Mangalia – politica locală

21 octombrie 2017

Ce se întâmplă cu împrumutul de 60 milioane lei pentru cele 100 de străzi din Mangalia – clarificări

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 15:15

Consiliul Local Mangalia a aprobat, la sfârşitul lunii trecute, proiectul de hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile pentru realizarea lucrărilorde modernizarea peste o sută de străzi din Mangalia, a Casei de Cultură şi cinematograful „Pescăruş”. Reprezentanţii Primăriei Mangalia au stabilit că, pentru realizarea investiţiei este necesar un împrumut de peste 60 milioane de lei, pe o perioada de 12-15 ani, astfel încât să nu existe nici o presiune asupra bugetului local, după cum a explicat edilul municipiului.

Precizările primarului Cristian Radu au venit în contextul în care opoziţia a criticat vehement iniţiativa, afirmând că astfel va fi împovărat bugetul municipiului şi că totul se va răsfrânge asupra cetăţenilor, existând temeri că vor fi mărite taxe şi impozite. Radu i-a contrazis, declarând, de asemenea, că: „Potrivit unui calcul simplu, o stradă nu poate fi asfaltată niciodată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi. De aceea, orice Primărie are nevoie de surse externe, cum ar fi fonduri UE, guvernamentale sau împrumuturi”. „Oraşul nostru are nevoie de investiţii astăzi, nu mâine, şi stă în puterea noastră, a Consiliului Local, a cetăţenilor de fapt, să le facem în termene scurte, rezonabile. Mangalia nu este la primul împrumut contractat, având deja în derulare un credit din anul 2006. Mai mult, Municipiul Mangalia a fost unul dintre pionierii finanţării investiţiilor prin împrumut cu obligaţiuni, emiţând în anul 2001 obligaţiuni pentru amenajarea aleii pietonale aferentă falezei în zona sudică a zonei urbane şi pentru demararea lucrărilor de construire a sălii de sport a Liceului Callatis. Împrumutul nu va avea un impact negativ asupra locuitorilor, nu vor creşte taxele şi impozitele locale”, a mai spus Radu.

Proiectul a fost votat, dar, chiar şi acum, există nelămuriri şi critici pe acest subiect. În plus, la Primăria Mangalia a fost înregistrată o solicitare de clarificare a mai multor aspecte legate de acest împrumut, mai exact privind procedura de achiziție publică de servicii de acordare credit în valoare de maxim 60.341.185 lei, în vederea finanțării obiectivelor de investiții de interes local. Răspunsul poate fi consultat AICI!

Replica 21.10.2017

14 Comments

 1. Pai mai vreti si strazi.ce sa faceti cu strazile.

  Comentariu by Mihai — 21 octombrie 2017 @ 19:43

 2. Deja a inceput lucrul pe Negru Vodă la trotuare. Imprumutul, pe măsură ce intra in bugetul local, poate fi lesne utilizat pentru alte nevoi și scopuri.
  Pana la terminarea mandatului nu se va finaliza nici 25 % din ce s-a propus din acest imprumut dar banii vor fi cheltuiti.

  Comentariu by Marian Vasile — 21 octombrie 2017 @ 20:01

 3. „o stradă nu poate fi asfaltată niciodată din banii încasaţi din taxele şi impozitele plătite de locuitorii acelei străzi. De aceea, orice Primărie are nevoie de surse externe”…

  Calculul făcut de Cel Ales este o idioţenie la care să pună botul idioţii care l-au ales.

  Comentariu by Părintele Grijanie — 21 octombrie 2017 @ 20:08

 4. Intrebare:
  https://www.cotidianul.ro/anuntul-psd-care-il-lasa-pe-iohannis-fara-arma-electorala/
  de ce?
  Raspunsul la pct.11 si pct.8 (strict in aceasta ordine)
  https://www.cotidianul.ro/douasprezece-intrebari-pentru-noica/

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2017 @ 12:58

 5. http://www.mangalianews.ro/wp-content/uploads/2017/10/Lansare-de-carte-%C3%AEn-comuna-Albe%C8%99ti-%C3%AEn-prezen%C8%9Ba-Alte%C8%9Belor-Sale-Regale-03.jpg

  Comentariu by nabuco — 22 octombrie 2017 @ 18:59

 6. Nu se intreba nimeni ce credite mai sunt in derulere, cata dobanda se va plati in acesti 12 ani, ce datorii mai are de platit primaria si de unde se vor plati toate acestea?!

  Comentariu by Mamaia — 23 octombrie 2017 @ 14:17

 7. Off-topic: cum o gestionăm acum? Pentru că am fost în delegație în Turcia pe banii contribuabililor și a aflat nevasta cu cine am împărțit patul. Mare deranj…

  Comentariu by Anonim — 23 octombrie 2017 @ 15:24

 8. ptr 6 -nu va faceti probleme- au gindit „consilierii lui radu”, care nu doresc decit „binele” orasului, dar prin buzunarele lor.
  – stie cineva, ce indemnizatii au cei din consiliu local ?? de-si doresc cu ardoare aceste functii …
  – pe str Negru Voda a fost demarata modernizarea, dupa ceva ani de la promisiune. Lucrarea se face dupa model „Corabia, jud Olt”, partial. nu se decupeaza trunchiul, dar sint taiate radacinile. Sa nu fiti surprinsi cind vor cadea peste masini sau mai rau, peste oameni…..mergeti si vedeti, de curiozitate..

  Comentariu by pop — 23 octombrie 2017 @ 15:25

 9. pt.7
  nevasta cui? ca se pare ca sunt mai multe geloase pentru acelasi lucru!

  Comentariu by Anonim — 23 octombrie 2017 @ 21:18

 10. Se pare ca a aflat si barbatul nevestei cu cine a impartit patul si a cam iesit deranj. Ce harem si-a facut primarul.

  Comentariu by Anonim — 25 octombrie 2017 @ 9:47

 11. Trebuie sa recunoastem ca, domnul Xanax zis si Ozzy nu se dezminte nici cand este vorba despre lifta lui…Stie sau macar ar trebui sa stie ca, in orice fel de delegatie, pt reusita, faci tot posibilul sa respecti regulile impuse de gazda – in consecinta, daca primarul de acolo danseaza in drum, al nostru ar fi trebuit sa se ascunda prin tufele de rodii ??E de gaga faptul ca, fetele care au facut parte din delegatie sunt chiar dragute si au nascut invidii chiar si in interiorul institutiei dar, ce nu inteleg aceste sarmale infoiate este faptul ca, daca au pretentii de primadone trebuie mai intai sa puna dosul la treaba si sa lase fusaraia, barfa si alte speculatii pt alte categorii si cu siguranta, nu in Primarie.Nu vad nimic indecent in nicio poza, ba dimpotriva, chiar imi place ! Ozzy, n-ai dat lovitura, poate chiar ti-ai facut rost de un dosarel si de defaimarea propriei etnii dupa zicala: ,,cum e turcu’ si pistolu'”l-ai cam facut de poveste si pe primarul din Ortaca, inducand opiniei publice, ideea ca delegatia romana s-a prezentat necorespunzator. Vei fi taxat cel putin electoral, cu siguranta iar bocitoarelor din gasca ta, le doresc si le recomand sa te ia fiecare, pe rand, acasa. Habar nu am de ce, poate infloresti la vreo fereastra…

  Comentariu by Dan — 25 octombrie 2017 @ 14:30

 12. Pt 11:

  Eu am felicitat delegația Mangaliei.
  Nu-mi atribuiți ce scrie presa.

  Ai bătut la ușa greșită.

  Comentariu by Mentalistul — 26 octombrie 2017 @ 16:12

 13. Nu-mi dau seama daca in cazul asta este vorba de o anumita frustrare dusa pana la misoginism,fara probe „relevante”…insa stiu sigur incotro se vor indrepta blestemele : http://www.acoperisuldesticla.ro/imagini/52bc05f6bbb3d0c9044c49a53250f240.png

  Comentariu by I.S — 26 octombrie 2017 @ 17:49

 14. Ozzy nu e turc , e tatar.

  Comentariu by Silviu — 26 octombrie 2017 @ 23:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress