Politica locală

3 octombrie 2017

Avocatul Poporului, anchetă la Primăria Mangalia!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:28

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă cu privire la evacuarea unor familii de romi dintr-un cartier din Municipiul Mangalia.

Instituția s-a autosesizat după ce Active Watch România a distribuit pe Facebook o postare în care era prezentat modul abuziv în care s-a procedat, în 15 septembrie 2017, când au fost puse în executare hotărârile judecătorești definitive de evacuare a locuințelor sociale ocupate de 15 familii de romi din cartierul Mihail I. Dobrogeanu (zona Barăci), din municipiul Mangalia.

Încă o primărie barbară, cu decizii rasiste: Mangalia. Au fost evacuate 15 familii de romi. Nu există nici o preocupare pentru soarta acestora odată ce au fost lăsați fără acoperiș. O femeie în vârstă a făcut un stop cardiac și a murit. Mulți jandarmi și multă ură, asta înseamnă pentru primarul Radu Cristian asistență socială și protecția copilului. Avocatul Poporului o fi acasa?‘, scrie pe pagina de Facebook a organizației Active Watch.

Un comunicat de presă al Primăriei Municipiului Mangalia, informează că mai multe familii din Mangalia, care locuiau în locuințe sociale au fost evacuate vineri, 15 septembrie, în baza unor hotărâri judecătorești cu titlu executoriu, acțiunile de punere în aplicare a hotărârilor judecătorești, definitive și executorii, fiind conduse de executorul judecătoresc Ionica Sarkis, în prezența jandarmilor, Poliției Locale și reprezentanților primăriei, conform prevederilor legale.

Procedura de evacuare a vizat 15 familii, care, în ultimii ani, au acumulat datorii foarte mari la utilități și chirie sau locuiau fără forme legale. Astfel, 13 familii au fost evacuate din locuințele situate în zona ‘Barăci’, aflată la marginea cartierului de case din Mangalia, o familie a fost evacuată de la Căminul CP5 și una dintr-un bloc ANL, situat pe strada Ion Budai Deleanu„, a afirmat, într-un comunicat de presă, primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Potrivit acestuia, anterior evacuării, toți cei evacuați primiseră somații și nu s-au opus procedurilor specifice de evacuare.

Pe măsură ce vom câștiga în instanță, acțiunile de evacuare vor continua, iar aceste barăci insalubre vor fi demolate. Toți cei care locuiesc cu forme legale vor fi mutați, iar ceilalți să se întoarcă de unde au venit la începutul anilor 2000„, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

reporterntv.ro 03.10.2017

7 Comments

 1. Despre hotiile din Mangalia, care sunt in acte, nu se autosesizeaza nimeni? Despre abuzurile din primarie- nimeni? Despre decaderea orasului, care se vede cu ochiul liber, nu e nevoie de presa – nimeni?

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2017 @ 20:40

 2. Prostie sau HOTIE,pe str. Rozelor se fac unnii ca tund balariile care nu mai sunt de mult ne fiind udate pe arsita si seceta din acest an.Singurul lucru bun ca aduna frunzele dar acestia sunt cei din Eforie pe care ii plateste juma-juma.

  Comentariu by doru — 5 octombrie 2017 @ 10:03

 3. Cand este o treaba, este o treabe bun.
  Felicitări dl primar !!

  Comentariu by Anonim — 5 octombrie 2017 @ 13:44

 4. Cu anonimi ca tine primarul si gasca lui a adus Mangalia in ridul celor mai prapadite sate,lingai fara coloana,vinduti pe citiva firfilici,nerusinatilor ca sa fiu diplomat.Apropo,uitate pe fereastra sa vezi iluminatul ce ne arata manengementul piticului sau al oamenilor lui,oare nu era mai ieften ca un singur angajat al firmei care se ocupa acum de iluminatul Mangaliei sa mearga noaptea cu o foaie de hirtie si sa noteze toate lampile care sunt stinse si sa le ilocuiasca!

  Comentariu by doru — 5 octombrie 2017 @ 14:48

 5. A trebuit să șterg câteva comentarii deoarece depășeau limitele bunului simț.

  Comentariu by lucian visa — 5 octombrie 2017 @ 15:16

 6. http://adevarul.ro/locale/constanta/ion-antonescu-vreme-razboi-Tara-talhari-gandesc-introduc-pedeapsa-moartea-delictele-1_59d4b5a65ab6550cb8cddfa1/index.html

  Comentariu by nabuco — 5 octombrie 2017 @ 19:25

 7. Alo, domn primar…..nu vad nici un cuvint despre accidentul din fata primariei, de simbata dimineata, cind un stilp a fost ras …..daca era in acel moment cineva acolo ???? vinovat era mortul….Conteaza cine sint parintii maimutoiului ???????
  Unde e „legistul” Ciuraru ???/

  Comentariu by pop — 6 octombrie 2017 @ 17:17

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress