Mangalia – politica locală

10 octombrie 2017

‘Cu cinci grădini de vară – Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter și Neptun – și trei cinematografe, sudul litoralului făcea concurență Constanței’ – Interpelare a deputatului Robert Turcescu

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 17:26

În cadrul unei interpelări adresate ministrului Culturii și Identității Naționale, Lucian Romaşcanu, deputatul PMP Constanța, Robert-Nicolae Turcescu, a prezentat starea deplorabilă în care se află grădinile de vară și cinematografele de pe litoralul românesc, solicitând public alocarea unui buget pentru renovarea acestora.

Litoralul românesc era recunoscut în urmă cu aproximativ 20 de ani drept cea mai dezvoltată regiune cu cinematografe și grădini de vară. Treptat, acestea s-au închis, rând pe rând. În administrarea Regiei Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmului se aflau nu mai puțin de 8 grădini de vară, amplasate în diverse stațiuni: Mamaia, Mangalia, Eforie Sud, Eforie Nord, Saturn, Venus și Jupiter, la care se adaugă Grădina de Vară ”Tomis”.

Până să ajungă în administrarea Consiliului Județean Constanța sau a Consiliilor Locale,  cele mai multe se aflau deja într-o stare deplorabilă și deveniseră, rând pe rând, spații destinate discotecilor, cluburilor de noapte, oamenilor străzii și gunoaielor.

Cu cinci grădini de vară – Mangalia, Saturn, Venus, Jupiter și Neptun – și trei cinematografe, sudul litoralului făcea concurență Constanței.

Printr-un protocol încheiat la sfârșitul anului 2015 (13.10.2015), Mangalia a reușit să preia de la R.A.D.E.F. grădina de vară ”Farul” și cinematograful ”Pescăruș”. Din păcate însă, starea deplorabilă în care se aflau a dat mari ”bătăi de cap” autorităților locale, care au decis să le mențină într-o stare de conservare, în speranța că vor reuși, prin fonduri europene sau cu finanțare de la bugetul de stat, să le restaureze.

Robert-Nicolae Turcescu: ”Ministerul Culturii, în toată această perioadă, a coordonat și a supravegheat activitatea Regiei  Autonome de Distribuție și Exploatare a Filmului, care a avut pentru o lungă perioadă de timp în administrare grădinile de vară și cinematografele.

Având în vedere aspectele prezentate, vă rog să îmi comunicaţi dacă ministerul are un buget pentru renovarea acestor clădiri, dacă există un plan de revigorare a acestora şi cine se face vinovat pentru starea în care se află aceste cinematografe şi grădini de vară”.

Deputat PMP, Robert-Nicolae Turcescu, Circumscripţia 14 Constanţa.

mangalianews.ro 10.10.2017

9 Comments

 1. Oare cum dracu’ se face ca singurul cu care colaboreaza primarelul nostru Radu, dintre alesii „locali” deputati si senatori, nu e vreunul de la PNL, nu, nici macar de la PSD, ca na, ar da bine, nu se stie niciodata… nu, nu cu vreunul dintre acestia, ci cu…. Turcescu… „acoperitul” descoperit… „colegul” cu epoleti… oare vin, amindoi zic….. pe aceiasi filiera???//
  Intrebam si noi……
  Poate raspunde…vreun „coleg”…..

  Comentariu by Anonim — 10 octombrie 2017 @ 22:07

 2. astăzi este ziua de naștere a lui Ozzy . A promis ca își găsește ceva de muncă și nu mai stă pe bani părinților care sunt pensionari și nu va mai cere bani doamnei Boita și celor din partid . Dacă este așa îi spunem La mulți ani puturos ce ești . Gata ajunge …..treci la muncă

  Comentariu by unul pe care îl aburești zi de zi — 11 octombrie 2017 @ 8:22

 3. Ordine de zi suplimentara pentru sedinta de azi, anuntata azi.
  Legal?????
  Mai conteaza….
  Printre altele, organigrama noua a primariei si imprumutul.

  Comentariu by Anonim — 11 octombrie 2017 @ 10:05

 4. :))))
  Mă amuză stilul de politică al cretinoizilor. Până și la astea execrabile trebuie sa existe o logică, cât de cât, dacă vrei să atingă vreun scop.
  1. Părinții mei nu locuiesc in Mangalia. Toate terenurile agricole din care primesc beneficii sunt lăsate mie de bunicul prin testament, doar ca nu mi-a pasat mie de succesiune si de beneficiile de pe ele.
  2. Relația mea de business cu Povestea Ceaunului este cu dl Boiță (care, apropos,este pesedist, dar asta nu are legătură cu conceptul pe care l-am construit acolo cu mult dinainte de a intra eu in politica). Contrar aberațiilor tale, eu muncesc si plătesc să-mi mențin conceptele. În sezon ele produc profit.
  3. La partid nu se dau bani. Dacă se dădeau bani la partide era coadă la ele. Dacă ar exista cineva care sa confirme prostiile tale, fii sigur că se dădea în stambă pe aici. Dar sunt multe persoane care pot confirma că le-am ajutat.

  Si acum pe bune, in ultimul an am facut mai multe gesturi: am ajutat familii cu datorii in prag de evacuare, oameni bolnavi, persoane cu dizabilități, am adus brad de 2.200 lei (fara factura si fara acte in regulă imi găsea primăria ceva sa ma împiedice), am adus pe Moș Crăciun – profesioniștii de la mall-ul din Constanta, am tras artificii de Crăciun, am dat mese la profesorii pensionari care cam sunt uitați, am donat rechizite copiilor nevoiași din sate, fac Food Revolution Day pe banii mei cu participarea a sute de copii, etc. Din sărăcia mea. Și nimeni de la partid nu a contribuit la ele financiar. Dar am fost ajutat de cateva colege in organizare si logistică.

  Asta fac eu, un consilier sărac. Politicienii bogați ce au făcut? Ori cei de la putere? Ori cei care și-au vândut votul?
  Mă acuzi pe mine pentru ce? Că nu muncesc? Pentru Mangalia muncesc mai mult decat tine. Si ca să nu mai debitezi prostii uita-te pe declarația mea de venituri din ultimul an si din ce au venit ele.

  Atâta timp cât nemernicii vor debita ură personală cu abjecții, am confirmarea că ceea ce fac are succes.

  Comentariu by Mentalistul — 11 octombrie 2017 @ 10:13

 5. @2
  Ca esti mai mult decat lipsit de educatie si bun simt se vede clar.
  Dar vad ca nici cu mintea nu stai prea grozav. In nimicnicia ta nu ai habar ca ii faci reclama lui Ozghiun si-i câștigi simpatizanti.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 octombrie 2017 @ 12:34

 6. Ozyy minți foarte mult . Tu nu ai absolut nimic pe numele tău iar de cu Boita se stie clar ce faci pt ea ….. putin reclamă pe fb pentru care primești niste marunt . Nu te mai lauda Ozyy că ai facut de ris etnia tătară și părinți tăi . Ar fi timpul sa mergi la un doctor .

  Comentariu by prieten cu tine — 11 octombrie 2017 @ 20:33

 7. Ozyy nu tu ai dat mese la profesorii pensionari . Să iți fie rusine pentru minciunile pe care le spui . Am fost pezent acolo la Argentinia și stiu că tu nu ai contribuit cu nimic dar se vede ca iți atribui merite ……ești un nerușinat . Mîine am să îi sun pe cei care au fost acolo și am să îi rog să nu mai dea curs la nici o invitație acolo unde ești și tu prezent .

  Comentariu by Anonim — 11 octombrie 2017 @ 21:46

 8. Aloooo, discutia este despre altceva…
  Daca vreti sa va injurati, de ce nu faceti pe facebook sau pe blogurile personale? Credeti ca intereseaza pe cineva nivelul vostru de gindire si limbaj?

  Comentariu by Anonim — 11 octombrie 2017 @ 22:30

 9. Pt 7
  Eu ma refeream la evenimentul acesta: https://www.facebook.com/ozzy.weekender/posts/1903688256324013

  Comentariu by Mentalistul — 12 octombrie 2017 @ 0:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress