Mangalia – politica locală

14 octombrie 2017

INCREDIBIL! N-a luptat la Plevna, n-a fost mare scriitor, dar DĂ NUMELE UNEI STRĂZI din Constanța. E NOUL MINISTRU al Transporturilor

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 15:08

Noul ministrul al Transporturilor se poate mândri cu o performanță pe care nu o mai întâlnești la nici un alt lider PSD: are nume de stradă în județul Constanța. În 2009, primăria comunei Cumpăna a hotărât să dea numele unei străzi din localitate celui care conducea Regia Județeană de Apă, Felix Stroe. Reporterul EVZ, Feri Predescu, a scris în exclusivitate, în decembrie 2009, despre inedita inițiativă a primăriței Mariana Gâju, care era pe atunci și vicepreședinta organizației de femei PSD Constanța, adică colegă cu cel al cărui nume l-a atribuit unei străzi.

În decembrie 2009, Feri Predescu scria că Felix Stroe a primit numele unei străzi din cartierul de vile al comunei Cumpăna, localitate aflată la numai 5 kilometri de orașul Constanța. “Strada Stroe Felix, din zona de vile a comunei Cumpăna, figurează în nomenclatorul stradal al localităţii, alături de nume proeminente ale istoriei neamului românesc: Alexandru Ioan Cuza, Carol I, Iancu de Hunedoara, I. L. Caragiale, Titu Maiorescu, Vasile Pârvan sau Iancu Jianu etc. În septembrie 2009, Consiliul Local Comunal a aprobat propunerea primăriţei Mariana Gâju, prin care o stradă să poarte numele directorului Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA), Felix Stroe. Astfel, el a intrat în nemurire, deşi este viu şi nevătămat”, a scris colega noastră la vremea respectivă.

S-a ajuns la decizie în urma unui scenariu comic

Ciudat este că Mariana Gâju, care este primar al comunei și în present, a luat această decizie, chiar dacă Felix Stroe a refuzat onoarea. Iată ce scria EVZ în decembrie 2009: “Povestea cu iz comic a avut şi un scenariu pus la cale împreună cu conducerea RAJA, controlată în întregime de PSD. Activiştii social democraţi îşi amintesc amuzaţi că primăriţa a înştiinţat Regia că „în semn de recunoştinţă pentru sprijinul acordat comunei Cumpăna, prin proiectele de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi pentru sponsorizările oferite de-a lungul anilor pentru binele localităţii, Felix Stroe va avea nume de stradă”. RAJA trebuia să răspundă că „dl Stroe se simte onorat, dar refuză”, iar primăriţa să-i transmită în scris că decizia a fost deja luată şi că, de fapt, e mult prea puţin în comparaţie cu ajutorul pe care ni l-aţi acordat”.

„M-am simţit biciuită”

Primăriţa Mariana Gâju, care era şi vicepreşedintă a organizaţiei judeţene a femeilor din PSD Constanţa, a recunoscut senină că Felix Stroe este şi cetăţean de onoare al comunei Cumpăna. „Am primit atunci o hârtie din partea lui, că nu doreşte aşa ceva, şi a subliniat că nu a murit. M-am simţit aşa, parcă biciuită, şi i-am răspuns că nu-i dorim moartea şi că am învăţat să mulţumim celor care sunt în viaţă şi nu a mai zis nimic”, spunea în 2009 primărița. Mariana Gâju declara că „domnul Stroe a făcut donaţii pentru comună, în numele instituţiei RAJA, aduce proiecte”.  Între timp, puterea Regiei condusă din 2003 de Felix Stroe a crescut, ocupându-se de managementul apei în şapte judeţe din România, cu proiecte de „expansiune” în Republica Moldova, unde Felix Stroe a devenit deja cetăţean de onoare al Chişinăului, dar şi în Bulgaria.

Cosmin Nachiu, evz.ro 14.10.2017

14 Comments

 1. Și Mangalia ar trebui să-i acorde un titlu pentru că a constribuit decisiv la alegerea primarului PNL.

  Comentariu by lucian visa — 14 octombrie 2017 @ 15:10

 2. @1- Eventual,primarul Mangaliei sa dea „simbolic” denumirea…susnumitului variantei de ocolire a municipiului ! Nu ne-am simti „biciuiti” daca…

  Comentariu by I.S — 14 octombrie 2017 @ 15:47

 3. PS Iar pentru primarul psd-ist care a pus cruce acelei variante sa dea denumire dupa numele lui…unei alei in cimitir!

  Comentariu by I.S — 14 octombrie 2017 @ 16:04

 4. VIȘA ești un moșulică plin de invidie și prost făcut grămadă . Ești o sărăcie de om care bate străzile orașului doar doar poate te mai bagă cineva in seamă și pe tine . Ești un murdar si la propriu și la figurat .

  Comentariu by PNL — 14 octombrie 2017 @ 17:28

 5. Ptr. 3. Ce cauti, anonimule, pe blogul lui? Pe el il cunoaste lumea, tu esti un nimeni. Anonim lingau. O flegma. Si tragem apa.
  „Domnul” Stroe are state vechi la Securitate. Veche si noua. Deci e bun, de-al „nostru”, tovaras vechi, de incredere.
  Asa functioneaza lucrurile.

  Comentariu by Anonim — 14 octombrie 2017 @ 19:50

 6. http://m.codulluioreste.ro/presedintele-psd-constanta-felix-stroe-este-noul-nas-al-mafiei-din-constanta/

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2017 @ 20:38

 7. Pt.4
  Ai uitat să adaugi că mai caut și prin tomberoane.

  Când PSD-iști scriu așa despre mine, înseamnă că am dreptate și că-i doare rău.

  Comentariu by lucian visa — 15 octombrie 2017 @ 12:27

 8. https://www.replicaonline.ro/felix-stroe-si-a-dorit-ca-primarul-constantei-sa-ajunga-in-guvern-ghinion-seful-psd-preia-ministerul-transporturilor-332990/

  Comentariu by lucian visa — 15 octombrie 2017 @ 12:49

 9. Sunt cam nervos. Felix e nume de securist dar … acum se face confuzie intre aburitorul de prosti de la antene si stapanul apei din Constanta.
  P.S. Pe Radu l-a facut Moga nu Felix.

  Comentariu by Dan — 15 octombrie 2017 @ 13:17

 10. Domnule Vișa,
  Referitor la abjectiile celui de la pct.4, care este un tembel: ăla emite cretinisme, drept răspuns dvs acuzați un partid?

  Dacă Pohomaci este un păcătos, acuzați toți bunii creștini că sunt păcătoși?
  Păcatul este personal, condamnarea colectivă este un alt păcat în sine.

  Comentariu by Mentalistul — 16 octombrie 2017 @ 8:47

 11. @10-Ati intrat pe un domeniu pe care nu-l stapaniti si nu-l intelegeti!- E adevarat ca etic va apropiati,dar amestecand religia aici,mai ales ca sunteti musulman,o faceti stramb ! Dvs nu puteti intelege vorbele crestinilor: „imi port crucea”-trebuie sa suport ! Cu atat mai mult,ca sunteti in partidul care calca pe etica…pentru putere ! -judecarea şi răstignirea lui Iisus au devenit un caz cu valoare de simbol de crimă legală ancestrală şi perpetuă;spre deosebire de crima juridică obişnuită, de eroarea judiciară, adesea datorate unei greşeli omeneşti şi chiar scuzabile a judecătorilor, cauza uciderii lui Iisus nu a fost o eroare, ci o forţare intenţionată a magistratului de către mulţimi rebele, manipulate interesat, de a denatura, cu bună ştiinţă, dreptatea, împotriva voinţei celui chemat să o împartă, o coerciţie la care s-a recurs pentru a îndeplini un plan anterior stabilit.Partidul asta din care faceti parte…sacrifica tot si pe toti,daca „interesele” conducatorilor iubiti,le cer ! De pilda ,nu este exclus-mai ales acum cand Erdogan nu si-a stabilit sezutul clar in care luntre este,sa fiti intrebati cum e cu sunitii si cu siitii iranieni…Alah al dvs nu va absolva de pacatele personale ! La noi Dragnea si cu Firea pupa cadavre ciopartite…sa le absolve Isus furaciunile,trufia,mandria…si bineinteles ca nu „stau la rand”, merg in fata nevoiasilor,aliati cu Tariceanu !Asa ca …aia cu „condamnarea colectiva” este compatibila cu partidul dvstra si daca este cazul o scot la iveala ! Nu e cazul sa dau exemple !

  Comentariu by I.S — 16 octombrie 2017 @ 11:18

 12. Pt 11:
  M-ați băgat în filme, din care nu fac parte. Eu sunt tătar, Erdogan e la turci. Sunt cetățean român, nu sunt cetățean turc. Nu sunt religios; sunt existențalist.
  Ați construit o idee încâlcită și incorectă, cu afirmații incorecte.

  Comentariu by Mentalistul — 16 octombrie 2017 @ 15:24

 13. Pt.10
  Nu acuz un partid, ci doar PSD-iști. Cu un i.
  Sunt convins că în PSD sunt mulți oameni de ispravă, dar la decizie lipsesc. Iar din turma de bază există mulți pitecantropi ca cel de la 4.

  Comentariu by lucian visa — 16 octombrie 2017 @ 15:55

 14. https://www.replicaonline.ro/balaceanu-stolnici-si-a-lansat-volumul-de-amintiri-de-vacanta-in-fata-unei-sali-pline-la-universitatea-andrei-saguna-333628/
  comentariile la commentarii sunt de prisos.

  Comentariu by nabuco — 21 octombrie 2017 @ 10:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress