Mangalia – politica locală

25 septembrie 2017

Paul Foleanu: VIITORUL MANGALIEI VA FI IPOTECAT PENTRU URMĂTORII 15 ANI!

Filed under: PSD — lucian visa @ 14:45

„Primarul Radu Cristian va susține, marți 26.09.2017, ora 16:00, in Consiliul Local, proiectul sau, prin care dorește să împrumute de la bănci imensa suma de 13 milioane de euro, garantând cu veniturile primăriei pe următorii 15 ani.

Scopul acestui împrumut este incert, se prezintă o listă cu străzile din oraș cu niște sume de bani prevăzute pentru fiecare. Bănuim ca ar fi vorba despre plombarea acestor drumuri cu banii împrumutați. Mai sunt înscrise în acea listă Cinematograful Pescăruș și Casa de Cultură, unde bănuim ca se vor face reparații.

Pe această cale, fac un apel la consilierii locali aleși de cetățenii Mangaliei sa ii reprezinte, sa se derobeze de haina politica și sa respingă acest împrumut, care nu face decât sa acopere nevoile personale ale primarului, amanetand viitorul Mangaliei pentru 15 ani.

Având in vedere faptul ca astăzi Mangalia este pe locul doi in România la capitolul arierate (datorii la furnizori mai vechi de 90 zile), acest împrumut nu face decât sa sufoce in datorii orașul.

Suma ce ar trebui rambursată este de circa 500.000 euro/an, in primii trei ani și apoi, in următorii ani, câte 2 milioane de euro/an, ajungându-se la o suma totală rambursată de circa 21 milioane euro.

Întrebarea mea simpla este: Nu ar fii mai corect să asfaltăm străzile din oraș de câte 500.000 euro/an și in cativa ani am ajunge să realizam aceleași lucrări, fără dobânzi și comisioane plătite la bănci?”

Paul Foleanu, consilier local PSD Mangalia

mangalianews.ro

9 Comments

 1. Paul, ai fost unul dintre cei care au făcut posibil mitingul din iarna 2011-2012. Deci știi ce trebuie făcut.

  E șansa PSD-ului local de reabilitare. E o minge aruncată la fileu. O va pierde sau nu ?

  Comentariu by lucian visa — 25 septembrie 2017 @ 14:47

 2. ar FI corect la clasa a 3-a… permiteti indoieli juridice la nivelul DVS de studii juridice?

  Comentariu by grammer — 25 septembrie 2017 @ 20:06

 3. @grammer

  Aşa, şi cu asta credeţi că aţi pus punctul pe „i”, bănuiesc…

  Doar că subiectul propoziţiei e altul.

  Comentariu by Părintele Frecţie — 26 septembrie 2017 @ 0:15

 4. Hi HI

  Comentariu by TimmyiNcen — 26 septembrie 2017 @ 13:41

 5. Intreb si poate cineva sa raspunda, documentat: la constructia de pe bulevard , a verificat cineva legalitatea??? Am impresia ca s-a extins foarte mult cu acoperisul sau ce o fi….astazi cu utilaje si betoniera, blocasera inclusiv trecerea de pietoni…POLITIA LOCALA stie ceva ????/

  Comentariu by zek — 26 septembrie 2017 @ 14:31

 6. Toate constructiile de acolo inclusiv cele ale lui Raim si Ciocaia au cam fost facute ilegal si probabil s-au legalizat in timp. Când ai un arhitect șef angajat timp de patru ani cu nota 3,25 la titularizare ( acum da examen din nou si i-au mai redus din bibliografie, fată de postul similar scos la concurs la Constanta, poate ia un cinci chinuit) si un primar mincinos si hot legalitatea este deja o utopie.

  Comentariu by Marian Vasile — 26 septembrie 2017 @ 15:13

 7. Mariana pasa de fier a obtinut terenul cumparand o societate comerciala de la cineva care a l-a luat la licitatia trucata de Tusy prin 2011 2012. Actuala administratie nu i-a dat voie insa sa construiasca , drept pentru care s-a adresat instantei. Procesul , o formalitate cand sti pe cine sa ungi din aparare , a fost castigat. Dupa ce a sarit la cap a obtinut si autorizatie.In aceleasi conditii nici nu o va respecta. Femeia se descurca , deci nu mai pierdeti vremea cu reclamatii.

  Comentariu by Sandalandala — 27 septembrie 2017 @ 0:23

 8. nu cred ca l a castigat pe vremea lu tusi.cineva mi spunea ca la terenul ala ravnea raim da nu l a obtinut pe vremea lu tusi.oricum e simplu pentru hoti sa interpreteze legea in favoarea lor.construiesc cand si unde vor.la sfarsitul constructiei vine primaria si aplica o amenfa invers prop cu valoarea spagii.cu intrare in legalitate .asta in interpretarea nfractorilor si a juristilor facuti la apelul bocancilor inseamna ca din acel mom constructia e legala.ce demolare sau respectare de proiect pot puz pug.nimic….vezi si cladirea de lannga posta si altele.cica oficial pot ul in oras e 30%.ia vedeti cine a respectat acest pot.spaga sa traiasca .

  Comentariu by wow — 27 septembrie 2017 @ 10:34

 9. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-primaria-mangalia-surprize-pentru-pensionarii-din-localitate-331375
  „bazinul electoral” al PSD-ului.

  Comentariu by nabuco — 29 septembrie 2017 @ 21:35

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress