Politica locală

11 octombrie 2017

Surprize la Primăria Mangalia! Departamentului Mass-Media i s-a închis ”gura”, iar edilul își caută ”mână dreaptă” după ce Dumitrana l-a părăsit supărat!

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 16:57

Reuniţi, astăzi, în şedinţă ordinară, consilierii locali au aprobat, printre altele, Documentaţia tehnică (actualizată) aferentă proiectului „Callatis – Istorie la malul Mării Negre, Măsuri de Conservare, Restaurare şi Valorificare a Patrimoniului Cultural al Municipiului Mangalia, Zidul de Incintă al Cetăţii Callatis – zidul romano-bizantin şi Basilica Siriană“, alături de actualizarea documentaţiei tehnice „Execuţie Zonă promenadă Şoseaua Constanţei Zonă Pietonală – Piaţa Republicii – Aleea Teilor“. Potrivit reprezentanţilor

Primăriei, Proiectul „Callatis – Istorie la malul Mării Negre“, demarat, iniţial, din fonduri europene, a fost pierdut de instituţia publică, fiind refăcut la ora actuală şi supus aprobării Consiliului Local pentru o nouă finanţare. În cadrul şedinţei, aleşii locali au prezentat şi situaţia „Aleii Teilor“, un proiect din care fondurile europene s-au cam „evaporat“ pe parcursul derulării lucrărilor. După ce s-a tras linia finală, din cauza întârzierilor în execuţie, proiectul a devenit unul finanţat cu aproape 80% din banii contribuabililor din Mangalia!

Totodată, Primăria a anunţat demararea unui alt proiect cu fonduri UE, de data aceasta în parteneriat cu bulgarii, pentru reabilitarea zonei Piaţa Republicii- Şoseaua Constanţei. Proiectul are o valoare de 1,5 milioane de euro, fiind, deja, acceptat. Datorită valului de proteste de pe site-urile de socializare, locuitorii urbei declarându-se total împotriva distrugerii mozaicului din faţa Casei de Cultură, s-a renunţat la proiectul iniţial, angajaţii Primăriei promiţând că mozaicul va rămâne intact.

La aceeaşi şedinţă s-a aprobat şi scoaterea din organigrama primăriei a departamentelor IT şi Mass-Media, întrucât, afirmă viceprimarul Dragoş Angelescu, „nivelul salarial şi volumul mare de muncă pentru o instituţie atât de mare nu au făcut atractive aceste posturi“. Viceprimarul municipiului a mai spus că, de exemplu, „Departamentul Mass- Media (prin intermediul căruia se transmit comunicate de presă, anunțuri și alte informații de interes public n.r.) este aceeaşi poveste. Nu avem specialişti care să se priceapă să urmeze paşii de la crearea unui mesaj până la punerea lui pe hârtie“… Aşa se face că, cel mai probabil, cele două departamente vor fi externalizate şi îşi vor căuta specialiştii nu din rândurile celor 40.000 de locuitori ai Mangaliei, ci din alte localităţi.

Tot în cadrul proiectului privind organigrama Primăriei s-a mai anunţat şi vacantarea postului de administrator public sau city manager, ocupat, până nu demult, de Romulus Dumitrana. În ciuda propunerii consilierilor PSD, care au dorit ca acest post să fie al unui profesionist cu minimum cinci ani de experienţă în administraţia publică, s-a decis ca job-ul (aflat în subordinea directă a primarului) să fie ocupat de o persoană cu o experienţă în orice domeniu de minimum cinci ani.

Romulus Dumitrana a fost mâna dreaptă a edilului Cristian Radu din prima clipă când acesta a pășit pragul Primăriei Mangalia, adică din 2012, o scurtă perioadă de timp fiind numit și director al ADPP. De prin iunie anul acesta, Dumitrana nu a mai fost zărit în Primărie, existând voci care spun că din cauza unor nemulțumiri, ar fi renunțat la acest post atât de râvnit. Așa se face că în curând, edilul va avea un nou angajat credincios care, teoretic, ar trebui să-i fie alături până în 2020.

De altfel, Dumitrana nu este singurul care a părăsit echipa primarului din 2012 până în prezent. Mai multe nume printre care Lăcrămioara Băbălău, fostă directoare a Serviciului de Asistență Socială, Ștefania Mitițescu, Monica Poptile, ambele foste directoare la Serviciul Juridic, Bogdan Teoniu Gavrilă Dima, fost director economic, Ovidiu Mihalache, fost consilier personal și mulți alții, și-au luat jucăriile și au plecat după discuții, certuri și tot felul de situații tensionate.

editiadesud.ro 11.10.2017

20 Comments

 1. https://www.youtube.com/watch?v=lyDtoks5ULs

  Comentariu by nabuco — 11 octombrie 2017 @ 18:32

 2. la-ti uitat pe banu care se dorea mare director asa iti trebuie radule

  Comentariu by Anonim — 11 octombrie 2017 @ 20:22

 3. Nr. unic (nr. format vechi) : 81/118/2017
  Data inregistrarii 05.01.2017
  Data ultimei modificari: 11.10.2017
  Sectie: Secţia de contencios administrativ şi fiscal
  Materie: Contencios administrativ şi fiscal
  Obiect: anulare act administrativ SUSPENDARE EXECUTARE ACT HCL NR 96/04,11,2016
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  VUCEA DAN
  Reclamant
  CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI MANGALIA
  Pârât
  MUNICIPIUL MANGALIA
  Pârât
  PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA
  Pârât
  IONIŢĂ DANIEL Intervenient

  Şedinţe
  09.10.2017
  Ora estimata: 12:00
  Complet: CA11
  Tip solutie: Respinge cererea
  Solutia pe scurt: Respinge actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu Primarul Mun. Mangalia si Municipiul Mangalia ca fiind introdusa impotriva unor persoane lipsite de calitate procesuala pasiva. Respinge exceptia lipsei de interes invocata de instanta din oficiu. Admite in parte actiunea exercitata de reclamant in contradictoriu cu paratul Consiliul Mun. Mangalia. Dispune anularea in parte a HCL Mangalia numai in ce priveste eliminarea functiei publice de director adjunct prin modificarea si aprobarea organigramei aparatului de specialitate al Primarului Mun. Mangalia conform anexei 1 si prin modificarea statului de functii de al aparatului de specialitate al Primarului. Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanta sub sanctiunea nulitatii. Pronuntata azi 09 10 0217 prin punerea solutiei la dispozitie prin mijlocirea grefei instantei.
  Document: Hotarâre 1581/2017 09.10.2017

  Comentariu by fn — 11 octombrie 2017 @ 22:38

 4. Nu avem specialişti care să se priceapă să urmeze paşii de la crearea unui mesaj până la punerea lui pe hârtie, spuse Boul analfabet….
  Seamana cu o imagine realista din Ferma Animalelor. Mai ales cu fata viceprimarului….
  Si totul, ca sa poata legaliza spalarea banilor publici, prin semi-analfabetul si golanul de Colgiu, respectiv prin cumnatul Dumbrava.
  Ura multa, jignire, prostie. Din partea unor neica nimeni de nimic, imbracati in haine de firma, cumparate din bani furati.
  Cum s-a mai spus pe aici:
  Hai sictir, golanilor!

  Comentariu by Anonim — 11 octombrie 2017 @ 22:38

 5. Pensionar nesimtit si musafir nepoftit
  Spaga mare la agenti gabjit
  Nici garda atata n-andraznit
  Nervos sultanul i-a mierlit.

  Comentariu by Eminem scu — 12 octombrie 2017 @ 0:27

 6. la cautat mult primarul pe acest colgiu doru ,

  Comentariu by Anonim — 12 octombrie 2017 @ 9:21

 7. https://www.cugetliber.ro/stiri-eveniment-rastignire-si-vrajeala-patimile-marilor-artizani-ai-tunurilor-de-milioane-de-euro-332328

  Comentariu by nabuco — 12 octombrie 2017 @ 18:31

 8. S-ar putea sa-l puna pe mentalist in locul lui Dumitrana !!! http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22052053-surse-noua-varianta-locul-lui-sevil-shhaideh-felix-stroe-presedintele-psd-constanta-stroe-despre-insusi-sunt-tip-foarte-ferm-dur-insensibil.htm

  Comentariu by I.S — 13 octombrie 2017 @ 11:49

 9. A fost montat stilpul ce a fost rupt, din fata primariei….Tov Radu nu spuneti nimic ????Imposibil sa nu stiti ce „jmecher” a fost si cine e mama lui….E valabil si ptr POLITIA NATIONALA, intrebarea….

  Comentariu by pop — 13 octombrie 2017 @ 19:02

 10. Pt.9
  Se stie cine este mama lui ,cine este tatal lui .Politia trebuie sa stie pentru ca facut(trebuia sa faca) actul de constatare si testarea alcolemie si toxicologica iar primaria trebuie sa stie impotriva cui trebuie sa se indrepte pentru recuperarea pagubei(oare o fi facut-o????).Dar cand mama este cine este ,atunci cine sa-i mai tergiverseze(este la moda ,vezi DNA) dosarele domnului primar care se aduna si se tot aduna.

  Comentariu by fn — 14 octombrie 2017 @ 8:32

 11. Externalizare pe modelul Firea. Adică devalizarea bugetului cu acte-n regulă (sau cum ajunge bugetul direct în buzunarele cîtorva).

  Şi pt 10: Nume, prenume şi ocupaţie. Altfel e doar bîrfă.

  Comentariu by Părintele Grijanie — 14 octombrie 2017 @ 10:41

 12. https://www.replicaonline.ro/geoana-vom-propune-o-infratire-in-trei-houston-constanta-si-ploiesti-332864/
  nu uitati sa trageti apa …

  Comentariu by nabuco — 14 octombrie 2017 @ 11:21

 13. Pt.11
  Voi da nume , prenume,ocupatie si il voi da si pe al meu daca si tu iti dai numele real si nu un pseudonim

  Comentariu by fn — 14 octombrie 2017 @ 15:57

 14. Surprize la Primăria Mangalia! Departamentului Mass-Media i s-a închis ”gura”, iar edilul își caută ”mână dreaptă” după ce Dumitrana l-a părăsit supărat! « Mangalia – politica locală
  [url=http://www.g6en145r37zlh101u4re3r0pw9j630xes.org/]uglvyeqzhy[/url]
  glvyeqzhy http://www.g6en145r37zlh101u4re3r0pw9j630xes.org/
  aglvyeqzhy

  Comentariu by glvyeqzhy — 14 octombrie 2017 @ 16:53

 15. Iar a scapar Colgiu pe blog. Macar asa sa-si justifice banii pe care ii fura cu acte!

  Comentariu by Anonim — 14 octombrie 2017 @ 19:52

 16. Stie cineva cine e personajul cu tricou galben cu inscriptia PRIMARIA MANGALIA pe tricou care colinda orasul zi si noapte si tot noteaza,oare ce noteza

  Comentariu by cetatean curios — 15 octombrie 2017 @ 15:39

 17. Cine este personajul cu tricou galben cu inscriptia PRIMARIA MANGALIA pe spate care colinda orasul zi si noapte si tot noteaza

  Comentariu by cetatean curios — 15 octombrie 2017 @ 15:42

 18. Pt. #17
  Este un hibrid intre Sandel si Ciuraru.

  Comentariu by nabuco — 15 octombrie 2017 @ 17:39

 19. Sunt mai multi ROBERT CONDRUT, CARAUTA VASILE,GACHE NICOLAE-mancatorii de cacat.Toti il informeaza pe PRIMAR cu toate prostiile ,minciuni si spioneaza oamenii in oras.

  Comentariu by anonim — 17 octombrie 2017 @ 6:42

 20. Condrut asta nu era omul lui Stamate de la Social?

  Comentariu by Anonim — 17 octombrie 2017 @ 20:24

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress