Mangalia – politica locală

28 septembrie 2017

Sorin Mihai: Fiecare proiect care se dorește să fie finanțat din linia de credit, trebuie să treacă de votul Consiliului Local. Dacă nu se va aproba niciunul, nu vom avea împrumut

Filed under: UNPR — lucian visa @ 16:53

Sorin Mihai: La ședința de Consiliu Local de ieri s-a confirmat ceea ce spusesem anterior (am solicitat, așa cum spuneam, și consemnarea în procesul-verbal al ședinței) :
– nu există un împrumut de 60 de milioane de lei, ci un împrumut de până la 60 de milioane de lei (diferența este, pentru un vorbitor de limbă română, semnificativă) – este o linie de finanțare, nu un sac de bani adus în primărie și pus la dispoziția primarului;
– proiectele care pot fi realizate prin împrumut sunt numai cele care vor viza investiții (chiar dacă se vor modifica obiectivele precizate în anexă, banii se vor putea cheltui numai pe alte proiecte de investiții, nu pe te miri ce);
– fiecare proiect care se dorește să fie finanțat astfel trebuie să treacă de votul Consiliului Local – dacă nu se va aproba niciunul, nu vom avea împrumut.
O pleiadă de părerologi și de alarmiști au scris și vor mai scrie, anunțând apocalipsa la Mangalia. Îi aștept cu opinii și atunci când vor apărea pe ordinea de zi a ședințelor CL proiecte despre, să zicem, investiții în reabilitatea generală a unor clădiri destinate învățământului, investiții în infrastructură (asfaltare, canalizare etc), investiții pentru reabilitarea cinematografului sau a Casei de Cultură. Atunci vor spune, probabil, că nu sunt prioritare, că nu sunt utile, că nu avem sau că avem bască.
Că ar fi bine să facem investiții exclusiv din fonduri nerambursabile este la mintea cocoșului. Dar tot așa de bine știm și cum se acordă acestea, pe plaiurile mioritice.
Cât despre toți specialiștii apăruți ca ciupercile după ploaie – decât să își consume bogăția de păreri pe Facebook, nu mai bine se implică voluntar în redactarea unor proiecte pentru comunitate? Zic și eu…
***
Ieri, locuințele de la căminul C9 din Neptun au căpătat, în sfârșit, denumire acceptată juridic (după ce consiliul local anterior le stabilise, în 2013, statut de locuință de urgență, titulatură inexistentă în Legea locuinței). Telenovela s-a încheiat. Vestea este bună pentru cei care stau acolo și s-au dovedit de bună-credință: vor avea forme legale pentru închiriere. Vestea proastă nu am reușit să creăm și un fond de locuințe de serviciu, din cauza ipocriziei consilierului local care nu a votat nici anterior amendamentul pe care îl conveniserăm toți în Comisia socială și care „s-a sucit” și de această dată. Foarte simplu, acest amendament presupunea ca locuințele de la C9 care se vor elibera (de către acei chiriași nu și-au achitat restanțele) să devină o parte locuințe de serviciu și o parte locuințe de necesitate. Am retras amendamentul (nu era al meu, era al întregii comisii și fusese discutat și acceptat prin vot unanim) pentru ca cei care locuiesc acolo să își poată intra rapid în drepturi. Dacă nu îl retrăgeam, proiectul pica iarăși, invocându-se iar te miri ce prostii.
Din nou, locuințe de serviciu atât de necesare cadrelor didactice, cadrelor medicale nu vor putea fi acordate. Voi propune, totuși, comisiei CL să facem un alt proiect de hotărâre prin care să creăm acest fond de locuințe. Dacă nu se va dori o acțiune comună a grupului (exceptând măscăricii), voi demara singur proiectul. Cât despre răzgândaci și trompetiști – îi clasific la alte lighioane. Unii au drept singur scop să acuze ilegalitatea (într-o interpretare profană și argumentată cu perorații pe lângă lege) pentru a-și scuza inactivitatea.

Sorin Mihai, consilier local PNL, președintele Comisiei sociale a CL Mangalia.

mangalianews.ro

16 Comments

 1. Din categoria : UNPR – tragi apa. Pentru siguranța națională.

  Comentariu by lucian visa — 28 septembrie 2017 @ 16:54

 2. Penibile declarațiile consilierului Sorin Mihai. A păcălit lumea să-l voteze, după care s-a aruncat în brațele pnl-ului, iar acum votează tocarea banului public.

  Comentariu by Anonim — 28 septembrie 2017 @ 17:15

 3. După prestaţia scînteietoare de sub masă Celui ales, dl. Mihai Sorin ne povesteşte că nu e chiar atît de rău…
  N-o fi, domnule, dacă zici dumneata…

  Nici nu s-a votat bine împrumurul, că i-aţi şi găsit altă utilizare decît cea anunţată: faceţi locuinţe.

  Comentariu by Părintele Citaţie — 28 septembrie 2017 @ 17:31

 4. NU SE ACORDA LOCUINTE NECESARE CADRELOR DIDACTICE SI CELOR MEDICALE IN SCHIMB SE DAU RECEPTIONERELOR DOMNULE CONSILIER? STII DESPRE CINE VORBESC?DA AIA ROSCATA….NEDELCU ANAMARIA….PE CE CRITERII A PRIMIT LOCUINTA LA C9?

  Comentariu by PT JEGUL DE MIHAI SORIN — 29 septembrie 2017 @ 8:17

 5. Merge aceeasi formula ca la Nichita:
  HAI SICTIR!

  Comentariu by Anonim — 29 septembrie 2017 @ 8:17

 6. Sorin Mihai consilier local PNL. Hai sictir !

  Comentariu by Vali — 29 septembrie 2017 @ 10:19

 7. https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/932045626943385/

  Comentariu by Mentalistul — 29 septembrie 2017 @ 11:27

 8. Adta ne arunca cu praf in ochi sau cum ?
  Asa i ai spus si lu nevasta ta cand ai intretinut relatii sexuale cu foste eleve ?
  Daca am am intretinut relatii sexuale si nu a ramas gravida inseamna ca nu am intretinut relatii sexuale.
  Asa si cum vrajeala asta de mai sus

  Chior penal ce te dai intelectual!

  Comentariu by Vlad tepes — 29 septembrie 2017 @ 12:34

 9. devine un slogan…HAI SICTIR MA EMANATULE

  Comentariu by wow — 29 septembrie 2017 @ 13:32

 10. mai sorinel, da de cind te fute grija de locuinte ptr profesori ???? Unde a ajuns locuinta de serviciu de la liceul industrial, dupa ce a murit prof. Ciuperca ????? Mergi la scoala si spune colegilor ce fac naveta sau stau cu chirie….nu ai pic de rusine, te-ai dedat la borcanul cu miere….

  Comentariu by pop — 29 septembrie 2017 @ 16:13

 11. http://www.telegrafonline.ro/unda-verde-primariei-constanta-pentru-a-imprumuta-20-de-milioane-de-euro

  Comentariu by nabuco — 29 septembrie 2017 @ 21:16

 12. Pai sa munceasca si sa ia casa. Ca vacantele le au libere si platite si vara merge treaba pe litoral. Sau crezi ca aU venit cu pluta sa VA luam noi , localnicii ? Nu prea avem cum mai nene , de la 15 ani muncesc , am avut tot timpul 2 locuri de munca si abia acum am platit casa. Daaaa stiu , am facut si eu facultate , chiar din aia pe bune la stat si chiar 2.

  Comentariu by GORE — 1 octombrie 2017 @ 12:04

 13. cine stie ce s-a intimplat simbata dimineata , in fata primariei, de era un stilp facut praf….

  Comentariu by pop — 1 octombrie 2017 @ 17:51

 14. http://evz.ro/tribunalul-a-decis-unpr-nu-mai-exista.html

  Comentariu by Mentalistul — 2 octombrie 2017 @ 10:41

 15. ….si ramine Lipovanu fara birou ????

  Comentariu by Anonim — 2 octombrie 2017 @ 15:22

 16. Toi-Toi sint peste tot… se simt dupa miros…

  Comentariu by Anonim — 2 octombrie 2017 @ 16:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress