Mangalia – politica locală

2 octombrie 2017

Tribunalul a decis. UNPR nu mai există

Filed under: UNPR — lucian visa @ 15:49

Fostul senator UNPR Marian Vasiliev, care a contestat în instanță fuziunea partidului cu PMP, a pierdut procesul. Curtea de Apel București a dat, pe 28 septembrie, o hotărâre definitivă în favoarea formațiunii lui Traian Băsescu. O miză pentru Vasiliev era utilizarea celor peste 50 de sedii ale UNPR și a sediului central din Capitală, în valoare de circa 400.000 euro, ca filiale ale Pro România, după o alianță cu acest partid înființat de fostul lider ALDE, Daniel Constantin.

„Soluția pe scurt: Anulează ca netimbrat apelul intervenientei Stancu Elena Lucreţia. Respinge ca nefondat apelul reclamantei UNPR prin preşedinte Vasiliev Marian. Definitivă”, se arată pe portalul on-line al Instanțelor de Judecată.

Astfel, sediile UNPR din teritoriu și cel central din București, care nu este achiziționat în totalitate și care se află pe strada Gheorghe Brătianu, chiar în curtea din spate a sediului PSD de pe strada Kiseleff, vor rămâne și vor fi folosite în continuare de către PMP.

Marian Vasiliev a jucat politic la două capete. Potrivit surselor EVZ, cât a fost în proces cu PMP, el a fost în negocieri atât Daniel Constantin pentru o alianță cu Pro România, formațiune căreia i s-a alătura și fostul premier Victor Ponta, cât și cu PSD, pentru a reface Alianța de Centru-Stânga. În ceea ce privește Pro România, o alianță cu Vasiliev și cu alți foști membri ai UNPR ar fi fost de bun augur pentru crearea unor filiale în țară ale formațiunii aflate la început de drum pe scena politică românească.

Pe 26 mai a.c., Daniel Constantin a anunțat că a depus la Tribunalul București actele pentru înființarea noului partid Pro România. Totuși, până în prezent, el nu a primit nicio decizie judecătoarească în sensul înregistrării oficiale a formațiunii.

Ana Petrescu, evz.ro 01.10.2017

7 Comments

 1. Curtea de Apel București a tras apa.

  Comentariu by lucian visa — 2 octombrie 2017 @ 15:50

 2. Curtea de Apel nu a judecat fuziunea dintre PMP si UNPR, ci inscrierea noii conduceri rezultate in urma Conferintei Nationale din noiembrie 2016. Procesul de fuziune este inca suspendat!

  Comentariu by ALDE — 2 octombrie 2017 @ 16:37

 3. Într-o lună e totul gata. UNPR o sa fie istorie.

  Intră în vigoare: „Dispune radierea partidului UNPR din Registrul Partidelor Politice.”

  Comentariu by Mentalistul — 2 octombrie 2017 @ 22:34

 4. asteptam ca primarul sa le ia sediul din centrul orasului.la mangalia ca la nimeni.in centrul orasului in locul firmelor aducatoare de taxe si impozite si de turisti avem numai sedii de partide mai mult sau mai putin existente\sa intelegem ca emblema orasului sunt partidele ele fiind aducatoare de profit si vizibilitate ?

  Comentariu by wow — 3 octombrie 2017 @ 8:20

 5. Nu de sedii si UNPR este problema la Mangalia ci de majoritatea in Consiliul Local .UNPR-isti(Sorin Mihai si Dop sunt acum de la PMP si nu vor mai sustine PNL (altfel ii beleste Palaz ).S-a cam dus bucuria primarului.

  Comentariu by VUCEA DAN — 3 octombrie 2017 @ 9:01

 6. Oooo, nu va faceti griji, isi schimba ei pnl-e imediat! De fapt, deja au facut-o! Si nu pentru siguranta nationala, pentru cea personala, ca sint oameni mici, mici de tot…

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2017 @ 20:37

 7. Palas beleste sinistra ca doar de aia i-a luat locul lui Costi. Si nici chiar asa smeker nu e machidonul , din cauza lui a fost nevoit Base sa il aduca pe Turcescu sa ia si voturi .

  Comentariu by GORE — 4 octombrie 2017 @ 20:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress