Politica locală

7 octombrie 2017

Centrele de Informare Turistică transformate în magazine alimentare! Ministrul Turismului: „Eu nu mai vreau să milităm ceea ce a fost în urmă”

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 17:51

În cadrul conferinței pe temă turistică organizată de JCI, la Universitatea Ovidius din Constanța, s-a pus problema centrelor de informare turistică, care de ani de zile nu deservesc turiștilor. Mai mult, în unele centre, funcționarii angajați nu vorbesc o limbă de circulație internațională. Ceea ce este culmea și o recunoaște și invitatul special, Mircea Titus Dobre, este că există astfel de centre care și-au schimbat destinația… în magazine alimentare.

O participantă la conferință a ridicat problema centrelor de informare. Ea lucrează în domeniul turismului și a punctat că i-au venit într-o vară niște turiști străini care s-au plâns nu doar de lipsa unor astfel de centre, dar și de faptul că angajata de acolo nu vorbea decât limba natală, fără să cunoască măcar engleza sau altă limbă de circulație internațională. Ministrul turismului a recunoscut că există o problemă cu aceste centre de informare și a aruncat bomba! Unele centre s-au transformat în magazine. Asta pentru că proasta gestionare a banilor publici locali a dus la schimbarea destinației centrelor. Dar el vrea să „șteargă” cu buretele problema centrelor și să se axeze pe viitor.

„Cei de la Administrația Publică Locală știu care sunt centrele de informare transformate în magazine alimentare. Ele nu au fost în subordinea ministerului. Au fost cele care, în general, s-au făcut pe banii publici ai administrației locale, nu cele realizate pe fonduri europene și care există și sunt în picioare în acest moment. La asta nu am cum să vă răspund. Nu ar fi corect… putem să realizăm o anchetă, dar eu nu mai vreau să milităm ceea ce a fost în urmă.

Eu vreau să milităm ceea ce se va întâmpla de acum înainte și ceea ce se întâmplă cu turismul românesc de acum înainte pentru că așa putem să discutăm și de varianta că s-au investit până acuma 75 de milioane de euro în logo-ul României, dar nu văd rezultatul sau poate dumneavoastră vedeți rezultatele, dar eu cel puțin nu le-am văzut până acum. Exemplele le pot continua despre ceea ce s-a făcut rău în turism și nu cred că mai este cazul. Trebuie să facem bine de acum înainte”, a punctat Mirea Dobre, ministrul turismului.

Claudia CORBU, Replica 07.10.2017

4 Comments

 1. https://www.replicaonline.ro/corina-martin-332296/

  Comentariu by nabuco — 7 octombrie 2017 @ 19:20

 2. La fel si la Mangalia. Toti angajatii de la centre… nuli, nu stiu sa prezinte zona nici in limba romana. Vara freaca menta, iarna leaga dosare prin primarie. Inca nu au deschis alimentare, dar poate administratia Radu preia ideea. Poate le inchiriaza Ilie Marius si Nichita Lucian…ca de, au afaceri. Un ou, doi boi.

  Comentariu by Anonim — 7 octombrie 2017 @ 20:34

 3. Doua vaci,ma-ta si cu nevasta-ta

  Comentariu by Anonim — 8 octombrie 2017 @ 3:13

 4. Comentariul de mai sus se vede ca e scris de unu’ cu multa cultura…..

  Comentariu by Anonim — 9 octombrie 2017 @ 21:20

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress