu by Mentalistul — 26 octombrie 2017 @ 5:57

 5. PT.ALDE (Colgiu)
  O fii asa cum spui tu dar o hotarare de instanta este hotarare si trebuie respectata.

  Comentariu by fn — 26 octombrie 2017 @ 7:27

 6. Lui ALDE,Colgiu sau oricare sclav este.
  La cat de prost esti este greu sa-ti explic ce este ,ce inseamna si ce presupune o HOTARARE a unei instante .Oi fi eu rebutul unui sistem in care un idiot ca tine era un deseu,un gunoi care nu ar fii ajuns niciodata sa devalizeze bugetul local(o sa vedem si asta) .Locul tau pentru ce faci era la puscarie nu langa un primar care nu ar fi fost niciodata primar..Daca nu crezi semneaza cu adevarata identitate ,te dau in judecata si abia atunci vedem cine este analfabet,rebut sau ce mai vrei tu.Pentru asta presupune CURAJ,care nu te caracterizeaza lasule.Un gunoi ai fost si un gunoi vei ramane .Continua si voi dovedi ca esti acolo unde esti datorita unui primar care si-a CUMPARAT functia si tu ai luat banii ilegal.Lasule ti-am spus de mai multe ori ca prin ce scrii nu faci decat rau primarului si aduci aminte unora ce s-a intamplat in 2012,2016 si nu numai.Ce zici ai curaj sa facem ce am spus?Iar ca nu intelegi ce inseamna o hotarare a unei instante de judecata imi arata ca ,intradevar , esti ANALFABET FUNCTIONAL.

  Comentariu by VUCEA DAN — 26 octombrie 2017 @ 7:58

 7. SICTIR profesorasule

  Comentariu by Anonim — 26 octombrie 2017 @ 9:59

 8. ptr 1 -Sint intru totul de acord cu ce ai scris….sluga tot sluga va ramine, cu toata diploma si titlul de profesor…ce vrei, chiar daca a divortat, tot varul primarului ramine…

  Comentariu by pop — 26 octombrie 2017 @ 10:37

 9. in CL avem un prost ( Mihai Sorin ) și un nebun ( Ozzy bucatarul ) .

  Comentariu by PNL — 26 octombrie 2017 @ 19:23

 10. Cu un prost pierzi sigur.
  Cu un nebun s-ar putea să ai realizări care păreau imposibile.

  Mulțumesc pentru compliment. Venită din partea dtale este un compliment.
  Nu mi-ai spus de restul …

  Comentariu by Mentalistul — 26 octombrie 2017 @ 22:33

 11. Vucea, esti irecuperabil!
  Chiar daca vrei sa fii „oi fi” tu esti berbec. Prostalaule, o hotarare a unei instante nu presupune. Este o dispozitie. Este un act dat in solutionarea unui litigiu

  Comentariu by ALDE — 27 octombrie 2017 @ 18:49

 12. Pt.ALDE
  Rau este sa fii prost!(nu iti spun tie ca stii).Hotararea unei instante este HOTARARE.Instantele nu dau DISPOZITII (asta da primarul si de aceea stii tu ceva).Este o diferenta imensa intre o hotarare si o dispozitie.Cand este data, o hotarare presupune insusirea si respectarea ei intocmai de catre cei vizati.Nerespectarea unei hotararii a unei instante este caz penal ,sa stie si prostii(adica tu).Este greseala mea ca iti explic pentru ca atunci cand te bagi in laturii te mananca porcii(numiti ALDE)
  Apropoo nu zici nimic de identitatea ta,mergem la instanta ca eu sa obtin o hotarare iar tu o dispozitie .Eram sigur ca esti un las si nu ai curaj.Ai curaj si sa stii ca daca ne intalnim fata in fata nici scuipatul nu-l murdaresc pe tine .

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 octombrie 2017 @ 9:13

 13. Vucea, prostovane, citeste-ti comentariul anterior si poate-ti fileaza becul. Militian parlit, copierea unui text nu-ti da si intelepciunea ca sa intelegi textul.

  Comentariu by ALDE — 28 octombrie 2017 @ 10:19

 14. pt.13
  Daca stii sa citesti un text nu inseamna ca stii si drept idiotule.Ce am afirmat eu este corect(ce este,ce inseamna si ce presupune-adica obligatoriu de respectat pentru intelesul tau ) insa tu din nestiinta ai ,,comis-o”Cat despre copiat tu esti expert in a copia pe unul si pe altul .Tot laș esti prostule si continui sa fii pana cand iti vei declina identitatea(nu o vei face niciodata pentr ca nu ai curaj,te stiu si iti cunosc si caracterul murdar).Eu stiu cine esti dar astept sa-ti declini identitatea pentru ca vreau sa te transform si pe tine in barbat
  din sluga si sa-ti asumi ce spui .
  Eu sunt mandru ca am fost politist(niciodata militian,pe vremea lor eram militar) ,sunt mandru de ce am facut,nu m-a a aratat numeni ca am bagat mana in buzunarul statului sau localitatii(ca voi).Poate sa-ti spuna asta si primarul tau ca m-a verificat la Garda de Coasta si pe mine si pe sotie(??????).Eu am dezvaluit oamenii importantii care faceau contrabanda insa cei de la Garda Financiara ii sprijinea..Mai sunt mandru ca am fost ofiter de politie de frontiera(inainte granicer) si pentru faptul ca unul ca tine sau ca ,,prietenii”tai nu ar fi ajuns niciodata pe acolo.

  Comentariu by VUCEA DAN — 28 octombrie 2017 @ 14:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress