Politica locală

24 septembrie 2017

PSD Mangalia: „Spunem NU împrumutului care va împovăra bugetul local!“

Filed under: PSD — lucian visa @ 14:08

COMUNICAT

Reprezentanții P.S.D. Mangalia în Consiliul Local s-au declarat solidari în încercarea de a bloca o nouă tentativă a primarului Radu Cristian de aîmpovăraorașul cu o datorie de peste 13 milioane de euro.

La anunțata ședință a Consiliului Local Mangalia, care va avea loc marți, consilierii PSD vor vota NU la propunerea numărul 4, privind contractarea unui împrumut în valoare de 13 milioane de euro. Împrumutul va fi rambursat în următorii 12 – 15 ani, astfel în primii 3 ani municipalitatea va plăti câte 500.000 euro pe an, urmând ca restul datoriei să atingă colosala cifră de 2 milioane de euro pe an. Un simplu calcul matematic arată că orașul va rambursa, cu tot cu dobânzile aferente, 21 de milioane de euro, deci o sumă cu o treime mai mare decât cea contractată.

Consilierii P.S.D. Mangalia resping această propunere de îndatorarea orașului deoarece:

 1. în fiecare an bugetul local a prevăzut clar sume pentru asfaltare, dar acestea au fost redirecționate de conducerea administrației locale către alte ”priorități”. De exemplu, bugetul anului 2016 prevedea 2 milioane de euro pentru asfaltare (stabiliți prin inițiativă cetățenească), dar la rectificare banii au luat altă destinație.
 2. dacă se vor găsi 500.000 de euro de rambursat anual, înseamnă că bani există! În loc să plătim dobânzi, putem folosi acești bani pentru asfaltare și în 4 ani orașul și stațiunile vor avea infrastructură de invidiat!
 3. există priorități adevărate, care ar necesita împrumuturi. De pildă modernizarea bazei materiale a școlilor sau un serviciu de urgență într-un spital dotat după model european.
 4. se pot accesa fonduri guvernamentale pentru astfel de lucrări sau se poate aplica pe axele fondurilor europene. Un bun manager ar căuta astfel de fonduri nerambursabile, nu s-ar îndatora în condițiile în care, în statisticile Ministerului de Finanțe, Mangalia ocupă deja un rușinos loc II în topul datoriilor!

Biroul de presă al PSD Mangalia

editiadesud.ro

14 Comments

 1. „Spunem NU împrumutului care va împovăra bugetul local!“.
  La fel spun și referendumului. Tot timpul joacă la mai multe capete, dar niciodată pentru oraș.

  Comentariu by lucian visa — 24 septembrie 2017 @ 14:10

 2. Fac ce fac, ăştia din PSD, şi tot o dau că EI ar fi fost varianta mai bună…

  După ce că, la nivel naţional, au cîştigat cu cel mai mic număr de voturi (în afară de alegerile din 1996, cînd au scos 2,6 milioane per total) se mai şi dau drept şefii ţării.

  Ei bine, dacă celelalte partide nu le-ar fi dat undă verde la distrugerea sistemul de justiţie, PSD ar fi scheunat azi „aoleu, nu mai da!”.

  Mandatul lor nu vine de la cei 3,9 milioane de pomanagii care au votat PSD. Mandatul actual – şi misiunea actuală a PSD – vine de la celelalte partide, care îşi apără, şi ele, hoţii lor, şi care i-au desemnat pe cei din PSD să „rezolve” cu procurorii şi cu dosarele, acum cît au ocazia.

  De-aia nu vedem nici un fel de reacţie consistentă din partea celorlalte partide.

  Comentariu by Părintele Lustraţie — 24 septembrie 2017 @ 15:24

 3. tov. ciuraru, ia zi bre mata, cum e bine sa se voteze???? tu si gasca de pupincuristi ai primarului….tu, sorin andrei, mihai andrei, ion andrei, filip andrei si celelalte specimene ….

  Comentariu by zek — 24 septembrie 2017 @ 18:37

 4. Ar fi trebuit să se spună în comunicat ca fotbalistul Tase si celelalte slugi pesediste ar fi votat toate furăciunile pițigoiului, însă Ozzy nu a fost de acord si, cu mari eforturi , i-a convins și pe ei că nu este bine să îndatoreze orașul. Sluga cea mai supusă a pițigoiului pitic (fotbalistul Tase) a urlat la Ozzy, l-a lovit și l-a imbrâncit, apoi când și-a dat seama ce a făcut, a renunțat să mai susțină îndatorarea Mangaliei. I-a chemat apoi pe martori în biroul său și i-a rugat să nu vorbească despre incident. Alo, domnu Felix Stroe, mai lași multă vreme golanul ăsta la conducerea PSD Mangalia? A distrus partidul și l-a subordonat piticului pițigoi! Slugă proastă și creier (dacă are?!?) de fotbalist de mahala!

  Comentariu by Radulescu — 24 septembrie 2017 @ 18:50

 5. „Emanat” cu tupeu …
  https://www.replicaonline.ro/cristian-radu-reactie-virulenta-dupa-comunicatul-psd-mangalia-331033/

  Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2017 @ 20:57

 6. Piticul îi dă-nainte că PSD nu-l lasă să asfalteze. Ba îl lasă, doar ca îşi vor şi ei partea.

  Păi nu ai majoritate în CL? De ce te mai freacă grija de ce spune lumea?
  Votează împrumutul, dacă ai tupeu şi crezi că faci bine!

  De fapt, tu vrei complici la jaf, ca să nu te mai atace.

  Comentariu by Părintele Intoxicaţie — 24 septembrie 2017 @ 21:19

 7. Ptr.4. Pe asta se bazeaza toti, pe golani. Tase, Andrei, Dop, Nichita, tot aia, gasca de golani.
  Si totusi, acesti golani sint alesi. De populatia orasului.
  Deci, cam asta e nivelul.
  Deci – BRAVO, Menabit! Multumim ca cineva a inteles.

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2017 @ 21:27

 8. http://www.cotidianul.ro/psd-ul-cel-mort-dupa-tv-si-contra-culturii-si-presei-307512/

  Comentariu by nabuco — 24 septembrie 2017 @ 21:28

 9. Vai de capul lui Menabit …..auzi ca el Ozzy a convins PSDUL sa nu voteze ….pai măi oameni buni voi credeți că cineva din PSD il ascultă pe acest paduchios ? El vine pe la sediu doar ca sa mai prinda niste bani de țigări de la Foleanu sau Tase că de la Maganu nu se mai lipește de cind a plecat …..apropo …Felix e satul pina peste cap de tătarul ăsta fară muncă …

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2017 @ 21:51

 10. Vișa esti un moș libidinos ,invidios și o foamete de om…să sugi pula PSD ULUI măi prostul orașului ce ești

  Comentariu by PNL — 24 septembrie 2017 @ 21:54

 11. Ca intotdeauna, cel mai pertinent comentariu, domnule Visa! Oamenii mici, scriu lucruri mici, asa ca lasati prostii sa moara pe limba lor!

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2017 @ 23:09

 12. inca de pe vremea domnului Iorgus au fost fonduri pentru asfaltarea celor doua cartiere LOCUITE Dobrogea I si II , fonduri pierdute de tusac , alocate apoi spre sfarsit de mandat si amintite in fiecare campanie electorala!
  Nici tusac si nici mincinosu nu a dat doi bani pe aceste cartiere pe motivul ca ar fi prea multi sustinatori Iorgus in zona!
  Sa va fie rusine tuturor celor care ati misunat pe langa acesti ordinari!!!

  Comentariu by IPSI — 25 septembrie 2017 @ 9:29

 13. @9 si 11
  Daca a inceput si minicinosul sa insulte comentatorii pe pagina sa de facebook iar Ciuraru le da marinareste la oase e normal ca si ceilalti PR-isti din echipa lui Colgiu, cu mai putina minte si educatie sa posteze astfel de mojicii. Tot asa baieti si scapam de mincinos chiar si fara referendum.

  Comentariu by Marian Vasile — 25 septembrie 2017 @ 9:52

 14. da pe Tase asta nu-l reclama nimeni cum a mancat banii orasului cu echipa de fotbal, cum au reabilitat ei stadionul, vestiarele pe vremea lui Tusac, si defapt au mancat toti banii, adica Tusac , Tase si cu Piciu. faptele nu sau prescris,..

  Comentariu by zozo — 25 septembrie 2017 @ 16:50

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress